Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Ja mam 6.06 wizytę i wtedy umówię się na usg. Już nie mogę sie doczekac, bo tęsknię za moim Kluseczkiem.
dziś u nas zapowiada się Sahara, także zaraz ruszam na zakupy żeby potem się nie rozpuścić. -
Hej. Mi zostało 70 dni do terminu, zaczynam się bać; Dla Małej wszystko już prawie gotowe, wczoraj wyprasowałam i poukładałam ciuszki, łóżeczko skręcone, meble też, naklejki przyklejone, rolety wiszą. Muszę się tylko zmobilizować do złożenia zamówienia w gemini, a strasznie długo mi z tym schodzi
JRY1984, Betty Boop lubią tę wiadomość
[/url]
-
Benus wrote:Hej. Mi zostało 70 dni do terminu, zaczynam się bać; Dla Małej wszystko już prawie gotowe, wczoraj wyprasowałam i poukładałam ciuszki, łóżeczko skręcone, meble też, naklejki przyklejone, rolety wiszą. Muszę się tylko zmobilizować do złożenia zamówienia w gemini, a strasznie długo mi z tym schodzi
Ooooooo Matko i córko! Wiedziałam,że czegoś nie mam!!!
Rolety!!!
Na szczęście mały będzie teraz z nami w sypialni, ale muszę się za czymś do jego pokoju rozejrzeć -
Benus wrote:Podpowiedzcie mi proszę, co zamawiacie z kosmetyków, bo ja dostaje oczopląsu, a nie mam zamiaru przesadzać z ilością. Możecie podać takie niezbędne minimum?
ja już w sumie zrobiłam zakupy kosmetyczne wg wytycznych jakie dały położne na szkole rodzenia. kupiłam z babydream: żel do mycia, mydełko ( w sumie nie wiem czy sie przyda) i balsam. oprócz tego mam linomag i sudocrem(sami często używamy więc specjalnie nie kupywałam) do pupy, jeszcze krem z filtrem 50 i octenisept do pępuszka (zależy co kto będzie używał). jeszcze wodę morską muszę dokupić do noska i to chyba wszystko. dla siebie jakiś delikatny żel do mycia po porodzie (wzięłam biały jeleń), maść na brodawki (ja wzięłam maltan) i z kosmetyków to chyba wsio, reszta jakieś akcesoria czy coś...Benus, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Hej u nas skwar wiec sie nie wynurzam dopiero o 14 ja wstalam o 6 zjadlam kanapeczke i poszlam o 7 spac i o 10 sie obudzilam wspaniale☺
A jutro ide na dzien matki do przedszkola pewnie bede ryczec jak bobr moja mala ma mowic wierszyk☺aniab91, paola89, JRY1984, Penelope30, Betty Boop, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Ja dzis zaczynam 31 tydzień (30+0)
to juz chyba 8 miesiąc.
W ogóle gadałam z koleżanką i ona ma termin za 2 tygodnie więc w każdej chwili może urodzić. Normalnie aż przebieram nogami z ciekawości kiedy będzie rodzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 10:28
paola89, SyHa85, JRY1984, Penelope30, Betty Boop, amanina lubią tę wiadomość
-
Ninka0111 wrote:A jutro ide na dzien matki do przedszkola pewnie bede ryczec jak bobr moja mala ma mowic wierszyk☺[/QUOTE
ja tez zawsze ryczalam jak bobr na takich przedstawieniach hihi:) wzruszalam sie mega i az mi glupio bylo, bo musialam wycierac lzy ukradkiem i czulam sie jak nienormalnaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 10:45
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Makota, odnośnie zakupów z Vubu , sukienki fajne , tę w kotki co chcesz zamówić to weź sobie rozmiar na 165 jeśli masz tak do 170 cm wzrostu . Ja wzięłam tę większą i będę ją podwijać o jakieś 5 cm
. No i nie wiem czy nie zrobię delikatnych marszczeń na wysokości brzuszka bo automatycznie obniżyły się kieszenie , tzn teraz jest ok i po ciąży też będzie, ale ja tak lubię jeszcze coś powymyślać ;p . I w tej czerwonej brakuje mi czegoś , chyba będę musiała jakiś dłuższy łańcuszek zawiesić na szyi ;p
Tę szarą z ekoskórą chyba też zostawię , zobaczę jeszcze co powie domowe jury ;p , a jedną odeślę bo z tym brzuszkiem czuje się i wyglądam jak jakaś pyza albo pączek ;/ .. chyba że na siostrze będzie dobrze leżeć to jej oddam albo zostawię sobie po ciąży ;Pmakota lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
paola89 wrote:czy któraś czuje swoją dzidzie strasznie nisko , tak poniżej linii włosów, na wzgórku , od dwóch dni tam gmera a nigdy aż tak nisko jej nie czułam , ostatnio była na wysokości pępka i powyżej
Zdarza sie. Czasami mam wrazenie ze juz jest odwrocony. Ale potem znowu czuje ponaf pepkiem i sama juz nie wiem. Ale potrafi byc baaaardzo nisko.paola89 lubi tę wiadomość
[/url]
-
SyHa85 wrote:Zdarza sie. Czasami mam wrazenie ze juz jest odwrocony. Ale potem znowu czuje ponaf pepkiem i sama juz nie wiem. Ale potrafi byc baaaardzo nisko.
To ulzylo mi ze nie jestem sama , a lekarz Ci mówił jak jest dziecko ułożone ? Wiem że to się jeszcze zmienia , i dlatego tak się zastanawiam czy dzidzie się obrocily czy może ciężar zaczyna uciskac te okolice. Eh no nic ważne ze się ruszają i nic się złego nie dzieje .Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
paola89 wrote:czy któraś czuje swoją dzidzie strasznie nisko , tak poniżej linii włosów, na wzgórku , od dwóch dni tam gmera a nigdy aż tak nisko jej nie czułam , ostatnio była na wysokości pępka i powyżej
paola89 lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Penelope ryba była mrożona, rozmrażana w lodówce długo i panierowana pieczona w gorącym oleju, nie mam pojecia co mi tak zaszkodziło, ale męża też pogoniło ze 40min po obiedzie, wiec to chyba ryba
IRY ja nie robie tego badanie 3 trymestru - jak bede u gin w 32 tc to zrobi mi usg zawsze coś mierzy i sprawdza, a w okolicach 34-35 tyg ide prywatnie na usg i też poproszę o posparwdzanie, wystarczy mi tyle.
Jeszcze żołądek pobolewa - od wczoraj a raczej przedwczoraj w sumie...
Miętowa herbata/ tabletki mallox, krople żołądkowe, no-spa wszystko w ruchu i boli jeszcze do wytrzymania to jest ale nieprzyjemne.
I najlepsze, że moje jelita są:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22df7cd97672.jpg
ból był rozrywający od środka jakby mi ktoś pompował pod skórą coś - okropne, nie myślałam, że tam są jelita, mała je tam poupychała najwidoczniej
Ja też wg belly zaczełam 8 miesiąc w 30+0, ale to nie logiczne bo musiał by trwać przecież 5 tyg i 9 też 5 tygodni, wg mnie to końcówka 7m-ca, ale fajnie to wygląda 8 miesiąc -
Moje dziecko też jakoś tak w różnych miejscach się znajduje...
Ona chyba się obraca bo często czuje np po prawej i lewej str jednocześnie, lub po przekątnych też jednoczesnie lub nad pępkiem dość wysoko, a niby od 19 tyg ułożenie mam główkowe i na usg też takie jest?!?
Wiec nie wiem jak to jest w końcu?
Ważne, że czuje -
Ja usg III trymestru mam dzisiaj o 16:30
Trzymajcie kciuki
Z ciekawością sprawdzę co tam u mojej Fasolindy słychać i czy od marca nie zamieniła się w syna
Penelope30, Betty Boop, kaarolaa, sabanek lubią tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:Tak nieraz tak mam ze mysle sobie czy glowka w kanale rodnym juz nie jest
głupie i dziwne uczucie , niech tam siedzą spokojnie przynajmniej do lipca !
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.