Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dopiero 8.04 ide do lekarza a usg nie miałam od 11.02 ale wytrzymam. Tym bardziej że chyba czuję kopniaczki. Ale jak piszecie o swoich badaniach to jakoś łatwiej mi przetrwać ten czas, zresztą z Wami jakoś szybko czas leci
Kajoni, Lanusia93, Camille87, positive lubią tę wiadomość
-
Jus1985 wrote:Ja dopiero 8.04 ide do lekarza a usg nie miałam od 11.02 ale wytrzymam. Tym bardziej że chyba czuję kopniaczki. Ale jak piszecie o swoich badaniach to jakoś łatwiej mi przetrwać ten czas, zresztą z Wami jakoś szybko czas leci
ja widzialam Malego wczoraj i juz soboty nie moge sie doczekac na polowkowe. Maz ma niedziele urodziny, to w prezencie wezme go na usg to sobie klejnoty syna na "zywo" pooglada
smialam sie wczoraj, ze bezwstydny ten jego syn, a on na to, ze tak jak tatus bo nie ma sie czego wstydzic, hehe skromnosc
a moj chce opony do auta na prezent. rewelacja, nie?Lanusia93, Moni&, Ruda27, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Kajoni, nie wybieram się do mojego szpitala na zwiedzanie
Byłam tam już 5 razy w tej ciąży i znam już setki opowieści na temat porodówki, znam wszystkie położne, wiem o co chodzi
Madzikovy, mnie tak nie ciągnie, ostatnio nie mam żadnego pobolewania, rwania. Tylko jak ból porządnie złapie to już szpital
Camille87, dobrze, że to był fałszywy alarm i że jesteś już spokojnaJak mi podali zastrzyk uspokajający w szpitalu to potem chodziłam i każdemu mówiłam, że dziecko przestało mi się ruszać, aż dotarło to do położnej i zrobiła mi KTG, które ruchy wykazywało, taki szum
Panikujemy czasami, ale to lepsze niż ignorancja.
A co do siusianiaPrzed snem kilka razy chodzę, czasami raz w nocy, ale budzę się nad ranem z bolącym brzuchem od przetrzymywania. No ale nie budzę się w nocy, więc jak temu zapobiec? Nie będę sobie przecież budzika nastawiała
Też mam u gina i w szpitalu inne ciśnienie, w domu 100/60, 90/55, u lekarza 120/80
Od wczoraj moja mała kopie jak szalona, kupiłam jej cuuuuudne różowe ciuszki, dużo tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:01
Kajoni, Camille87, pekinka82, positive lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyJus no to rzeczywiscie troche czekasz, za to za niedlugo bedziesz przeszczesliwa widzac swoja kruszynke
Kajoni relacje beda prawie od razu
A prezent dla meza przynajmniej praktyczny
Lanusia fajnie, ze juz kupujesz rozowe ciuszki, humorek od razu poprawiony co
Jus1985, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Kajoni mój lekarz przyjmuje w szpitalu 3 dni w tyg i mogę iść do niego w każdej chwili na usg tylko nie chce. Ok 2 tyg po usg szaleje a tak jak już się uspokoiłam to wytrzymam. Do 10tc miałam 4 usg później się oganęłam jak zmieniłam lekarza prowadzącego i on mnie jakoś uspokoił
-
Jus, oczywicie wszystko to Twoj wybor
po prostu podziwiam, bo ja mega wyczekuje kazdej wizyty i w sumie wczoraj malo ogladalam malego, bo powiedziala ze jak mam w sobote wizyte polowkowa, to nie bedziemy malego meczyc i naswietlac, to czulam pewien niedosyt...
Lanusia, szalejesz. Mnie tak obrzydly rozowe ciuchy ze szok. Dlatego myslalam ze jak bedzie u mnie corka to nie bede mowic, zeby nie dostac rozowych ciuchow. Szkoda by bylo cudze pieniadze zmarnowac i pozbyc sie tych ciuchow. nie znosze rozowego. a jak widze dziewczynki od butow po czapke ubrane na rozowo to zawartosc zoladka podchodzi mi do gardlaLanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJus najwazniejszy Twoj spokoj
jesli wiesz ze wszystko jest dobrze i zaczynasz juz czuc ruchy to nie ma paniki
Lanusia az troche zazdroszcze tych rozowych ubranekfajnie Ci
Kajoni Twoj maz dobry jestniby prezent z glowy ale troche drogi
Lanusia93, Kajoni, Jus1985, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajoni wrote:Jus, oczywicie wszystko to Twoj wybor
po prostu podziwiam, bo ja mega wyczekuje kazdej wizyty i w sumie wczoraj malo ogladalam malego, bo powiedziala ze jak mam w sobote wizyte polowkowa, to nie bedziemy malego meczyc i naswietlac, to czulam pewien niedosyt...
Lanusia, szalejesz. Mnie tak obrzydly rozowe ciuchy ze szok. Dlatego myslalam ze jak bedzie u mnie corka to nie bede mowic, zeby nie dostac rozowych ciuchow. Szkoda by bylo cudze pieniadze zmarnowac i pozbyc sie tych ciuchow. nie znosze rozowego. a jak widze dziewczynki od butow po czapke ubrane na rozowo to zawartosc zoladka podchodzi mi do gardla
No cos Ty Kajoniprzeciez rozowe dziewczynki sa taaaaakie slodkie
Lanusia93, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Kajoni mam to samo
buty, skarpetki, gacie, rajstopy...wszystko róż....aaaaaa takie różowe potworki
ale moze mi sie zmieni jak będę mieć córkę
chociaż nic nie jest przesadzone
A mam stracha jak stad do..... O cholera!!! DalekoLanusia93, Kajoni, Camille87, Jus1985, celia lubią tę wiadomość
-
Ruda27, Kajoni, myślałam, że jak będę miała córkę NIGDY nie ubiorę jej na różowo. Nieraz to powtarzałam, jeszcze 2 dni temu
Ale te ubranka... Ach
Nie mogłam się powstrzymać
Gdyby tylko działał mi kabelek do telefonu byłybyście zasypane zdjęciami tych cudeniek
Sukieneczki na 3-6 miesięcy, śpioszki, piękne rzeczy
Dostałam przeciek, że mama kupiła wnusi leżaczek, ale myślała, że to chłopiec, więc kupiła z motywem Nemo. I kocykiKajoni, Madzikovy, Camille87, positive lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Camille, opony i tak musimy kupic, bo mowi ze te juz mocno zdarte a teraz autko ma byc bezpieczne, to dla mnie lepiej, dwa w jednym
Co do rozu, to ja na placach zabaw widze dzieci cale mega na rozowo: buty, spodnie, pod kurtka, kurtka, czapka, szalik i rekawiczki. Oh niedobrze mi sie wtedy robi. Mozna ubrac cos rozowego, zgoda, ale cale dziecko na rozowo? dla mnie przegiecie. Ale wecie, sa gusta i gusciki i to nie moje dzieci zebym miala cos do powiedzenia, ale ja coz, swojej corki bym tak nie ubierala i ciesze sie ze moja mala ktora sie opikuje tez ma malo rozowych ciuchow, jak juz cos to fiolety.
a i mam nadzieje, ze ta coreczka to plec ostatecznau Lanusi mialam na mysli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:47
Lanusia93, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Lanusia93 wrote:Ruda27, Kajoni, myślałam, że jak będę miała córkę NIGDY nie ubiorę jej na różowo. Nieraz to powtarzałam, jeszcze 2 dni temu
Ale te ubranka... Ach
Nie mogłam się powstrzymać
Gdyby tylko działał mi kabelek do telefonu byłybyście zasypane zdjęciami tych cudeniek
Sukieneczki na 3-6 miesięcy, śpioszki, piękne rzeczy
Dostałam przeciek, że mama kupiła wnusi leżaczek, ale myślała, że to chłopiec, więc kupiła z motywem Nemo. I kocyki
heh ale przeciez body i sukieneczki mozna kupic w innnych kolorach niz roz i tez sa cudnemoja ma na sobie wlasnie fioletowa sztruksowa typu ogrodniczka i jest fajna.
A dla takiego maluszka to nie ma znaczenia czy kocyk z Nemo czy z ze swinka Peppa
Madzikovy, trzymaj sie!!!
Mi pada tablet i za pol godziny ide do domu wiec do wieczora!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:46
Lanusia93, Madzikovy lubią tę wiadomość
-
Madzikovy wrote:Kajoni mam to samo
buty, skarpetki, gacie, rajstopy...wszystko róż....aaaaaa takie różowe potworki
ale moze mi sie zmieni jak będę mieć córkę
chociaż nic nie jest przesadzone
A mam stracha jak stad do..... O cholera!!! Daleko
Różowe potworki mnie rozwaliły, mała kopie ciocię na odległość w tyłek
A, niedobra, nie wzrusza Cię to:
http://1.bp.blogspot.com/-_7VVVEfQcpg/Ta83F2teqjI/AAAAAAAAAEg/yVKbu3JxtyU/s1600/k%252CMjEwNTg1MjYsNjU1NzY%253D%252Cf%252Cmalh.jpg
?
Będzie dobrze, nie stresuj się, pytaj o płeć kilka razy, nie daj się zbyć milczeniemCamille87, Madzikovy, Kasieńka:), celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Kajoni, ale nie kupiłam tylko różowych ubranek, nie ześwirowałam
Są zielone, żółte, fioletowe. Jeszcze mi się tak mocno nie pogorszyło
Mam sporo białych body, z 30 sztuk. Błękitne też będą pasowały. Gorzej wyglądałby chłopiec w różu.
Też mam nadzieję, że zostanie już dziewczynką...Kajoni, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Mam tak samo jak Kajoni i Madzikowy jeśli chodzi o róż
I mam nadzieje że nie naskoczyłam na ktòrąś jeśli chodzi o te usg bo mam wrażenie że troche sie tłumaczyłyście (może to za duże słowo ale jakoś właściwego mi brakujemyślę że wiecie o co chodzi)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 17:14
-
Madzikovy powodzenia na wizycie i zebys juz plec poznała
Ruda27 powodzenia jutro. Trzymam kciuki
JA w nocy tez wstaje tak 3-4 razy na siku.
Lanusia to zakupy udaneja uwielbiam rózowe rzeczy i takie małe dziewczynki w nich ... ahh
(oczywiscie nie ubrane od stóp do głow na rozowo:))
A ja zjadlam zupke jarzynowa i odpoczywama dzidzia kopie ze hej
Lanusia93, Ruda27, celia lubią tę wiadomość