Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
no wierze Ci, ja na początku jak poszłam na l4 troche teskniłam za pracą ale teraz jak słysze co sie w moim zakładzie pracy wyrabia to ani troche nie tesknie, jedynie za kilkoma osobami, bo zaprzyjaźniłysmy sie bardzo. ale i tak sie spotykamy na kawie raz w miesiacu jak mają wiecej czasu.dobrze, że mamy mozliwośc pójscia na roczny urlop macierzynski potem z dzidzia sie nie bedziemy nudzic
A mnie od paru dni boli jakby kośc pośladkowa, szczególnie jak chodze i promieniuje do kregosłupa. nie wiem czy to przez ułożenie dzidzi, czy mój krzywy kregosłup daje o sobie znac...boje sie co moze byc póżniej.
Daria a Ty wracasz do Polski czy zostajecie tam?MILA lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyJa nie tesknilam za moja praca.. Jakby nie to ze mam mniej placone na l4 to bym tam nie chodzila..
Monia no zebys pozniej wiekszych boli nie miala, jak to od kregoslupa idzie.. Mnie boli pupa, bo w pracy duzo siedze
Monia my chcemy juz na stale, ale czekamy co z meza praca. Bo mozliwe ze bedzie mial prace w pl, czekamy i na dniach moze sie dowiemy.. Takze, moze w ciagu paru miesiecy wrocimy i bedziemy u tesciowej mieszkac -
Gdzieś czytałam o takich bólach, że w ciąży sie zdarzają, bo miednica sie poszerza itp, zobacze moze przejdzie samo. gorzej gdy to przez kregosłup, jak miałam 13 lat to miałam nosic gorset ortopedyczny ale nie chciałam, jak to dziecko, a moja mama tego nie przypilnowała i krzywy kregosłup jest do dzis:/
Ruda to fajnie, że byc moze wrócicie do Polski, z tego co piszesz, to napewno sie cieszysz bo tu masz rodzine i w ogóle:) Ale z drugiej strony mało kto chce rozpoczynac życie w PL po pobycie za granica, my sami myslimy zeby stad wyjechac jak dziecko sie urodzi i troche podrośnie, max 1,5 roku bo tutaj nie ma przyszłości:(
Mojego maluszka chyba obudziłam bo mu popukałam i odpukał kilka razy ale leniuszek dzisiaj jest
Madzikovy, moze ból wiązadeł? Mnie wczoraj wieczorem kłuło z prawej strony co chwile, dzisiaj juz przeszło. Wydaje mi sie, że jak nie mamy skurczy to jakimis niewielkimi bólami nie mozemy sie przejmowac na zapas bo macica cały czas rośnie:)
celia lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyDzien dobry dziewczyny
Ja dzis w nocy az trzy razy wstawalam na sikua teraz tez obudzilam sie z bolacym brzuchem ale przewrocilam sie na plecy zgielam nogi w kolanach i juz przeszlo
te skurcze zdarzaja mi sie kilka razy na dzien i chyba powinnam brac ta nospe 3x dziennie jak gin zalecil ale ostatnio co pisalyscie o tej nospie to zwatpilam
I wczoraj poznym wieczorem jak lezelismy juz z mezem w lozku to synus tak szalal wiercil sie kopal przekrecal i maz w koncu poczul dwa kopniakizadowolony jak nic!
Madzikovy puls na brzuchu czuc ale to raczej taki phlsujacy ruch brzucha a to na pewno dzidzia byla!Ruda27, Madzikovy lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/bebetto-solaris-b-i-red-3w1-megazestaw-2014-i4029299806.html co sądzicie o tym wózku?
Są jeszcze zestawy 2w1 bez fotelika, tansze, bo zastanawiam sie czy nie kupic fotelika osobno, z atestem bezpieczenstwa.
Co do wózka to przypomniała mi sie przykra wczorajsza sytuacja... Byliśmy wczoraj u moich rodziców, posiedzielismy na herbatce, mój tata to sie nie moze doczekac juz sierpnia, zastanawia sie juz jaki wózek kupic pierwszemu wnukowi ale moja mama wyjechała do mnie z tekstem, że mam sobie nie myślec, ze ona mi kupi wózek, ja mam za duzo pieniedzy i mnie stac i teściowie maja mi kupic wózek bo z nimi mieszkam...Ona jest straszna materialistka, ona sie chyba nawet nie cieszy ze zostanie babcia:/ W nerwach powiedziałam jej, że nie chce od niej wózka, sama sobie kupie bo nie bede słuchac przez całe życie wypominania, że wydała tyle pieniedzy na wózek...eh:(
MILA, Jus1985, Magda2013 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMonis no my jedynie wrocimy jak moj dostanie prace, bo bedzie dalej pracowal przez ta firme co teraz ale w pl, i nie tak daleko od naszego miejsca zamieszkania.. I ma dostawac wieksza kase na ten czas, a pozniej moze ta polska firma go przejmie na wyzsze stanowisko bo w koncu juz zna wszystkie maszyny.. Takze akurat w tym czasie u tesciowej pomieszkamy i kase odlozymy na domek
i jakos zaczniemy to zycie w pl.. Do tego jak bedzie nam zle szlo, maz moze znowu wyjedzie do austrii na jakis czas zeby nadrobic pieniazkow.. Ale to sie zobaczy jak bedzie
Ja malymi bolami i kluciami sie w ogole nie martwie, wrecz sie ciesze bo wiem ze cos sie tam dzieje i rosnie
Dzisiaj ten skurcz byl inny, ale tez nie panikuje oczywiscie
Stwierdzilam, ze pogadam z szefem dzisiaj bo cos mi w grafiku durnoty wypisal, jak sie okaze ze mam tak pracowac nagle to ide na l4, mam gdzies kase i stres przez ta prace..
Mońis moj tez dzisiaj leniuszek, puka troche ale lekko.. Wczoraj to ostro dawal -
nick nieaktualnyMoni& wrote:http://allegro.pl/bebetto-solaris-b-i-red-3w1-megazestaw-2014-i4029299806.html co sądzicie o tym wózku?
Są jeszcze zestawy 2w1 bez fotelika, tansze, bo zastanawiam sie czy nie kupic fotelika osobno, z atestem bezpieczenstwa.
Co do wózka to przypomniała mi sie przykra wczorajsza sytuacja... Byliśmy wczoraj u moich rodziców, posiedzielismy na herbatce, mój tata to sie nie moze doczekac juz sierpnia, zastanawia sie juz jaki wózek kupic pierwszemu wnukowi ale moja mama wyjechała do mnie z tekstem, że mam sobie nie myślec, ze ona mi kupi wózek, ja mam za duzo pieniedzy i mnie stac i teściowie maja mi kupic wózek bo z nimi mieszkam...Ona jest straszna materialistka, ona sie chyba nawet nie cieszy ze zostanie babcia:/ W nerwach powiedziałam jej, że nie chce od niej wózka, sama sobie kupie bo nie bede słuchac przez całe życie wypominania, że wydała tyle pieniedzy na wózek...eh:(
O kurde Monia to niefajnie z Twoja mama.. Wspolczuje Ci.. Ale tez bym z łaski nie chciala..
Co do wozka, to ladnyale fotelik bym wziela tak jak mowisz z atestem, bezpeiczny i sprawdzony.. Na tym punkcie jestem przeczulona
-
Hej Kobitki!
I zostałam w domu. ..katar kaszel ból głowy. ..ech. Oby szybko przeszło, bo się o Maluszka martwię a nie widziałam go od 17 lutego...:,,-( jaka to tęsknota...narazie ruchów nie czuje...ech...ciężko mi...
Ostatnio mama mi mówiła że nie wolno leżeć na plecach-oglądała w DDTVN wypowiedzi lekarza gin, bo jest ucisk na macice i stad na usg dzidzia mach nóżkami i rączkami bo jej niedobrze hmmm.
A dzisiaj pojade taka zdychajaca do gina po L4 i na wizytę -
Witam !!!
Kajoni gratuluję SYNKA !!! super fotka... u ciebie pomyłki nie będzie na bank !!!
Madzikowy te ruchy to na pewno twój dzidziuś... one czasem tak się uaktywniają... a raczej tak umiejscowią że lepiej je czujemy...
Mam nadzieję że bóle ustąpią...
któraś z dziewczyn pisała że na wizycie lekarz jej powiedział że ogólnie póki nie ma bólów kolkowych to wszystko inne jest normą..
trzymam kciuki za wizytę... nie denerwuj się bo zobaczyć maluszka to sama przyjemność !!!
Moni... przykra sytuacja z twoją mamą... pewnie się nawet nie zastanowiła co mówi... a co do wózka moja kuzynka ma bebetto... sama się na niego nastawiłam... ona ma model aqarius... ale nie jest zadowolona ten który ma jest bardzo sztywny i ściąga jej na lewą stronę jak go prowadzi...
Quendi trzymaj się i zdrowiej... zaciskam kciuki za pomyślą i twoją wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 09:15
Camille87, celia, Kajoni, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmm Quendi z tego co ja czytalam to chodzi o ucisk macicy na zyle przez co mniej tlenu wraca do serca ... poza tym moj gin powiedzial ze jeszcze za wczesnie ze nie musze jeszcze rezygnowac ze spania na plecach ?! Ja nie spie na plecach ale leze dosc czesto tylko ze nie na plasko a na wysokich poduszkach i ze zgietymi nogami..
Monia wozek fajny a co do fotelika to juz mozna atestowane kupic w zestawie tylko trzeba dobrze poczytac. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Hmm Quendi z tego co ja czytalam to chodzi o ucisk macicy na zyle przez co mniej tlenu wraca do serca ... poza tym moj gin powiedzial ze jeszcze za wczesnie ze nie musze jeszcze rezygnowac ze spania na plecach ?! Ja nie spie na plecach ale leze dosc czesto tylko ze nie na plasko a na wysokich poduszkach i ze zgietymi nogami..
Monia wozek fajny a co do fotelika to juz mozna atestowane kupic w zestawie tylko trzeba dobrze poczytac.
No ja czytalam i slyszalam ze spanie na plecach juz od 2 trymestru nie jest wskazane.. W sumie sama ostatnio na sobie czulam, jak pozniej zle mi sie oddychalo jak sie obudzilam na plecach, wiec wole sie pilnowacw koncu juz mamy macice dosc spora i uciskac moze..
Co do fotelikow to ze sa atestowane nie znaczy ze sa bezpieczne.. Napewno kazdy fotelik jest atestowany, ale mozna poogladac chocby na yt, jak wygladaja testy i jakie miejsce i ile gwiazdek dostaje dany fotelik.. Bo to jest bardzo wazne, jesli sie ktos sporo autem porusza i boi o bezpieczenstwo malucha