Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sabanek wrote:Maślanka dobrze działa, a przy okazji bardzo zdrowa. Kiwi tak samo. Z 3 sobie jedz, maślankę na wieczór, a rano to sobie inkę parzę taką mieloną, nie rozpuszczalną, duży kubek i jest dobrze. 2 razy dziennie toaleta zaliczona.
a co to rozpuszczalna nie działa? Bo ja piję rozpuszczalną
Ale za to po kawie zwykłej - latte, idzie bez problemu
-
Martynka no to zaszalałaś!
Ja policzyłam i mam:
1 gryzak
25 szt pieluch tetrowych
1 becik w sówki na rzep
2 pościele na becik + kocyk do nich (mogą być kołderką)
1 małe prześcieradło
1 mały ręczniczek po kąpieli z kapturkiem
2 kombinezony - mały ok 72 i większy ok pół roku
1 śpiworek - mały ok 68
1 ubranko - bluza+ spodnie z futerkiem
1 mała bluza z kapturem
2 spodnie
1 spodenki
2 niedrapki
1 buciki + rękawiczki z kożuszka
6 czapeczek
4 skarpety
4 koszulki ala t-shirt
2 sukieneczki
16 body z krótkim rękawkiem
14 kaftaników zapinanych/wiązanych
20 śpioszków z długim/krótkim rękawem
Mam rozmiary: - mało w 56 a raczej 62, 74 i ciut większe, takich małych raczej nie kupuje, bo starsza córka miała ponad 4kg i krótka była, wiec 56 małe od razu było.
To na razie tyle, część rzeczy mam po córce, wiec nie wszystko kupiłam teraz, część za 1 zł z używanego (około 25szt rzeczy z używanego mam) pieluchy po Wiki, wózek stary beznadziejny po Wiki, wiec muszę te dokupić wiele rzeczy:
butelki
smoczki
podgrzewacz
laktator
pieluchy kolorowe
wkładki laktacyjne/kapturki do karmienia
"pampersy"
jedno mleko modyfikowane do domu po powrocie ze szpitala
nie wiem co jeszcze bo dawno małego dziecka nie miałam
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martynka30 wrote:Ninka pochwal się
Penelope ja mam różne rozmiary kilka sztuk mam tylko 50, 56 potem lecą 62,68...
Mam też rozmiary 0-3, 4-6, i kilka 9-12... to nie wiem jak się odnieść to tej rozmiarówki.
A to mój pierdolnik na dywanie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f46e6f3e153.jpg
wow sporo tego, a ja myślałam że to ja mam dużo
-
O matko Martyna to przecież pół sklepu jest
Ja ciuszków nie liczyłam, ale wczoraj przeglądałam i wychodzi na to, że mam wszystko na początek. Muszę dokupić tylko ze trzy cienkie najmniejsze czapeczki i może ze dwie pary skarpet.
U mnie duże zakupy idą pełną parą. Dzisiaj mąż przywiózł z Ikea komodę i nasze nowe łóżko, a jutro przyjedzie meblościanka dla naszej starszyzny. Łóżko na antresoli, szafa, szuflady, biurko... wszystko w jednym. Jutro też planujemy zakupić wózek, ale nie wiem czy dam radę spacerować i oglądać. Jestem jakaś obolała tam na dole
Poza tym mam ogromny lęk przed zakupem wózkaChciałabym, a boję się.
Martynka30 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:Jak sie urodzi z waga 4 kg to dlugo nie ponosi...chyba ze bedzie standardowych wymiarow
he he
Karola, wypluj te slowachyba ciezko klocka duzego urodzic:-P lekarz na polowkowym powiedzial ze corcia bedzie drobna, trzymam go za slowo:-P
-
No dziewczyny, zbiory pokaźne
specjalnie drugi raz nie trzeba będzie praćzanim wszystko dzieciaczki ponoszą, hehe.
Odebrałam wyniki i się trochę zaskoczyłam, powiedzcie co o tym sądzicie:
- na czczo: 90
- po 1 h: 152
- po 2 h: 143.
Te po 2 h trochę chyba za wysokie, co? Mam się czym martwić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 21:15
-
Rybaaaa wrote:No dziewczyny, zbiory pokaźne
specjalnie drugi raz nie trzeba będzie praćzanim wszystko dzieciaczki ponoszą, hehe.
Odebrałam wyniki i się trochę zaskoczyłam, powiedzcie co o tym sądzicie:
- na czczo: 90
- po 1 h: 152
- po 2 h: 143.
Te po 2 h trochę chyba za wysokie, co? Mam się czym martwić?
Niby jest norma do 140. Ale nie martw sie na zapasprzekroczylas niewiele, a tamte pozostale sa ok
Rybaaaa lubi tę wiadomość
[/url]
-
paola89 wrote:Nie nastawiajacie się z ta waga tak bardzo, koleżance przed samą cesarka powiedzieli że młody waży 3700 a urodził się 4300. Dziewczyny na Belli tez tu piszą jakie duże różnice się zdarzają
przed i po
też słyszałam o takich przypadkach, zresztą zawsze jest jakiś margines błędu. Ale jak mi lekarz mówił że córcia będzie drobna to chyba ogólnie brał pod uwagę jej budowę... Zresztą jaka będzie - taka będzie,żeby tylko zdrowa