WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochraniacz prałam ale ustawiłam program do prania ręcznego, wtedy bęben inaczej się porusza i nie wiruje tak mocno.

Kasiaaaaa88, Asiasia lubią tę wiadomość

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Witajcie kochane - te nasze dzieci się chyba zmówiły moja też szaleje ;) Dziewczyny trzecią noc z rzędu budzę się z brzuchem twardym jak kamień i tak raz dziennie mam nacisk na broszkę od środka taki ucisk, nagniatanie. Proszę powiedzcie że któraś tak ma i że to normalne...

Ja zauważyłam, że mam twardy brzuch i ucisk jak mi się chce siusiu. Na początku myślałam, że to na odwrót: że chce mi się siusiu, bo brzuch się spina i uciska na pęcherz. Ale ucisk nie schodził mimo zmiany pozycji leżenia, a ustępuje dopiero po wizycie w toalecie.

JRY1984 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed chwilą wstawiłam pierwsze pranie dla młodej :) , akurat się wypierze jak mój T przyjedzie więc pomoże mi wieszać :) .
    Ja to mam jakiegoś szatana w brzuchu , nie wiem co ona tam robi ale tak się wypina i akrobacje strzela ze szok ;p jakby się tam przepchała z kimś :) zobaczy za kilka lat swoje nagrane brzuszkowe wyczyny to się pewnie zdziwi ;p

Ja tam piorę wszystko jak leci , łącznie z akcesoriami do łóżeczka, zostawiam tylko wypełnienie pościeli . Maskotki też mam zamiar wyprać .

Asiasia lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    przed chwilą wstawiłam pierwsze pranie dla młodej :) , akurat się wypierze jak mój T przyjedzie więc pomoże mi wieszać :) .
    Ja to mam jakiegoś szatana w brzuchu , nie wiem co ona tam robi ale tak się wypina i akrobacje strzela ze szok ;p jakby się tam przepchała z kimś :) zobaczy za kilka lat swoje nagrane brzuszkowe wyczyny to się pewnie zdziwi ;p

Może nie jest tam sama ? ;) Siostra albo braciszek obok przeszkadza, to i się przepychają :D

paola89 lubi tę wiadomość

• Gilis Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Co do kąpieli to ja mam zamiar używać tylko mydełka z babydream kupiłam, a po kąpieli oliwka również z babydream . Do pupci linomag maść.

Z kolei co do pampersów to 1 kupiłam dady. Muszę jeszcze kupic 2 ale chyba jednak kupię te z Lidla bo podobno dada sie popsuła.

A i tak jak Domi pisze ja tez zamierzam codziennie kąpać ze względu na to by dziecku wyrobić rytuał.
    To ja czekam na opinie tych z lidla. :)
    Ostatnio otworzyłam próbki nowych pampersów i dady bo dade miałam raz w użyciu dawno temu. W macaniu i wąchaniu wygrały dada. I nie miały drobinek pochłaniających zaszytych w taśmie elastycznej na plecach. A od tego mały miał wiecznie krostki bo to ostre jednak. Z chlonnoscią sie okaże w praktyce.
    Jestem zrażona do pampersów bo przy starszym synku trafiłam na kilka paczek pod rząd z wadą fabryczną. Miały za krótkie boczki/ te białe zakładki. Puszczały w nocy i potrafiłam przebierać go po dwa razy co noc razem z pościelą. Reklamowałam i przysłali mi list z zapewnieniem, że dążą do poprawy jakości, bla, bla... i dwie paczki gównianych pampersów z tą samą wadą chyba na potwierdzenie wiarygodności listu :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Kokosanka Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uplawy o ktore pytalam wczoraj to nie efekt Clotrimazolum... Dzisiaj rano mialam skurcz, szyjka 1 cm, zostaje w szpitalu :( lekarz zapowiedzial ze moze byc wczesniak...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    Dziewczyny uplawy o ktore pytalam wczoraj to nie efekt Clotrimazolum... Dzisiaj rano mialam skurcz, szyjka 1 cm, zostaje w szpitalu :( lekarz zapowiedzial ze moze byc wczesniak...

Kochana trzymaj się, mam nadzieję, że lekarze zrobią wszystko, żeby maluszek posiedział jeszcze trochę... trzymamy mocno kciuki <3

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Może nie jest tam sama ? ;) Siostra albo braciszek obok przeszkadza, to i się przepychają :D

nieee na pewno nie ;p pewnie coś tam sobie wymyśla albo dziczeje mi tam bo mało miejsca ma ;p
    ale by było zaskoczenie jakby u którejś z nas jednak okazało się że w domku mieszkają dwie osóbki a nie jedna ;p

sabanek lubi tę wiadomość

• makota Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Kokosanka <3 w szpitalu będziesz miała dobrą opiekę. W którym tygodniu jesteś?

Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka

Dużo zdrówka <3

relgwn15uyzm1mjb.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:

Będzie ok a dzidziuś wytrzyma jeszcze , ważne że to zauważyli ! Trzymam kciuki !

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka trzymam kciuki, najważniejsze, że w szpitalu jesteś pod opieką lekarzy.

Pigułka ja też chyba do Narutowicza bede próbować, a zobaczymy jak wyjdzie.

Znów mam intensywny dzień przez ten dach, od 6.30 na nogach i w biegu.

Staram się jeść małe porcje przez ten żołądek i nie za dużo razy i czuje się źle, słaba jestem, tchu mi brakuje, z rynku musiałam wrócić bo mi się słabo od gorąca robiło, dodatkowo mała od wczoraj słabo się rusza, coś tam drgnie, ale spokojna dziś jest, chyba od stresów ostatnich dni. Wczoraj ok, a w nocy i dziś cichutko, już tak miałam ze 2 razy, na IP nie ma po co jechać - opier**l dostane tylko jak zawsze :/
    No nic, poczekam jeszcze, głowa mnie boli, żebro strasznie, kręgosłup piersiowy okropnie, wykończona jestem.
    Zaraz z blachami znów przyjadą kolejne 1500zł, mam dość już dachu.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    Trzymajcie się ! Dzidzia niech jeszcze posiedzi, negocjuj z Synkiem. Widzę, że masz o dzień starszą ciąże niż ja, to już nie tak mało. Wszystko będzie dobrze.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka trzymamy kciuki :*

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka, dobrze że pojechałaś do szpitala. Trzymam kciuki żeby maleństwo siedziało grzecznie do terminu :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojoj ale stes Kokosanka...ale wiesz co bedzie dobrze moja znajoma z rozwarcie na 2 cm dotrwała do terminu ...trzymam kciuki

marcianka86
  • Friend Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... Kokosanka dacie radę. Trzymam kciuki.

Coś mi się wydaje, że powoli ruszamy z koksem w sierpniowych...

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidzę prasować. Niestety mój mąż codziennie do pracy w koszuli chodzi. Ale od kiedy jestem w ciąży to nie mogę stać dłużej, bo mi słabo się robi. Oświadczyłam więc szanownemu mężowi, ze chyba musi sam prasować swoje koszule i tym sposobem zatrudnił panią do prasowania co 2 tygodnie hihihi. Natomiast ubranka już poprasowałam, bo mnie zmobilizowałyście:) robiłam trzy podejścia i sie udało. Pierwszemu dziecku chyba dałam radę tylko miesiąc prasować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    kochana trzymaj sie tam dzielnie, beda to jeszcze obserwowac i reagowac gdyby cos sie gorszego dzialo.

• Friend Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się ostatnio śmieje, że jak chodę to śmiesznie wygladam od przodu. Poruszam sie horyzontalnie i wertykalnie. Idę do przodu, a brzuch kołysze się prawo - lewo. Któraś też to u siebie zaobserwowała ?

Rudi - słowo "namiętne" idealnie pasuje do "noszenie majtek do lodówki" :-) Mi się zdarza zamiasty do zmywarki to do lodówki coś wsadzić i na odwrót. z gaciami mi się jeszcze nie przytafiło :D

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj z tego strachu wypralam posciele, recznik, maz umyje lozeczko i powoli trzeba je przygotowac chociaz nie zamierzam szybciej rodzic

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ