WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmiarowo biorę 56, bo moja ma być nieduża. Z tym, że jedne body mam takie trochę mniejsze. Spodenki mam chyba 62, to się wywinie ściągacz najwyżej. jakby coś to mąż ogarnie coś z domu, do szpitala nie mamy daleko :)

Martynka30 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 1 lipca mam zamiar zapytać na oddziale co ja mam zabrać do szpitala dla siebie i dla dzidzi. Torby już wyprane czekają na spakowanie. A co szpital to obyczaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na stronie szpitala napisali:
    Co pacjentka powinna mieć ze sobą przy przyjęciu do Oddziału:
    - przybory higieniczne i wkładki
    - bieliznę osobistą
    - pieluszki i kosmetyki dla dziecka
    - można także zabrać ubranka dla noworodka

Ja biorę rozmiar niektóre 56 i 62, jak w jedno nie wejdzie, to w drugie się wciśnie.
    Takie maleńkie ciuszki miejsca praktycznie w ogóle nie zajmują, więc wolę mieć już od razu przy sobie wszystko, niż ojciec ma dowozić. Pajace 2, body 2 + 2 kaftanikowe na długi rękaw, kaftaniki 2, 2 spodenki, rampers, czapeczki, skarpetki 2 pary, łapki też. Ogólnie biorę takie rzeczy, żeby łatwo się rozpinało, np. te body kaftanikowe, żeby do dziecka łatwy dostęp mieć i żeby nie machać nim przy przebieraniu za bardzo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 17:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Wróciłam z kina, sama sobie pojechałam obejrzeć bajkę tzn. nie sama bo oczywiście z Kornelkiem.

Na czym byliście? Ja ostatnio z kuzynką i Wikunią na Angry Birds.
    Mała w brzuchu rozszalała się jak zawsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    O to super, nie będę musiała się martwić, że w razie czego czegoś nie będę miała
    No wlasnie ja tez sie ciesze :)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Na czym byliście? Ja ostatnio z kuzynką i Wikunią na Angry Birds.
    Mała w brzuchu rozszalała się jak zawsze :)

Na "Gdzie jest Dory". Dzidziuś szalał na reklamach potem się przyzwyczaił. Chciałam go oswoić z kinem bo za tydzień pójdziemy z mężem na "Dzień Niepodległości 2" a tam już będą głośne efekty.

sabanek lubi tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie...mam glupkowate pytanie...Pralam pieluszki tetrowe na 40stop z wirowaniem 400. No i teraz sama nie wiem, bo wydaje mi sie ze po praniu sa jakies wielgasne, a jak zaczne je prasowac, to beda wielkosci kocykow hehe Czy Wy tez tak pralyscie, czy o czyms nie wiem?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Sluchajcie...mam glupkowate pytanie...Pralam pieluszki tetrowe na 40stop z wirowaniem 400. No i teraz sama nie wiem, bo wydaje mi sie ze po praniu sa jakies wielgasne, a jak zaczne je prasowac, to beda wielkosci kocykow hehe Czy Wy tez tak pralyscie, czy o czyms nie wiem?

Ja swoje prałam w 40 stopniach i wirowałam na 1000 obrotów i nie zmieniły wielkości...

Asiasia lubi tę wiadomość

• Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:

Ja swoje prałam w 40 stopniach i wirowałam na 1000 obrotów i nie zmieniły wielkości...

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie.
    Ktg wyszlo ok, szyjka dluga i zamknieta, maly wazy 2 kg, wszystkie inne pomiary tez ok :) uff ciesze sie:) buzki nie pokazal bo zwrocona do srodka, ale za to przyrodzenie bylo widac idealnie:) jajka jak malowane:)
    Ulozony dalej glowka w dol wiec ok:)

Martynka30, Asiasia, Kajka86, paola89, kaarolaa, sabanek, Agusienka1985, makota, Penelope30, pigułka, Rudi88, JRY1984, 33Karola33, Ninka0111, hella, Betty Boop lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam wszystko w 60 stopni. I wszystko ok nic się nie rozciągło ani nie skurczył.

Co do ciuszków to ja biorę rozmiar 56, po 3 body krótki rękaw i na to pajace, lub sam pajac jak będzie gorąco. Albo body długi rękaw i półśpiochy oczywiście jakąś czapeczka. Kaftaników też wogole nie mam bo strasznie się podwijają. Pampersy chusteczki i do pupy bephanten.

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę same 56. Mój pierworodny urodził się 59 dł i 3900 g i na luzie wchodził w 56. No chyba, że na ostatnim usg lekarz powie, że dzieciak powyżej 4 kg, to wezmę większe

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko juz u dziadkow, tesknie, a pojedziemy po niego dopiero 1 lipca. z jednej strony dobrze bo odpoczne, ale zatesknie sie bardzo bo to dlugo dla mnie...

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanko, ja tez trzymam kciuki!
    Odnośnie do ubranek, to ja mam prawie wszystkie na 62 cm, bo wszyscy mówili, ze reszta oś razu za mała będzie, ale okazuje sie, ze synek sie zapowiada na dolny centyl, wiec chyba trzeba dokupić, żeby sie nie wstydził,w za dużych ciuszkach w szpitalu przed innymi kolegami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 18:02

relganliumoc9u3n.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, moja MaMA tworzy takie cudeńka, może któraś z Was chciałaby takie sprawić swojemu maluchowi:

Buciki niemowlęce, ręcznie robione. Możliwość wyboru innych kombinacji kolorystycznych np. żółty, granatowy

Cena 30 zł

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e64f3a30a20e.jpg

Martynka30, Agusienka1985, Betty Boop, Dominique88 lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie wkurza mój mąż. On by tylko po pracy spał lub gapił się w laptop. Wrrr
    Karola współczuje, że musisz się z Młodym rozstać, to faktycznie trochę czasu jest, ale jemu na pewno zleci szybciej niż Tobie, a za jakiś czas nawet nie będzie pamiętał.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Jak mnie wkurza mój mąż. On by tylko po pracy spał lub gapił się w laptop. Wrrr
    Moj nie spi, za to non stop laptop. Komputer to u nas wieksza czesc calego wieczoru. :(

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiad niedawno skończył z drzewem :/ nie wiem, może on z tego drzewa wykałaczki robi :/ teraz za to drą się z naprzeciwka z baru z balkonu, opijają mecz, także nockę mam z głowy :/

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem , Martynko dziekuje za pamięć .

Ja jeszcze nie spakowana , główny powód jest taki ze nie mam torby a w walizkę to mi sie wydaje ze tak dziwnie .

Jutro mam Usg III trymestru na 15:30 i już sie trochę denerwuje.
    A dzisiaj podliczyłam ile mi jeszcze potrzebne kasy na apteczne rzeczy i wyszło ze prawie cztery stówki a tu akurat trochę cienko z kasa .

Mi jeszcze wymazu nie robił ale 9 lipca mam wizytę to będzie 34+4 to pewnie wtedy pobierze.

Martynka30, Kajka86 lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Jestem , Martynko dziekuje za pamięć .

Ja jeszcze nie spakowana , główny powód jest taki ze nie mam torby a w walizkę to mi sie wydaje ze tak dziwnie .

Jutro mam Usg III trymestru na 15:30 i już sie trochę denerwuje.
    A dzisiaj podliczyłam ile mi jeszcze potrzebne kasy na apteczne rzeczy i wyszło ze prawie cztery stówki a tu akurat trochę cienko z kasa .

Mi jeszcze wymazu nie robił ale 9 lipca mam wizytę to będzie 34+4 to pewnie wtedy pobierze.

Będzie dobrze :) trzymam kciuki :)

Mi też strasznie dużo kasy poszło na wyprawkę apteczną do szpitala :/

Nelk lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ