Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam może trochę głupiutkie pytanie...
W jaki sposób Wy widzicie, że brzuch Wam się rusza? Bo jak leżę to widzę tylko taki bęben, że nie ma opcji, żebym widziała jak mi podskakuje w miejscu gdzie jest maleństwo. Poza pępkiem nic nie widzęMoja mała jest w położeniu miednicowym, więc jest nisko i właśnie tam mnie kopie.
Macie na myśli to kiedy siedzicie czy Wam się brzuch spłaszcza kiedy leżycie?Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Camille spokojnie,nie placz i sie nie denerwuj :*
Ja odkad dowiedzialam sie o ciazy nie wkladam tam palcow,nie wiem nawet jak sie sprawdza szyjke bo nigdy tego nie robilam. Zreszta sluzowka jest teraz bardzo ukrwiona i mozna sobie tym narobic tylko biedy..
A jakie sa objawy ze sie szyjka otwiera?mozna to stwierdzic bez jej sprawdzania ?? -
Cześć jeszcze raz, polezalam i juz jest okey, to był taki ciagnacy ból z lewej strony...chyba wiazadla...
Kasieńka, Quendi dużo zdrowka, mi pomogło mleko z miodem i masłem, rano i wieczorem.
Dzięki dziewczyny za powodzeniaale o 15.20 trzymamy kciuki za wizytę Quendi
ja dopiero 18.20
Camille tez sie boje jak mnie dziś gin zwazy bo ostatnio apetyt mi dopisywał a ta kłódka na lodówkę to super pomysł
Cześć Amelkafajowo ze wróciłas
Pekinka cieszę sie ze juz lepiejoby było tylko lepiej a Maluszek swietnie sobie poradzi
Lanusia cieszę sie ze u Was wszystko dobrzetez myślałam o Was wczoraj długo, ale dobrze ze teraz sie dowiedziałas niż po porodzie, bo sa takie przypadki i wtedy chyba generalnie jest większy szok, a Ty Kochana masz czas żeby do Synusia zacząć mówić Córuś
A co do serduszkowania to my mieliśmy na początku zakaz, potem juz nie i tylko raza teraz nie bo....nie wiem czemu...mi sie nie chce choć libido miało wrócić w 2 trymestrze a tu nic...a moj ...radzi sobie jakoś
Lanusia93, Kasieńka:), Magda2013, pekinka82, amela, celia lubią tę wiadomość
-
Lanusia ja siadam na kanapie z nogami wyprostowanymi i troche naciagam skore na brzuchu bo juz mam troche wystajacy
ale tak delikatnie i wtedy po prawej stronie widze jak sie uwypulka skora w roznych miejscach
przedwczoraj to mialam wieczorem a wczoraj juz nie tylko rano chyba 1 raz albo 2..juz nie pamietam.
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Ojej ledwo odpisalam a co ja czytam....Camille tylko sie nie denerwuj!!! Wiem ...guzik moje gadanie ale napewno wszystko jest w porządku, no cholera nie ma innego wyjścia!!! Trzymaj sie
i głupot nie pisz!!!!! Powodzenia i daj znać
-
Magda2013, dobry sposób
Spróbuję taki zrobić wieczorem, ale nie wiem czy przy moim łożysku na przedniej ścianie będzie takie uwypuklenie.
A tymczasem idę do ogromnego i porządnego ciucholandu i kupię coś Małej, żeby jej smutno nie byłoMadzikovy, Kajoni, positive, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Kajoni ja tak myslalam zeby isc zobaczyc,tylko nie wiem czy nie za wczesnie jeszcze.Niech sie wypowiedza te dziewczyny ktore juz rodzily i doradza co nieco
u mnie w miescie jest kilka szpitali. I jak czytalam opinie to o kazdym sie znalazlo zle zdanie. Mam jeden na oku tylko wlasnie musialabym sie tam wybrac i zobaczyc od srodka to wszystko
Kajoni lubi tę wiadomość
-
kajoni ja mam tylko jeden szpital... i wybór u mnie żaden... oczywiście w promieniu 60 km mam jeszcze dwa inne ale z doświadczenia wiem że jak zaczęłam rodzić amelinę w 36 tyg to jechałam gdzie bliżej...
wy w dużych miastach macie możliwość wyboru... i tego wam zazdroszczę...
Kajoni lubi tę wiadomość
-
KAJONI, ja już wybrałam szpital. Decydując się na lekarza automatycznie wiedziałam, że będę rodziła w szpitalu, gdzie on pracuje. Tak chyba zrobi większość dziewczyn.
Ale uważam, że warto przejść się na oddział. Jeśli akurat trafi się na nieco wolniejszy moment (bez porodu), to położne pokażą Ci salę porodową i odpowiedzą na każde pytanie.
A jeżeli planujesz chodzić do szkoły rodzenia, to często jest tak, że na jednych z zajęć jest "wycieczka" na oddział położniczy. Wtedy prezentowane są możliwości szpitala odnośnie porodu (czy np.można rodzic w wodzie, czy jest zzo itp.).
Kajoni, Jus1985, celia lubią tę wiadomość
-
Kamilka tylko bez paniki! lekarz Cie zbada i napewno bedzie wszystko dobrze. nie czytaj bzdur w necie bo to nam robi wode z mozgu! ja tez nigdy nie badalam szyjki a teraz tym bardziej. Kamila bolesny byl ten skurcz?
Magda2013 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Moja ginka nie wiem czy pracuje w jakims szpitalu. Musze poszukac. Tak mi sie wlasnie widzi, ze jest troche za wczesnie, ale z tego co widzialam,to ten ktory ja chce ma tzw. "dni otwarte" i chyba wtedy sie wybiore: ) ale to najpredzej po swietach dopiero.