X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Przeżyłam właśnie straszne chwile w toalecie, te zaparcia mnie wykończą. Co jeść żeby sobie pomóc. Sienie lniane kupię na pewno.

Maślanka dobrze działa, a przy okazji bardzo zdrowa. Kiwi tak samo. Z 3 sobie jedz, maślankę na wieczór, a rano to sobie inkę parzę taką mieloną, nie rozpuszczalną, duży kubek i jest dobrze. 2 razy dziennie toaleta zaliczona.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja to juz w ogole nie wiem co zaloze. Mam dwie pary leginsow ciążowych i dwie pary spodni i nic wiecej. A puki co nic nie kupuje bo jeszcze sie boje. Sukienke mam jedna i to nawet nie ciążowa wiec nie wiem jak będę w niej wygladala. A jak patrze na ceny szortow czy spudnic ciążowych to glowa mnie boli.

Ja odkupiłam od dziewczyny shorty hm mama za 20zł, sukienka i ciuszki dla Tymka z przysyłką wyniosły mnie coś około 100zł.

Ja przygotowuje się na każdą sytuacje, czy mi się przyda czy nie warto mieć, ja leginsy ciążowe mam 1, 3 pary spodni ciążowych.... a jak będzie lato upalne tak jak w tamtym roku wolę mieć shorty :D

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sprzątałam w szafie w grudniu. I nic nie mam na ciążę... Chodzę w leginsach sportowych zwykłych z decathlona, z 6par mam, wygodne są, nie cisną mnie w brzuch póki co to jest ok, a bluzkę zawsze dłuższą do tego zakładam na wyjście, więc nawet nie widać, że sportowe. Kupiłam ostatnio kiecke i koszulę- brzuszek się eksponuje nieziemsko, ale coś jeszcze trzeba dokupić. Nie cierpię zakupów, nigdy nic mi się nie podoba :(

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z tym łóżeczkiem ze szuflada to się porządnie zastanowię, fakt że jest droższe ze szuflada ale jak ma się kurzyc to chyba zrezygnuje. Przejdę się do bratowej i zobaczę dokładnie jak to u niej wygląda. Chcemy i tak dodatkowo kupić komodę w której będą tylko ciuszki dla małej ale to na spokojnie wszystko w czerwcu. Najpierw remont w maju, potem zacznę kupować ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem ogólnie dużo jabłek może dlatego tak latam :D ale żeby aż tak szybko biec do kibla :D :D :D muszę chyba Tymkowi jabłka ograniczyć ;)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja właśnie strasznie nie lubię śliwek, kiwi i maślanek. Karczochy,sienie lniane i jogurt naturalny bez problemu. I zmniejszam dawkę suplementu. Będę brała te witaminy co trzeci dzień a nie codziennie. To na pewno przez to żelazo bo jak odstawiam jest lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez nie lubie kupowac a w ciaxu to juz w ogole. Raz ze nie wiem gdzie szukac a dwa to ceny czesto mnie doluja bo teraz nas nie stac. Dobrze ze wiekszosc rzeczy mam po mlodym. Wanienke musze kupic i wozek. No i pampersy czy kosmetyki. No ale z wozkiem poczekamy chyba az do konca czerwca.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja jem ogólnie dużo jabłek może dlatego tak latam :D ale żeby aż tak szybko biec do kibla :D :D :D muszę chyba Tymkowi jabłka ograniczyć ;)
    To nie to, ja jem codziennie jabłka i gruszki.

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków to już prawie w nic się nie mieszcze, chodzę w leginsach, do tego dłuższa bluzka i jest ok. Na lato mam trochę większych ciuszków bo siostra mi trochę tego dała, tylko musze poprzebierac ;-) planuje kupić jakieś spodenki na lato, bo te swoje co mam to tylko w jedne się wcisnełam :-( chyba muszę przejść się do lumpeksu, przecież nie będę wydawała na nowe ciuchy kasy jak przecież nie będę taka cały czas :-D

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem co chce i na szczęście zero problemow w toalecie

Martynka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Tylko ja właśnie strasznie nie lubię śliwek, kiwi i maślanek. Karczochy,sienie lniane i jogurt naturalny bez problemu. I zmniejszam dawkę suplementu. Będę brała te witaminy co trzeci dzień a nie codziennie. To na pewno przez to żelazo bo jak odstawiam jest lepiej.

Ja biorę żelazo też i nie pogorszyło się nic u mnie pod tym względem ;)
    A jakieś koktajle/kefiry, żeby parę kiwi w ten sposób przemycić? Jogurt naturalny też chyba dobry na to. Karczochów w życiu nie jadłam ;)

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    A jakieś koktajle/kefiry, żeby parę kiwi w ten sposób przemycić? Jogurt naturalny też chyba dobry na to. Karczochów w życiu nie jadłam ;)
    Ja jak bralam zelazo to tez mialam problem z 2. Mi ppmagaja suszone sliwki. 1,2 dziennie i po sprawie.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    O dobry pomysł w koktajlu bym mogła. Ja uwielbiam karczochy na pizzy w innym wydaniu nie jadłam. Naprawdę pomagają ale nie mogę jeść ciągle pizzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie żelazo bierzecie? Mi przepisała gin tardyferon-fol i szczerze czytałam ulotkę i niechętnie biorę, ale mus to mus, tylko że mi nie podniósł za bardzo hemoglobiny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:03

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę sorbifer
    tardyferon brałam w poprzedniej ciaży, ale nie pomagał i czułam się po nim źle.
    najlepsze wyniki miałam po jedzeniu wołowiny

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę femibion natal 2plus, żelaza 28mg

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze kupcie sobie Actiferol saszetki 15 mg. To jest do rozpuszczania w wodzie. Moj maly od urodzenia dostaje i zero problemow z wyproznianiem. Mozna spokojnie dwie saszetki dziennie. Ja podaje Marcelemu jedna dziennie i moze zacznijcie wlasnie od jednej.

• Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :) w końcu was nadrobiłam. co u nas? no cóż już leci 25 tydzień w poniedziałek byłam w zusie u orzecznika i est wszystko ok na szczęście :) we wtorek byłam u ortopedy i tu zaczęły się schody. lekarz twierdzi że moja operowana noga nie przeszkadza w naturalnym porodzie... boję się że zrobię sobie krzywdę bo z nogami coraz gorzej :( wyszłam od lekarza i ryczałam całe popołudnie....

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzis przyszła do mnie paczka z prezentem dla córci od siostry męża :) cudny bujaczek na baterie :)

92f2bc7002de7f7bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:29

paola89, SyHa85, Ninka0111, Rudi88, Penelope30, Lulu83, blondyna5555 lubią tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia wrote:
    ale dzis przyszła do mnie paczka z prezentem dla córci od siostry męża :) cudny bujaczek na baterie :)

92f2bc7002de7f7bmed.jpg
    Sliczny :-) slyszalam ze fajna sprawa taki bujaczek co sam buja. Ja odkupie od kuzynki :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ