X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Przeżyłam właśnie straszne chwile w toalecie, te zaparcia mnie wykończą. Co jeść żeby sobie pomóc. Sienie lniane kupię na pewno.

Maślanka dobrze działa, a przy okazji bardzo zdrowa. Kiwi tak samo. Z 3 sobie jedz, maślankę na wieczór, a rano to sobie inkę parzę taką mieloną, nie rozpuszczalną, duży kubek i jest dobrze. 2 razy dziennie toaleta zaliczona.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja to juz w ogole nie wiem co zaloze. Mam dwie pary leginsow ciążowych i dwie pary spodni i nic wiecej. A puki co nic nie kupuje bo jeszcze sie boje. Sukienke mam jedna i to nawet nie ciążowa wiec nie wiem jak będę w niej wygladala. A jak patrze na ceny szortow czy spudnic ciążowych to glowa mnie boli.

Ja odkupiłam od dziewczyny shorty hm mama za 20zł, sukienka i ciuszki dla Tymka z przysyłką wyniosły mnie coś około 100zł.

Ja przygotowuje się na każdą sytuacje, czy mi się przyda czy nie warto mieć, ja leginsy ciążowe mam 1, 3 pary spodni ciążowych.... a jak będzie lato upalne tak jak w tamtym roku wolę mieć shorty :D

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sprzątałam w szafie w grudniu. I nic nie mam na ciążę... Chodzę w leginsach sportowych zwykłych z decathlona, z 6par mam, wygodne są, nie cisną mnie w brzuch póki co to jest ok, a bluzkę zawsze dłuższą do tego zakładam na wyjście, więc nawet nie widać, że sportowe. Kupiłam ostatnio kiecke i koszulę- brzuszek się eksponuje nieziemsko, ale coś jeszcze trzeba dokupić. Nie cierpię zakupów, nigdy nic mi się nie podoba :(

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z tym łóżeczkiem ze szuflada to się porządnie zastanowię, fakt że jest droższe ze szuflada ale jak ma się kurzyc to chyba zrezygnuje. Przejdę się do bratowej i zobaczę dokładnie jak to u niej wygląda. Chcemy i tak dodatkowo kupić komodę w której będą tylko ciuszki dla małej ale to na spokojnie wszystko w czerwcu. Najpierw remont w maju, potem zacznę kupować ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem ogólnie dużo jabłek może dlatego tak latam :D ale żeby aż tak szybko biec do kibla :D :D :D muszę chyba Tymkowi jabłka ograniczyć ;)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja właśnie strasznie nie lubię śliwek, kiwi i maślanek. Karczochy,sienie lniane i jogurt naturalny bez problemu. I zmniejszam dawkę suplementu. Będę brała te witaminy co trzeci dzień a nie codziennie. To na pewno przez to żelazo bo jak odstawiam jest lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez nie lubie kupowac a w ciaxu to juz w ogole. Raz ze nie wiem gdzie szukac a dwa to ceny czesto mnie doluja bo teraz nas nie stac. Dobrze ze wiekszosc rzeczy mam po mlodym. Wanienke musze kupic i wozek. No i pampersy czy kosmetyki. No ale z wozkiem poczekamy chyba az do konca czerwca.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja jem ogólnie dużo jabłek może dlatego tak latam :D ale żeby aż tak szybko biec do kibla :D :D :D muszę chyba Tymkowi jabłka ograniczyć ;)
    To nie to, ja jem codziennie jabłka i gruszki.

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków to już prawie w nic się nie mieszcze, chodzę w leginsach, do tego dłuższa bluzka i jest ok. Na lato mam trochę większych ciuszków bo siostra mi trochę tego dała, tylko musze poprzebierac ;-) planuje kupić jakieś spodenki na lato, bo te swoje co mam to tylko w jedne się wcisnełam :-( chyba muszę przejść się do lumpeksu, przecież nie będę wydawała na nowe ciuchy kasy jak przecież nie będę taka cały czas :-D

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem co chce i na szczęście zero problemow w toalecie

Martynka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Tylko ja właśnie strasznie nie lubię śliwek, kiwi i maślanek. Karczochy,sienie lniane i jogurt naturalny bez problemu. I zmniejszam dawkę suplementu. Będę brała te witaminy co trzeci dzień a nie codziennie. To na pewno przez to żelazo bo jak odstawiam jest lepiej.

Ja biorę żelazo też i nie pogorszyło się nic u mnie pod tym względem ;)
    A jakieś koktajle/kefiry, żeby parę kiwi w ten sposób przemycić? Jogurt naturalny też chyba dobry na to. Karczochów w życiu nie jadłam ;)

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    A jakieś koktajle/kefiry, żeby parę kiwi w ten sposób przemycić? Jogurt naturalny też chyba dobry na to. Karczochów w życiu nie jadłam ;)
    Ja jak bralam zelazo to tez mialam problem z 2. Mi ppmagaja suszone sliwki. 1,2 dziennie i po sprawie.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    O dobry pomysł w koktajlu bym mogła. Ja uwielbiam karczochy na pizzy w innym wydaniu nie jadłam. Naprawdę pomagają ale nie mogę jeść ciągle pizzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie żelazo bierzecie? Mi przepisała gin tardyferon-fol i szczerze czytałam ulotkę i niechętnie biorę, ale mus to mus, tylko że mi nie podniósł za bardzo hemoglobiny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:03

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę sorbifer
    tardyferon brałam w poprzedniej ciaży, ale nie pomagał i czułam się po nim źle.
    najlepsze wyniki miałam po jedzeniu wołowiny

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę femibion natal 2plus, żelaza 28mg

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze kupcie sobie Actiferol saszetki 15 mg. To jest do rozpuszczania w wodzie. Moj maly od urodzenia dostaje i zero problemow z wyproznianiem. Mozna spokojnie dwie saszetki dziennie. Ja podaje Marcelemu jedna dziennie i moze zacznijcie wlasnie od jednej.

• Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :) w końcu was nadrobiłam. co u nas? no cóż już leci 25 tydzień w poniedziałek byłam w zusie u orzecznika i est wszystko ok na szczęście :) we wtorek byłam u ortopedy i tu zaczęły się schody. lekarz twierdzi że moja operowana noga nie przeszkadza w naturalnym porodzie... boję się że zrobię sobie krzywdę bo z nogami coraz gorzej :( wyszłam od lekarza i ryczałam całe popołudnie....

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzis przyszła do mnie paczka z prezentem dla córci od siostry męża :) cudny bujaczek na baterie :)

92f2bc7002de7f7bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:29

paola89, SyHa85, Ninka0111, Rudi88, Penelope30, Lulu83, blondyna5555 lubią tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia wrote:
    ale dzis przyszła do mnie paczka z prezentem dla córci od siostry męża :) cudny bujaczek na baterie :)

92f2bc7002de7f7bmed.jpg
    Sliczny :-) slyszalam ze fajna sprawa taki bujaczek co sam buja. Ja odkupie od kuzynki :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ