Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondynka masz malutką daweczkę ja za to mam dużą i zanim sobie wstrzyknę to zajmuje trochę
Coconue z tego co wiem zastrzyki bierze się do 39 tygodnia czy jakoś tak a potem po porodzie wraca, napewno przed porodem nie będziesz brała.
Dziewczyny super, że miałyście udane wizyty
Ja za zastrzyki same płacę 480zł
Ale jak mają pomóc? ja jestem za. Piszę teraz o sobie, bo oczywiście to czy Ty chcesz to musisz przemyśleć, ja się nie zastanawiałam...
Ja się źle czuję po tym telefonie, boli mnie brzuch na dole idę się położyćMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Viola27 wrote:Chciałabym do was dołączyć ,wstępny termin 05.08.2016r. Jak na razie ciężko mi się cieszyć ponieważ mam duże obawy w związku z tym,że 3 miesiące temu poroniłam
Violu witaj, bardzo mi przykro z powodu straty Aniołka, mam nadzieję, że teraz będzie inaczej
Ja też strasznie się boję i to codziennieMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Coconue tak biorę Clexane ale tak jak piszę Martynka biorę mniejszą dawkę, 0,2ml ale nie są fajne, samo ukłucie tak nie boli jak ta dawka płynu bo szczypie. Ale dla maleństwa wszystko
Friend ja biorę te zastrzyki na rozrzedzenie krwi bo mam za gęstą, żeby później nie powstały zakrzepy, reszta dziewczyn chyba też -
nick nieaktualnyblondyna5555 wrote:Witajcie dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza
Przedstawiam moje bobo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5735c6010a3.jpg
Pęcherzyk piękny już ma 7,4mm a moja kropeczka ma już 1,5mm lekarka powiedziała że szybko rośnie
Ogólnie wszystko pięknie tylko wysłała mnie na posiew moczu mówiła że musi sprawdzić czy nie ma infekcji w moczu, bo coś na ogólnych wynikach wyszło że jakieś bakterie są.
Za dwa tygodnie znowu wizyta 17 grudnia na 18 i już serduszko powinno byćMartynka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem może w tym wszystkim źle usłyszałam, ale i tak jest pięknie i na razie jestem spokojna ale muszę się położyć bo za dużo chodziłam dzisiaj i teraz mnie brzuch boli. Ogólnie to mam cały czas leżeć Trudno jak mus to mus
-
Coconue mieszkam w małym mieście i do przechodni mam daleko i do urzędu mam daleko, nie jeżdżę samochodem, autobusy nie kursują i pojście gdziekolwiek zwłaszcza tak daleko wiążę się u mnie z bólem brzucha i krzyżem dlatego staram się oszczędzać...
niedawno znów zadzwoniła i zarządała od lekarza rodzinnego obowiązkowo w poniedziałek: rozpłakałam się jej w słuchawkę, powtórzyłam, że straciłam 3 ciążę i teraz też mam niepewną, że źle się czuję, że muszę leżeć, że mam ginekologa nie stąd, powiedziała przykro mi, ale mam w poniedziałek dostarczyć te skierowanie...
Jak mi ciśnienie podskoczyło i powiedziałam że złożę na nią skargę do kierowniczki a jak po drodze coś mi się stanie to będzie miała 2 osoby na sumieniu i winą obarczę ją...i się rozłączyłam
Bardzo boli mnie brzuch, aż kłuje, teraz strasznie się boję,
Zadzwoniłam do męża, mąż się wkurwił, powiedział, że nie będę chodzić po lekarzach rodzinnych bez potrzeby zwłaszcza, że wirusówki panują i że 16 po wizycie zaniosę te zwolnienie, a jak mnie skreślą trudno wpisze mnie do swojego ubezpieczenia....
Dlaczego ludzie są tacy podli, to kobieta, moja mama tak mi powiedziała, że rozumie gdyby to był mężczyzna ale kobieta, żeby tego nie zrozumiała
Mam nadzieję, że przez to wszystko moje dzieciątko żyjeMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
nick nieaktualnyBlondyna pewnie tak, zawsze widac najpierw pecherzyk zoltkowy, u mnie jest pecherzyk 15 mm i widac wlasnie pecherzyk zoltkowy takie koleczko a dr powiedziala ze na zarodek za wczesnie tym bardziej ze jakby byl to zarodeczek to na serduszko nie musialabys czekac az do 17.12 tyljo max 5 dni najwazniejsze ze pojawil sie u Viebie ten pecherzyk to sa duze szanse na to ze zarodeczek zaraz sie pojawi u mnie to tak wygladalo wczoraj
Ja wlasnie sie strasznie martwie o czwartkowa wizyte bo to bedzie 6t3d i zarodek juz powinien byc...
Martynka rozumiem Cie. Mnie tez kazdy bol brzucha przyprawia o zawal... ale lez, spokojnie lez nie dopuszczaj zlych mysli. Nie kazdy bol oznacza cos zlego. Dziewczyny zaciazowe mowia ze takie bole mialy nawet do polowy ciazy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 15:03
Martynka30, blondyna5555, malika89 lubią tę wiadomość
-
Coconue nie mogę nie odbierać, kiedyś mi w urzędzie baba powiedziała, że jak się jest zarejstrowanym to jest się na ich każde zawołanie, nie odbierasz telefonu, wysyłają Ci wezwanie, jak się nie stawisz skreślają!
Takie teraz zasady panują ale zrobię jak mąż mi powiedział.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Sylwiasta napewno masz rację, napewno źle usłyszałam, przez to całe zamieszanie pewnie źle zrozumiałam dziękuję za wytłumaczenie
U mnie niestety cały czas brzuch pobolewa dlatego lekarka kazała mi leżeć i odpoczywac
Bolą mnie też plecy
Teraz tylko odliczanie do 17 grudnia, oby szybko zlecialosylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiesze sie ze nie odebralas tego jako jakies wymadrzanie sie czy cos )
Marze o tym, bysmy WSZYSTKIE siedzac przy Wigilijnym stole mogly miec swiadomosc, ze mamy w brzuszku nowe zycie z serduszkami bijacymi jak dzwon...blondyna5555, Martynka30 lubią tę wiadomość