X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się napiłam zimnej Pepsi, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy oooooo raju ale była pyszna :D

kaarolaa, sabanek, JRY1984, Penelope30 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spadl lekki deszczyk i od razu lepiej sie czuje i sie chlodniej zrobilo bo sa 23 stopnie :) maz teraz nalesniki robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    A ja się napiłam zimnej Pepsi, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy oooooo raju ale była pyszna :D
    O mamo tez bym sobie colki wypila

Penelope30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wróciłam właśnie z nieplanowanego wyjazdu do kuzynki. Tyyyyle na spacerze czasu byłam, jak dawno :) A czuję się dobrze, leciuteńko krzyż boli, a tak to super się czuję, jakim cudem... :O Wszamałam na szybko jabłko i biorę się za zrobienie jakiejś herbatki i kanapeczek, bo słabo dziś dożywiona jestem ;)
    Rudi88 wrote:
    Ale mnie dzisiaj mój Pan warzywny załamał, bo powiedział,że truskawki z pola to tak jeszcze z 3 tyg i koniec, bo mało kto te późniejsze teraz sieje :(

U nas jak się sezon zbiorów truskawek zaczynał, to pod koniec czerwca. Wydaje mi się, że teraz to i tak jeszcze trochę wcześnie na truskawy. Pamiętam, że już wtedy do szkoły nie chodziłam, żeby zarobić sobie coś i w wakacje też długo zbieraliśmy.

Matko ja też chyba naleśniki zrobię :D Tylko chciałabym z twarogiem, a nie mam :( Powidła śliwkowe za to są ;)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nowy objaw ciazowy. Swedza mnie uszy....nic poza tym mnie nie swedzi. Dziwne?!?

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was wykupowała leki na ryczałt? Mam do zakupu luteinę i na recepcie jest napisane "ryczałt". I wyczytałam, że wyjdzie mnie niecałe 8zł wtedy za opakowanie. Orientujecie się czy w rzeczywistości tak jest?
    Poza tym we środę mam ostatnie usg prenatalne... Mam stresa niesamowitego :( No i z dobrych wiadomości-dziś 30+0tc!

Penelope30, SyHa85, paola89 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj siedzialam w szpitalu rano czekajac na profesora i przyszla chwile po mnie dziewczyna rowniez na wizyte. mowila ze sie z mezem staraja od 5 lat, ze nikt nie wie czemu nie moga w te ciaze zajsc. pocieszylam ja kilkoma historiami naszymi i tak sobie pomyslalam, ze mamy kupe szczescia ze juz te przejscia mamy za soba i nosimy te wielkie ciezary <3

Penelope30, SyHa85, Rudi88, paola89, Asiasia, Betty Boop, klaudia12369, Friend lubią tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Czy któraś z Was wykupowała leki na ryczałt? Mam do zakupu luteinę i na recepcie jest napisane "ryczałt". I wyczytałam, że wyjdzie mnie niecałe 8zł wtedy za opakowanie. Orientujecie się czy w rzeczywistości tak jest?
    Poza tym we środę mam ostatnie usg prenatalne... Mam stresa niesamowitego :( No i z dobrych wiadomości-dziś 30+0tc!
    Jaka dawka ?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    ja od 21 tyg juz nie mam znizki na luteine i raz placilam 100 zl za opakowanie a drugi raz gin mi polecil tansza apteke i wyszlo mi 70 zł

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam w biedronce dziwne ustrojstwo do robienia gofrów. Mają wyjść takie małe w kształcie zwierzaków. Kosztowało poniżej 40zł to się skusiłam i będę mogła robić w domu bez cukru i z mąki orkiszowej. Zaraz planuję zacząć a będę robiła gofry po raz pierwszy.

sabanek, Domi793 lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:

Ja mialam ryczalt i placilam jakies 7zl. Do 24 tyg bralam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja mialam ryczalt i placilam jakies 7zl. Do 24 tyg bralam.
    A moze to zalezy od lekarza bo te drogie recepty wypisali mi w szpitalu w ktorym zakładali szew i druga lekarz ktory pracuje w tym szpitalu. Zobacze jak bedzie kiedy mi moj gin wypisze recepte...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Zakupiłam w biedronce dziwne ustrojstwo do robienia gofrów. Mają wyjść takie małe w kształcie zwierzaków. Kosztowało poniżej 40zł to się skusiłam i będę mogła robić w domu bez cukru i z mąki orkiszowej. Zaraz planuję zacząć a będę robiła gofry po raz pierwszy.
    Pochwal sie :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A moze to zalezy od lekarza bo te drogie recepty wypisali mi w szpitalu w ktorym zakładali szew i druga lekarz ktory pracuje w tym szpitalu. Zobacze jak bedzie kiedy mi moj gin wypisze recepte...
    Karola a jaka dawke Ci pisali?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

No ja mialam zawsze od tej samej lekarki. kurcze zapytaj, bo roznica jest ooooogromna. A Ty masz ewidentne wskazania.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadall biore na ryczałt i mało płace

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Karola a jaka dawke Ci pisali?
    2xpo 100 mg

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    No ja mialam zawsze od tej samej lekarki. kurcze zapytaj, bo roznica jest ooooogromna. A Ty masz ewidentne wskazania.
    No jak mi w aptece zaspiewala 200 zl za dwa opakowania to myslalam ze tam padne...a tak zawsze placilam 3,50 za opakowanie.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wskazaniach jest profilaktyka i leczenie ciazy zagrozonej porodem przedwczesnym bez wyszczegolnionych tygodni ciazy

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyczulam stópkę małego ♥♥♥ o boziu chyba się porycze

amanina, kaarolaa, Penelope30, Ania_1986, SyHa85, Betty Boop, paola89, Friend lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ