Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lanusia
ciesze sie ze juz jestes w domku. Nie dziwie sie ze bylas w szoku
sama tez bym byla. Ale pomylki sie zdarzaja i beda sie zdarzac,juz wczesniej pisalam ze do konca to jest wielka niewiadoma kogo nosimy pod
Lanusia93, pekinka82, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Lanusia ciesze się że się cieszysz z córeczki i że zdrowe jesteście.
Co doto M nie chciał przez pierwsze 3 miesiace bo to podobno moze zaszodzić dzidzi, lekarz nie potwierdził ale wstrzymaliśmy się. Wtedy miałam taka ochote że sny erotyczne to miałam prawie każdej nocy i nawet przez sen miałam skurcze i musiałam się uspokajać i chłodzić woda
A teraz jak lekarz powiedział M prosto w oczy że można i nie ma się co bać bo w ciąże nie zajde tonawet często tzn jakiś raz lub dwa w tyg. M na początku był bardzo ostrożny
aż mnie rozpraszał swoją troską ale teraz już jest lepiej tylko pozycje są ograniczone
Więc jak macie zielone światło to się nie powstrzymujcie. Wasi mężczyźni na pewno będą delikatni i cierpliwi. Nie skrzywdza przecież swoich MaleństwWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:51
pekinka82, Ruda27, positive, Camille87, Sylka, celia, kada24, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia ciesze sie ze wszystko dobrze
Ladnie imie dla coreczki
A kochana czemu mialas silne stresy? Az tak, zeby wymiotowac krwia i problemy z zoladkiem meic? Jej
Obys nie musiala wracac do szpitala wczesniej niz na swoj porodLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Lanusia... cieszę się że już wróciłaś...
wyobrażam sobie co czułaś jak się okazało że to dziewuszka... ale dziewczynki są fajne
a kiedy jedziesz na to usg 4D ? tam się chyba wszystko na 100 % potwierdzi.Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Moni& wrote:Madzikovy trzymamy kciuki za wizyte:D
kurcze i przez bledy lekarza takie tragedie sie dzieja, biedne malenstwo:(
pekinka jedz jedz, musisz uzupelnic to co maluszek z Ciebie wyssal:P
kajoni zeby na plecach nie spac to wiem ale na prawym boku tez nie wolno? ja na prawym najlepiej sie wysypiam bo na lewym cos nie bardzo, chyba przez kregoslup:/
myambez przeciwskazan ale nie tak czesto jak przed ciaza. ale jak mi sie zachce to moj jest biedny bo nawet jak mu sie nieziemsko spac chce to mu nie pozwole:P
Lanusia czekamy na relacje:) Kornelcia ladne imie:)
Ja wlasnie slyszalam ze ta zyla jest przy prawym boku. Trzeba dopytac. Ja sie ograniczam choc jest ciezko bo ilez mozna spac na jednym boku -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Zaraz wszystko nadrobię, tylko zdam rutynową relację po pobycie
Więc tak: Tak, to, jest córka. Uhuhuhu ale szok
Dla mnie ogromny, ale moja rodzina jest bardziej zdezorientowana niż ja, a P. myśli, że urządzam mu przedterminowe Prima AprilisDo nikogo to nie dociera. USG robił mój lekarz prowadzący, tamtym razem na temat płci wypowiadał się inny lekarz. I mój gin powiedział mi, że na 90% to dziewczynka, ewentualnie mogła się zasłonić pępowiną i rozumie moje zdezorientowanie, ale kobietki są fajne itd.
No i zrozumiałam, że płeć nie ma dla mnie żadnego znaczenia, kocham ją szalenie, ciężki był tylko ten pierwszy szok, powiedziałam, że wymienię ją po porodzie na męskiego osobnika
Ale za kilka minut przyszła położna do koleżanki, żeby zrobić jej KTG i druga dziewczyna w 25 tygodniu zapytała czy też możemy mieć zrobione, zgodziła się. Jak posłuchałam jej serduszka, położna powiedziała, że jest bardzo ruchliwa i ma czkawkę to poczułam, że serce mi rośnie i przyznałam się, że jest na mnie trochę obrażona, bo pogniewałyśmy się na siebie za płeć, ale już się godzimy
Wieczorem kopała mnie tak długo i mocno jak nigdy wcześniej, aż w pewnej chwili pomyślałam, że robi to złośliwie i kilka razy te kopniaki były naprawdę nieprzyjemne, ale pewnie wyczuła mój nastrój i chciała mi pokazać, że ona kocha mnie mimo wszystko, a ja wybieram sobie momenty. Więc jej odpuściłam, nie jej wina
W szpitalu byłam, bo wymiotowałam krwią i miałam silne bóle nad żołądkiem, ale podobno to wynik silnego stresu, dostałam hydroksyzynę domięśniowo i leki uspokajające, bóle odeszły.
Lekarz wczoraj zrobił mi połówkowe, serduszko zdrowe, ma 4 komory, mózg ma dobre wymiary, pępowina trójnaczyniowa, wszystko w najlepszym porządku. Łożysko na ścianie przedniej, mała nawet kopnęła lekarza podczas USG, powiedział, że straszna złośnica, nigdy nie da się dobrze pomierzyć i można było już po tym podejrzewać, że kobietka
Poprosiłam o zmierzenie CRL, było 16 cm, plus jej długie nogi, uznał, że to daje ok. 25 cm.
Widziałam jak piła wody płodowe, rozchyliła buźkę, a 15 minut później KTG wykazało czkawkęŁakomczuszek
Kolejne USG za 4 tygodnie
To chyba wszystko w wielkim skrócie, teraz Was czytam
Kornelia :*
Lanusia, nawet nie wiesz ja fajnie się czyta takie watki. Że wszystko jest super, no i córa, fajnie:) Ja sie juz tez nastawiłam na dziewczynke, potwierdzenie w czwartek, mysle ze tez bym przezyła szok jakbym usłyszała nagle chłopak;)
Ale tak czy inaczej najwazniejsze ze dziecię jest zdrowe i ze Ty juz wyszłaś ze szpitala.celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajoni wrote:Ja wlasnie slyszalam ze ta zyla jest przy prawym boku. Trzeba dopytac. Ja sie ograniczam choc jest ciezko bo ilez mozna spac na jednym boku
Tak jak napisalam, prawa nerka jest nieco blizej macicy niz lewa i lezac na prawym boku uciskamy ja macicaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:58
-
nick nieaktualny
-
Podczytuję sobie ten kalendarz ciąży:
http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza-tydzien-po-tygodniu/
Ciekawa strona z zabawnymi ilustracjamiW opisie 19.tygodnia jest wyjaśnione dlaczego powinno się spać głównie na lewym boku.
LANUSIA, córeczka zrobiła Ci niezwykłą niespodziankęMy tu wszystkie byłyśmy trochę zaskoczone, a co dopiero Ty
Najważniejsze, że maluch zdrowy, skurcze uspokojone i że wróciłaś do domu.
Jus1985, Camille87, Ruda27, Magda2013, Kajoni, MILA, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Lanusia, pieeeeeeknie! Gratuluje córeczki! Oby tylko lekarz już Ci więcej nie "mieszał" i nie zmienił na następnej wizycie, że jednak syn, bo Twój mężczyzna pomyśli, że celowo mu figle robisz
.
Cieszę się, że te wymioty i ogólne złe samopoczucie to już przeszłość. Teraz tylko musisz wykombinować jak tu wymienić wyprawkę dla maleństwa - a może jednak się jeszcze wstrzymasz z tym działaniem?
Camille, u mnie zpodobnie jak u Ciebie... Tak jakoś nie mam ochoty. Dobrze, ze mój mąż wyrozumiały (oby tylko mu się nie odwidziało
).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 11:20
Camille87, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Lanusia,ciesze sie ze do nas wrocilyscie
jak piszesz, szok,ale to sie zdarza. Kolezanka do 6 miesiaca byla przekonana ze chlopak (chodzila na nfz to te usg rzadko), a okazalo sie ze dziwczynka i to dwie
Tobie przynajmniej liczba sie zgadza
Teraz to powinnysmy miec same dobre wiesci, bo hurtem bedziemy mialy polowkowe.
Co do sexu, to u nas znaczaco spadla ilosc, ale nie przez jakis zakaz tylko te moje infekcje, cholernie nieprzyjemne jak kazdy ruch boli i swedzi. Ale my od poczatku nie mielismy zadnych przeciwwskazan na szczescie.
Pekinka ale sex nie musi byc ostrywlaczasz nastrojowa muzyke i do rytmu.....
Dziewczyny a macie juz wybrany szpital? Bylyscie? Mi belly pokazuje zeby wybrac gdzies pod koniec kwietnia. To trzeba tak wczesnie?Camille87, Macca, celia, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Co do ruchów maleństwa kiedy się zestresujemy... Moja mała dopiero wtedy pokazuje na co ją naprawdę stać
Wczoraj po tym jak poznałam jej prawdziwą płeć porządnie skopała mnie porządnie, niesamowite uczucie! Mam nadzieję, że będzie ruszała się tak codziennie, nie tylko w sytuacjach stresowych
Mam nadzieję, że przez stres dziecku nie grozi żadne niebezpieczeństwo... Wiem, że on wpływa na dziecko, ale uwierzcie mi na słowo, że takiego stresu jak moja córeczka nie ma żadne z Waszych dzieci...
Ja miałam BARDZO trudny czas przez ostatnie kilka dni... Rozstałam się z P. po BARDZO nieprzyjemnej sytuacji, której nie życzę najgorszemu wrogowi, ale naprawdę nie chcę o tym pisać, to nie jest dobre miejsce do takich rozmów. Dzwoni raz dziennie, pyta co z dzieckiem, nie ucinamy sobie żadnych pogaduszek, bo zrozumiał, że tym razem nie żartowałam. Mam dosyć takiego życia, nasze rozmowy mogą się ograniczać do spraw związanych z wychowaniem małej.Jus1985 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm