X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie maja napisane, ze nie ma u nich terroru laktacyjnego :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni moja koleżanka jest teraz w 8miesiacu i niedawno była w szpitalu i oglądała ttocge do końca nie weszła bo porody były ale żałuje że poszła bo jak usłyszała te wrzaski to zwątpiła i męczy swojego lekarza o cc :-D
    Za to druga koleżanka nic nie oglądała tylko tak jak mała mi pisze poszła poprostu rodzić tam gdzie jej lekarz.
    Kamilko wszystko jest w porządku. Szyjka jest rozpulchniona i dlatego pewnie wydawało Ci się że otwarta. Ale do lekarza idz koniecznie bo zapewne tylko jego słowa Cię uspokoją. Powodzenia i spokojnie

pekinka82, Kajoni, mala_mi, positive, Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie badałam sobie szyjki, ale tak jak napisała Jus1985, szyjka jest rozpulchniona i możesz ją mylić z otwarta.
    Na bank jest wszystko dobrze....Kamilko trzymam kciuki :)

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez jak wstajecie z krzesła macie uczucie ciagniecia po lewej lub po prawe stronie? To mogą byc wiezadla?

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak jak wstaję z toalety, lub gdy zasiedzę się na krześle...A czasem na spacerze, gdy bardziej się wyprostuję (postawę)...

Madzikovy, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mam czesto jak za szybko wstane wiazadla macicy napewno

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka trzymaj sie kochana, napewno nic sie nie dzieje!
    Trzymam kciuki i czekam jak wrocisz i nas uspokoisz :)

Ja mam szpital wybrany, jest to polozniczy w moim miescie, ze wzgledu na to ze maja patologie noworodka i najlepszy sprzet.. Moj gin pracuje niestety daleko..

Lanusia przykro mi sytuacji z chlopakiem, mysl o sobie i dziecku.. Wierze, ze podejmiesz wlasciwa decyzje :)

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Dziewczyny czy wy tez jak wstajecie z krzesła macie uczucie ciagniecia po lewej lub po prawe stronie? To mogą byc wiezadla?
    Mam tak jak dłużeh spaceruje albo jak piszesz przy wstawaniu. Czasem jak siedze to też. Ale to podobno normalne

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:

Ja mam tak po obu stronach a nieraz po jednej jak dlugo siedze wtedy musi chwila minac zebym mogla sie wyprostowac :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedz. Ja mam tak od 2 dni i zaczęło mnie to martwić, ale jak widać ....norma...

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Kamilki...
    Juz mnie stres dopada, nic mi sie nie chce robić... Myślałam ze sie czymś zajme a tu dupaaaaa....musi mi zrobic te USG... Musi....

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kobitki:)Lanusia jak urodzisz malutka to zobaczysz ze poza nia nic sie nie bedzie liczylo..takze teraz staraj sie odpoczywac i nastawic na pozytywy:)

A propo siuskania to ja zanim usne ide z 5 razy.., w nocy od 2-4 a w ciagu dnia gdzies z 10 takze :)))wiecie co jestem jakas zaniepokojon, bo od kilku dni nie czuje dzidzi, nie czuje zeby cos tam sie przelewalo, burczalo itp:( w sb umowilam sie na polowkowe 3D bo pozniej bede miala inne wizyty..i mam nadzieje ze wszystko ok..bo jak czytam ze te Wasze pociechy sa takie ruchliwe to nie wiem co mam myslec..

celia lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam, ja panikara :P ginek zbadal powiedzial ze szyjka jest zamknieta :P nawet zrobil usg dopochwowo i pokazal ta szyjke ma 44mm i jest "cacy" :-) powiedzial tez ze ona nigdy nie bedzie tak twarda jak przed ciaza!
    Widzialam kawalek synusia - glowke i uszko ;-) fikal sobie hi
    Zaplacilam 50zl pogrozil palcem i kazal nie grzebac haha obiecalam poprawe :P

Dziekuje Kochane za wsparcie ale po tamtej stracie chyba strach jest czescia mnie.. <3
    Monia odpowiadajac na Twoje pytanie skurcz nie byl bolesny ale nieprzyjemny..

Co do szpitala - ja nie mam problemu z wyborem bo jest tylko jeden w mojej miescinie :P
    Ale moj ginek tam pracuje wiec jest ok!

Madzikovy, pekinka82, Ruda27, Jus1985, Moni&, Kajoni, Sylka, Lanusia93, celia, positive lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama nie mogło byc inaczej :) wiec moral jest taki aby nie gmerac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 14:01

Camille87, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika nie stresuj sie, nie każde dziecko jest takie ruchliwe. Moje np nie jest :) albo ma tyle miejsca jeszcze...

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka dużo zdrówka, kurcze teraz to co druga osoba chora, ehh taka pogoda zmienna.
    Dziewczyny ja z mężem <3 prawie wcale, nie wiem, czy to wynika ze strachu ale nie serduszkujemy, nie mamy zakazu ale jakoś tak...chyba oboje się boimy, w sumie nie wiem czego :) ale maż mowi ze jak urodze to sobie odbije :)
    Kajoni ja dziś się obudziałm z zdrętwiałym lewym bokiem ze ruszać się nie mogłam, staram się spać na lewym boku ale nie daje rady tak całą noc :/ A co do szpitala to ja się waham bo mam do wyboru dwa.
    Lanusia super że wszystko w porządku a córcia zdrowa <3
    kammilka ale nas nastraszyłaś !! zakaz grzebania heh !!! :D
    Madzikovy ja czasami tak mam jak szybko wstanę , najczęściej rano jak mięśnie są jeszcze zastane, wiec to chyba normalne :) Na którą masz wizyte ? .

Camille87, Kasieńka:), Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Kama nie mogło byc inaczej :) wiec moral jest taki aby nie gmerac :)

Dokladnie - nie gmerac :P ale moj lekarz sie smial mowiac ze mam nauczke za grzebanie :P

Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Kamilka... Ne ma co sie stresowac, wiadomo bylo ze jest dobrze :)

Camille87, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha co do bolo przy wstawaniu - ja bardziej czuje przy kladzeniu sie - nawet jak u ginka na fotel siadalam to sie podeprzec musialam bo ciagnelo..

• kada24 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila pamietaj teraz do 38 tyg nie grzebaj tam!!! potem mozesz jak sie porod zacznie ja tak robilam hehe wiec czulam ze rodze od tygodnia hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ