X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka no właśnie nie wiem czy mówić :-). U mnie w pracy to raczej psiapsiółki więc bardziej się boję że będą miały pretensję, że szybciej nie powiedziałam. U nas wiedzą rodzice tylko.

Ruda27 ja na razie na L4 nie jestem. Mam pracę za biurkiem, bez stresów, objawów zero to na razie pracuję.

Ale chyba się jutro zbiorę i powiem.Trudne to jak nie wiem :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, kochane moje pocieszycielki :* <3
    Nezumi podsunelas mi pomysl szis zrobie sernik :) mm
    Ok zero stresow na zapas i tak nic nie zdzialam <3

nezumi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

I przed chwila zjadlam puszke groszku konserwowego na zmiane z biszkoptami ;) mdlosci jakby leciutko odpuscily na wieczor ale zauwazyla ze lepiej sie czuje jak nie biore witamin.. lykam sam kwas foliowy..

Kurcze, ja też mam wrażenie, że to przez te witaminy mnie muli ! Zacznę brać tylko kwas foliowy, zwłaszcza, że wyniki morfologii miałam dobre :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy nie wiedza, jestem obecnie na zwolnieniu przez mdlosci no i troche mi sie pracowac nie chcialo ale w pracy jest wersja zapalenia pecherza ;) zamierzam powiedziec o ciazy po wtorkowej wizycie jesli lekarz powie ze wszystko dobrze bo wtedy planune wziac juz zwolnienie. Tez sie boje tej rozmowy bo miesiac temu zostalam sama w dziale (redukcja etatow) i pewnie bedIe nie maly problem jak odejde... ;)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 dokładnie, co ma być to będzie :-) A będzie dobrze! :-)

Nezumi ja muszę powiedzieć w przyszłym tyg. najpóźniej, bo mamy imprezę wigilijną 20 stego i kapną się jak nie będę piła.

I chyba chcę mieć to już za sobą, bo mnie to mega stresuje :-(

Camille87 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Kurcze, ja też mam wrażenie, że to przez te witaminy mnie muli ! Zacznę brać tylko kwas foliowy, zwłaszcza, że wyniki morfologii miałam dobre :)

Sprobuj, mi tak gin zasugerowal bo do niego dzwonilam czy moge/powinnam brac suplementy wit on mi na to ze jesli sie po nich dobrze czuje to mam brac bo niektore kobiety maja dolegliwosci bolowe np zoladka.. i tak sie zaczelam zastanawiac ;) odstawilam i poki co jest om wiec chyba na razie zostane przy kwasie foliowym :)

Niebieska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Camille87 dokładnie, co ma być to będzie :-) A będzie dobrze! :-)

Nezumi ja muszę powiedzieć w przyszłym tyg. najpóźniej, bo mamy imprezę wigilijną 20 stego i kapną się jak nie będę piła.

I chyba chcę mieć to już za sobą, bo mnie to mega stresuje :-(

To jest wlasnie nasza polska rzeczywistosc - jak nie pijesz to znaczy ze w ciazy ; P
    Ale cos w tym jest w poprzedniej ciazy unikalam sporkan ze znajomymi z pracy zeby sie nie wydalo, bo czesto robilismy dzialkowe grille :)

Niebieska lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie też dochodzi temat " koleżeństwa" w pracy. Pracujemy we 4 i bardzo często spotykamy się również po pracy. Już raz nie byłam z nimi na piwku- wykręciłam się migreną. Ale nie chcę kłamać, bo boję się że będzie pretensja że ściemniałam.
    Ale tak jak napisałam- trudne to jest na maxa :-(

c77352d493.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kurcze ja tez nie bardzo wiem jak się do tego zabrac, jak powiedzeć. Ja nie chce iśc na L4 od razu. jak się dobze czuje to chce pracowac bo w domu bym zwariowała.

Ruda - no ja tak robię! Śpię cały czas, przychodzę z pracy, szybki obiadek i spać :D Albo jakiś film, albo serial, rzadko ksiażka bo mnie głowa boli od czytania.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dzieki dziewczyny, kochane moje pocieszycielki :* <3
    Nezumi podsunelas mi pomysl szis zrobie sernik :) mm
    Ok zero stresow na zapas i tak nic nie zdzialam <3
    :D Serniczek mniam mniam :) Mów gdzie to wpadne :D

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze jesli to dobre kolezanki to zrozumieja ze nie chcialas mowic zbyt wczesnie..
    Moja przyjaciolka dowiedziala sie ode mnie o ciazy w 7t i tez smiejac sie wyrzucila mi czemu tak pozno mowie ale zrozumiala moje obawy ze tak na dobra sprawe czeka sie do konca 1 trymestru bo wtedy mija najwieksze zagrozenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    :D Serniczek mniam mniam :) Mów gdzie to wpadne :D

Zapraszam na mazury :D

nezumi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak czmeu trudne? Jak to dobrze kolezanki to beda sie cieszyc z Toba :)
    U mnie troche inaczej bo mam prace stojaca, a teraz okres swiateczny to mega stres i latanina.. Takze wolalam isc na l4 zwlaszczaz e i tak mam bole brzucha i plamilam.. Nie chce tam wracac za szybko.. Ale jak Ty masz prace za biurkiem i bez stresow to super :)

Co do witamin to nie bralam, ale teraz chyba bede co 2 dzien.. B w koncu zima i az tyle witamin nie znajduje w pokarmie, zwlaszcza ze roznie jem, nie zawsże zdrowo warzywnie :p

• nezumi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Zapraszam na mazury :D
    haha! no to na drugi koniec Polski :D
    no cóż nie pozostaje mi nic innego jak upiec własny serniczek :D

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi no to faktycznie zostaje Twoj wlasny wypiek ;)

Dziewczyny a czy smarujecie juz brzuszki kremem na rozstepy? Moja siostra w drugiejciazy smarowala sie juz od samego poczatku i nie miala ani jednego rozstepu twierdzi ze skore trzeba zawczasu nawilzyc bo 4mc jak wskazuja kremy to juz za pozno..?

P.S. jecie majonez?? ;)

• MMA Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi te zastrzyki to heparyna, w ulotce najwiecej jest opisane ze to na jakies zakrzepy po zawalach itp :O a ginka mowila ze to pomoze sie zagniezdzic dobrze i rozwijac prawidlowo ciazy, czytlalm w necie ze sporo dziewczyn na heparynie jest ale tez czuje , wiem ze u mnie za wczesnie to usg bylo, a pechezryk wcale nie najmniejszy bo 0,69cm, wiec jestem dobrej mysli i czekam na rozwój sytuacji :) u mojej ginki to chyba jest tak ze jak jest dobrze to jest dobrze a tak to ciezko stwierdzic, milego dnia dziewczyny ;-)

uwo9gov3korvf4ga.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jem majonez bo lubie bardzo ;/;/

uwo9gov3korvf4ga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jem majonez,.. :p a nie powinno sie?

Co do kremow, to bede od ok 9-10 tyg stosowala..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie z tym majonezem to chyba ie powinno sie bo zurowe zoltka w sobie ma :( ale tez uwielbiam i wlasnie jem kanapki z jajkiem i majonezem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi maz wczoraj kupil w rossmanie krem z bielendy i dodatkowo ma oliwke w zelu z johnsona..
    Nie zaszkodzi posmarowac ;)

nezumi lubi tę wiadomość

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ