X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze, to ja też jestem skrępowana gdy kobieta obca przy mnie karmi...
    Gdy pracowałam w galerii, naprzeciwko mojego sklepu były takie fotele. Usiadła tam mama z dzieckiem i też karmiła. Nie wiedziałam, gzie oczy podziać. Bo sklepik malutki a ja stale frontem do tych foteli.
    Zawsze, gdy ktoś karmi przy mnie to jestem skrępowana. I rozumiem takich ludzi, którzy też nie wiedzą jak mają się zachować.
    Ja swoich piersi nie będę pokazywać :P Zwłaszcza, że przez te rozstępy nie wyglądają estetycznie :P

Ruda27, celia, Camille87, Jus1985, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie czuje skrepowana.. Wiem ze to naturalna rzecz, ale wiem tez ze mozna to zaslonic a nie obnosic sie z piersia przy obcych i wszystkich ludziach :P
    Z reszta mysle, ze moj by mi nie pozwolil na pokazywanie tak intymnych miejsc publicznie :P ja siebie jakos nie widze prawde mowiac, jak siadam na lawke wyciagam cyca i karmie.. :P

Niebieska, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska i Ruda myślę podobnie co do karmienia :) Oczywiście, że można, ale w miarę dyskretnie. Też nie wyobrażam sobie wyjąć pierś i zacząć karmić na środku galerii :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 08:33

Camille87, Niebieska, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ona już miała ospę :-P ale teraz tyle tego wszystkiego jest ze już człowiek głupieje :-P cholera wie co dzieci do szkoły potrafią przywlec :-P

Celia ja się pojawię na spotkaniu duchem he hehe ;-)

Co do karmienia to dziewczyny to jest naturalne. Zawsze trzeba mieć ze sobą pieluszkę tetrową i przykryć maluszka podczas karmienia. Monia mówisz że będziesz odciągać _ Ok_ alem zdawaj sobie sprawę z tego że takie maleństwo lepiej jak pije prosto z piersi bo mleko jest ciepłe i ok a tak gdzie je podgrzejesz?? :-P trochę doooopa co ? :-/

Camille87, Niebieska, Jus1985, Sylka, celia, mala_mi, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja tez jestem wstydziocha :P i raczej cyckami bym nie swiecila, raczej robilabym tak jak Moni pisze - odciagalabym mleko i brala ze soba :-)
    Ale przez mysl by mi nie przeszlo zeby skrytykowac kobiete za to ze karmi..
    Wiem ze sa takie specjalne chusty do karmienia ze mozna sie zaslonic :-)

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah Ruda. Ja też nie wyciągnę cyca ! :P
    Rzeczywiście można to robić dyskretnie. Ale moja szwagierka to bez krępacji wyciągała całe piersi, niezależnie od tego ile gości było w domu. Czy byli facecie obcy czy też nie. Ja wstydziłam się za nią. Bo w domu jest tyle pomieszczeń, gdzie można to zrobić swobodnie... A szwagierka miała zmasakrowane piersi po porodzie i widok nie był jakiś estetyczny. Ja uciekałam wzrokiem. Wspólczułam tym gościom, facetom zwłaszcza :P
    Ale to chyba zależy od charakteru człowieka. Ona miała to gdzieś :P

Camille87, Ruda27, Jus1985, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila sa przeciez takie specjalne pudeleczka styropianowe ktore trzymaja temperature, nie wiem jak to sie fachowo nazywa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    hahah Ruda. Ja też nie wyciągnę cyca ! :P
    Rzeczywiście można to robić dyskretnie. Ale moja szwagierka to bez krępacji wyciągała całe piersi, niezależnie od tego ile gości było w domu. Czy byli facecie obcy czy też nie. Ja wstydziłam się za nią. Bo w domu jest tyle pomieszczeń, gdzie można to zrobić swobodnie... A szwagierka miała zmasakrowane piersi po porodzie i widok nie był jakiś estetyczny. Ja uciekałam wzrokiem. Wspólczułam tym gościom, facetom zwłaszcza :P
    Ale to chyba zależy od charakteru człowieka. Ona miała to gdzieś :P

Nie no ja jakbym miala gdzie to pewnie ze bym sie schowala :-)

Niebieska lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, po odciągnieciu przez jakis czas takie pudełeczko bedzie trzymac temperture:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, myslalam, zeby Was przy sniadaniu nadrobic, ale w ogole sie skupic nie moge... kuzwa staram sie byc silna... ale D. w pracy w domu cisza, i myslenie sie zalancza :( co chwila powstrzymuje lzy, wczoraj bylo latwiej, przy lekarzu, przy poloznej, przy mamie, przy siostrach... w domu tez bylam na to zbyt wyczerpana, a dzis.. jest okropnie, szefowa juz zaznaczyla ze moge wziasc wolne do samego badania, ale nie wiem czy nie bedzie gorzej jak zostane... u mnie latwo z depresja a nie chce tego podsuwac corci ... w zyciu nie czulam sie tak bezsilna

celia lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie a jak mąż Twój zareagował na to ? Nie podtrzymuje Cię na duchu?
    Nie dołuj się, jeszcze tylko 4 m-ce :) Najgorszy okres i tak jest za Tobą.
    Moim zdaniem obce kraje działają depresyjnie. Wiem to, bo mam siostrę blizniaczkę w Norwegii :(

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to siedz tu z nami :) napewno bedzie Ci lepiej i razniej :)
    Jest wszystko dobrze i tego sie trzyemaj, takiej mysli...

Aggie lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno jest Ci ciezko, bo rodzina daleko, a mąż w pracy... ale masz nas:) wiem wiem, to nie to samo, ale jak sie wygadasz to jest Ci lepiej:) wyjdz moze na spacer, rozerwij sie jakos, kup sobie lody, włącz jakąś komedie. kochana my wierzymy, że bedzie dobrze, jakas pomyłka i tyle! Kiedys kobiety w ogóle nie robiły badan, usg i dzieci rodziły sie zdrowe, nikt sie nie przejmował tym, że moze byc cos nie tak. Agus jestes zdrową młodą osobą i na 10000000% urodzisz zdrową córeczke! tego sie trzymaj słonce! <3

Aggie, Jus1985, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, oczywiscie ze podtrzymuje mnie na duchu, sam sie praktycznie zalamal wczoraj :( probuje mi tlumaczyc \ze to jeszcze nic nie znaczy, ze dopiero we wtorek ostateczna informacje otrzymamy, ale raz zasiany strach pozostanie dopoki nie dadza zielonego swiatelka... musial isc dzis do pracy, musi zalatwic sobie wolne na wtorek, no i powiedzialam mu ze mi lepiej, bo tak myslalam, moze faktycznie jak pojde do pracy to przestane myslec, a zapowiada sie calkiem zajety dzien... przepraszam, nie chce Was zalewac moimi smutami i zmartwieniami, ale jak mozna chociaz kilka slow napisac to troszke lepiej sie robi...

Camille87, Niebieska, celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus jestesmy tu po to, zeby sie nawzajem wspierac i gadac gadac gadac, o wszystkim o radosciach, o smutkach, o obawach, oczekiwaniach! Zobaczysz jak Ci do wtorku czas zleci, wszystko sie wyjasni i napewno bedzie wszystko ok:*

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie postaraj sie nie myslec o tym.. badz tu z nami i dziel sie swoimi smutkami, wyzalaj sie dowoli :-)
    Ale ja wierze ze wszystko bedzie dobrze!! :*

Moni& lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie kurde wiem jak sie czujesz bo sama wiesz, że ja też przeżywałam :-P
    Cały czas sie boję jak to będzie.
    Jestem z Tobą całym sercem. Wiem że to co teraz przezywasz jest nie do opisania :-( ale tulę cie mocno i modlę się o nasze maleństwa !!!!

Dziewczyny, te pojemniczki na mleko wcale nie sa takie dobre jak by się zdawało. Ok. jeżeli dziecko bedzie już piło sztuczne mleko wezmicie do tego pojemnika wrzątek to wytrzyma ciepło jakiś czas. Ale gdy odciągnięcie swoje i tam włozycie to wierzcie mi że za godzinę będzie już zimne.
    Przerabiałam to już - takze :-P

Aggie, Moni&, Camille87, Sylka, celia, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, ja tez wierze ze bedzie wszystko ok, tylko momenty nachodza ze wyc sie chce, moze dlatego ze nie pozwolilam sobie na wyplakanie sie... Jestem pewna ze jak sie zajme robota to zapomne na chwile.
    By the way, sliczne imie wybralas dla synka :) tez uwielbiam Kubusia, mama mnie posluchala 16 lat temu i bratu tak dala :)

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie będziemy nigdzie wychodzić Mila :P hehehe Ja będę wychodzić tylko do swojego śmierdzącego ogródka :P
    W większości miejsc, są specjalne pomieszczenia do karmienia. Na razie się tym nie martwię :D

Aggie, żadna z nas nie ma pewności, jak nasze dzieciątko się rozwinie i czy wszystko będzie dobrze. Ale trzema mieć pozytywne nastawienie i wierzyć, że się uda :) Nie przyjmować do siebie negatywnych myśli :) Wiem, że ciężko. Ale musisz spróbować ! Potem będziesz opowiadać dzieciątku jak to zawsze wierzyłaś, że urodzisz wspaniałą istotkę ! :)

Ruda27, MILA, Camille87, Moni&, amela, Jus1985, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha haha niebieska dobra jesteś :-P :-D

Niebieska lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ