Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
pigułka wrote:Normy dla kobiet w ciąży są inne niż te napisane przez lab. Tylko lekarz może ocenić czy z Twoimi wynikami wszystko ok. A nie masz możliwości kontaktu z lekarzem ?04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Martynka30 wrote:Sylwia to szybko masz wyniki, przy tej mutacji należy Ci się chyba refundacja na clexane.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:wyniki szybko bo w ciazy jestem i szybko wszystko przyspieszali, tak teraz w koncu mam refundacje i z męzem nie zbankrutujemy ;]
Bardzo szybko, my na kariotyp czekaliśmy miesiąc, dobrze, że masz refundację.
Mój koszt zastrzyków co miesiąc wynosi 480zł, ale jak trzeba to trzeba.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
monirek wrote:Dziewczyny, odebrałam wyniki krwi. i mam podzyższone:
leukocyty, PDW, MPV, P-LCR, Naurofile i Monocyty. Dodam, że wydaje mi się, że jestem zdrowa. No może ostatnio mam lekki katar, ale czy odtego mogą wyjść wyniki dotyczące białych krwinek podwyższone?
Mam wizytę dopiero 27.01 ;/
Też miałam (teoretycznie) złe wyniki krwi. Ale na poprzedniej wizycie lekarka powiedziała mi że laboratorium nie uwzględnia tego że jest się w ciąży. A wiadomo że w ciąży jest większe ciśnienie krwi itd., więc prawdopodobnie nie ma się czym martwić -
Alishia wrote:i tak właśnie się zastanawiam czy mam zmienić na inne witaminy czy zosyać na samym kwasie foliowym...
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
smerfetka84 wrote:Witajcie dziewczyny doradzcie mi jakiś dobry balsam do ciała dla skóry suchej i b suchej ja mam ostatnio taka sucha skóre i wszystko mnie swedzi używałam niwea ale jakoś nie za bardzo
Mnie z twarzy strasznie się wysusza nawet skóra mi schodzi, masakra przed ciążą tak nie miałam. Myślę żeby zrobić sobie peeling na twarz tylko niewiem jaki krem na twarz użyć. Ogólnie zawsze miałam cerę tłustą i nigdy żadnych kremów nie musiałam używać a teraz jest jakaś masakra. -
malika89 wrote:Ja kilka lat temu "przymroziłam" sobie dłonie i teraz w sezonie zimowym mam na dłoniach szorstką, pękającą skórę. Nic nie pomaga
malika89 lubi tę wiadomość
-
Co do lotów, my dużo latamy, lubimy zwiedzać świat. W pierwszej ciąży konsultowalismy to z wieloma lekarzami, i oprócz jednego, który stwierdził że nie można że względu na promieniowanie kosmiczne :o żaden nie miał przeciwwskazań. Gorzej niż w samolocie czulam się dzisiaj na statku, cały czas wymiotowalam.
[/url]
-
monirek wrote:Dziewczyny, odebrałam wyniki krwi. i mam podzyższone:
leukocyty, PDW, MPV, P-LCR, Naurofile i Monocyty. Dodam, że wydaje mi się, że jestem zdrowa. No może ostatnio mam lekki katar, ale czy odtego mogą wyjść wyniki dotyczące białych krwinek podwyższone?
Mam wizytę dopiero 27.01 ;/
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
malika89 wrote:Ja kilka lat temu "przymroziłam" sobie dłonie i teraz w sezonie zimowym mam na dłoniach szorstką, pękającą skórę. Nic nie pomaga
pigułka, malika89 lubią tę wiadomość
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
nick nieaktualnyJa byłam dziś oddawać krew do badań, ledwo pobrała 2,5 próbki i się poddała
pozostałe próbki pobierały mi na leżąco, bo mnie prawie zmiotło. Mówią, że mam bardzo niskie ciśnienie, co jest dziwne, bo przed lekarzami mi zawsze trochę skacze w górę. Wczoraj na kontroli miałam 110/70, czyli podobnie jak zawsze.
A u Was nie było z pobieraniem problemów? Możliwe, że to od tego, że byłam na czczo?
A co do cery- przed ciążą idealna, teraz bardziej mnie wysypuje, ale drobne krostki -
Dziewczyny a czy zlecał Wam lekarz badanie grupy krwi ale nie dla samej grupy (bo te znam)tylko dla jakis przeciwciał, które z tego badania wynikają?
Ja 3 mies temu robilam Hiv, toxo a lekarz zaleca powtórzyc bo teraz juz w ciazy jestem a tamto bylo przed ciazą robione. No ale hiv nie złapałam przez te 3 mies bo niby jak? szkoda mi na to kasy ale sama juz nie wiem...MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnySylwia czemu dopiero teraz, jak jestes w ciazy robiliscie kariotyp i mutacje??
Ja mutacji nie robilam- na kariotyp czekalam dwa tyg
Ja bralam fragmin ale od 2 tygodni juz nie biore, bo chyba to po nim mialam krwawienia bo jak odstawilam to cisza, u mnie chyba w druga strone- krew slabiej krzepnie niz tak jak u was- za mocno. Na to tez by wskazywaly plytki krwi ktore aa zawsze w dolnej granicy normy.
Co do plci, to jak pattze na zdjecia usg to mam wrazenie ze patrze na chlopca. Z kolei w necie patrze wszystko na dziewczynke. Moja mama uparcie twierdzi, ze bedzie dziewczynka bo jej sie kilka razy snila, zobaczymy czy sie sprawdzi
Tymczasem- pieke ciasto jogurtowe z truskawkami i jagodami, ktoras sie skusi?