X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko...super,że wszystko jest OK...
    I nie wtykaj paluchów tam gdzie nie potrzeba :P :P :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ciesze ze jesteś spokojna i powiem Ci że aż sama mam ochote sprawdzić swoją szyjke ;-)

Mam pytanie o jedzenie, można jeść grzyby w ciąży? Jestem u mamy zrobiła zupę grzybową i nie wiem czy jeść czy nie?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jus mozna ale nie muchomorki hehe

Jus1985, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka wizytę mam na 18.20 :) ale pewnie sie przesunie ak jak zwykle i wejdę koło 19

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika nie stresuj sie, juz w sobote zObaczysz swoja kryszynke :) pare dni szybko zleci :)
    Sprobuj zjesc obiad i polozyc sie po 10 min na lewym boku, moze da znac dzidzia :)

Co do boli ja mam po oby stronach, albo np jak zakladam spodnie na stojaco i podnosze noge to czuje cale podbrzusze jak sie naciaga.. Mysle ze to normalne..

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Kamilka ciesze ze jesteś spokojna i powiem Ci że aż sama mam ochote sprawdzić swoją szyjke ;-)

Mam pytanie o jedzenie, można jeść grzyby w ciąży? Jestem u mamy zrobiła zupę grzybową i nie wiem czy jeść czy nie?
    Ja już jadłam chyba kilka razy grzybówke bo mój tata w tamtym roku nazbierał tyle grzybów że moja mama nie ma co z nimi robić. A jak marynowane mi smakują :) jedz na zdrowie !

Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ja wczoraj weszłam pół godziny po czasie, myślałam że osiwieje , zaczęłam czytać jakąs gazete ale po chwili zorientowałam się że nawet nie wiem o czym czytam i ją odłożyłam :D Od razu po wizycie daj znać :)

Camille87, Madzikovy, Jus1985, celia, positive lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada dobra jestes :P ja juz tam nie grzebie, oj nie! I wy sie uczcie na moich bledach ;-)
    Jus grzyby mozna tylko one sa ciezkostrawne i mnie osobiscie bolal zoladek i wymiotowalam ale to bylo w czasach mdlosci wiec sama wiesz :P
    Ale tez chcialam Ci napisac jak kada ze muchomorkow nie wolno :P
    Dobra musze cos zjesc bo umieram z glodu! :O

Jus1985 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostalam kase za szpital hheehehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzebac moze twoj facet hehe ja znowu mam kudlate mysli hehehe

Camille87, Jus1985, Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Madzikovy ja wczoraj weszłam pół godziny po czasie, myślałam że osiwieje , zaczęłam czytać jakąs gazete ale po chwili zorientowałam się że nawet nie wiem o czym czytam i ją odłożyłam :D Od razu po wizycie daj znać :)
    heheh :) dlatego ja wole patrzec po scianach :) u mnie zawsze sa opóźnienia :) weszłam tylko raz równo :) także wiesz :) nie dziwie Ci sie zreszta, jak za tydzień będę szła na polowkowe to tez chyba padnie ze strachu :) a dziś zwykła wizyta ale tez sie boje. I nie wiem czy moje złe samopoczucie dziś nie wiąże sie z ta wizyta... Bo nawet trochę słabo mi...

amela, Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh no mi to czasami tak serce wali że aż je czuje :) no ale chyba zawsze będziemy się stresowały nawet przed zwykłą wizytą. Kochana dobrze będzie zobaczysz <3 bo w poniedziałek masz połówkowe a dziś będzie Ci robił usg ?

Kajoni, Madzikovy lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila no to super ze wszystko ok! Zreszta nie moglo byc inaczej:D
    ja wlasnie zrobilam jablecznik z tesciowa mm czekam az ostygnie:D dzisiaj mi tesciowa powiedziala ze mam sie nie nastawiac na syna bo mi sie przyglada i mowi ze bedzie coreczka bo mi powyskakiwaly wypryski na twarzy i brzuch jest okragly:P no zobaczymy, nie moge sie doczekac tego badania w srode za tydzien:D
    Madziu powodzonka na wizycie trzymam kciuki bedzie dobrze nie stresuj sie:D
    Kada oj Ty niewyzyta hehee :P maz zacznie uciekac przed Toba niedlugo:P

Camille87, amela, Kajoni, Madzikovy, Jus1985, celia, positive lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, super, ze wszystko sie wyjasnilo. Zakaz gmerania jest jak najbardziej uzasadniony :P

Co do szpitala, to tez mam upatrzony taki, ktory w malopolsce ma najwyzszy status i sprzet w razie czego do ciazy zagrozonej i tych innych urazow poporodowych, choc mam nadzieje, ze wcale sie to nie przyda.

Madzikovy, ja mam czesto takie ciagniecia, jak za dlugo siedze i wstaje, jak sie rozciagam. Skoro kazda z nas ma to mysle ze to normalne.

Ja sie tylko zastanawiam, bo strasznie mnie boli kosc ogonowa. Tzn. koncowka plecow a poczatek tylka. Na prawde mam wrazenie, jakbym miala tak mega siniaka na miesniach, bo jak za dlugo siedze (np. teraz w sobote w szkole to od 8 do 14 sie prawie non stop siadzialo) to jak napinalam miesnie posladkow to istna masakra. Chyba nie siedze znowu az tak uzo. Ale jest to bol ciagly, juz kilka tygodni po chorobie jak lezalam w lutym chyba, to ciagle na plecach i nie wiem czy to nie mialo wplywu, ale ciezko mi sie nawet w lozku obracac bo tak boli.

Mika, strasznie czesto sikasz.Ja w nocy wstaje najwyzej raz, sikam zaraz przed spaniem, czasem nawet nie wstaje w nocy, tylko juz rano jak ja albo maz wstajemy do pracy. A zawsze przed snem pije caly kubek cieplego mleka.

Amela, no ja tez juz nie daje rady ciagle na lewym boku i mimowolnie klade sie na plecy. Ale teraz juz sobie wzielam dodatkowe poduchy do lozka i tak je ukladam, ze jak spie na lewym boku to nizej na lozku a jak obracam sie na plecy to staram sie podciagnac, aby ta najnizsza poducha byla pod biodrami

amela, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    heheh no mi to czasami tak serce wali że aż je czuje :) no ale chyba zawsze będziemy się stresowały nawet przed zwykłą wizytą. Kochana dobrze będzie zobaczysz <3 bo w poniedziałek masz połówkowe a dziś będzie Ci robił usg ?
    ja w domu w dniu wizyty mierzylam cisnienie to mialam 88/61, przyszlam do lekarza, pielegniarka wazy mnie i mierzy cisnienie i bum 110/65. To stresik chyba :D

amela, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy trzykam kciuki :-) ja tez nie lubie czekac na wizyte ale zawsze mam takie szczescie ze same ciezarne przede mna wiec czekam .. i tez mi tak wtedy serce wali ze malo nie wyskoczy! Dobrze ze choc dzis nikogo nie bylo hehe

Monia no zobaczymy kto tam u Ciebje w brzuszku mieszka i czy oznaki sie sprawdza :-)

A jablecznik to j ja bym zjadla mmm na razie od tygodnia jem kanapki z serem i ogorkiem hehe :P taka mam chcice na nie ze szok!

Kajoni, Moni&, Madzikovy, celia, positive lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni mi też czasami wyskakują krostki na buzi ale za jakiś czas znikaja i tak w kółko :)
    Kajoni a czy Twój lekarz prowadzący pracuje w tym szpitalu ?
    Bo ja mam upatrzony jeden w wawie taki na prawde super ale tam nie pracuje mój lekarz ;/

Kajoni, Moni&, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    ja w domu w dniu wizyty mierzylam cisnienie to mialam 88/61, przyszlam do lekarza, pielegniarka wazy mnie i mierzy cisnienie i bum 110/65. To stresik chyba :D

Kajoni to i tak jeszcze nic! Ja w domu mam ok 108-116/64-70 a u gina ostatnio 152/95 :O

amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni to i tak jeszcze nic! Ja w domu mam ok 108-116/64-70 a u gina ostatnio 152/95 :O
    a ja ostatnio miałam 100/55 ;/

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Madzikovy trzykam kciuki :-) ja tez nie lubie czekac na wizyte ale zawsze mam takie szczescie ze same ciezarne przede mna wiec czekam .. i tez mi tak wtedy serce wali ze malo nie wyskoczy! Dobrze ze choc dzis nikogo nie bylo hehe

Monia no zobaczymy kto tam u Ciebje w brzuszku mieszka i czy oznaki sie sprawdza :-)

A jablecznik to j ja bym zjadla mmm na razie od tygodnia jem kanapki z serem i ogorkiem hehe :P taka mam chcice na nie ze szok!
    pfff ja tez nigdy nie weszlam na wizyte u siebie na czas. Wczoraj mialam szanse, ale ginka poszla do kancipay cos zjesc i weszlam 15 min po czasie swojej wizyty. Choc i tak zwykle czekam dluzej bo tez zwykle same ciezarne a dodatkowo nie raz sie opoznia bo te po recepte zapisuja miedzy pacjentkami. A wiadomo, ze czasem sie o cos czlowiek zapyta i tak sie to ssumuje i opoznia,

Monia, czekamy na wiesci!

Jablecznik tez lubie :) zwlaszcza na cieplo i z sosem waniliowym do tego...mmmm.... chyba zrobie jak skonczymy murzynka, a juz go polowy nie ma od wczoraj :D

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ