Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
alicjaaaa wrote:Ja też dzisiaj byłam na badaniach i o mało nie odleciałam... Cztery fiolki krwi...
Nie cierpię pobierania krwi, a na czczo prawie zawsze kończy się to u mnie "zjazdem".
ja mogę spokojnie iść na wyniki, oddać dużo fiolek, ale jak oddaje pół litra to mam zjazd niestety...
ciśnienie spada zawsze, mrowi mnie ciało, oblewają poty, słąbo mi i jedynie pomagają krople na ciśnienie, zawsze ostrzegam, że tak bedzie, to nieprzyjemne uczucie strasznie, musze leżeć z pół godziny i potem jest ok.
to wina ciśnienia zawsze mam 90/50 wiec jeszcze pół litra mniej krwi robi różnicę. -
Friend wrote:A jak dziecko będzie miało krew po Tacie to nie ma konfliktu?
-
Friend wrote:Po prostu żal mu dupkę ściska - i nie chce Ci dać skierowania. No co za....Alicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Martynka30 wrote:To chyba bardziej chodzi o matkę jakby miała rh-
tak samo jest z transfuzja - jak ktos ma + to moze dostac krew o rh i - i +, a jak ma - to tylko rh -.
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Paulka123 wrote:I to prosilam o skierowanie na rozyczke bo napewno nie chorowalam a nie wiem czy bylam szczepiona. I co? Jajeczko....
-
pigułka wrote:Nie ma czegoś. takiego jak krew "po mamie", czy krew "po tacie". To zbyt duże uproszczenie, żeby tak mówić. Grupa krwi jest zawsze kombinacją genów matki i genów ojca. Jak np. matka ma gr krwi A, a ojciec B, to może wyjść, A, B, AB lub O w zależności od genotypu.
W uproszczeniu napisałam o czynniku rh +/-. Bo to akurat ma zdeklarowane jasno. A jeśli chodzi o grupę to tu faktycznie może być kombinacja. -
Friend wrote:A jak dziecko będzie miało krew po Tacie to nie ma konfliktu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:30
pigułka, mmalibu, Dominique88 lubią tę wiadomość
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
pigułka wrote:Paulka a może zainterweniuj gdzieś wyżej, bo to są badania, które w ciąży należą Ci się bezpłatnie i lekarz łaski nie robi. Tylko niektórzy to się mają za niewiadomo co.
szkoda moich nerwow. Chodze prywatnie, moj portfel zbiednieje ale dziecko jest najwazniejsze
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Paulka123 wrote:Gdzies wyzej czyli gdzie? U Tego Na Gorze?
szkoda moich nerwow. Chodze prywatnie, moj portfel zbiednieje ale dziecko jest najwazniejsze
-
Znalazlam fajnego lekarza prywatnie i jestem z niego zadowolona. Moglabym interweniowac ale po co? Juz sie pogodzilam z tym ze nasza "sluzba" zdrowia to tylko instytucja pelna krwiopijcow, bandytow i konowalow. Chce tylko swietego spokoju, fachowej i -godnej- opieki zdrowotnej. Jesli taka jest cena, trudno....
pigułka, mmalibu lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
mmalibu wrote:Możecie polecić jakąś poduszkę ciążową? Chodzi mi o te kształty: C,J i inne? Chcę kupić, ale pomyślałam,że najpierw się Was poradzę
http://www.aptekagemini.pl/mh-kojec-brazowe-listki.htmlalicjaaaa lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
blondyna5555 wrote:Mnie z twarzy strasznie się wysusza nawet skóra mi schodzi, masakra przed ciążą tak nie miałam. Myślę żeby zrobić sobie peeling na twarz tylko niewiem jaki krem na twarz użyć. Ogólnie zawsze miałam cerę tłustą i nigdy żadnych kremów nie musiałam używać a teraz jest jakaś masakra.
Mam to samo! Całe życie cera tłusta, a wręcz łojotokowa..teraz sucha i to jeszcze jak! Nawilżam ale mam wrażenie, że marne skutki odnoszę
Okazuje się, że nie miałam nigdy toxoplazmozy i muszę szczególnie uważać na mięso aby było zawsze dobrze dogotowane, mam unikać też salami i różnych rodzajów szynek np. parmeńskiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:30
Luteina 100mg x 2