X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj kolejny z tych chorych snów. Śniło mi się, że teściowa też jest w ciązy, ale rodzić ma we wrześniu. Nawet wspólne zakupy mi się śniły!!!
    Kiedyś śniła mi się płacząca koleżanka, która podejrzewała, że jest adoptowana albo byliśmy w dwóch kabinach Wc z kolegą i nie miał papieru i mu podawałam...albo, że strzelają do mojej rodziny...
    Boże, co w tym łbie mi się jeszcze może wykluć?

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wszystkiego najlepszego :) życzę Ci żebyś dotrwała do końca ze swoją dzidzią i Tobie też dużo zdrówka.

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Olsztyna i okolic, polećcie proszę jakiegoś dobrego lekarza od USG w Olsztynie plis… Przyjaciółka do mnie zadzwoniła dzisiaj z rykiem, że ma podejrzenie ciąży bliźniaczej, ale nie widać drugiego zarodka na razie i chyba chciałaby to konsultować jeszcze gdzieś, ale nie wie gdzie… Znacie kogoś dobrego? Karola, Ty coś ostatnio pisałaś o tym lekarzu od USG, że super jest...

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa wszystkiego najlepszego! :)

Ja bardzo chciałabym nosić w chuście - muszę rozeznać, jakie najlepsze, najwytrwalsze i jak się z tym obchodzić.

Co do magnezu, bo widziałam, że pytałyście, ja zażywam trimag b6 z Olimpu. Jest niedrogi, a jak porównałam ile jest magnezu w magnezie w innych tabletkach, to zwątpiłam. Ten miał chyba najlepszy skład.

Od czasu, kiedy moje maleństwo daje o sobie codziennie znać, jakoś mniej panikuję :)
    Teraz wielkie odliczanie do poniedziałku! 3 dni i wszystko będzie wiadomo :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje! Koty miałczą bo chcą romansować z kotką teściowej. Psy szczekają bo obce koty im łażą po podwórku. Istny zwierzyniec. Normalnie szaleństwo, nawet przez zamknięte okno to słychać.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    Dziewczyny, czy dla ktorejś z Was też zbliża się sezon rodem z koszmarów czyli fruwające pyłki, katar niepozwalający spać?
    Pytam bo ciekawa jestem czy i jakie zostały przepisane Wam lekarstwa? Ja właśnie wróciłam od alergologa: Zyrtec, Pronasal, Cusicrom....a do tej pory udało mi się uniknąć nawet Apapu...

A poza tym, gdyby któraś była zainteresowana, to wczoraj w Rossmannie, poza innymi artykułami dla niemowlaków jak kocyki, pieluchy itp. pojawiły się w promocyjnej cenie oryginalne Szumisie, za 99.99.
    Ja planuję brać sam Zyrtec. U mnie się zaczyna w drugiej połowie maja.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Nelk Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola życzę Ci Kochana 20 pięknych tygodni ciąży jeszcze :-*

Dzisiejszy dzień to jakiś koszmar ja chyba nie powinnam wsiadac za kierownicę, pojechałam do sklepu i na parkingu chce wjechać na wolne miejsce wrzuciłam kierunek i czekam aż facet przejedzie a on mi się wpierdzielil na miejsce!!! No to wzięłam klucz do kół podchodzę do gościa i mówię grzecznie czy odjedzie sam czy mam mu pomóc i wiecie co normalnie odjechał coś tam mruczal pod nosem i pukal się w czoło ale jakoś miałam to głęboko.

Friend, Truskaweczka83, celia lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola sto lat kochana :)

najadłam sie własnie rosołu i lece jeszcze na godzinke do pracy a potem lekarz. Zaraz mąz przywiezie łupy bejbikowe :)

hella lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sam sobie strzelil w kolano!! Zapytal sie mnie czy ten artykul ktory znalazl: http://www.neurocentrum.pl/dcten/wp-content/uploads/gałązka_i1p.pdf jest wystarczajaco naukowy dla mnie.
    Wiec zobaczylam autora i mowie ze tak. No i zaczelismy czytac :D

opóźniona lubi tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena ja mogę polecić tego do którego sama chodzę myślę że jest bardzo dobrym diagnostą , Bogdan Kula się nazywa i przyjmuje na Partyzantów w necie jest tel.
    On tylko prywatnie, pierwsza wizyta chyba drożej koło 200zł i nie wiem jak z kolejkami teraz u niego.
    alicjaaa jak to się stało że na pierwszej stronie masz dwa terminy porodu??

oLena31 lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    alicjaaa jak to się stało że na pierwszej stronie masz dwa terminy porodu??

Serio??? Zaraz sprawdzam, bo nie wiem, dlaczego :P

EDIT: Już chyba wiem. Z terminu OM wychodził 17.08, potem po wszystkich usg, łącznie z pierwszym prenatalnym lekarz wyznaczył 15.08 --> więc osobiście tej daty się trzymam. Malika zmienisz w wolnej chwili?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 15:11

malika89 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak na moim suwaczku Antośka zaliczyła pierwszą czkawkę. Przynajmniej pierwszą wyczuwalną przeze mnie.
    Poza tym strasznie się przestraszyłam, bo jak gotowałam zupę to czułam jej ruchy normalnie w pochwie. Jak się położyłam to przeniosły się wyżej.
    Dzisiaj nasza 9 rocznica ślubu <3 Kiedy to minęło?

Karola sto lat !!!

Dominique88, hella, amanina, malika89, celia lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwróciłam uwagę bo jesteś obok mnie i jeszcze obie bez dopisanej płci, ach żeby ten czas szybciej leciał do przyszłego tygodnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Dziewczyny z Olsztyna i okolic, polećcie proszę jakiegoś dobrego lekarza od USG w Olsztynie plis… Przyjaciółka do mnie zadzwoniła dzisiaj z rykiem, że ma podejrzenie ciąży bliźniaczej, ale nie widać drugiego zarodka na razie i chyba chciałaby to konsultować jeszcze gdzieś, ale nie wie gdzie… Znacie kogoś dobrego? Karola, Ty coś ostatnio pisałaś o tym lekarzu od USG, że super jest...
    Ja w Olsztynie to nie za bardzo znam lekarzy. Na pogotowiu ginekologicznym przyjmuje ten dobry Ordon ale to by musiala cos wymyslic ze brzuch ja boli, ciaza blizniacza i ona sie boi ze cos z dziecmi. Jest tez Gowkielewicz, on w Wojewódzkim pracuje ale chyba tez prywatnie ma wizyty tylko niech szuka w necie gdzie przyjmuje.

oLena31 lubi tę wiadomość

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a ty na to połówkowe jutro to w Ostródzie idziesz?

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://marekgowkielewicz.ginweb.pl/index/

Olena tutaj mam taki link

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Karola, a ty na to połówkowe jutro to w Ostródzie idziesz?
    Tak...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Tak jak na moim suwaczku Antośka zaliczyła pierwszą czkawkę. Przynajmniej pierwszą wyczuwalną przeze mnie.
    Poza tym strasznie się przestraszyłam, bo jak gotowałam zupę to czułam jej ruchy normalnie w pochwie. Jak się położyłam to przeniosły się wyżej.
    Dzisiaj nasza 9 rocznica ślubu <3 Kiedy to minęło?

Karola sto lat !!!

Gratulacje wytrzymania tyle z jednym chlopem!!' :)

Jak sie czuje czkawke? Mozesz to jakos opisac slownomuzycznie?:)

opóźniona lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez jestem ciekawa tej czkawki

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że czuję czkawkę. Tak samo jak regularne kopniaki

celia lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ