Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka może faktycznie za długo w tej lodówce przeleżała, ja tylko chwilę rozmrażam w zlewie przed samym smażeniem,
Jeśli chodzi o miesiące to ja liczę już po datach a nie jak podaje belly.
Upał u nas się rozkręcił niesamowity ze 30stopni, byłam w piekarni i piorunem wróciłam. -
Penelope chyba tak, za długo leżała na rozmrażaniu, a to przez mój ciążowy móżdzek... nie ogarniam wielu spraw ?!?
U nas się pochmurało znów, ale ciepło.
Zjadłam troszkę obiadu - 1/4 porcji i znów boli, cholera jasna to już 2 cały dzień i 2 noce, mam dość i głodna jestem.
Musze popatrzeć co się je na bolący żołądek bo chyba złe rzeczy jem. -
nick nieaktualnyhej...
ja bylam na miescie 2,5 h ale na szczescie samochodem, chociaz tez sie nagrzewa i jeszcze mlodego musze ze soba wszedzie prowadzac...upal niesamowity, ledwo wrocilismy to mlody poszedl spac, tak sie wymeczyl...
ale najwazniejszy posiew wyszedl ujemny, jest tylko naturalna florawizyta za tydzien 6, ale pewnie tylko szyjke sprawdzi, chociaz fajnie byloby znow zobaczyc mojego kluska
no zobaczymy, a i mi tydzien temu dokladnie lekarz ogladal serduszko w bardzo duzym powiekszeniu i robil echo wiec napewno te 3 trymestru nie robie...
a i w koncu kupilam dzisiaj truskaweczkisa po 6 zl ale pycha, zaluje ze wzielam tylko pol kg na sprobowanie, jutro chyba przynajmniej kg kupie
_cherryLady, JRY1984, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam 1.5kg truskawek , bo takie pyszne,że po drodze jadłam ( wiem wiem nieumyte , nie wolno, ale trudno ) i arbuzika kupiłam, ale najpierw musi się schłodzić , po obiadku sobie zjemy
kaarolaa, JRY1984, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
ufff po długich i ciężkich poszło zamówienie do gemini i do sklepu firmowego bella, mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam.
a truskawki jem od soboty bez przerwy, dostałam od kolegi 2 kobiałki truskawek sadzonych specjalnie w tym roku dla Igitakie wielkie, że ledwo się mieszczą na dłoni mniaaaam
[/url]
-
Ale mnie dzisiaj mój Pan warzywny załamał, bo powiedział,że truskawki z pola to tak jeszcze z 3 tyg i koniec, bo mało kto te późniejsze teraz sieje
A zapomniałam wam napisac,że przez cały tydzień nie mam ciepłej wody...myslałam,że do siostry się przeniose, bo zawsze osiedlami robili remonty rur, a to sie okazało,że w całym mieście nie ma -
marcianka1 wrote:Paola....tak jest to mało przyjemnie do tego kłucia...
dzięki za odpowiedzi , nie chce panikować więc wolałam podpytać Was tutaj, więc mnie uspokoiłyście , a następna wizyta dopiero za 2 tygodnie ;/ mam nadzieje że jest u nas z szyjkami i dzidziami wszystko okNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Rudi88 wrote:Ale mnie dzisiaj mój Pan warzywny załamał, bo powiedział,że truskawki z pola to tak jeszcze z 3 tyg i koniec, bo mało kto te późniejsze teraz sieje
A zapomniałam wam napisac,że przez cały tydzień nie mam ciepłej wody...myslałam,że do siostry się przeniose, bo zawsze osiedlami robili remonty rur, a to sie okazało,że w całym mieście nie ma
Ja na szczescie mnasm ciepla wode bo na naszym osiedlu podgrzewaja gazem chyba -
Penelope30 wrote:Rudi a czym tu się martwić, skończą się truskawki to zaczną się czereśnie
. Ja te bordowe uwielbiam tylko niech z cenami nie przesadzą.
Jestem uczulona na wszystkie pestkowce także akurat tego sobie nie pojem. Ale kocham czerwone i białe porzeczki także coś dla siebie znajdę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny