Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi793 wrote:Witamy nowe dziewczyny z fasolkami:)
Dziewczyny martwie sie dzisiaj troche, bo rano zjadlam ciemny chlebek, wieczorem tez chcialam, patrze a tu na tym chleboe plesn! Chlebek jest z piatku, data waznosci ok a tu taka dosc spora plesn! Rano jak wyciagalam ten chlebek to tej plesni nie widzialam bo ona od spodu jest i rano zjadlam kromke pewnie z kawalkiem plesni od spodu:(! O matko boje sie ze to moze zaszkodzic fasolce
Nie koniecznie musialas zjesc z plesnia.
Badz dobrej mysli
Nic sie nie stanie.Domi793 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Muchaolucha wrote:Witam nieśmiało wszystkie sierpniowe mamusie
Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Mój przewidywany termin porodu: 4 sierpnia:)
Pozdrawiam!
Witamy!!Muchaolucha lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
SyHa85 wrote:My odpuszczamy wyjazd w gory. Zle znosze jazde autem. Za bardzo bym sie stresowala poza tym. Pojedziemy z maluszkiem:-)
Ja myślę, że wyjazd mnie w końcu rozrusza.Czuję się jak stara babcia krótkodystansowas1985 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Domi793 wrote:Witamy nowe dziewczyny z fasolkami:)
Dziewczyny martwie sie dzisiaj troche, bo rano zjadlam ciemny chlebek, wieczorem tez chcialam, patrze a tu na tym chleboe plesn! Chlebek jest z piatku, data waznosci ok a tu taka dosc spora plesn! Rano jak wyciagalam ten chlebek to tej plesni nie widzialam bo ona od spodu jest i rano zjadlam kromke pewnie z kawalkiem plesni od spodu:(! O matko boje sie ze to moze zaszkodzic fasolce
Spokojnie, będzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie.
Też się stresowałam jakiś czas temu ponieważ jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży to miałam robiony rentgen stopy (skręciłam ją kilka tygodni wcześniej) i też się zastanawiałam czy nic jej tym nie zrobiłam ale lekarz mnie uspokoił. Jak rentgen nie zadziałał źle to skrawek pleśni też (o ile ją zjadłaś bo imo uważam, że byś ją poczuła )Domi793, Dominique88 lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Dziewczyny, czy macie też takie przeokrutne zachcianki na jedzenie?
Mnie od wczoraj męczy pasztet, taki domowy pieczony pasztet. Jak tylko o tym pomyślę od razu ślinię się jak pies. Dzisiaj nawet ten cholerny pasztet mi się śnił. Myślicie, że można jeść bez problemu (czytałam gdzieś, że nie powinno się w ciąży).
Boże, pasztet i ogórek kiszony. Chyba umrę jak nie zjem.bobo_frut lubi tę wiadomość
-
GosiaG wrote:Rosax 3 a jakie hcg mialas / masz?i kiedy robilas?
15.12 mialam 512,7
Pozniej robilam 17.12 ale dowiem sie jutro na wizycie ile bylo. Niestety u nas nigdzie nie robia hcg tylko ginekolog dlatego musze czekac. No i 15 mialam usg pierwsze i byl malusienki pecherzyk. Jutro kolejne USG i wyniki bety.
07.11.2012 Julian
GosiaG wrote:Oprocz tego jakies objawy?
Mdlosci siusiu wstret do co niektorych potraw wielki apetyt zmeczenie i bezsennosc. Jestem zmeczona a nie moge spac.. Byl jeszcze bol brzucha ale ustapil
A zadyszki jeszcze i pot.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 21:31
07.11.2012 Julian
Muchaolucha wrote:Dziewczyny, czy macie też takie przeokrutne zachcianki na jedzenie?
Mnie od wczoraj męczy pasztet, taki domowy pieczony pasztet. Jak tylko o tym pomyślę od razu ślinię się jak pies. Dzisiaj nawet ten cholerny pasztet mi się śnił. Myślicie, że można jeść bez problemu (czytałam gdzieś, że nie powinno się w ciąży).
Boże, pasztet i ogórek kiszony. Chyba umrę jak nie zjem.
Żona z rana pyta męża : Kochanie zjesz dziś z pasztetem?
A on na to: Wiesz nie - dzisiaj zjem na mieście buahahahahahMuchaolucha, s1985 lubią tę wiadomość
-
Muchaolucha wrote:Dziewczyny, czy macie też takie przeokrutne zachcianki na jedzenie?
to lepiej już zjedz... smacznego!s1985 lubi tę wiadomość
-
Tez slyszalam o tym pasztecie ale taka sznyteczka chlebka nie powinna zaszkodzic. Watroba ma w sobie kwas foliowy czytalam ze mozna ale nie duzo i nie czesto.
A zachcianek mam mnostwo! Co chwile bym jadla! Ale jedzenie zmiejsza mi moje mdlosci wiec dlatego pewnie tyle jem haha
07.11.2012 Julian
Mi gin mówiła że ani pasztetu ani wątróbki nie mogę jeść
-
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Tez slyszalam o tym pasztecie ale taka sznyteczka chlebka nie powinna zaszkodzic. Watroba ma w sobie kwas foliowy czytalam ze mozna ale nie duzo i nie czesto.
A zachcianek mam mnostwo! Co chwile bym jadla! Ale jedzenie zmiejsza mi moje mdlosci wiec dlatego pewnie tyle jem haha
zjadlam banana i w ogole nie poczulam, ze go zjadlam, jak burczalo tak dalej burczy...ale waga stoi w miejscu, mam 60,4Aleksa13, bobo_frut lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:to ja mam tak samo, jem co chwila zeby zagluszyc mdlosci, ale i tez ogolnie bardziej jesc mi sie chce...
zjadlam banana i w ogole nie poczulam, ze go zjadlam, jak burczalo tak dalej burczy...ale waga stoi w miejscu, mam 60,4
Moja urosla. I to az 1,2 kg w ciagu miesiaca ;/ tez tak mam. Jem i dalej chce jesc
07.11.2012 Julian
W watrobce jest wit A, ktorej wieksze ilosci moga zle wplywac na plod, ale jak zjesz sobie 1 kromke, to nie umrzesz. Z reszta nie wiem jak sie u Ciebie pasztet robi i ile tej watrobki tam w nim jest. Jakby tak patrzec na to wszystko to kobieta w ciazy nie moglaby wypic zadnej herbaty, bo w kazdej jest jakas zla substancja. Jakbys zjadla z pol kilo tego pasztetu to faktycznie moglby byc problem, ale troche na zaspokojenie zachcianki to spoko.