X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dere Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Gratuluje pozytywnych wiesci z wizyt :)

My wczoraj powiedzielismy rodzinie, byly lzy szczescia i gratulacje :) oby dalej bylo wszystko dobrze to bedzie super. Niestety dopadlo mnie takie przeziebienie ze juz domowe sposoby nie dawaly rady i gin mi na suchy kaszel przepisal drosetux, pol butelki za mna i troche lepiej ale jeszcze dluga droga cos czuje do zdrowia

512ee1ecf0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Witam dziewczyny.
    Cudne wiadomości z wczoraj i z rana! No rewelacja! ;-) gratulacje mamusie ;-)

Mam pytanie z innej beczki, do mam - czy Wasze dzieciaczki gorączkowały przy ząbkowaniu? U mas pierwsze ząbki były okupione godzinami płaczu i marudzenia ale gorączki nie było... Tydzień temu wyszedł kolejny, a teraz już 3 dzień gorączka.. Masuję jej dziąsełka szczoteczką silikonową i maścią na ząbkowanie.. Ale może macie jakieś inne sprawdzone sposoby? A może to wcale nie od ząbków. :/

Ja dziecka nie mam ale moja siostra dawała swojemu synkowi na ząbkowanie kapsułki camilia podobno droższe od maści ale skuteczniejsze

Rybaaaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko niektorzy ginekolodzy potepiaja depilacje bikini i wrecz opieprzaja swoje pacjentki. Teraz to sie juz chyba zmienia i zaczynaja akceptowac ten fakt ale jeszcze pare lat temu tak nie bylo. Poza tym przeciez nasze babcie czy nawet chyba mamy nie depiluja sie tam, a do ginekologa chodza. Mysle, ze nie masz sie co martwic, bo oni to raczej sa przyzwyczajeni do kazdego widoku. Ja jak kiedys mialam etap, ze lapalam czeste infekcje to nie golilam sie na 0, tylko podgalalam po bokach i gory.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    A używasz aplikatora do luteiny? Jak tak to może sobie śluzówkę podrażniłaś.

Nie...nie uzywam... :(

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha co do Twojej prolaktyny,ja miesiąc temu miałam 1184 przy normie do 496 i trzej lekarze powiedzieli, że to fizjologicznie mi się podniosła i mam się tym zupełnie nie przejmować i odstawić Bromergorn na zbicie. Dwóch lekarzy to byli gin-endo no i moja gin.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś poszłam lekko zarośnięta do ginekologa to mój mąż się pytał czemu ja w takim " stanie" do lekarza poszłam :)
    Ja to się bardziej krępuje iść do ginekologa ogolona niż zarośnięta nie wiem z czego to wynika.

Ale przecież do porodu i tak trzeba się ogolić na zero bo inaczej za nas to zrobią na porodówce.

s1985 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gole sie tylko bo bokach i przy gorze.. nie lubie calkiem na zero, bo pozniej wyrastajace wloski mnie swedza..

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzisiaj, jutro i w sobote:)

opóźniona lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Dere Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka ja rodziłam kilka lat temu i nikt mnie nie opieprzał ze na 0 jestem :) może nie trafiłam na takiego :)

Swoja drogą nie wyobrażam sobie być zarośnieta jak dziki agrest. Jak rodziłam córke to na skurczach jeszcze sie wydepilowałam i umyłam głowe :) (do depilacji używałam lusteka więc gimanstykować się za dużo nie musiałam:D )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:35

s1985 lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, kiedys sobie ktos wymyslil dobry biznes na sprzedazy rzeczy do golenia i po kolei nam wmawiali, ze wlosy tu, tam , siam sa nieestetyczne. Potem telewizja, gazety, wszyscy zaczeli lansowac taki kanon piekna, ze trzeba byc wszedzie gladziutka no i kobiety to lyknely i teraz nam sie wydaje, ze troche wlosow juz wyglada zle. A przeciez przez ile lat kobiety wcale nie golily miejsc intymnych i jakos zyly.

Domi793, SyHa85, malika89 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Pigułka ja rodziłam kilka lat temu i nikt mnie nie opieprzał ze na 0 jestem :) może nie trafiłam na takiego :)

Swoja drogą nie wyobrażam sobie być zarośnieta jak dziki agrest. Jak rodziłam córke to na skurczach jeszcze sie wydepilowałam i umyłam głowe :) (do depilacji używałam lusteka więc gimanstykować się za dużo nie musiałam:D )
    Ja nie pisalam o porodzie. Do porodu to juz dawno temu kobiety golili, tylko o zwyklych wizytach.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka ale ja o wizytach też pisałam a o porodzie pisałam odnośnie wiadomości wcześniej dziewczyn :)

512ee1ecf0.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie glupio czuje u lekarza na 0, jakos tak calkiem naga wtedy, wiec robie tak ze wloski takie 4-5 dniowe gole jednorazowka ale z wlosem i one zostaja takie krotkie i przerzedzone a calkiem nizej kolo wejscia to sie staram na 0 ale roznie to wychodzi ;-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu83 wrote:
    Ja przechodzę łagodnie ciążę. Żadnych wymiotów ,zgagi , omdlenia . Raz mam mdłości popołudniu bez wymiotów i niechęć do wszystkich potraw a po paru dniach spokój. Jedynie wielkie piersi , zaparcia , wieczny głód i siku często. A i czuje ze coś się dzieje jajniki i więzadła dają ciągle znać .
    Pomimo że czytam jakie dzieją się tu smutne rzeczy staram się myśleć pozytywnie i cieszyć się stanem. Odpycham od siebie czarne myśli i czekam cierpliwie na wizytę. Na początku stresowalam sie bo w miarę dobrze się czułam.
    Co do mdłości to nasiliły się faktycznie jak brałam witaminy rano po śniadaniu lub po obiedzie a teraz biorę po kolacji i mdłości brak ;)
    no właśnie, ja też mam tak! delikatnie bardzo przechodzę póki co ciążę, jak dobrze, że nie jestem sama :))) co prawda moja mama miała tak samo, więc tłumaczę sobie, że mam tak samo jak ona :)

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze troche ponad godzina do wyroku, zbieram sie z domu bo musze synka odstawic jeszcze do rodzicow.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Jeszcze troche ponad godzina do wyroku, zbieram sie z domu bo musze synka odstawic jeszcze do rodzicow.
    Powodzenia :*

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    niekoniecznie ;) mój już też jest widoczny, mimo, że nie przytyłam i nie wypinam brzucha- jest ewidentnie wydęty, nabrzmiały w podbrzuszu. Ale u mnie to chyba rodzinne. Kuzynka jest nie dawno w 3mcu miała brzuch jak niektóre w 6. Znam takie co do porodu mają malusie brzuszki i odwrotnie, każda jest inna :)

Swoją drogą, witaj :)

Dokładnie, ja właśnie w 8tc mam brzuszek jak niektóre w 5msc spokojnie(tłuszczyk robi swoje)
    a kuzynka całe życie szczypior a ma tylko piłeczkę z przodu aż dziwnie ze świadomością ze za msc rodzi ;)

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam że łagodnie przejdę ciążę. ale w 8 tygodniu się zaczęło. nudności, wymioty bleee ;/ wszystko jest ble, smażone ble, jogurty uwielbiałam a teraz patrzeć na nie nie mogę.... wmuszam w siebie soki żeby kalorii dostarczyć dzidzi... mam nadzieję że to niedługo się skończy i będę się coraz lepiej czuła

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Dokładnie, ja właśnie w 8tc mam brzuszek jak niektóre w 5msc spokojnie(tłuszczyk robi swoje)
    a kuzynka całe życie szczypior a ma tylko piłeczkę z przodu aż dziwnie ze świadomością ze za msc rodzi ;)

W pierwszej ciazy brzuszek wyskoczyl mi dopiero miedzy 4-5 miesiacem, bardzo pozno, i do konca ciazy nie byl jakos specjalnie wielgasny. Tersz w drugiej ciazy jestem dopiero w 7 tygodniu a brzuszek maly bo maly ale juz widac, takze jestem potwierdzeniem regulu ze w drugiej ciazy i kolejnych brzuszki wychodza znacznie szybciej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:01

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Agsha co do Twojej prolaktyny,ja miesiąc temu miałam 1184 przy normie do 496 i trzej lekarze powiedzieli, że to fizjologicznie mi się podniosła i mam się tym zupełnie nie przejmować i odstawić Bromergorn na zbicie. Dwóch lekarzy to byli gin-endo no i moja gin.

No wlasnie. Mam wrazenie ze w tym medicover bardziej nastraszyli tylko...
    Bardziej martwi mnie beta. Ale juz zaraz wizytuje.

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Hej,

Gratuluje pozytywnych wiesci z wizyt :)

My wczoraj powiedzielismy rodzinie, byly lzy szczescia i gratulacje :) oby dalej bylo wszystko dobrze to bedzie super. Niestety dopadlo mnie takie przeziebienie ze juz domowe sposoby nie dawaly rady i gin mi na suchy kaszel przepisal drosetux, pol butelki za mna i troche lepiej ale jeszcze dluga droga cos czuje do zdrowia
    Ja cały tydzień byłam chora. Na kaszel baaardzo pomógł syrop z buraka. Sama robiłam sok z miodem. I z cebuli piłam, ale to na mokry jest. Zdrówka! :)

Domi793 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ