WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj kolejny z tych chorych snów. Śniło mi się, że teściowa też jest w ciązy, ale rodzić ma we wrześniu. Nawet wspólne zakupy mi się śniły!!!
    Kiedyś śniła mi się płacząca koleżanka, która podejrzewała, że jest adoptowana albo byliśmy w dwóch kabinach Wc z kolegą i nie miał papieru i mu podawałam...albo, że strzelają do mojej rodziny...
    Boże, co w tym łbie mi się jeszcze może wykluć?

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wszystkiego najlepszego :) życzę Ci żebyś dotrwała do końca ze swoją dzidzią i Tobie też dużo zdrówka.

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Olsztyna i okolic, polećcie proszę jakiegoś dobrego lekarza od USG w Olsztynie plis… Przyjaciółka do mnie zadzwoniła dzisiaj z rykiem, że ma podejrzenie ciąży bliźniaczej, ale nie widać drugiego zarodka na razie i chyba chciałaby to konsultować jeszcze gdzieś, ale nie wie gdzie… Znacie kogoś dobrego? Karola, Ty coś ostatnio pisałaś o tym lekarzu od USG, że super jest...

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa wszystkiego najlepszego! :)

Ja bardzo chciałabym nosić w chuście - muszę rozeznać, jakie najlepsze, najwytrwalsze i jak się z tym obchodzić.

Co do magnezu, bo widziałam, że pytałyście, ja zażywam trimag b6 z Olimpu. Jest niedrogi, a jak porównałam ile jest magnezu w magnezie w innych tabletkach, to zwątpiłam. Ten miał chyba najlepszy skład.

Od czasu, kiedy moje maleństwo daje o sobie codziennie znać, jakoś mniej panikuję :)
    Teraz wielkie odliczanie do poniedziałku! 3 dni i wszystko będzie wiadomo :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje! Koty miałczą bo chcą romansować z kotką teściowej. Psy szczekają bo obce koty im łażą po podwórku. Istny zwierzyniec. Normalnie szaleństwo, nawet przez zamknięte okno to słychać.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    Dziewczyny, czy dla ktorejś z Was też zbliża się sezon rodem z koszmarów czyli fruwające pyłki, katar niepozwalający spać?
    Pytam bo ciekawa jestem czy i jakie zostały przepisane Wam lekarstwa? Ja właśnie wróciłam od alergologa: Zyrtec, Pronasal, Cusicrom....a do tej pory udało mi się uniknąć nawet Apapu...

A poza tym, gdyby któraś była zainteresowana, to wczoraj w Rossmannie, poza innymi artykułami dla niemowlaków jak kocyki, pieluchy itp. pojawiły się w promocyjnej cenie oryginalne Szumisie, za 99.99.
    Ja planuję brać sam Zyrtec. U mnie się zaczyna w drugiej połowie maja.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Nelk Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola życzę Ci Kochana 20 pięknych tygodni ciąży jeszcze :-*

Dzisiejszy dzień to jakiś koszmar ja chyba nie powinnam wsiadac za kierownicę, pojechałam do sklepu i na parkingu chce wjechać na wolne miejsce wrzuciłam kierunek i czekam aż facet przejedzie a on mi się wpierdzielil na miejsce!!! No to wzięłam klucz do kół podchodzę do gościa i mówię grzecznie czy odjedzie sam czy mam mu pomóc i wiecie co normalnie odjechał coś tam mruczal pod nosem i pukal się w czoło ale jakoś miałam to głęboko.

Friend, Truskaweczka83, celia lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola sto lat kochana :)

najadłam sie własnie rosołu i lece jeszcze na godzinke do pracy a potem lekarz. Zaraz mąz przywiezie łupy bejbikowe :)

hella lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sam sobie strzelil w kolano!! Zapytal sie mnie czy ten artykul ktory znalazl: http://www.neurocentrum.pl/dcten/wp-content/uploads/gałązka_i1p.pdf jest wystarczajaco naukowy dla mnie.
    Wiec zobaczylam autora i mowie ze tak. No i zaczelismy czytac :D

opóźniona lubi tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena ja mogę polecić tego do którego sama chodzę myślę że jest bardzo dobrym diagnostą , Bogdan Kula się nazywa i przyjmuje na Partyzantów w necie jest tel.
    On tylko prywatnie, pierwsza wizyta chyba drożej koło 200zł i nie wiem jak z kolejkami teraz u niego.
    alicjaaa jak to się stało że na pierwszej stronie masz dwa terminy porodu??

oLena31 lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    alicjaaa jak to się stało że na pierwszej stronie masz dwa terminy porodu??

Serio??? Zaraz sprawdzam, bo nie wiem, dlaczego :P

EDIT: Już chyba wiem. Z terminu OM wychodził 17.08, potem po wszystkich usg, łącznie z pierwszym prenatalnym lekarz wyznaczył 15.08 --> więc osobiście tej daty się trzymam. Malika zmienisz w wolnej chwili?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 15:11

malika89 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak na moim suwaczku Antośka zaliczyła pierwszą czkawkę. Przynajmniej pierwszą wyczuwalną przeze mnie.
    Poza tym strasznie się przestraszyłam, bo jak gotowałam zupę to czułam jej ruchy normalnie w pochwie. Jak się położyłam to przeniosły się wyżej.
    Dzisiaj nasza 9 rocznica ślubu <3 Kiedy to minęło?

Karola sto lat !!!

Dominique88, hella, amanina, malika89, celia lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwróciłam uwagę bo jesteś obok mnie i jeszcze obie bez dopisanej płci, ach żeby ten czas szybciej leciał do przyszłego tygodnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Dziewczyny z Olsztyna i okolic, polećcie proszę jakiegoś dobrego lekarza od USG w Olsztynie plis… Przyjaciółka do mnie zadzwoniła dzisiaj z rykiem, że ma podejrzenie ciąży bliźniaczej, ale nie widać drugiego zarodka na razie i chyba chciałaby to konsultować jeszcze gdzieś, ale nie wie gdzie… Znacie kogoś dobrego? Karola, Ty coś ostatnio pisałaś o tym lekarzu od USG, że super jest...
    Ja w Olsztynie to nie za bardzo znam lekarzy. Na pogotowiu ginekologicznym przyjmuje ten dobry Ordon ale to by musiala cos wymyslic ze brzuch ja boli, ciaza blizniacza i ona sie boi ze cos z dziecmi. Jest tez Gowkielewicz, on w Wojewódzkim pracuje ale chyba tez prywatnie ma wizyty tylko niech szuka w necie gdzie przyjmuje.

oLena31 lubi tę wiadomość

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a ty na to połówkowe jutro to w Ostródzie idziesz?

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://marekgowkielewicz.ginweb.pl/index/

Olena tutaj mam taki link

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Karola, a ty na to połówkowe jutro to w Ostródzie idziesz?
    Tak...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Tak jak na moim suwaczku Antośka zaliczyła pierwszą czkawkę. Przynajmniej pierwszą wyczuwalną przeze mnie.
    Poza tym strasznie się przestraszyłam, bo jak gotowałam zupę to czułam jej ruchy normalnie w pochwie. Jak się położyłam to przeniosły się wyżej.
    Dzisiaj nasza 9 rocznica ślubu <3 Kiedy to minęło?

Karola sto lat !!!

Gratulacje wytrzymania tyle z jednym chlopem!!' :)

Jak sie czuje czkawke? Mozesz to jakos opisac slownomuzycznie?:)

opóźniona lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez jestem ciekawa tej czkawki

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że czuję czkawkę. Tak samo jak regularne kopniaki

celia lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ