Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
SyHa85 wrote:Dziewczyny wykonczy mnie ten kaszel
nie pamietam kiedy tak mialam
albo inaczej. Zawsze juz na sterydach wziewnych w takim stadium bylam. Mam tylko nadzieje ze dzidzis jest tam dzielny...
niedlugo zacznie dzialac antybiotyk, powinno byvc lepiej
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
aaniuskaa wrote:Mam to samo! Całe życie cera tłusta, a wręcz łojotokowa..teraz sucha i to jeszcze jak! Nawilżam ale mam wrażenie, że marne skutki odnoszę
Okazuje się, że nie miałam nigdy toxoplazmozy i muszę szczególnie uważać na mięso aby było zawsze dobrze dogotowane, mam unikać też salami i różnych rodzajów szynek np. parmeńskiej. -
Paulka123 wrote:Wszyscy to wiedza, poza moim ginekologiem na nfz.....
Niestety, ale hiv, hcv, toxo i różyczka nie są badaniami obowiązkowymi, a jedynie zalecanymi przez PTG. Więc za niewystawienie skierowania lekarzowi nikt głowy nie urwie, bo on nie ma obowiązku... Niestety, trafiłaś na lekarza, co liczy każdy grosz. Na badania muszą wydać z tego co zarobią, a im mniej skierowań wystawią, tym większy ich zarobek.. Taki nasz problem sprywatyzowanej publicznej służby zdrowia... -
Czy moze dojsc do poronienia to nie wiem, ale konflikt jest. Powinnas zglosic to lekarzowi. Powinnac dostac zastrzyk i bedzie ok04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
pigułka wrote:Zawsze można napisać pismo do NFZ na jakiej podstawie lekarz odmówił Ci badania albo zadzwonić do Rzecznika Praw Pacjenta. Ale czasem właśnie szkoda nerwów. Moja mama kiedyś też interweniowała u kierownika przychodni i pomogło. Ogólnie to jest bardzo przykre, że siedzą w niektórych przychodniach takie konowały, które myślą, że dalej jest PRL i że im wszystko można. A są na prawdę świetne przychodnie na NFZ, gdzie idziesz i nie masz najmniejszych problemów z załatwieniem czegokolwiek. Najgorzej jest w małych miejscowościach, gdzie ludzie nie mają żadnego wyboru
Ja mieszkam na wsi i u nas jest tylko jeden ośrodek. Jednak co do badań nie ma problemu wręcz przeciwnie lekarz wysyła na sile nawet jak się nie chce. -
mmalibu wrote:Możecie polecić jakąś poduszkę ciążową? Chodzi mi o te kształty: C,J i inne? Chcę kupić, ale pomyślałam,że najpierw się Was poradzę
Ja kupiłam w poprzedniej ciąży cebuszkę i bardzo sobie chwalę-tak do spania jak i jako kojec żeby dziecko sie nie sturlało z łóżka(i wiele innych zastosowań).Ile to ona już nie przeszła z moim dzieckiem,targa ją wszędzieW środku ma takie mini granulki,ktore dopasowują się do ciała.
-
Canario wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi jeśli wiecie oczywiście, jesli ja mam - a mąż +, córka ma +, to teraz jak będę w ciąży to co może się stać? jest jakieś zagrożenie że może wystąpić poronienie? albo coś innego?
jestem w tej samej sytuacji. Ja mam rh(-), maz ma rh(+), corka ma rh (+), w czasie pierwszej ciazy dostalam zastrzyk z immunoglobiny antyD i zaraz po porodzie. To profilaktyka przy konflikcie serologicznym. Teraz jestem w drugiej ciazy i gin powiedzial, ze skoro dostalam te dwa zastrzyki to drugi dzidzius jest chroniony. Ozywiscie bede miala co jakis czas badane z krwi antyciala, czy nie wytwarzam. Takze spokojnie, napewno w pierwszej ciazy otrzymalas te zastrzyki..
s1985 lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Canario wrote:mimo ze dostałąm jakiś zastrzyk po porodzie?04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
nick nieaktualny
-
Paulka123 wrote:Alishia u mnie tez witaminy poteguja mdlosci, mam jeszcze troche w opakowaniu, biore tylko na wieczor. Jak skoncze op to tez chyba zaczne brac sam kwas foliowy.
-
Sabanek ja do porodu też mam z krwiodawstwa takim kwitek karteczkę z odpisem jaka masz grupę krwi ,fentypy, przeciwciała itdz pieczątka krwiodawstwa i pieczątka laboranta który wykonał badanie, ja oddawałam krew i miałam krew kartę ale ja zgubiłam a ja tez można mieć do porodu jak ktoś ma
-
Alishia wrote:nawet nie wiecie jak ja bym chciała chociaż co drugi dzień chodzić do toalety. wody piję bardzo dużo... już przed ciążą miałam problem z zaparciami mam nadzieję, że niedługo mi przejdą...
-
nick nieaktualnysmerfetka84 wrote:Sabanek jak masz krew karte to może być mi tak mój gin powiedział bo tam jest potwierdzona twoja grupa krwi
Właśnie nie mam karty wyrobionej tylko złożony na pół kawałek kartonika z wydrukowaną grupą krwi, zero pieczątek, ale w sumie to i tak mi zbędne, bo już 3 razy mnie w krwiodawstwie cofali, bo albo anemia, albo ciśnienie. I tak już krew na to badanie oddałam, to już po problemie
Tyle dobrze, że mam plus, mój K też ma plusa, nie pamiętam jak to się dziedziczy ale dziecko też chyba będzie miało plus, bo rodzice u nas obojga też mieli
A co do witamin- zawsze wolałam naturalne, z owocków, może dlatego się tak dobrze czuję.A słyszałam też, że żeby witaminy w tabletkach "zadziałały", to trzeba najpierw spożyć prowitaminę, czyli np. świeży soczek albo owoc.
-
sabanek wrote:Ja byłam dziś oddawać krew do badań, ledwo pobrała 2,5 próbki i się poddała
pozostałe próbki pobierały mi na leżąco, bo mnie prawie zmiotło. Mówią, że mam bardzo niskie ciśnienie, co jest dziwne, bo przed lekarzami mi zawsze trochę skacze w górę. Wczoraj na kontroli miałam 110/70, czyli podobnie jak zawsze.
A u Was nie było z pobieraniem problemów? Możliwe, że to od tego, że byłam na czczo?
A co do cery- przed ciążą idealna, teraz bardziej mnie wysypuje, ale drobne krostki -
Paulka123 wrote:I to prosilam o skierowanie na rozyczke bo napewno nie chorowalam a nie wiem czy bylam szczepiona. I co? Jajeczko....