X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Ja jak byłam w 7 tygodniu to lekarz stwierdził, że nie będzie ustalał terminu porodu, bo wszystko jest jeszcze malutkie i pewnie i tak by się zmieniło. Ma mi ustalić na następnej wizycie- 7.01. A jak lekarz Cię badał, to nie mówił, że to wczesna ciąża? Mój jak mnie bada to od razu mówi który tydzień na podstawie wielkości macicy, a potem ewentualnie jeszcze dokładniej co do dnia, to na usg. Tak czy siak beta piękna. Gratuluję :)
    Dziękuję.
    Lekarz nic nie mówił bo na USG nawet pęcherzyka nie było widać. Miałam przyjść jeszcze przed świętami, ale nie ma miejsc i zapisał mnie na 28.12
    Po zrobieniu drugiej bety lekarz powiedział, że przyrost z 62 do 340 jest mały i wygląda to na bardzo wczesną ciążę i dziwne jest to, że cykle wcześniej miałam bardzo regularne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz wrote:
    Dziękuję.
    Lekarz nic nie mówił bo na USG nawet pęcherzyka nie było widać. Miałam przyjść jeszcze przed świętami, ale nie ma miejsc i zapisał mnie na 28.12
    Po zrobieniu drugiej bety lekarz powiedział, że przyrost z 62 do 340 jest mały i wygląda to na bardzo wczesną ciążę i dziwne jest to, że cykle wcześniej miałam bardzo regularne.
    tzn. dziwne bo powinien to być 7 tydzień, a absolutnie na to nie wygląda.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa13 wrote:
    Kochana jak dobrze, że jesteś bo już myślałam że zwariowałam !!!
    Wszystko mnie wk.....wia i to nie tylko te świąteczne sprawy :/
    Mój mąż ma problem ze zrozumieniem tego i sobie nie radzi - a gdzie tam końcówka :(

No mój zdecydowanie też ma ze mną problem.
    W ogóle wszyscy na około mi mówią że widać że hormony u mnie szleją ale ja tego nie widzę, przecież normalnie się zachowuję

Aleksa13 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa13 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie
    Czy któraś z Was cierpi na alergię? jak sobie radzicie? Czy ktoś ma info od gina czy wolno brać allertec ?
    Serio ja nie wyrabiam, odstawiłam po pozytywie ale dziś musiałam wziąć :( martwię się czy to nie zaszkodzi fasolce :(
    Allertec ma kategorię B, więc jest dozwolony.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz wrote:
    Dziękuję.

Ja tez byłam teraz na wizycie to o terminie porodu nic nie było mowy. Ale mam nastepna wizyte 8 stycznia to może cos się dowiem

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któras z Was torbiel na jajniku? Ja mam 5 cm i trochę mnie to martwi. Lekarz mówi ze powinien się wchłonąć ale niepokój jest

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Aleksa13 Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Allertec ma kategorię B, więc jest dozwolony.
    Dzięki za uspokojenie :)

Rocznik '81 - Silna alergia, Dyskopatia wielopoziomowa kręgosłupa w odcinku lędźwiowym
    c55fs65g8owjlxa8.png
    16udvfxm6jaz6g99.png
  • Aleksa13 Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    No mój zdecydowanie też ma ze mną problem.
    W ogóle wszyscy na około mi mówią że widać że hormony u mnie szleją ale ja tego nie widzę, przecież normalnie się zachowuję
    No właśnie - całkiem normalnie !!! A On mówi że masakra - nie wiem o co kaman :p

Rocznik '81 - Silna alergia, Dyskopatia wielopoziomowa kręgosłupa w odcinku lędźwiowym
    c55fs65g8owjlxa8.png
    16udvfxm6jaz6g99.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa13 wrote:
    No właśnie - całkiem normalnie !!! A On mówi że masakra - nie wiem o co kaman :p

To że mój mąż tak mówi to jeszcze jestem w stanie zrozumieć bo to facet, ale że mama i siostra to już przechodzi ludzkie pojęcie

Aleksa13, bobo_frut lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 stycznia mam wizytę i musze zapytać się jak długo mam brać leki, nie daje rady juz z tą luteina mam takie odruchy wymiotne ze masakra niewiem jak długo jeszcze wytrzymam, ciężko znoszę przyjmowanie leków odbija mi się strasznie i staram się nie zwymiotowac. Co za męka :-(

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spakowałam właśnie wszystkie prezenty, teraz czas odpocząć. :)
    Jeszcze dwa dni ciężkiej pracy przede mną, a potem błogie lenistwo u teściowej. :)

bobo_frut lubi tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    7 stycznia mam wizytę i musze zapytać się jak długo mam brać leki, nie daje rady juz z tą luteina mam takie odruchy wymiotne ze masakra niewiem jak długo jeszcze wytrzymam, ciężko znoszę przyjmowanie leków odbija mi się strasznie i staram się nie zwymiotowac. Co za męka :-(

Może to nie wina luteiny, ja jej nie biorę, a mdłości mam straszne

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Aleksa13 Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    To że mój mąż tak mówi to jeszcze jestem w stanie zrozumieć bo to facet, ale że mama i siostra to już przechodzi ludzkie pojęcie
    Ja mam ochotę rozwalić co się da i chyba dobrze byłoby zapisać się na jakąś hibernację do 22/08 :P

c55fs65g8owjlxa8.png
    16udvfxm6jaz6g99.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa13 wrote:
    Ja mam ochotę rozwalić co się da i chyba dobrze byłoby zapisać się na jakąś hibernację do 22/08 :P

Ja dziś pomyślałam o jakimś obozie dla ciężarnych, najlepiej takim psychologicznym, czyli radzenie sobie z hormonami, mdłościami itd. itp.
    Ale w Polsce to chyba nie ma takich rzeczów

s1985 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wiadomo czy nie pozabijalybysmy sie wzajemnie na takim obozie :) a dziewczdyny, ktore biora luteine dopochwowo, czy was tez tak bardzo wkurza jak potem sie rozpuszcza ta tabletka i wyplywa. Normalnie szlag mnie juz trafia. Jakbym sikala w majtki...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam nawet po zwykłych globulkach jest to nieprzyjemne fakt.

A co do obozu to masz racje :D

s1985 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Tylko nie wiadomo czy nie pozabijalybysmy sie wzajemnie na takim obozie :) a dziewczdyny, ktore biora luteine dopochwowo, czy was tez tak bardzo wkurza jak potem sie rozpuszcza ta tabletka i wyplywa. Normalnie szlag mnie juz trafia. Jakbym sikala w majtki...

Ja już się trochę przyzwyczaiłam. Zazwyczaj większość wypływa rano na wkładkę, a później już niewiele. No a poza tym to w ciąży wydziela się więcej śluzu i to on często daje uczucie "sikania".

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Aleksa13 Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja tak miałam nawet po zwykłych globulkach jest to nieprzyjemne fakt.

A co do obozu to masz racje :D
    Śluzu nie mam wcale i nie wiem czy dobrze to czy źle - ale obóz fajny pomysłk :P natomiast ja pomyślałam że fajnie by było jakby przyszli tatusiowie się trochę przyuczyli i powymieniali spostrzeżeniami żeby nie myśleli że mają wariatkę w domu :) trzymajcie się dziewczynki uciekam bo jutro praca. Dobrej nocki i spokojnych snów :)

s1985 lubi tę wiadomość

c55fs65g8owjlxa8.png
    16udvfxm6jaz6g99.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostając w klimacie świątecznym - dziś w końcu kupiłam prezenty dla dzieciaków od rodzeństwa. Choinki jeszcze nie mamy, ale myślę, że ubierzemy przed wigilią, żeby sprawdzić reakcję pierworodnej i ewentualnie mieć czas na posprzątanie po burzy i wprowadzenie poprawek (tudzież zamontowanie choinki na lampie :D)
    A w kwestii prezentów pozostały mi jeszcze do zakupienia dla rodziców.. I mam problem, bo nie mam żadnego pomysłu... :-/

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Muchaolucha Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

Oj wkurza mnie to, cały czas latam do ubikacji bo mam wrażenie, że się posikałam albo dostałam krwawienia ... Ostatnio oprócz luteiny brałam jeszcze Pimafucin, to było już combo nie do zniesienia :D

A odnośnie szaleństwa hormonów- ja chodzę strasznie na zła na wszystko. Wkurza mnie nawet najmniejsza pierdoła, nawet to w jaki sposób mój małż przeżuwa pokarm, serio. Ostatnio spałam w salonie na kanapie bo się na starego obraziłam.. bo powiedział żebym porządek w swojej szafie zrobiła :D

No nic, damy radę do sierpnia, wytrzymamy. Później ponoć ma być lepiej.
    Dobranoc mamusie i fasolki :)

km5sdf9hzr5f5abr.png
    Feluś <3
    atdc3e5e1sotoeov.png

31.12.2019 - Aniołek 💔 (12 tc)
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ