X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam nie zapytać o płeć, jestem tak strasznie ciekawa :D
    no ja też :) musze wiedzieć :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam samk na piwo!!!siedza chopy pija piwo i mnie ma normalnie cos wziasc..

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Ale co bierzecie? Ja nic, bo tak jak napisałam wcześniej miałam wynik TSH 1.03. Nie pomyślałam, że to się może tak zmieniać o.O
    No nic spróbuję się jak najszybciej dostać do ginka, jest endokrynologiem przy okazji.
    no ja mam euthyrox. a no tak ja miałas niskie to faktycznie - gupie pytanie sorry.
    no ale w takim wypadku koniecznie poszłabym do gina i to zglosiła.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    no ja mam euthyrox. a no tak ja miałas niskie to faktycznie - gupie pytanie sorry.
    no ale w takim wypadku koniecznie poszłabym do gina i to zglosiła.

Mogłabym pójść jutro na 11.30 do ginka :/ No nie zwolnię się z roboty kolejny raz, ehhh... No dobra jak pójdę w przyszły wt do ginka to się chyba nic nie stanie?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada, wyślij któregoś po leszka free i też pij ;-)
    Mnie korciło, żeby tym razem nie pytać o płeć, ale mąż chce wiedzieć. Jak będziemy wiedzieć to trzeba będzie zabrać się za wymyślanie imienia. Mam kilka typów, ale większość nie podoba się mężowi :-(
    Na logikę to chyba wolałabym mieć drugiego chłopca, bo zabawki i ubranka już mamy chłopięce, poza tym będą mieli lepszy kontakt, fakt że mają jeden pokój nie będzie później aż takim problemem itd

Jeśli będzie dziewczynka to będzie miała mega przystojnego starszego brata :-)

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam karmi malinowe :D:D:D

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa wrote:
    Acha to spozniłam się. Graruluje :)
    Jesli pogoda w Szczecinie dopisze to w weekend zaliczę truchcik, spokojnie i powoli, brakuje mi tego, a narazie u nas pogoda jest naprawdę ok.
    Troche mnie martwi ten kompletny brak objawów u mnie...Jak u Was?
    Maderkowa jestes ze Szczecina?

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:
    Dziewczyny, jak chodzicie prywatnie to dostajecie receptę na luteinę bez refundacji. Ja mam zamiar iść z tą receptą do lekarza z NFZ żeby mi przepisał... 36 zł a 3,4 zł to niezła różnica.

Co do sportu: w pierwszej ciąży na początku 5 tyg też miałam energię i pytałam gina o sport, a potem przyszedł 8 tydzień i nie miałam siły zębów umyć. Pewnie teraz będzie to samo. Potem bóle wiązadeł,spojenia, krzyża...
    Myślę o basenie, poza tym spacery z młodym w wózku.

Dziś dopadła mnie taka śpiączka, że ledwo doczekałam aż mąż z pracy wróci o 17.30, przekazałam mu malutkiego i poszłam spać. Wstałam o 19.30 żeby położyć młodego spać. Jak tatuś to robi to płacze, bo aktualnie to ja jestem najfajniejsza na świecie ;-)

Ale ciaze bedzie prowadzil Ci gin prywatnie? Jak zalatwisz ta luteine? Pojdziesz do gina na nfz i poprosisz zeby Ci recepte wypisal? Ja raz bylam po skierowanie na badania to mi wypisal raptem morforlogie cukier mocz a gdzie inne badania? Toxo cytomegalia listerioza? Wielka mi lacha stary obles w d**** mam ich :p laski bez.

• kada24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze prywatnie i dostalam recepte z refundacja i placilam 3,2zl za luteine 50 wiec nie wiem jak innim lekarze daja bez refundacji...

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO wszystko niestety cholernie drogie. Ratują mnie pakiety medyczne z pracy, bo biorąc pod uwagę moje panikarstwo poszłabym z torbami ;) Umówiłam się jednak cudem z gienkiem na jutro niech spojrzy na nieszczęsne TSH.
    Modlę się codziennie, żeby wszystko było dobrze ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 21:10

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    ja chodze prywatnie i dostalam recepte z refundacja i placilam 3,2zl za luteine 50 wiec nie wiem jak innim lekarze daja bez refundacji...

A ja też mam od prywatnego klinikowego gienka receptę i jest wyraźnie zaznaczone refundacja :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ale ciaze bedzie prowadzil Ci gin prywatnie? Jak zalatwisz ta luteine? Pojdziesz do gina na nfz i poprosisz zeby Ci recepte wypisal? Ja raz bylam po skierowanie na badania to mi wypisal raptem morforlogie cukier mocz a gdzie inne badania? Toxo cytomegalia listerioza? Wielka mi lacha stary obles w d**** mam ich :p laski bez.

Prywatnie, w życiu nie byłam u lekarza z NFZ i niech tak zostanie (poza przeziębieniami etc). mam zamiar prowadzić ciążę w Babce Medice w ramach pakietu ciążowego. Jutro idę na pierwszą wizytę.
    Co do lutki to w pierwszej ciąży chodziłam do Medicovera i musiałam płacić za nią 100%. kupa kasy, bo brałam od 5 miesiąca do 36 tygodnia. Dlatego jak dostanę jutro receptę na 100% to pójdę do zwykłego lekarza ogólnego żeby mi przepisał tę receptę na refundowaną.
    Co do ginów państwowych to pamiętam jak moja siostra w pierwszej ciąży próbowała zapisać się na pierwszą wizytę: recepcjonistka powiedziała, że pierwszy wolny termin będzie w grudniu. Siostra miała rodzić w lutym.... :-P

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    A ja też mam od prywatnego klinikowego gienka receptę i jest wyraźnie zaznaczone refundacja :)
    Wydaje mi się, ze inaczej jest jak chodzisz do prywatnego gabinetu danego lekarza, który jednocześnie pracuje w szpitalu, a inaczej jak korzystasz z pakietu czy sieciówki typu Medicover, Enel-Med itp. Oni raczej wystawiają 100% bo nie wystawiają w swoim imieniu tylko placówki, która nie ma umowy z NFZ. Tak mi się wydaje...

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka chyba masz racje, bo moja ginka pracuje w szpitalu i ja tez kupilam 2 op luteiny o powinnam zaplacic razem 60 zł a zapłacilam grosze , tak samo te zastrzyki ktorych nie biore , zobaczylam na paragonie ze kosztuja 115 zł!! ale ja zaplacialam 12 zł, to jest roznica :) ciagle jestem zla na te moja ginke wczoraj , nie tak powinna wygladac wizyta u niej :O

uwo9gov3korvf4ga.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:
    Wydaje mi się, ze inaczej jest jak chodzisz do prywatnego gabinetu danego lekarza, który jednocześnie pracuje w szpitalu, a inaczej jak korzystasz z pakietu czy sieciówki typu Medicover, Enel-Med itp. Oni raczej wystawiają 100% bo nie wystawiają w swoim imieniu tylko placówki, która nie ma umowy z NFZ. Tak mi się wydaje...

Pewnie tak, choć ten mój ginek był z kliniki leczenia niepłodności i już długo nie pracuj w szpitalu. Ale może oni mają jakieś umowy z NFZ.
    A tak w ogóle będę chodzić do medicoveru.
    Czytałam, że w szpitalu na inflanckiej są jakieś akcje - bezpłatne prowadzenie ciąży. Naprawdę myślisz, że terminy takie odległe i, że to generalnie ściema?

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA, lekarz nie jest od straszenia! Powinien nas uspokajać, straszyć to my się same potrafimy.
    Jestem ciekawa jaka będzie ta moja nowa pani doktor. Nigdy u niej nie byłam, czytałam tylko opinie w internecie.

W pierwszej ciąży miałam bardzo skrupulatną i zaangażowaną, choć trochę zbyt ostrożną wg mnie. Straszyła mnie przedwczesnym porodem, spędziłam 5 miesięcy na kanapie (zero wychodzenia z domu latem) + luteina a potem urodziłam 2 tygodnie po terminie...

nadulek lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Pewnie tak, choć ten mój ginek był z kliniki leczenia niepłodności i już długo nie pracuj w szpitalu. Ale może oni mają jakieś umowy z NFZ.
    A tak w ogóle będę chodzić do medicoveru.
    Czytałam, że w szpitalu na inflanckiej są jakieś akcje - bezpłatne prowadzenie ciąży. Naprawdę myślisz, że terminy takie odległe i, że to generalnie ściema?

Nie wiem jak to wygląda w Warszawie, moja siostra mieszka w mniejszym mieście.
    W Medicoverze wkurzało mnie, że jak już z trudem znalazłam sobie dobrego gina to potem musiałam polować na wizyty z miesięcznym wyprzedzeniem, jak tylko ustalili nowy grafik. Jeden dzień później nie było już terminów! Straszne tłumy tam walą (do dobrych lekarzy, są tacy do których można z dnia na dzień, ale dzięki)
    Gdy coś się działo, albo po prostu chciałam przesunąć wizytę nie było szans, ewentualnie musiałam czekać godzinami i wchodzić szybko między pacjentkami.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez uwazam ze moja ginka przesadzila z ta heparyna bo to sie podaje dziewczynom co maja zkrzepice zylna! ja w pierwszej ciazy nawet poziomu progesteronu nie mialam robionego i wszytsko super bylo wiec wierze ze i teraz tak bedzie, do tj gin mam wizyte 23 gr ale chche sie gdzies wcisnac w przyszlym tyg zeby wczesniej sie uspokoic zanim do niej pojde bo przeciez nie powiem jej ze zastrzykow nie bralam bo podwaze jej zdanie choc i tak to zrobilam :P, mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok, kfeva napisala ze ma pecherzyk 3mm i jej nie straszyl a ja mam 7mm i mi powiedziala ze nic dobrego nie widzi! alez mi brzeczą te jej słowa bezpodstawne! wrrr lekarze...

uwo9gov3korvf4ga.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Maderkowa jestes ze Szczecina?

Tak :) Ty również?

relgcwa176gulxrh.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym znać płeć, moja przyjaciółka nie chciała znać, ale dla lekarza nawet to chyba było coś niespotykanego, bo w kórymś momencie powiedział o ekranie usg "ona" no i tak się wydało :)

relgcwa176gulxrh.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ