Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki kurujcie się...Zdrówka życzę.
Ja jeszcze wczoraj wieczorem miałam spotkania trzeciego stopnia z toaletą...Ale dziś już lepiej. Wmuszam w siebie jakieś jedzenie, bo wczoraj nic nie jadłam...Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam maluszkowi swoimi rewolucjami żołądkowymiQuendi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajoni wrote:ale dziewczynka czy kolezanka zmarla ?? ;(
Dzieeckojakies powiklania wyszly, za malo wod jest niebezpieczne dla plodu..
Amelka kochana witamy
Pekinka trzymaj sie.. Oby juz tylko bylo lepiej!
Kamilka moze lekarz nie bagatelizuje, ale mysle, ze lepiej i tak uwazac..amela, pekinka82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kajoni gratuluje synka i udanej wizyty
Pekinka coś ostatnio dużo osób dopada ta grypa żołądkowa, zdrówka kochana i pij dużo !
ja już muszę lecieć bo przyjeżdża po mnie siostra i jedziemy do rodziców pokazać płytkę z nagraniem małej
Później doczytam resztę
buziakipekinka82, Kajoni, positive lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
mi ginka mowila zeby od 20 tyg nie spac na plecach i prawym boku bo sie uciska ta zyle co doprowadza powietrze do dzidzi i nam tez moze byc ciezko. a jesli juz na plecach to nie na plasko tylko z poduchami. ja w nocy sie przekrecam na plecy i prawy bok i czasem maz mnie budzi ze leze na niewlasciwym
Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Hahaha Kamilka..Też o tym myślałam, że coś ze mnie wssie jak mu zabraknie z głodu
Teraz serek Danio i chlebek do tego...a potem zobaczę czy poczuje ssanie żołądka.
Madzikovy ??? Dzisiaj Twój dzień....Czekamy na wieści czy chłopak, czy dziewczynkaCamille87, Jus1985, Ruda27, celia, Lanusia93, Madzikovy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajoni to dobrze Ci powiedziala
ja sie czesto budze na prawym boku ale jak juz sie budze to zazwyczaj na siku wiec jak wracam z wc to klade ske na lewym
ja czytalam ze nie wolno na prawym bo macica uciska prawa nerke jako ze jest blizej..
Kajoni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam sie, dużo naskrobałyście od wczoraj
Mila tak zmieniłam avatara a teraz korzstam z tel bo szybciej i nie mogę zmienić na starego
Moni przykra sytuacja wyniknęła z tym wózkiem, ale nie zamartwiaj się.
Kajoni wody płodowe mogą wypływać ale pewnie też są inne powody.
Kasieńka i Qendi kurujcie się w domu pod pierzyną.
Pekinka jedz na zdrowie.Kasieńka:), pekinka82, MILA, Quendi lubią tę wiadomość
-
Amela witaj...
co do małowodzia bo tak to się zwie... jest to szkodliwe... maluszki żyją w środowisku wodnym... połykając wody kształtują swój układ pokarmowy i moczowy, wody płodowe pozwalają im spokojnie wzrastać... gdy wód jest mało... dzieci się nie rozwijają nie przybierają na wadze co prowadzi do różnych wad.
na pocieszenie dodam że szybko wykryte małowodzie można leczyć... poprzez dopełnianie ilości wód płodowych.
Magda2013, Jus1985, amela lubią tę wiadomość
-
Cześć Amela
Gratulacje ślicznej dziewczynki
Dziewczyny nawet nie mówcie o seksie ... my od początku ciąży zakaz
Mam nadzieję, że po połówkowych da zielone światło, ale i tak pewnie za bardzo się będę bała, żeby się rozluźnić
Madzikovy powodzenia na wizycie, żeby maleństwo się w końcu ujawniłoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:28
Camille87, MILA, Lanusia93, Madzikovy, Kajoni, amela lubią tę wiadomość
-
Madzikovy trzymamy kciuki za wizyte:D
kurcze i przez bledy lekarza takie tragedie sie dzieja, biedne malenstwo:(
pekinka jedz jedz, musisz uzupelnic to co maluszek z Ciebie wyssal:P
kajoni zeby na plecach nie spac to wiem ale na prawym boku tez nie wolno? ja na prawym najlepiej sie wysypiam bo na lewym cos nie bardzo, chyba przez kregoslup:/
myambez przeciwskazan ale nie tak czesto jak przed ciaza. ale jak mi sie zachce to moj jest biedny bo nawet jak mu sie nieziemsko spac chce to mu nie pozwole:P
Lanusia czekamy na relacje:) Kornelcia ladne imie:)
Kajoni, Lanusia93, Madzikovy lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Zaraz wszystko nadrobię, tylko zdam rutynową relację po pobycie
Więc tak: Tak, to, jest córka. Uhuhuhu ale szok
Dla mnie ogromny, ale moja rodzina jest bardziej zdezorientowana niż ja, a P. myśli, że urządzam mu przedterminowe Prima AprilisDo nikogo to nie dociera. USG robił mój lekarz prowadzący, tamtym razem na temat płci wypowiadał się inny lekarz. I mój gin powiedział mi, że na 90% to dziewczynka, ewentualnie mogła się zasłonić pępowiną i rozumie moje zdezorientowanie, ale kobietki są fajne itd.
No i zrozumiałam, że płeć nie ma dla mnie żadnego znaczenia, kocham ją szalenie, ciężki był tylko ten pierwszy szok, powiedziałam, że wymienię ją po porodzie na męskiego osobnika
Ale za kilka minut przyszła położna do koleżanki, żeby zrobić jej KTG i druga dziewczyna w 25 tygodniu zapytała czy też możemy mieć zrobione, zgodziła się. Jak posłuchałam jej serduszka, położna powiedziała, że jest bardzo ruchliwa i ma czkawkę to poczułam, że serce mi rośnie i przyznałam się, że jest na mnie trochę obrażona, bo pogniewałyśmy się na siebie za płeć, ale już się godzimy
Wieczorem kopała mnie tak długo i mocno jak nigdy wcześniej, aż w pewnej chwili pomyślałam, że robi to złośliwie i kilka razy te kopniaki były naprawdę nieprzyjemne, ale pewnie wyczuła mój nastrój i chciała mi pokazać, że ona kocha mnie mimo wszystko, a ja wybieram sobie momenty. Więc jej odpuściłam, nie jej wina
W szpitalu byłam, bo wymiotowałam krwią i miałam silne bóle nad żołądkiem, ale podobno to wynik silnego stresu, dostałam hydroksyzynę domięśniowo i leki uspokajające, bóle odeszły.
Lekarz wczoraj zrobił mi połówkowe, serduszko zdrowe, ma 4 komory, mózg ma dobre wymiary, pępowina trójnaczyniowa, wszystko w najlepszym porządku. Łożysko na ścianie przedniej, mała nawet kopnęła lekarza podczas USG, powiedział, że straszna złośnica, nigdy nie da się dobrze pomierzyć i można było już po tym podejrzewać, że kobietka
Poprosiłam o zmierzenie CRL, było 16 cm, plus jej długie nogi, uznał, że to daje ok. 25 cm.
Widziałam jak piła wody płodowe, rozchyliła buźkę, a 15 minut później KTG wykazało czkawkęŁakomczuszek
Kolejne USG za 4 tygodnie
To chyba wszystko w wielkim skrócie, teraz Was czytam
Kornelia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:37
Magda2013, Jus1985, celia, Moni&, pekinka82, mala_mi, Camille87, Macca, positive, Ruda27, Kajoni, Kasieńka:), MILA, Madzikovy, amela lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm