WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się napiłam zimnej Pepsi, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy oooooo raju ale była pyszna :D

kaarolaa, sabanek, JRY1984, Penelope30 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spadl lekki deszczyk i od razu lepiej sie czuje i sie chlodniej zrobilo bo sa 23 stopnie :) maz teraz nalesniki robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    A ja się napiłam zimnej Pepsi, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy oooooo raju ale była pyszna :D
    O mamo tez bym sobie colki wypila

Penelope30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wróciłam właśnie z nieplanowanego wyjazdu do kuzynki. Tyyyyle na spacerze czasu byłam, jak dawno :) A czuję się dobrze, leciuteńko krzyż boli, a tak to super się czuję, jakim cudem... :O Wszamałam na szybko jabłko i biorę się za zrobienie jakiejś herbatki i kanapeczek, bo słabo dziś dożywiona jestem ;)
    Rudi88 wrote:
    Ale mnie dzisiaj mój Pan warzywny załamał, bo powiedział,że truskawki z pola to tak jeszcze z 3 tyg i koniec, bo mało kto te późniejsze teraz sieje :(

U nas jak się sezon zbiorów truskawek zaczynał, to pod koniec czerwca. Wydaje mi się, że teraz to i tak jeszcze trochę wcześnie na truskawy. Pamiętam, że już wtedy do szkoły nie chodziłam, żeby zarobić sobie coś i w wakacje też długo zbieraliśmy.

Matko ja też chyba naleśniki zrobię :D Tylko chciałabym z twarogiem, a nie mam :( Powidła śliwkowe za to są ;)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nowy objaw ciazowy. Swedza mnie uszy....nic poza tym mnie nie swedzi. Dziwne?!?

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was wykupowała leki na ryczałt? Mam do zakupu luteinę i na recepcie jest napisane "ryczałt". I wyczytałam, że wyjdzie mnie niecałe 8zł wtedy za opakowanie. Orientujecie się czy w rzeczywistości tak jest?
    Poza tym we środę mam ostatnie usg prenatalne... Mam stresa niesamowitego :( No i z dobrych wiadomości-dziś 30+0tc!

Penelope30, SyHa85, paola89 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj siedzialam w szpitalu rano czekajac na profesora i przyszla chwile po mnie dziewczyna rowniez na wizyte. mowila ze sie z mezem staraja od 5 lat, ze nikt nie wie czemu nie moga w te ciaze zajsc. pocieszylam ja kilkoma historiami naszymi i tak sobie pomyslalam, ze mamy kupe szczescia ze juz te przejscia mamy za soba i nosimy te wielkie ciezary <3

Penelope30, SyHa85, Rudi88, paola89, Asiasia, Betty Boop, klaudia12369, Friend lubią tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Czy któraś z Was wykupowała leki na ryczałt? Mam do zakupu luteinę i na recepcie jest napisane "ryczałt". I wyczytałam, że wyjdzie mnie niecałe 8zł wtedy za opakowanie. Orientujecie się czy w rzeczywistości tak jest?
    Poza tym we środę mam ostatnie usg prenatalne... Mam stresa niesamowitego :( No i z dobrych wiadomości-dziś 30+0tc!
    Jaka dawka ?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    ja od 21 tyg juz nie mam znizki na luteine i raz placilam 100 zl za opakowanie a drugi raz gin mi polecil tansza apteke i wyszlo mi 70 zł

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam w biedronce dziwne ustrojstwo do robienia gofrów. Mają wyjść takie małe w kształcie zwierzaków. Kosztowało poniżej 40zł to się skusiłam i będę mogła robić w domu bez cukru i z mąki orkiszowej. Zaraz planuję zacząć a będę robiła gofry po raz pierwszy.

sabanek, Domi793 lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:

Ja mialam ryczalt i placilam jakies 7zl. Do 24 tyg bralam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja mialam ryczalt i placilam jakies 7zl. Do 24 tyg bralam.
    A moze to zalezy od lekarza bo te drogie recepty wypisali mi w szpitalu w ktorym zakładali szew i druga lekarz ktory pracuje w tym szpitalu. Zobacze jak bedzie kiedy mi moj gin wypisze recepte...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Zakupiłam w biedronce dziwne ustrojstwo do robienia gofrów. Mają wyjść takie małe w kształcie zwierzaków. Kosztowało poniżej 40zł to się skusiłam i będę mogła robić w domu bez cukru i z mąki orkiszowej. Zaraz planuję zacząć a będę robiła gofry po raz pierwszy.
    Pochwal sie :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A moze to zalezy od lekarza bo te drogie recepty wypisali mi w szpitalu w ktorym zakładali szew i druga lekarz ktory pracuje w tym szpitalu. Zobacze jak bedzie kiedy mi moj gin wypisze recepte...
    Karola a jaka dawke Ci pisali?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

No ja mialam zawsze od tej samej lekarki. kurcze zapytaj, bo roznica jest ooooogromna. A Ty masz ewidentne wskazania.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadall biore na ryczałt i mało płace

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Karola a jaka dawke Ci pisali?
    2xpo 100 mg

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    No ja mialam zawsze od tej samej lekarki. kurcze zapytaj, bo roznica jest ooooogromna. A Ty masz ewidentne wskazania.
    No jak mi w aptece zaspiewala 200 zl za dwa opakowania to myslalam ze tam padne...a tak zawsze placilam 3,50 za opakowanie.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wskazaniach jest profilaktyka i leczenie ciazy zagrozonej porodem przedwczesnym bez wyszczegolnionych tygodni ciazy

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyczulam stópkę małego ♥♥♥ o boziu chyba się porycze

amanina, kaarolaa, Penelope30, Ania_1986, SyHa85, Betty Boop, paola89, Friend lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ