X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba odważna jesteś 3 dzieciaczków z tak małą różnicą wielu.

Benuś 2 lata tez ok. :)

A mojemu małemu od wczoraj daję bebilon pepti z przepisu naszej pediatry. Małemu nie smakuje i je 2 razy mniej.
    Oprócz tego noc niesamowita mały wstał o 1 w nocy i później o 5. Ale jestem wyspanya, zgaga mu nie dokuczała. Tylko Niki bardziej marudny e bo nie pojedziony e. Może do smaku się przyzwyczai.

• Benus Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka przyzwyczai się, Iga też się tego tknąć nie chciała, a potem jadła aż się uszka trzęsły. Możesz spróbować pomieszać na początku - dodać łyżeczkę, dwie starego mleka przez jeden dzień, u nas pomogło.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benuś właśnie mieszam, mały od razu wyczół.
    A ile Twoja mała pije mleczka dziennie.

• Benus Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak jaskoleczka Mały się przyzwyczaił?? Iga je 6 razy po 120 ml około, czasami połowe z tego a czasami po 150 zje.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nawet myśl o 2gim dziecku nie przechodzi przez myśl. Chociaż paradoksalnie za brzuszkiem i ciążą tęsknie :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • makota Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wy to robicie? Ja jednego malucha ledwo ogarniam!!!!!

Z innej beczki- mialyscie kiedys grzybicę piersi? Mam taki kłujący ból między karmieniami i jak je to taki normalny jak podrażnienie. Polożna potwierdzila ze przystawiam dobrze. Lekarz uznał,że karmienie boli... smaruje na razie clotrimazilem i jest lepiej ale czym smarowac paszczę młodego?podpowiedzcie coś, bo wszystkie maści w aptece od 4 miesiąca

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mały też ma coś w buzi? W pl jest aphtin ale nie każdy chce go uzywac bo zawiera kwas borowy , ja małej na początku snarowalam roztworem wodnym gencjany 1% chyba ale to trzeba się liczyć z kolorową buzka

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota albo nestatyna jest taka dla maluchów, ale chyba na receptę.

My byliśmy na usg bioderek, wszystko ok.

Benuś mały polubił nowe mleczko, ładniej po nim w nocy śpiworek, budzi się tylko 2 razy w nocy a ja się zaczęłam wysypiać i nie stęka.pycha jak śpi, ale ulewa jakby wodą, dla mnie dziwne.

U nas tez masakra z czasem, myję ostatnio okna i udaje mi się po 1 szybie dziennie i to po 1 stronie, do chrztu akurat zdążę. My mamy 13 listopada.

Ale mam teraz notorycznie brak czasu, dzieci starsze nie mają w czym chodzić bo zakupy jesienne jeszcze nie zrobione, Kacprowi kupiłam jakieś ciuchy na allegro aby z gołym tyłkiem nie latał. Ale 12 latka juz poyltrzebuje się wystroić, już nie mówiąc o mnie, 2 miesiące po porodzie a ja dalej w ciążowych ciuchach latam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na recepte to moja jeszcze później flumycon dostała. I czasami jej podpilam odrobinę albo snarowalam brodawke i jest spokój :-)
    Ja też w ciazowych ciuchach, konkretnie bluzkach bo są też do karmienia i fajnie tak piersi wyjąć niż miałabym cała się rozbierać . ;-)
    Ostatnio była w odwiedzinach znajoma z corcia młodsza od mojej o miesiąc . Ale widać tak jak się dzieci szybko rozwijają :O Wiki rozmawia ze mną i zaczepia w kółko. Ale się ojciec zdziwi jak zobaczy po 3tyg core z powrotem :-)

makota lubi tę wiadomość

• Benus Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Makota albo nestatyna jest taka dla maluchów, ale chyba na receptę.

My byliśmy na usg bioderek, wszystko ok.

Benuś mały polubił nowe mleczko, ładniej po nim w nocy śpiworek, budzi się tylko 2 razy w nocy a ja się zaczęłam wysypiać i nie stęka.pycha jak śpi, ale ulewa jakby wodą, dla mnie dziwne.

U nas tez masakra z czasem, myję ostatnio okna i udaje mi się po 1 szybie dziennie i to po 1 stronie, do chrztu akurat zdążę. My mamy 13 listopada.

Ale mam teraz notorycznie brak czasu, dzieci starsze nie mają w czym chodzić bo zakupy jesienne jeszcze nie zrobione, Kacprowi kupiłam jakieś ciuchy na allegro aby z gołym tyłkiem nie latał. Ale 12 latka juz poyltrzebuje się wystroić, już nie mówiąc o mnie, 2 miesiące po porodzie a ja dalej w ciążowych ciuchach latam.

Też zauważyłam, że Mała lepiej śpi w dzień po zmianie mleczko. Też odrobinkę ulewa i to jest zupełnie normalne, że "jakby woda", bo te mleczka nie mają długich łańcuchów białek, więc nie ma się co ścinać :)

Chrzcimy w niedzielę, nie wiem jak ale z naszej małej rodziny uzbierało się 16 osób, jak ja to biedna ogarnę to nie wiem :)

makota lubi tę wiadomość

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benuś to powodzenia przy organizacji chrzcin. No ja mam właśnie duźą rodzinę od mojej strony i ludzi będzie 24. W domu robimy bo mały nigdzie nie wytrzymałby tyle godzin, poważne wyzwanie. Dobrze źe będzie długi weekend wtedy

Sebanek teź mam porównanie bo moja siostra ma 3 miesiące starszą córkę a kuzyn miesiąc młodszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 02:58

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benuś, dobrze że masz do czego wracać. Ja próbowałam wrócić po 1 macierzyńskim (umowa skończyła mi się w trakcie macierzyńskiego) i z "daj mi dzień-dwa i zadzwonię, bo muszę z resztą wspólników porozmawiać" nie odezwali się wcale. Po 3 miesiącach dowiedzieli się, że jestem w ciąży to uznali sprawę za załatwioną. A ja pamiętam jak mnie potraktowali.. Nie chcę próbować gdzieś indziej skoro w planach kolejne dziecko (to jeszcze zweryfikujemy za kilka miesięcy).
    U nas najmłodsze do porównania to 4 msce starsza moja chrześnica, później już 10 mcy różnicy.
    Jaskółeczka nie zazdroszczę.. My robimy w knajpie. Wiem, że spory wydatek, ale jakoś w domu sobie nie wyobrażam prawie 30 osób pomieścić..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę, że mam do czego wracać. To duża firma, nie mogą sobie pozwolić na aferę zwiazaną z dyskrymacją kobiet czy z problemami z powrotem po macierzyńskim. Gwarantują miejsce i te same pieniądze, natomiast stanowiska już nie. Dużo dziewczyn od nas ostatnio w ciąży lub wraca po urlopie i jakoś się to kręci także jestem dobrej myśli. Zresztą jak nie ta firma to inna, o to jestem spokojna.

My jesteśmy w Krakowie zupełnie sami z mężem, także zdecydowaliśmy się na chrzciny w domu ale z pełnym cateringiem. Nie wyobrażam sobie, że miałabym gotować dla tylu osób, a jakby mi zabrakło soli to co? Małą ubierać i tachać ze sobą? Wyczyn kaskaderski. Nawet prawa jazdy nie mam, dramat :P

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę w kwestii gotowania liczyć na męża, a siostra ciasta i tort, mama też zawsze pomoże i salon duży więc myślę że damy radę, przyjdzie tylko osoba która obiadu przypisuje jak będziemy w Kościele, myślę że damy rade

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, dawno nie pisalam a czytam, ale malo sie na foruj teraz dzieje :)

Martynka u nas w 12+4 dowiedzialam sie ze to córeczka na 100% i tak też jest :)
    wiec w 12 tyg to moze byc prawda :)

a u nas niby ok, ale mala nie chce jesc...
    ma 11+5 tyg a zjada 390ml-500ml
    probowalismy wszystkiego, od zmiany mleka, po debridaty, dicoflory, delicole, glukozą dosłądzanie, żellazo na anemie, D3 i dalej szalu nie ma, przybiera 7 dag tygodniowo.
    oczywiście badania na własną reke robię, są ok, to nie mocz winien.
    poprostu niejadek jest, lekarze rozkladaja rece, musimy czekac co bedzie dalej.

a jest juz bardzo fajna, towarzyska, cos tam opowiada, no i absorbujaca bardzo :)

Ja mam juz 2 dzieci i jeśli sie trzecie nie przytrafi to tyle nam wystarczy :)
    choc podoba mi sie trójeczka :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka, nas w domu było sześcioro, rok po roku i mama dała radę :-) a ja mam dziadków pod ręką. No i zawsze marzyła mi się duża rodzina. A teraz dodatkowo synek... :-) Choć już wiem, że jeśli będzie trzecie to płeć poznamy dopiero po porodzie ;-) tak to sobie wymyśliłam :-D

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba mnie by ciekawość zżarła. U mnie też duża rodzina, pewnie dlatego chciałam 3 dziecko.

Truskaweczko my mamy odwrotnie mały przybiera za dużo, wcale nie dużo je, musimy mu ograniczać jedzenie.
    Teraz mały też się wszystkim interesuje i jestem w stanie wydłużyć pory karmienia.
    Ostatnio na topie są twarze, wyciąga rączki i dotyka trzymającemu go noc buzię i brodę taty którą uwielbia. I na topie jest gadanie i zaczyna piszczeć i modelować swój głos.

Benuś ile płacisz za katering.

• Gilis Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Agsha dodała wpis do pamiętnika, nasz pierwszy sierpnióweczek to już całkiem poważny mężczyzna :) mocno przeżywałam jej ciążę i tak bardzo kibicuję Olkowi!

Karmię co dwie godziny w nocy, plus że mały szybko zjada bez marudzenia i zasypia. Ale, żeby nie usnąć w tym czasie to łażę po internatach, oglądam pyszności a potem do rana mnie skręca ;). Mały przybiera na wadze pięknie. Najbardziej widzę po ubrankach, niektóre powinny być dobre przy jego wzroście, a są po prostu ciasne na szerokość. Wczoraj przejrzałam ubranka i znów odłożyłam rzeczy, które miał na sobie raz. Śpiworek 68 do konca zimy pewnie nie wystarczy, a jeszcze nie noszony bo wciąż ciepło. Jak ubieracie dzieciaczki, macie śpiwory do gondoli czy kocyk?

Powiedzcie mi kiedy wypada jakieś trzecie szczepienie idąc planem 6w1, rota i pneumokoki. My drugie szczepienie mamy dopiero przed sobą, a pneumokoki to będzie dopiero pierwsza dawka.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 16 osób obiad, 2 sałatki, deske serów, wędlin, pasztetów, śledzie i drugie ciepłe danie wyszło równo 1000 zł.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis, kilka pierwszych wizyt (chyba 4) szczepiennych jest co 6 tygodni (tzn. kolejna dawka po upływie 6 tygodni).

jaskółeczko, to na razie tylko plan. Może się przekonamy jak będzie w rzeczywistości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 00:32

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 1784 1785 1786 1787 1788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ