X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja bylam wczoraj u gina i mialam usg i yo olal...

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ale ja bylam wczoraj u gina i mialam usg i yo olal...
    Dziwny lekarz... może warto skonsultować te bóle z innym ginekologiem?
    Będziesz miała pewność czy ignorować czy raczej interweniować.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek, przyjmuje we wtorki i czwartki, zawsze na kolejną wizytę umawiam się na tej co jestem. Ale gdy mam jakieś problemy moge śmiało uderzać bez rejestracji. No i mój lekarz jest ordynatorem ginekologii u nas w szpitalu. ;)

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dziwny lekarz... może warto skonsultować te bóle z innym ginekologiem?
    Będziesz miała pewność czy ignorować czy raczej interweniować.

Mojej prowadzacej mowilam juz ze 3 tyg.temu to zalecila te nospe....

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:)
    Ja już po wizycie:) jest serduszko, ciąża 5t5d :D

pigułka, Agsha, Coconue, s1985, Dominique88, Domi793, malika89, bobo_frut, ninciaa172, Dagmara lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bóle brzucha ale to chyba od tych zaparc. W ogóle powiem wam ze jak wcześniej rzucałam się na jedzenie to teraz nawet jak głodna jestem to nie mam apetytu. Wy też tak macie?

A co do sylwestra to mój Mąż chciał do zakopanego ale ostatecznie zostajemy w domu. Przyjedzie siostra z synkiem. Przynajmniej jak się będę źle czuła to zawsze mogę się położyć.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze tak reaguja na te bole bo tak naprawde na tak wczesnym etapie nie ma dla nas lekow. Pozniej podaja jakies kroplowki itd a teraz mozemy wspomagac sie jedynie no spa plus magnezem i duuuzo lezenia. Jesli tak boli cie brzuch to lez lez i jeszze wiecej lez- najlepiej bys wstawala tylko do WC

bobo_frut lubi tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja też mam bóle brzucha ale to chyba od tych zaparc. W ogóle powiem wam ze jak wcześniej rzucałam się na jedzenie to teraz nawet jak głodna jestem to nie mam apetytu. Wy też tak macie?

A co do sylwestra to mój Mąż chciał do zakopanego ale ostatecznie zostajemy w domu. Przyjedzie siostra z synkiem. Przynajmniej jak się będę źle czuła to zawsze mogę się położyć.

My chyba bedziemy z Mężem i Fasolką sami przed TV...
    Mieliśmy propozycję balu w hotelu.... 800zł za parę. No może jakbym wiedziała że za rok nie pójdę bo urodzę ale jeszcze bym nie była w ciąży to bym zaszalała. A tak? 1) mogę źle się czuć i wyjdziemy po godzinie 2) nie potańczę bo ruch wzmaga u mnie bóle 3) nie napiję się nawet... Więc za co mam płacić, za męczenie się przy stole i trochę jedzonka? Bo przy mojej chorobie prawie nic nie mogę jeść :P

Domówek nikt ze znajomych nie robi (za starzy jesteśmy? :P)

Jak ktoś chciał nas zaprosić to po 80km od nas więc na noc w tym stanie u kogoś nie zostanę (z resztą nie prosili), taxi nie wezmę itp :P

No i chyba zostanie Sylwek z 1. Chyba że pojedziemy do moich Rodziców - oni też nic nie robią...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Lekarze tak reaguja na te bole bo tak naprawde na tak wczesnym etapie nie ma dla nas lekow. Pozniej podaja jakies kroplowki itd a teraz mozemy wspomagac sie jedynie no spa plus magnezem i duuuzo lezenia. Jesli tak boli cie brzuch to lez lez i jeszze wiecej lez- najlepiej bys wstawala tylko do WC

No mniej wiecej tak robie. Dzisiaj cały dzien na kanapie w pół-leżeniu przed TV lub z książką... Jedynie wstałam zrobić sobie herbatkę i zrobić obiad - co nazywam szumnie bo zagotowałam makaron razowy i walnęłam na to pesto :) I faktycznie brzuch boli mnie tylko tyci tyci. A wczoraj byłam w galerii handlowej bo musiałam kupić pralkę i było źle.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    No mniej wiecej tak robie. Dzisiaj cały dzien na kanapie w pół-leżeniu przed TV lub z książką... Jedynie wstałam zrobić sobie herbatkę i zrobić obiad - co nazywam szumnie bo zagotowałam makaron razowy i walnęłam na to pesto :) I faktycznie brzuch boli mnie tylko tyci tyci. A wczoraj byłam w galerii handlowej bo musiałam kupić pralkę i było źle.
    Kochana to nie mniej wiecej tylko naprawde najlepsze co mozesz teraz zrobic dla swojego malenstwa to lezec, jak w szpitalu. Tylko do wc. Ja wiem ze to trudne bo sama plackiem lezalam 5 tyg ale pomoglo. Noc tak ci nie pomoze jak lezenie bo nie dostarczasz macicy skurczy...

• Agsha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Kochana to nie mniej wiecej tylko naprawde najlepsze co mozesz teraz zrobic dla swojego malenstwa to lezec, jak w szpitalu. Tylko do wc. Ja wiem ze to trudne bo sama plackiem lezalam 5 tyg ale pomoglo. Noc tak ci nie pomoze jak lezenie bo nie dostarczasz macicy skurczy...

Na pewno się wesprę Twoją radą. Dziękuję. A leżenie pomogło? Ustały bóle u Ciebie? :-*

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

A leżałaś tak plackiem, czy w takim pół-leżaniu...wiesz jak na kanapie przed TV :)? Mam rozłożoną więc nogi wyciągniete itp.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez widzę że bóle brzucha są mniejsze gdy leżę. Bo gdy chodzę lub siedzę cały dzień to wieczorem boli brzuch. A jak leżę to i mdłości mniejsze.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problem byl z krwawieniani i odklejaniem kosmowki i lezenie pomoglo. Wiem ze na takie bole na tym etapie tez tylko nospa magnez i BEZWZGLĘDNE lezenie. Na plecach plackiem z niewielka poduszka lub na boku- najlepiej lewym :)

• Agsha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł noł...plackiem? :( a tak z ciekawości co to zmienia...? Bo w sumie masakra, bede liczyć dziury w suficie? Blok nowy - nie ma czego :)

Muszę ten magnez kupić. Dziś męża wysłałam po magnez. Bo biorę Pregna Plus a tam jest kwas, jod i żelazo oraz D3. I mówi pani że żona w ciąży i poprosi magnez. Pani coś mu dała. A to Prenalen - kwas foliowy, magnez i coś tam :/ nie mogę obu brać bo będzie za dużo...
    Więc muszę kupić sam magnez :( może pomoże. Nospy mam zapas. Duphaston biorę. I acard.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Oł noł...plackiem? :( a tak z ciekawości co to zmienia...? Bo w sumie masakra, bede liczyć dziury w suficie? Blok nowy - nie ma czego :)

Muszę ten magnez kupić. Dziś męża wysłałam po magnez. Bo biorę Pregna Plus a tam jest kwas, jod i żelazo oraz D3. I mówi pani że żona w ciąży i poprosi magnez. Pani coś mu dała. A to Prenalen - kwas foliowy, magnez i coś tam :/ nie mogę obu brać bo będzie za dużo...
    Więc muszę kupić sam magnez :( może pomoże. Nospy mam zapas. Duphaston biorę. I acard.
    Tak, plackiem. Nie ty pierwsza i nie ostatnia ;) ja od 4 tc leze, dzis 9t1d wstawalam tylko do wc. Dopiero teraz troche wstaje ale przez caly dzien nie leze moze pol h. Bylo ciezko ale kosmowka sie przykleila wiec pomoglo. Jesli ma pomoc Tobie- to chyba nie ma sie nad czym zastanawiac ;) :)

Zmienia to ze nie wzmagasz skurczy macicy. Sama pisalas ze jak wiecej lezysz to mniej boli ;)

Zrobisz jak bedziesz uwazala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:11

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion, ale moja gin powiedziała że za slabe bo tam nie ma wszystkiego bodajże d3 i mniejsza ilość żelaza ale babeczka w aptece mówiła ze to i tak najlepszy suplement. Tylko się zastanawiam teraz czy dodatkowo nie kupic d3. Jak myślicie?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Tak, plackiem. Nie ty pierwsza i nie ostatnia ;) ja od 4 tc leze, dzis 9t1d wstawalam tylko do wc. Dopiero teraz troche wstaje ale przez caly dzien nie leze moze pol h. Bylo ciezko ale kosmowka sie przykleila wiec pomoglo. Jesli ma pomoc Tobie- to chyba nie ma sie nad czym zastanawiac ;) :)

Zmienia to ze nie wzmagasz skurczy macicy. Sama pisalas ze jak wiecej lezysz to mniej boli ;)

Zrobisz jak bedziesz uwazala :)

Wiadomo ze chce jak najlepiej. Tzn mnie nie boli jak mam taki polsiad... Dlatego lezenia plackiem nie brałam pod uwage. Wzmaga sie od chodzenia siedzenia przy stole itp.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja tez widzę że bóle brzucha są mniejsze gdy leżę. Bo gdy chodzę lub siedzę cały dzień to wieczorem boli brzuch. A jak leżę to i mdłości mniejsze.
    potwierdzam mam tak samo, jak leże to nie boli, jak tylko muszę coś załatwić na mieście to nie dość, że mnie mdli to jeszcze bóle się pojawiają...
    już nie wspomnę, jakie bóle miałam, jak sobie chatę przed świętami wysprzątałam... głupia ja!
    także dziewczyny odpoczynek w miarę możliwości myślę, że wskazany... bo jak nie teraz to kiedy? na pewno nie za 7-8 m-cy :D

Agsha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja biorę femibion, ale moja gin powiedziała że za slabe bo tam nie ma wszystkiego bodajże d3 i mniejsza ilość żelaza ale babeczka w aptece mówiła ze to i tak najlepszy suplement. Tylko się zastanawiam teraz czy dodatkowo nie kupic d3. Jak myślicie?

dziewczyny, a nie myślałyście o tym żeby zamiast się faszerować suplementami to po prostu urozmaicać swoją dietę? wydaje mi się to bardziej zdrowe i przyswajalne dla organizmu...

dzień bez: owoców, warzyw, razowego pieczywa, nabiału, mięska, orzechów dniem straconym ;) takie moje skromne zdanie ;)

Betty Boop lubi tę wiadomość

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ