X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Madzikovy <3

Madzikovy lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinnam chodzic na jakies nieszpory poranne do kosciola:)witam Mamki:)

rozumiem,ze dzis kaktusowy dzien?haha..zainsirowalam Was niezle:)aaa i zeby rozczarowan nie bylo przypominam, ze napletek nie strzela tylko jest oo smaku gumy balonowej:Dcalkiem niekolizyjny:))))

Ruda27, Madzikovy, celia, Camille87, pekinka82 lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika a ja z Toba...
    Poszlam ok 22 spac a tu i tak wczesna pobudka..

Oby dzisiejszy dzien byl slodki dla wszystkich :)

mika1987, Madzikovy lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 4... Szlag by tych facetów trafił...chyba dzień dzisiejszy odpuszcze sobie tu...was będę dolowac....a i sama mam zły humor.... Ahh miłego dnia

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Madzikovy trzymaj sie kochana.. Widac ostro musialo byc.. Jak cos wal do nas ponarzekamy wszystkie :)

Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie tyle ostro co ...ja to strasznie przeżywam.. Wstałam o 4 -meliska... Położyłam sie ale juz nie spałam.... W dzień będę odsypiac... A nie chce tu wylewać żali bo potem leci lawinowo...a po co...może któraś ma fajny dzień.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROzumiem madzikovy.. To trzymaj sie.. Pamietaj, ze jak Ci zle to i tak masz prawo tu pisac.. Jestesmy by wspierac..
    Mam nadzieje, ze sie pogodzicie.. Staraj sie myslec o maluszku i na nim sie skup.. Glaszcz brzuszek i mow do niego. Mi to pomaga w momentach stresujacych bo wiem ze to na niego musze teraz zwracac najwieksza uwage :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 07:13

Madzikovy, Moni& lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje <3
    Najgorsze w tym wszystkim jest ze znowu sie wpierd... jego matka w to. Nie miała racji...synuś ja wkurzył to wyzyla sie na mnie bronią która powiedziałam jej w sekrecie i która jest dla mnie ważna i bolesna. Przegiela... Myślałam ze jest normalna...juz nigdy nic jej w życiu nie powiem. A najgorsze jest to ze mogłam jej ufać...a wczoraj ... Pojechała po całości...

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cos ty?! :( to rzeczywiscie niewporzadku.. Pewnie teraz bedzie zalowala ze tak postapila i stracila Twoje zaufanie..
    Przykro mi kochana. Ale staraj sie dla maluszka az tak nie stresowac, pamietaj ze on to wszystko czuje..

• positive Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z samego rana... wstałam już o 5 ... i głód nie pozwolił mi zasnąć...

kajoni co do wypłacania wypłaty na L4 to jest tak jak camille pisała... wszystko zależy ile osób zatrudnia dany zakład pracy... jeżeli powyżej 30 to wynagrodzenie nadal wypłaca ci zakład pracy a potem odlicza to sobie od zusu... jeśli mniej niż 30 wypłatę będzie ci przelewał zus... i też słyszałam że może się spóźniać... moja koleżanka miała 3 tyg poślizgu..

co do lodów... ja się wybiję i za kaktusa podziękuję... z lodów wodnych toleruję tylko gemini truskawkowego...

Madzikowy... przykro mi z powodu ścięcia z mężem... co do teściowej... ja już się na swojej nie raz przejechałam... więc nawet mnie to nie dziwi...dla nich zawsze najważniejsze są ich dzieci... a my choćbyśmy nie wiem jak słodkie i dobre były zawsze będziemy te gorsze... takie życie...
    nie przejmuj się wariatami... jeszcze przyjdą w łachę...

Madzikovy, MILA lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana:D Jestem wyspana, poszłam spac po 21 :P
    Madzikovy, najgorsze jest, gdy sie rodzice wtrącają do Waszych spraw, a jeszcze tesciowa to juz w ogóle:/ Ale bedzie żałowac i jeszcze Cie przeprosi. Ja bym jej tez zrobiła na złosc, dla własnej satysfakcji:P Najważniejszy jest teraz Twój malutki Skarb, który nosisz w sobie, a z facetem sie pogodzisz, zobaczysz sam przyleci do Ciebie:) I do nas zawsze mozesz pisac, obojetnie jaki masz dzien, my Ci doradzimy, poużalamy sie razem z Toba i zaraz Ci bedzie lepiej kochana :*
    Mika ja tez dzisiaj polece szukac loda kaktusa, od wczoraj mam smaka na niego:P

MILA, Madzikovy, pekinka82 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim ;-D

Madzikovy widzę ze jestes wkurzona i masz rację, teściowa postąpiła okropnie :-P wierze ze musisz być wściekła :-P

Miłego dnia kochane :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Kochane jesteście <3 dziękuje

Moni& lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Mila na nią wkur....i potwornie zawiedzona.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej chwilke mnie nie bylo, a tu tyle wpisow:)matulko a lody Gemini tez uwielbiam:))a najberdziej to lody bajki:)

co do spiec to Madzikovy nie dziwie sie, ze jestes wkurzona..bynajmniej wiesz juz czy warto na danej osobie polegac czy nie..

Madzikovy, Moni&, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mika :) wiem ze na niej nie moge polegać i mam nauczkę...ze juz nic jej nie powiem.
    Okey lecę sie powoli szykować bo jadę oglądać wózek :) może to mi poprawi humor

Ruda27, positive lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o super:)to zdaj relacje pozniej:)ja tez do pracy bede zmykac za jakis czas:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie l4 :) Tak na prawdę to nie wiem po co pytałam, skoro ja mam umowę na innych zasadach i mnie chyba pracodawca nie płaci tego pierwszego miesiąca, chyba muszę się porozumieć z wujkiem google. Tak czy inaczej dziękuję :)
    http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=3649
    tu wyczytałam, że płaci ZUS. Wysyłam Wam tę stronkę, jakby któraś kiedyś miała nianię, to fachowe informacje tu są.

Mila, ja przez pierwszy trymestr w ogóle nie jadłam słodyczy, a po czekoladzie miałam okropną zgagę. Teraz spokojnie jem wszystko, ale wolę paluszki i krakersy niż ciastka. A z jedzenia takiego "normalnego" to nie wiem, jakoś średnio mam jakieś zachcianki i apetyt na coś konkretnego.

Celia z tymi okruszkami to ja miałam tak nawet przed ciążą. Mam w kuchni ciemnobrązowe blaty to okruszki jasnego chleba na nim działają na mnie jak płachta na byka.

Oj Pekinka, wyjaśniło się wszystko? Teraz jesteśmy tak nabuzowane hormonami, że "nie myślimy trzeźwo". Ja tak to tłumaczę.

Camille, ja mam Antidral a nie Etiaxil. Ale czytałam, że można przynajmniej ten mój w ciąży bo działa miejscowo.

Madzikovy, trzymaj się! Niestety teściowe tak mają (ciekawe czy my też takie będziemy :] ). Rodzice nie powinni się wtrącać w młodych. My mieszkamy z teściami pod jednym dachem, choć czasem jest tak, że przez kilka dni się nie widzimy, ale już jestem tu 5 lat i nie zauważyłam typowego wtrącania się w małżeństwo. Raczej uwagi typu: że czemu P. nie skosił trawnika tylko siedzi przy komputerze, a dlaczego nie wyniósł czegoś na strych i takie tam. To też denerwuje, ale nie uderza w prywatność.

Quendi, zdrowiej! Dbaj o siebie! Chyba już wymieniałyśmy wszystkie zdrowe domowe, dozwolone w ciąży sposoby na choroby! Kuruj się!

Ja właśnie wróciłam z przychodni, zaniosłam siuśki na posiew i dałam tą krew na ponowne badanie grupy. Mam nadzieję, że tym razem labolatorium nie będzie wybrzydzać. I była ta pielęgniarka co fajnie kłuje i nawet dziś nie poczułam :)

Pogoda cudna się robi, już mamy 11 stopni choć wieje. Do joba idę na 12, moją małą chyba rozkłada choróbsko, więc ja też już profilaktycznie sok z czarnej porzeczki i mleko z masłem i miodem :)
    Uff chyba odpisałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 08:59

positive, celia, pekinka82, MILA, Sylka lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny Moje!
    Już mi ciutek lepiej. Jeszcze dzisiaj w łóżku. Ech z tymi facetami to porażka. Mój ma teraz moje obowiązki na głowie-zakupy rano, wyjscie z psem przed jego pracą. Wczoraj dał radę, dzisiaj kręci nosem. Poprosiłam go żeby kupił pomdora na kanapeczki to już ma problem :-) he he no ludzie. Ale biorę to na żarty i się z niego śmieje :-)
    Może już jutro będzie lepiej i zrobię zakupy bo nie wyżyje :-)
    Od leżenia bolało mnie podbrzusze, jak chodze siedze jest ok-dziwne. Ja jestem "kobieta pracująca" jak pracuje nic mi nie jest, jak leże wszystko :-)
    Chyba coś mi bulgocze w brzucholu :-) yupi-chyba to to :-)

Ruda27, MILA, Sylka lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikowy ja też jestem ciekawa wózka... więc czekam na relacje...

camille ja co do etiaxilu nie pomogę bo nie używam... mam tylko takie "zwykłe" więc cóż... chociaż jak już będziesz wiedziała to też jestem ciekawa bo w ciąży to bardziej się będziemy pocić...

ostatnio na wizycie siedziałam w poczekalni i była tam też ciężarna już wysoko... i pomimo było zimno była bardzo upocona... pod pachami to aż plamy miała... nie chciałabym wyglądać podobnie jak ona...szczególnie latem...

a mnie od wczoraj boli brzuch... cały... ogólnie w nocy się budziłam bo na żadnym z boków nie było mi dobrze spać... już dawno tak źle się nie czułam... maluszek mój słabo kopie... więc podejrzewam że mam łożysko na przodzie... bo czuję np kopniaki w pęcherz... ale nie czuję ich za bardzo na brzuchu... :-(

na szczęście pogoda się klaruje więc może jak sobie spacer zapodam będzie mi lepiej...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ