Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kaarolaa wrote:A co ja mam powiedziec. Jak bede musiala lezec do konca. Kto mi ciuszki posortuje, popierze, poprasuje i pouklada w polkach ? Kto dokupi potrzebne kosmetyki, reczniki i rzeczy dla mnie. Wozek trzeba kupic. Marcelowi spacerowke lzejsza tez musimy kupic. Mezu sam sobie z tym nie poradzi.
Z pranien i prasowaniem pomoglabym tylko za daleko mam chyba ze wyslesz kurierem☺
A tak serio wspolczuje ja juz do szpitala mam przygotowane jak by chcieli mnie polozyc do konca w szpitalu wiec rozumiem...kaarolaa lubi tę wiadomość
-
My zakupy większe też planujemy w czerwcu. 1 czerwca mamy te ostatnie badanie co się ocenia to samo co na połówkowych itp. i potem wyruszamy na zakupowy szał
Ciuszków już dosyć mam (allegro, używki w super stanie). Nad wózkiem i nosidełkiem będzie debata życia bo wybór jest taki, że hoho... Najlepiej bym chciała, żeby ktoś wybrał za mnie kto się zna
-
A w moim zapiź... mieście nigdy nie ma nic... nie ma warsztatów, szkoły rodzenia... pozostają mi tylko książki
A dojeźdżać do innego miasta to nie bardzo się opłacaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Karola wszystkiego najlepszego
A u mnie to mąż dziś urodzony - nie ja, ale miło, że pamiętałyście
Przekaże mu życzonka
Ja grudniowa babka
Dziś od rana coś się dzieje.
Najpierw wizyta u mojej gin i wg badania moczu mam grzybice...znów - chyba już 5 raz w tej ciąży...dostałam primafucin 6 globuł, a na nerki bo coś z nimi nie tak furaginum na recepte, znów bede się faszerować, trudno!
Potem przyszła sukienka - niby na wesele, krój nawet ok,materiał ok, kolor fajny, a długość - równa z pipką!!!
No żart chyba, miało być 85cm! To tunika do leginsów najwyżej a nie sukienka, dup* nie bede świecić!
Ale za tą kase to co się można było spodziewać...paola89, kaarolaa, Ninka0111, Dominique88, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka a widzisz na fb miałaś info, że dziś urodziny
Eh z tymi rozmiarami przez internet
Ja ostatnio też zauważyłam, że u mnie zaczęło się pojawiać zawsze coś, jak nie grzybek to coś na twarzy, a na dodatek żeby nie było za miło to jeszcze ból krzyża mi doszedł...
Dziś w lidlu były fajne sukienki, poszłam po 8 i wiecie co mało co zostało... wzięłam czarną zawiązywaną w pasie...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Ja w chuście raczej nie, ale w nosidełku owszem. Oglądałam takie już od 4kg aż do 18 chyba. Moja siostra swoje córcie nosiła w nosidełku i bardzo to sobie chwaliła
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Truskaweczka a widzisz na fb miałaś info, że dziś urodziny
Eh z tymi rozmiarami przez internet
Ja ostatnio też zauważyłam, że u mnie zaczęło się pojawiać zawsze coś, jak nie grzybek to coś na twarzy, a na dodatek żeby nie było za miło to jeszcze ból krzyża mi doszedł...
Dziś w lidlu były fajne sukienki, poszłam po 8 i wiecie co mało co zostało... wzięłam czarną zawiązywaną w pasie... -
Ja ogólnie złapałam ostatnią sztukę w roz 38, myślałam, że będzie za duża, bo w lidlu zawyżona rozmiarówka o rozmiar, ale w domu zmierzyłam i dobra...
Mi się wydaje, że to bardziej taka tunika, bo jest krótkakaarolaa lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Rudi88 wrote:Ja w chuście raczej nie, ale w nosidełku owszem. Oglądałam takie już od 4kg aż do 18 chyba. Moja siostra swoje córcie nosiła w nosidełku i bardzo to sobie chwaliła
Rudi a wlasnie mialam juz wczesniej napisac ale akurat prowadzilam auto- ja nie bylabym soba gdybym odrazu nie zaczela panikowacwiec wsiadlam w samochod i pojechaalm na wizyte bo akurat bylo wolne okienko u mojego gin od konsultacji i powiedzial ze wazne sa parametry ktore sa tam obok wpisane, jak ilosc wod plodowych i cos jeszcze, u mnie to wszystko jest idealnie (wody 125mm) wiec mysli ze to po prostu doktor od usg w pospiechu zamiast jednej dwie kreseczki wstawil i dlatego wyszedl dygi stopien zamiast pierwszego. Moze cos w tym byc bo w niektorych wyrazach faktycznie sa literki pomylone, np podwojne k itd
Zreszta lekarz powiedzial ze jesli to nawet nie pomylka to nie ma co panikowac, trzeba nieco wczesniej zrobic kolejne usg, max w 28tc i tyle, ze ogolnie takie lozysko z tym stopniem moze byc dluuugo i dluuugo i do samego porodu i ze do sierpnia napewno wytrwamy w razie czego
a jak u Ciebie te pozostale parametry wody itp?
-
Rudi88 wrote:Ja czekam co lekarz powie w sprawie tego nieszczęsnego łóżyska, bo być może tez będę musiała wcześniej wszystko organizować.
a dodam jeszcze ze ja dopiero w 21tc jestem, dokladnie 20 i 2 dni, wiec z tego co widze po Twoim suwaczku podobnie
Najgorsze jest to ze gdzies posialam papiery z pierwszej ciazy i nie moge nic porownac
-
Truskaweczka83 wrote:Karola wszystkiego najlepszego
A u mnie to mąż dziś urodzony - nie ja, ale miło, że pamiętałyście
Przekaże mu życzonka
Ja grudniowa babka
Dziś od rana coś się dzieje.
Najpierw wizyta u mojej gin i wg badania moczu mam grzybice...znów - chyba już 5 raz w tej ciąży...dostałam primafucin 6 globuł, a na nerki bo coś z nimi nie tak furaginum na recepte, znów bede się faszerować, trudno!
Potem przyszła sukienka - niby na wesele, krój nawet ok,materiał ok, kolor fajny, a długość - równa z pipką!!!
No żart chyba, miało być 85cm! To tunika do leginsów najwyżej a nie sukienka, dup* nie bede świecić!
Ale za tą kase to co się można było spodziewać...
A to ta sukienka trapezowa?Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Jeśli chodzi o wcześniejsze kupowanie to nie zamierzam się ograniczać przez jakieś zabobony. Wiadomo że wszystkie jesteśmy w strachu ale trzeba myśleć realnie. Niby jak czekające na dzidzię rzeczy miałby by jej zagrozić.
Teściów mam zaboboniarzy to im nic nie mówię i spokój.paola89, kaarolaa, klaudia12369 lubią tę wiadomość
-
Ania bebe 88 wrote:a dodam jeszcze ze ja dopiero w 21tc jestem, dokladnie 20 i 2 dni, wiec z tego co widze po Twoim suwaczku podobnie
Najgorsze jest to ze gdzies posialam papiery z pierwszej ciazy i nie moge nic porownac
No ja mam mieć USG za jakieś 3 tyg. Także będziemy to pewnie monitorować.
Rozmawiałam tez z siostrą i jak rodziła 2 córcię (prawie 2 tyg przed terminem ) to położna się jej pytała ile paliła w ciąży, bo łożysko w baaaaardzo kiepskim stanie , a moja sis niepaląca. Także z tym łóżyskiem to pokręcona sprawa. -
Dziewczyny, czy dla ktorejś z Was też zbliża się sezon rodem z koszmarów czyli fruwające pyłki, katar niepozwalający spać?
Pytam bo ciekawa jestem czy i jakie zostały przepisane Wam lekarstwa? Ja właśnie wróciłam od alergologa: Zyrtec, Pronasal, Cusicrom....a do tej pory udało mi się uniknąć nawet Apapu...
A poza tym, gdyby któraś była zainteresowana, to wczoraj w Rossmannie, poza innymi artykułami dla niemowlaków jak kocyki, pieluchy itp. pojawiły się w promocyjnej cenie oryginalne Szumisie, za 99.99.