Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
Witam się po wizycie z małą obsuwą czasową.Byłam u lekarki przedwczoraj,ale położył mnie taki ból głowy,że nie funkcjonowałam normalnie.Nie nadrobię Was,bo moja mózgownica nie wróciła nadal na swoje obroty-mam duuużą nadzieję,że u wszystkich dobrze
U nas jak najbardziej ok.Serduszko puka,jednak tętno bedzie mierzone dop później.Maleństwo nadrobiło tydzień i wskoczyło na 4-5 sierpnia-tego sie trzymam i już nie zmieniam datyKolejna wizyta 21 stycznia,bo kończy mi się macierzyński i wskakuję na L4,a jak ktosiek będzie wystarczająco duży to i prenatalne załatwimy
coś za szybko ten czas zasuwa.Oto i mały ktoś-kiepska jakość,bo moja lekarka jest słabym fotografem
Miłego dnia,owocnych wizyt i dobrego samopoczuciaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:18
pigułka, Friend, Domi793, SyHa85, aaniuskaa, Coconue, Dominique88, Betty Boop, malika89, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:Ja kiedyś poszłam lekko zarośnięta do ginekologa to mój mąż się pytał czemu ja w takim " stanie" do lekarza poszłam
Ja to się bardziej krępuje iść do ginekologa ogolona niż zarośnięta nie wiem z czego to wynika.
Ale przecież do porodu i tak trzeba się ogolić na zero bo inaczej za nas to zrobią na porodówce.
Jak kobieta nie wyraża zgody to nie mają prawa ogolić. Wymogiem jest tylko podgolenie miejsca cięcia w przypadku cc. -
Oczywiście. Nie ma wymogu golenia do porodu. Przy pierwszym porodzie wygoliłam się na 0 i później czułam się okropnie swędziało bolało. Te duże podpaski poporodowe nie bardzo przepuszczają powietrze więc kiepsko się czułam.
Położna mi wtedy tłumaczyła że lepiej jest podciąć włoski żeby nie podrażniać skóry.
Przy 2 porodzie podciełam włoski i było dużo lepiej.
lekarzom to jest naprawdę wszystko jedno, jeśli jesteśmy zadbane.
do lekarza też wole podciąć niż golić też siè czuję mniej nogo wtedy
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Czesc wszystkim. Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne. Ja od kilku dni mam bardzo intensywne sny erotyczne a razo obudzilam sie z takimi zakwasami na tylku, ze ledwo chodze. I nie nie te sprawy sie nie lacza
wczoraj 2h szorowalam fugi w lazience
Friend, s1985, Emma1985 lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Jestem juz u lekarza. 3 ciezarne przede mna wiec troche poczekam.
Teoretycznie nie maja prawa ogolic ale chyba wiadomo, ze kazda by sie zgodzila, nie warto narazac malenstwa na jakies infekcje z powodu swojego widzi mi sie i ochrony ,,godnosci kobiety,,. Takie samo zdanie mam na temat lewatywy i innych zabiegow przygotowawczych, lekarze wiedza co robia i nie podejmuja takich krokow po to zeby nas ponizyc a zeby pomoc i zminimalizowac ryzyko.
-
Domi793, Dagmara, aniab91, pigułka, Paulka123, SyHa85, olenka_30, aaniuskaa, Ninka0111, bobo_frut, Coconue, Emma1985, Dominique88, sylwiaśta159, Elza :), Betty Boop, malika89, JRY1984 lubią tę wiadomość
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
nick nieaktualnyJa dopiero teraz, bo z nerwow glowa mnie bolala i zarzygalam pol parkingu C.H
Moj zelek ma juz 4,5 cm) ciaza jest starsza o 4 dni, jest juz pępowinka, wiercil sie na USG, ze Pani dr nie mogla zrobic nawet sensownego zdjecia, widzialam piekne nozki raczki... baj
ka. Zalałam gabinet łzami
Jak dojde do siebie to doczytam co u waspigułka, monirek, olenka_30, aaniuskaa, Friend, bobo_frut, s1985, SyHa85, Dominique88, Betty Boop, malika89 lubią tę wiadomość
-
aniab91 wrote:Super dziewczyny. Mam nadzieje ze kolejna dobra nowina bedzie ode mnie. Jeszcze z pol godzinki i bedzie wszystko jasne.
Przepraszam, ze taki spam tu robie ale uspokaja mnie to.04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
sylwiaśta159 wrote:Ja dopiero teraz, bo z nerwow glowa mnie bolala i zarzygalam pol parkingu C.H
Moj zelek ma juz 4,5 cm) ciaza jest starsza o 4 dni, jest juz pępowinka, wiercil sie na USG, ze Pani dr nie mogla zrobic nawet sensownego zdjecia, widzialam piekne nozki raczki... baj
Jak dojde do siebie to doczytam co u was
A ktory to juz tydzien ?04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
sylwiaśta159 wrote:Ja dopiero teraz, bo z nerwow glowa mnie bolala i zarzygalam pol parkingu C.H
Jak dojde do siebie to doczytam co u was
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Truskaweczka83 wrote:hej dziewczyny - może głupie pytanie ale depilujecie się teraz w ciąży w miejscu intymnym na 0 ???
wiadomo wizyty u gina częste, badaja dopochwowo, wiec trzeba to i owo pokazać, a ja nie mam siły sie wydepilować...
mdli mnie i niedobrze mi, nie mogę głowy w dół trzymać bo zawroty mam i co tu zrobic?
wiadomo lekko podgole golarką (po innych mi się wrastają włoski) ale przecież zarosne na maxa - bedzie busz jak nic!
co robicie??
Ja tez mam mdlosci ale na ta chwile(golenia) daje rade a w pierwszej ciazy jak mialam duzy brzuch to tyle ile dalam rady na wyczucie lub podkladalam lusterko a juz pod koniec ciazy mialam naprawde duzy brzuch i maz mi pomagal...do porodu tez trzeba byc wygolonym a ja wolalam zeby maz mi pomogl a jezeli polozna miala by to robic...jakos trzeba sobie radzic☺s1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pigułka wrote:Truskaweczko niektorzy ginekolodzy potepiaja depilacje bikini i wrecz opieprzaja swoje pacjentki. Teraz to sie juz chyba zmienia i zaczynaja akceptowac ten fakt ale jeszcze pare lat temu tak nie bylo. Poza tym przeciez nasze babcie czy nawet chyba mamy nie depiluja sie tam, a do ginekologa chodza. Mysle, ze nie masz sie co martwic, bo oni to raczej sa przyzwyczajeni do kazdego widoku. Ja jak kiedys mialam etap, ze lapalam czeste infekcje to nie golilam sie na 0, tylko podgalalam po bokach i gory.
no właśnie ja nie bardzo lubie tej depilacji, tzn jedynie maszynką jestem w stanie zrobić to dokłądnie na 0, ale potem swędzi, kłuje, drapie, czerwone kropki są, beznadzieja, wiec kupiłąm golarkę damską i golę górę na krótko ok 0-5cm a dół tak mniej wiecej na 1 cm, chociaż zawsze wyjdzie jak wyjdzie, ale też nie systematycznie i w tedy nie mam podrażnień i mnie infekcje intymne nie łąpią
a męża się wstydzę, wiem, że to dziwne, ale chyba nigdy nie widział mnie tak jak np ginekolog na fotelu, już jesteśmy 14,5 roku razem a ja się wstydzę...
chyba dziwna z nas para, on nigdy nie nalegał, żeby popatrzeć, ja jakoś też nie i to nie o to chodzi, że się ukrywam czy zastawiam, wiadomo w dzień też serduszkowaliśmy, może coś tam widział, ale tak świadomie to się wstydzę, wiec o goleniu przez męża nie ma mowy, wole obcą babe przy porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:26
-
Truskaweczka83 wrote:no właśnie ja nie bardzo lubie tej depilacji, tzn jedynie maszynką jestem w stanie zrobić to dokłądnie na 0, ale potem swędzi, kłuje, drapie, czerwone kropki są, beznadzieja, wiec kupiłąm golarkę damską i golę górę na krótko ok 0-5cm a dół tak mniej wiecej na 1 cm, chociaż zawsze wyjdzie jak wyjdzie, ale też nie systematycznie i w tedy nie mam podrażnień i mnie infekcje intymne nie łąpią
-
s1985 wrote:Jesteś z Gdańska?
A wlasnie Dziewczyny, zapomnialam zapytac lekarza o prenatalne. Mam ci prawda wizyte za 3 tyg. Ale kurcze nie wiem czy mam sie gdzies zapisac na prenatalne osobno? Bo w sumie nie wiem czy na kolejnej wizycie bedzid prenatalne badanie czy noe04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3