X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk a co z tym Zusem?Aska z Gdanska miała z nimi problem...

marcianka86
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazali mojemu pracodawcy przynieść cała dokumentacje i podać świadków ze mnie widzieli w pracy bo poszłam na zwolnienie i chce wyłudzić kasę od nich .

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ZUS to jakaś pomyłka ... my musimy co miesiąc składki płacić i to nie małe , ale jak oni mają nam coś dac to już nie tak szybko albo kombinują jak tu dac najmniej albo i wcale ...

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas sie chmurzy, zagrzmi, powieje i koniec nawet kropelki deszczu nie ma...

u nas jutro na placu dzien dziecka miasto organizuje ale ja sama z mlodym nie dam rady isc, trudno w tym roku sobie odpuscimy...

no i jutro siedze sama bo moj ma wycieczke z pracy do Gdanska na mecz :(

amanina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głupie pytanie mam :/
    Mam ogólnie brać luteinę 2 razy dziennie po 100mg. Biorę więc sobie rano i wieczorem.
    Nie pamiętałam, czy wzięłam rano, więc wzięłam kolejną przed 13:00. Sprawdzałam, czy mi tam nic nie siedzi i było "czysto", więc raczej nie brałam, ale szczerze to nie mam pojęcia... Wziąć wieczorem spokojnie wieczorną dawkę, czy lepiej nie? Nadmiar chyba nie zaszkodzi, prawda? A wolę wziąć jednak więcej niż jakbym miała pominąć dawkę, bo niedobór chyba bardziej szkodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie mozesz brac wieczorem, mi czasem tez zdarzy sie zapomniec i wezme kolo 12, a pozniej normalnie wieczorna dawke a nawet jakbys wziela 3 razy przez pomylke to tez sie nic nie stanie, luteina nie jest grozna ;)

sabanek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam z ZUSem... Ja się dziwię, że mnie się nie czepili, bo od 5. tygodnia ciąży już siedzę na zwolnieniu lekarskim, poza tym ja "gówniara" jeszcze, to pierwsza ciąża, bez historii strat, itp., umowę o pracę miałam przez 5 miesięcy, a wcześniej umowy zlecenia, gdzie nie opłacałam sobie składki chorobowej, pozostałe normalnie jak trzeba. A przez te 5 miesięcy to wysokie miałam zarobki, bo w kółko weekendy i nadgodziny robiłam, więc muszą mi wypłacać dużo...

Lało u nas i co chwilę coś kapie jeszcze. Zrobiłam pomidorówę na 2 dni. Ale chyba na jutro nie wystarczy, bo kurczę no tak mi smakuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    spokojnie mozesz brac wieczorem, mi czasem tez zdarzy sie zapomniec i wezme kolo 12, a pozniej normalnie wieczorna dawke a nawet jakbys wziela 3 razy przez pomylke to tez sie nic nie stanie, luteina nie jest grozna ;)

Uff, dziękuję za odpowiedź :) Czasami się właśnie mi taki dylemat włącza, jak nie jestem pewna, czy brałam leki, czy nie... Żelazo jak pominę to spoko, jeden dzień się nic nie stanie, ale luteina to dla Dzidzi dużo ważniejsza.

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk tak ja mam problemy z tym nieszczęsnym Zusem...teraz sprawa jest u radcy prawnego ktory ma pisac odwołanie wiec kolejne pieniądze trzeba wyłożyć ale mam nadzieje ze sie uda wygrać sprawe w sadzie.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja podejrzewam ze tez w sadzie sie skończy patałachy złodzieje . Ale jestem zła !!!

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz bardzo duzo kobiet w ciazy niestety kontrolują jakby taki stres był nam do czegokolwiek potrzebny...mi nie pozostało nic innego jak sprawa w sadzie wiec sie zdecydowaliśmy mimo ze na samego radcę trzeba bedzie wyłożyć ponad 1000zl ale oby sie opłaciło.

gannyx8d18v6v8ew.png

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kontuzjowana :-/ bylam na basenie i przy wychodzeniu kurna noga mi sie poslizgnela na drabince i od tego walniecia na stope nie moge dobrze stanac :/ ajjj no. Opuchniete nie jest to chyba nic strasznego, ale stluczone na pewno :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj SyHa musisz uważać dobrze ze tylko tak się skończyło.

Co do ZUS to mam nadzieje że mnie się czepiać nie będą.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syha no wlasnie, uwazaj :) ja to teraz czesciej sie potykam...

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa najważniejsze, że brzusiem nigdzie nie uderzyłaś ! Teraz mamy ponoć rozluźnione stawy i trzeba uważac na wszystko...

Dziś miałam dzień załatwiania drewna i innych rzeczy na dach bo od 20.06 zaczynamy wymianę dachu z eternitu na blache zanim się mała urodzi usuniemy to świństwo :)

Mąż przyniósł duuużo rabarbaru i upiekłam ze starszą córką tartą:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/458fba3eae46.jpg
    troche zrobiłam truskawkowego dla córki bo lubi :)
    Pierwszy raz piekłam takie ciasto i wyszło super pyszne - sama jestem zaskoczona!
    Nigdy się nie czułam w ciastach i długich - pracochłonnych daniach, a tu prosze - ciąża zmienia wszystko :) Aż mnie babcia pochwaliła :)

Asia, Nelk współczuje okropnie z tym Zusem :/ Ja bez kasy - nie za dużo mi jej płacą bym nie wyżyła - umarlibyśmy z głodu!

Hela - malutka musi poczekać do - przynajmniej drugiej połowy lipca! Nie ma innej opcji! Trzymam kciuki :)

Kurcze też się boje tego wczesnego porodu - brzuch mam mega często twardy, biore 2x magnez, no-spe sporadycznie.
    I już całkiem zaprzestaliśmy z mężęm serduszkować <3
    Tak na wszelki wypadek - boje się wywołać skurcze - nie darowałabym sobie tego, gdyby malutka się tak wcześnie urodziła przez nierozwagę, może to przewrażliwienie, ale trudno.

kaarolaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze szkoły rodzenia :)
    Padam na pysk, nie wiem czy przez pogode czy przez gimnastyke czy przez pogodę + gimnastykę eeeeeeeeeeeee zdycham

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka mega pysznie te ciasta wyglądają.
    Ja dzis miałam w planach tartę z truskawkami i truskawki kupiłam ale w koncu upiekłam babkę cytrynowa i dla mnie był to dobry wybór bo jakos truskawki wyjątkowo mi dzis nie wchodzą a ta babkę mogłabym cała zjesc od razu :)

gannyx8d18v6v8ew.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez bym takie ciasto zjadla :) ale mezu mi lody w pudelku kupil i chyba sie zaraz za nie wezme

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim K ugadałam, że jutro na Dzień Dziecka Córci pyszne lody kupi (a ja jej przekażę oczywiście) :D

• pigułka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk ja mialam dokladnie ta sama sytuacje czyli kontrola pracodawcy i skonczylo sie ok, jak cos bys chciala wiedziec to pisz.

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ