X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na samą myśl o majonezie mnie odrzuciło :/
    a co tego czy powinno, no majonez robi się z surowego jajka, ale szczerze? taki sklepowy to na pewno nie jest z prawdziwego jajka tylko z jakiegoś proszku.

ja smaruję jak zawsze, oliwką.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już tydzień na l4, mam taką pracę ze nie mogę sobie pozwolić z fasolką pracować bo nigdy nie mogę przewidzieć co za 5 minut się wydarzy. u mnie w pracy sytuacja specyficzna ogólnie sami faceci i malo dziewczyn ate co są to straszne plociuchy. w ostatniej ciąży bylam na l4 4 tygodnie później okaząło się że serduszko przestało bić i 8 tyg skróconego macierzyńskiego do pracy wrócilam 17 listopada a dzień wcześniej zobacylam 2 kreski. po powrocie do pracy naczelnik wziął mnie na rozmowę i powiedział że jak tylko "się uda" to mam uciekać na zwolnienie bo on nie chce mieć tego na swoim sumieniu. 3 grudnia byłam u mojej gin która od razu wypisała l4 znając charakter mojej pracy. wieczorem zadzwoniłam do naczelnika i powiedziałam że na razie do 17 grudnia mam l4 ale nie wiem co będzie później i nie chcę sie nastawiać i poprosilam żeby ta rozmowa pozostała między nami bo nie potrzebuję plotek i złośliwych komentarzy w pracy, A co będzie dalej tak naprawde okaże się 17 grudnia

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Na samą myśl o majonezie mnie odrzuciło :/
    a co tego czy powinno, no majonez robi się z surowego jajka, ale szczerze? taki sklepowy to na pewno nie jest z prawdziwego jajka tylko z jakiegoś proszku.

ja smaruję jak zawsze, oliwką.

Tez mi to przeszlo przez mysl z tym jajkiem ale w skladzie jest zoltko jaja a nie zoltko w proszku..

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak się lubicie zamartwiać, to lepiej konserwantami (które są wszędzie) a nie jajkiem w majonezie ;-P

Camille87, ja nie mam żadnych objawów ciąży, w pierwszej ciąży też nic (do 8 tygodnia) więc ciesz się, że nic Ci dziś nie dolega :-)

Camille87, nezumi lubią tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    ja już tydzień na l4, mam taką pracę ze nie mogę sobie pozwolić z fasolką pracować bo nigdy nie mogę przewidzieć co za 5 minut się wydarzy. u mnie w pracy sytuacja specyficzna ogólnie sami faceci i malo dziewczyn ate co są to straszne plociuchy. w ostatniej ciąży bylam na l4 4 tygodnie później okaząło się że serduszko przestało bić i 8 tyg skróconego macierzyńskiego do pracy wrócilam 17 listopada a dzień wcześniej zobacylam 2 kreski. po powrocie do pracy naczelnik wziął mnie na rozmowę i powiedział że jak tylko "się uda" to mam uciekać na zwolnienie bo on nie chce mieć tego na swoim sumieniu. 3 grudnia byłam u mojej gin która od razu wypisała l4 znając charakter mojej pracy. wieczorem zadzwoniłam do naczelnika i powiedziałam że na razie do 17 grudnia mam l4 ale nie wiem co będzie później i nie chcę sie nastawiać i poprosilam żeby ta rozmowa pozostała między nami bo nie potrzebuję plotek i złośliwych komentarzy w pracy, A co będzie dalej tak naprawde okaże się 17 grudnia[/QUOT

O rany, ale historia! Kochan dobrze zrobilas odpoczywaj i dbaj o siebie <3 przyszlosci nikt nie zna ale trzeba byc dobrej mysli, mnie troche podbrzusze pobolewa wiec chyba cos tam sie dzieje.. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:
    Jak już tak się lubicie zamartwiać, to lepiej konserwantami (które są wszędzie) a nie jajkiem w majonezie ;-P

Camille87, ja nie mam żadnych objawów ciąży, w pierwszej ciąży też nic (do 8 tygodnia) więc ciesz się, że nic Ci dziś nie dolega :-)

Ty to Lillenka zawsze jak cos napiszesz to az sie geba cieszy ;) no masz racje ja sie tym jajkiem nie przejmuje bo majonez jem ;) w poprzednien ciazy dmuchalam chuchalam a i tak ja stracilam a te panie ktore w ogolw o siebie nie dbaja albo zwyczwjnie ich nie stac na wymyslne zdrowe dania rodza zdrowe dIeci wiec chyba im mniej szalenstwa tym lepiej..

• nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:

sze od jajak sa substytuty jajka w majonezie :p no i te środki koncerwujace a fu!
    ja własnie zjadłam drugie śniadanko - jabłko, gruszka i kiwi ot taka mini sałatka owocowa :) pychotka. tylko na takie dobroci mam ochote. no i na mięcho :D

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ty to Lillenka zawsze jak cos napiszesz to az sie geba cieszy ;) no masz racje ja sie tym jajkiem nie przejmuje bo majonez jem ;) w poprzednien ciazy dmuchalam chuchalam a i tak ja stracilam a te panie ktore w ogolw o siebie nie dbaja albo zwyczwjnie ich nie stac na wymyslne zdrowe dania rodza zdrowe dIeci wiec chyba im mniej szalenstwa tym lepiej..
    no właśnie. najgorsze jest przesadzanie. ZDROWY ROZSADEK I SPOKÓJ to nas uratuje :D

Camille87 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jablka tez jem, rano mialam mega ochote na koktajl bananowy ale nie mam bananow a lenistwo wygralo :( na miecho nie mam ochoty w ogole :(

• nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to uważam że "przespanie" pierwszych tygodni to bardzo dobru pomysł i sama go stosuję, jak tylko córkę wyślę rano do szkoły to hyc do wyrka. stwierdzilam ze nie będę się zachowywać jak żyrafa z madagaskaru i wymyślać i zamartwiac się czy to dobrze że mnie boli czy nie dobrze ze nie boli. nie ma krwi, nie ma plamień nie ma skurczy czyli jest git - można skreślić kolejny dzień w kalendarzu ;-)

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja jablka tez jem, rano mialam mega ochote na koktajl bananowy ale nie mam bananow a lenistwo wygralo :( na miecho nie mam ochoty w ogole :(
    oooo ale bym koktaj wypiła!! truskawkowy! po pracy i po lekarzu koniecznie na zakupy :D

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    oooo ale bym koktaj wypiła!! truskawkowy! po pracy i po lekarzu koniecznie na zakupy :D

Taaaak tylko te truskawki w zime to kolo truskawek nawet nie lezaly ; ( zero smaku zero zapachu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    a tak w ogóle to uważam że "przespanie" pierwszych tygodni to bardzo dobru pomysł i sama go stosuję, jak tylko córkę wyślę rano do szkoły to hyc do wyrka. stwierdzilam ze nie będę się zachowywać jak żyrafa z madagaskaru i wymyślać i zamartwiac się czy to dobrze że mnie boli czy nie dobrze ze nie boli. nie ma krwi, nie ma plamień nie ma skurczy czyli jest git - można skreślić kolejny dzień w kalendarzu ;-)

Dobry pomysl! Podpisuje sie pod tym :)

• nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Taaaak tylko te truskawki w zime to kolo truskawek nawet nie lezaly ; ( zero smaku zero zapachu :(
    mrożone kupię :) tylko melko i jogort naturalny do tego troche miodu i gotowe :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    TAK TAK ! Mówiłam, spanie jest dobre na wsyzstko :D

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek jesteś policjantką ?:)

uwo9gov3korvf4ga.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek ja mialam teraz 8 egzaminy do policji ale musialam odwolac ze wzgledu na ciaze.. chcialam isc na policje konna :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    i tu się zgodzę ale pomyślcie sobie jaki pyszny koktail truskawkowy nas czeka w czerwcu

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    nadulek ja mialam teraz 8 egzaminy do policji ale musialam odwolac ze wzgledu na ciaze.. chcialam isc na policje konna :)[/QU
    no to będziesz musiala na jakiś czas odłożyć swoje plany ;-)

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ