Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
quendi super że maluszek daje się poznać...i że zdrowiejesz...
tak cię czutam może i moje dolegliwości są z braku ruchu... bo przez tą wstrętną pogodę zasiedziałam się w domu i niewiele ruszałam...MILA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje Kajoni za odp w sprawie Etiaxilu :* ja wlasnie uzywalam etiaxilu i byl swietny bo smarowalam sie raz na tydzien, czasem dwa i w ogole sie nie pocilam! A teraz nje wiem czy moge
a ten Twoj tez tak dziala? Ze smaruje sie raz na jais czas??
Madzikovy ja bym soe tez wkurzyla na tesciowke w takiej sytuacjie pomysl sobie ze to TYLKO tesciowa i wcale nie musisz miec z nia super relacji no chyba ze masz...
Mnie glowa napier**la bo po 5 moj pies zaczal wymiotowacmoj inteligentny maz nakarmil go konserwa watpliwej swiezosci a mowilam zeby tego nie robil
biedny piesior
I pptem nie moglam zasnac krecilam sie z boku na boku w nocy mi sie jakoes glupoty snily a teraz bol glowyale maz juz napisal smsa czy topor wojenny zakopany
Kajoni, Lanusia93, Madzikovy, celia lubią tę wiadomość
-
Camille, myślę, że Antidral działa tak samo. Ja się maziam raz może dwa razy w tygodniu, w zimie nawet rzadziej, a w lecie częściej. W sumie to niedawno zaczęłam ponownie bo tej zimy nie używałam.
to z innego forum:
"No a wracając do tematu, to podaję linki http://www.infantrisk.com/content/aluminum-rich-antiperspirants-potential-hazard
http://www.drugs.com/mtm/aluminum-chloride-hexahydrate-topical.html
Komu nie chce się czytać, to powiem, że nie ma dowodów ani że szkodzi płodowi, ani że jest bezpieczny, więc się odradza i ma kategorię C w klasyfikacji leków stworzonej przez FDA. Stosowany regularnie przenika w znamiennych ilościach do krwioobiegu i może szkodzić kościom i zaburzać procesy krwiotwórcze w szpiku.
ALE... Dużo gorszy wpływ ma np. aluminium ze źródeł pokarmowych, a wchłanianie antyperspirantu ze skóry jest ograniczone. Czy stanie się jakiś dramat jak sobie użyjesz raz w miesiącu, żeby nie mieć mokrych placków pod pachami? Pewnie nie, ale stosowanie np. dwa razy w tygodniu byłoby nierozsądne, a najlepiej, gdybyś się przestawiła na okres ciąży na antyperspiranty bezpieczne."
Positive, bądź positivesłoneczko ma wkroczyć tłumnie na połacie nieba, więc samo patrzenie na tak cudną pogodę pozytywnie nastraja na cały dzień
positive, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki Kajoni
wlasnie etiaxil moglam stosowac nawet raz na dwa tygodnie i wyobraz sobie ze jak przestalam go stosowac w listopadzie to dopiero jakies trzy tygodnie temu zaczelam sie pocic, tzn nie mam plackow tylko czuje ze pachy nie sa suche jak z etiaxilem
poczytam o tym i sprawdze sklady czym sie roznia
-
Camille87 wrote:Dzieki Kajoni
wlasnie etiaxil moglam stosowac nawet raz na dwa tygodnie i wyobraz sobie ze jak przestalam go stosowac w listopadzie to dopiero jakies trzy tygodnie temu zaczelam sie pocic, tzn nie mam plackow tylko czuje ze pachy nie sa suche jak z etiaxilem
poczytam o tym i sprawdze sklady czym sie roznia
z ciekawości sama zaczęłam ponownie czytać, znalazłam coś takiego jeszcze:
http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-183217.html
i sama nie wiem, bo opinie są podzielone. Może zapytam w sobotę na połówkowymCamille87 lubi tę wiadomość
-
positive wrote:dziewczyny podzielcie się opiniami...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 09:27
positive, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzepraszam ze tak wyskakuje z innym tematem.
Kajoni przepis na murzynka byl od Ciebie nie?
Te zoltka dodajemy tez do tej masy tak? Bo zglupialam przepraszam
Co do antyperspirantu ja sie nie odzywalam, bo uzywam zwyklego z garniera i jestem zadowolona jak narazieCamille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Wczorajsze nerwy był spowodowane tym, że moi dziadkowie alkoholicy kazali mi się wyprowadzać z domu, skoro jestem "taka dorosła"
Myślałam, że ich pozabijam... Chyba rozumiecie. W takiej sytuacji zawsze dostaję największego kopa w dupę.
Camille87, współczuję kłótni z mężem
Quendi, dzidziuś na pewno dzielnie się trzyma :*
Ja też sobie lubię przekląć... Mam nadzieję, że przy małej się pohamuję
mika1987, ja tak mamPrzed ciążą nienawidziłam słodyczy, a teraz codziennie coś muszę zjeść.. Dostałam jakiś czas temu od dziadków na imieniny kilogramową chałwę- to jest to!
A z rana lubię kakao
Madzikovy, a dlaczego będzie zwlekał do 3 roku życia? Dziwny ten Twój facet, zdolności muzyczne dziecka trzeba rozwijać od razu, bo jak będzie zwlekał to jedna wielka d*pa z tego wyjdzie.
Nie mam fajnego dnia i nieprędko będę miała, pisz spokojnie, pomarudzimy razem
Niefajnie zachowała się jego mama, jakby mama P. powtórzyła mu co ja jej mówiłam to eskorta policyjna by go zabierała spod mojego mieszkania
Ruda27, faceci niczego nie rozumieją, niestety. Jak im nie powiesz wprost, ale to tak jak przedszkolakowi, to nie dotrze.
celia, biedna, niedobry ten Twój chłop
pekinka82, Ty zboczuszku, aż mi siara pociekła...
positive, możesz mieć rację, że dolegliwości biorą się z braku ruchu- leżałam przez miesiąc i bez przerwy coś mnie bolało po najmniejszym wysiłku, dostałam krwotoku po zrobieniu sobie herbaty
A teraz chodzę na spacerek, troszkę się ruszam. I nie narzekam... tak często
Mi dziś śniła się moja córeczka. Boooże jaka ona była piękna i kochana! jechaliśmy samochodem, P. prowadził, ja siedziałam z małą z tyłu, ona w cudnym foteliku, a przechodnie zazdrośnie spoglądali do środka samochodu...
Co za wieczór był wczoraj u Was..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 17:12
Camille87, pekinka82, MILA, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Lanusiu, kochana.. wiem, że jesteś młodziutka i że młodość rządzi się własnymi prawami. Doskonale znam ten pęd do popełniania własnych błędów i niechęć do słuchania jakichkolwiek rad, bo wydaje się że serce podpowiada najlepiej. Też taka byłam! I gdybym mogła cofnąć czas to trochę inaczej potoczyłoby się moje życie. W toksycznym związku spędziłam niemal 9 lat, zaczynając mniej więcej w Twoim wieku. To była kompletna stagnacja, a wręcz cofanie się. Niekiedy rozsądek podpowiadał mi, że to nie ma sensu, ale strach przed przyszłością, lęk przed nowym, nieznanym życiem, obawa przed byciem samą sprawiały, że tkwiłam w czymś co wypalało mnie od środka. Aż w końcu on mnie zostawił. Rozstanie było najlepszą decyzją w naszym wspólnym życiu. Wkrótce potem spotkałam swojego męża, z którym jestem najszczęśliwszą kobietą pod słońcem. I czasem tylko żałuję tych straconych lat..
Musisz sama podjąć decyzję, nikt nie ma prawa do niczego Cię namawiać, ale bardzo poważnie rozważ wszystkie za i przeciw, bo grasz o dużą stawkę: o dobre, godne życie swoje i swojej córeczki. Trzymam za Ciebie kciuki
Lanusia93, positive, Ruda27, Camille87, MILA, Sylka, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
mala_mi, dziękuję, kochana... Ale ja już nie mam wsparcia od nikogo. Fuuuck!
Miałam o tym nie pisaćTo jest chore.
Wczoraj usłyszałam: "Jesteś taka dorosła, spodziewasz się dzieciaka to idź na swoje, bo całe życie pasożytów żywić nie będziemy"Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Camille już odpisała z tymi jajcami
mam nadzieję, że wszystko jasne.
Lanusia, biedactwo, Ty to masz ciągle pod górkę. Gdzie Ty masz się podziać, co? Ten Twój to niby dorosły facet, a zachowuje się jak gówniarz. Przepraszam za swoje słowa. Albo nie. Za słowa nie, ale jeśli Ciebie to uraziło to przepraszam.
Ja niedługo muszę się zbierać do pracy. Wolałabym iść na rano i pewnie już niedługo bym kończyła, a tak to do 17:30 jestem
Wczoraj wykukałam super aukcję ciuszków na allegro i wczoraj się kończyła. 270zł za 50 ciuszków, które wyglądały jak nóweczki, dla chłopca od 0 do 9. To kurde tak ponabijali, że poszły za 400zł, to nie licytowałam. Bo już trochę dużo. Ehh, wkurzyłam sięLanusia93, Camille87, pekinka82, celia lubią tę wiadomość