X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na samą myśl o majonezie mnie odrzuciło :/
    a co tego czy powinno, no majonez robi się z surowego jajka, ale szczerze? taki sklepowy to na pewno nie jest z prawdziwego jajka tylko z jakiegoś proszku.

ja smaruję jak zawsze, oliwką.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już tydzień na l4, mam taką pracę ze nie mogę sobie pozwolić z fasolką pracować bo nigdy nie mogę przewidzieć co za 5 minut się wydarzy. u mnie w pracy sytuacja specyficzna ogólnie sami faceci i malo dziewczyn ate co są to straszne plociuchy. w ostatniej ciąży bylam na l4 4 tygodnie później okaząło się że serduszko przestało bić i 8 tyg skróconego macierzyńskiego do pracy wrócilam 17 listopada a dzień wcześniej zobacylam 2 kreski. po powrocie do pracy naczelnik wziął mnie na rozmowę i powiedział że jak tylko "się uda" to mam uciekać na zwolnienie bo on nie chce mieć tego na swoim sumieniu. 3 grudnia byłam u mojej gin która od razu wypisała l4 znając charakter mojej pracy. wieczorem zadzwoniłam do naczelnika i powiedziałam że na razie do 17 grudnia mam l4 ale nie wiem co będzie później i nie chcę sie nastawiać i poprosilam żeby ta rozmowa pozostała między nami bo nie potrzebuję plotek i złośliwych komentarzy w pracy, A co będzie dalej tak naprawde okaże się 17 grudnia

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Na samą myśl o majonezie mnie odrzuciło :/
    a co tego czy powinno, no majonez robi się z surowego jajka, ale szczerze? taki sklepowy to na pewno nie jest z prawdziwego jajka tylko z jakiegoś proszku.

ja smaruję jak zawsze, oliwką.

Tez mi to przeszlo przez mysl z tym jajkiem ale w skladzie jest zoltko jaja a nie zoltko w proszku..

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak się lubicie zamartwiać, to lepiej konserwantami (które są wszędzie) a nie jajkiem w majonezie ;-P

Camille87, ja nie mam żadnych objawów ciąży, w pierwszej ciąży też nic (do 8 tygodnia) więc ciesz się, że nic Ci dziś nie dolega :-)

Camille87, nezumi lubią tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    ja już tydzień na l4, mam taką pracę ze nie mogę sobie pozwolić z fasolką pracować bo nigdy nie mogę przewidzieć co za 5 minut się wydarzy. u mnie w pracy sytuacja specyficzna ogólnie sami faceci i malo dziewczyn ate co są to straszne plociuchy. w ostatniej ciąży bylam na l4 4 tygodnie później okaząło się że serduszko przestało bić i 8 tyg skróconego macierzyńskiego do pracy wrócilam 17 listopada a dzień wcześniej zobacylam 2 kreski. po powrocie do pracy naczelnik wziął mnie na rozmowę i powiedział że jak tylko "się uda" to mam uciekać na zwolnienie bo on nie chce mieć tego na swoim sumieniu. 3 grudnia byłam u mojej gin która od razu wypisała l4 znając charakter mojej pracy. wieczorem zadzwoniłam do naczelnika i powiedziałam że na razie do 17 grudnia mam l4 ale nie wiem co będzie później i nie chcę sie nastawiać i poprosilam żeby ta rozmowa pozostała między nami bo nie potrzebuję plotek i złośliwych komentarzy w pracy, A co będzie dalej tak naprawde okaże się 17 grudnia[/QUOT

O rany, ale historia! Kochan dobrze zrobilas odpoczywaj i dbaj o siebie <3 przyszlosci nikt nie zna ale trzeba byc dobrej mysli, mnie troche podbrzusze pobolewa wiec chyba cos tam sie dzieje.. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:
    Jak już tak się lubicie zamartwiać, to lepiej konserwantami (które są wszędzie) a nie jajkiem w majonezie ;-P

Camille87, ja nie mam żadnych objawów ciąży, w pierwszej ciąży też nic (do 8 tygodnia) więc ciesz się, że nic Ci dziś nie dolega :-)

Ty to Lillenka zawsze jak cos napiszesz to az sie geba cieszy ;) no masz racje ja sie tym jajkiem nie przejmuje bo majonez jem ;) w poprzednien ciazy dmuchalam chuchalam a i tak ja stracilam a te panie ktore w ogolw o siebie nie dbaja albo zwyczwjnie ich nie stac na wymyslne zdrowe dania rodza zdrowe dIeci wiec chyba im mniej szalenstwa tym lepiej..

• nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:

sze od jajak sa substytuty jajka w majonezie :p no i te środki koncerwujace a fu!
    ja własnie zjadłam drugie śniadanko - jabłko, gruszka i kiwi ot taka mini sałatka owocowa :) pychotka. tylko na takie dobroci mam ochote. no i na mięcho :D

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ty to Lillenka zawsze jak cos napiszesz to az sie geba cieszy ;) no masz racje ja sie tym jajkiem nie przejmuje bo majonez jem ;) w poprzednien ciazy dmuchalam chuchalam a i tak ja stracilam a te panie ktore w ogolw o siebie nie dbaja albo zwyczwjnie ich nie stac na wymyslne zdrowe dania rodza zdrowe dIeci wiec chyba im mniej szalenstwa tym lepiej..
    no właśnie. najgorsze jest przesadzanie. ZDROWY ROZSADEK I SPOKÓJ to nas uratuje :D

Camille87 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jablka tez jem, rano mialam mega ochote na koktajl bananowy ale nie mam bananow a lenistwo wygralo :( na miecho nie mam ochoty w ogole :(

• nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to uważam że "przespanie" pierwszych tygodni to bardzo dobru pomysł i sama go stosuję, jak tylko córkę wyślę rano do szkoły to hyc do wyrka. stwierdzilam ze nie będę się zachowywać jak żyrafa z madagaskaru i wymyślać i zamartwiac się czy to dobrze że mnie boli czy nie dobrze ze nie boli. nie ma krwi, nie ma plamień nie ma skurczy czyli jest git - można skreślić kolejny dzień w kalendarzu ;-)

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja jablka tez jem, rano mialam mega ochote na koktajl bananowy ale nie mam bananow a lenistwo wygralo :( na miecho nie mam ochoty w ogole :(
    oooo ale bym koktaj wypiła!! truskawkowy! po pracy i po lekarzu koniecznie na zakupy :D

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    oooo ale bym koktaj wypiła!! truskawkowy! po pracy i po lekarzu koniecznie na zakupy :D

Taaaak tylko te truskawki w zime to kolo truskawek nawet nie lezaly ; ( zero smaku zero zapachu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    a tak w ogóle to uważam że "przespanie" pierwszych tygodni to bardzo dobru pomysł i sama go stosuję, jak tylko córkę wyślę rano do szkoły to hyc do wyrka. stwierdzilam ze nie będę się zachowywać jak żyrafa z madagaskaru i wymyślać i zamartwiac się czy to dobrze że mnie boli czy nie dobrze ze nie boli. nie ma krwi, nie ma plamień nie ma skurczy czyli jest git - można skreślić kolejny dzień w kalendarzu ;-)

Dobry pomysl! Podpisuje sie pod tym :)

• nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Taaaak tylko te truskawki w zime to kolo truskawek nawet nie lezaly ; ( zero smaku zero zapachu :(
    mrożone kupię :) tylko melko i jogort naturalny do tego troche miodu i gotowe :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    TAK TAK ! Mówiłam, spanie jest dobre na wsyzstko :D

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek jesteś policjantką ?:)

uwo9gov3korvf4ga.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek ja mialam teraz 8 egzaminy do policji ale musialam odwolac ze wzgledu na ciaze.. chcialam isc na policje konna :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    i tu się zgodzę ale pomyślcie sobie jaki pyszny koktail truskawkowy nas czeka w czerwcu

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    nadulek ja mialam teraz 8 egzaminy do policji ale musialam odwolac ze wzgledu na ciaze.. chcialam isc na policje konna :)[/QU
    no to będziesz musiala na jakiś czas odłożyć swoje plany ;-)

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ