Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie!
Dzidziolek ma 3 cm, machal malenkimi raczkami i nozkami i ssal kciuk - co bylo bardzo widoczne:)) omalo sie nie poplakalam, cudny widok:)))) serduszko bije i narazie wszystko ok, tak sie ciesze:))))
Badania na toxoplazmoze wykazaly, ze nie mam i nigdy nie mialam, co oznacza ze co jakis czas musze to badac.opóźniona, SyHa85, kaarolaa, malika89, pigułka, Martynka30, Elza :), Emma1985, JRY1984, Betty Boop, Edzia;) lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Kurcze ja mam prenatalne dopiero 11.02 chyba umrę do tego czasu, i ten przymusowy test pappa. U mnie to będzie 13,1 tygodnia. Wtedy może dowiem się jaki będę miała termin bo przez to moje przesunięcie owulacji to nie umiał mi lekarz powiedzieć.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyja tez dosc pozno prenatalne, bo dopiero 4 lutego mam dzwonic i sie umawiac, ale tym akurat sie ciesze, bo dzidzia bedzie juz wieksza i licze tez na fajne zdjecia
ostatnie zdjecia Marcelego mam wlasnie z 13 tyg z prenatalnych, pozniej juz nie dostalam niestety
-
Dziewczyny ja mam problem...
Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to poszłam do lekarza pierwszego z brzegu, żeby tylko pgadać. Okazało się, że jest bardzo fajny i chciałabym, żeby poprowadził mi ciążę... Mam prywatny abonament w Enelmedzie i tam właśnie przyjmuje ten lekarz. Po pierwszej wizycie 22.12 kazał mi przyjść za miesiąc, a w między czasie zrobić USG, że nie było terminów na USG to umówiłam się do lekarza na 12.01 z nadzieją, że może mi zrobi. USG zrobiłam jednak gdzie indziej i poszłam do niego bo miałam złe tarczycowe wyniki. Zobaczył mnie pogadaliśmy i kazał przyjść tak jak planowaliśmy czyli w okolicy 21.01. I tu jest klops nie ma terminów, żadnychChyba muszę zmienić lekarza, prawda? Bo nie będę na niego czekała tyle czasu... Co mi radzicie?
-
malika89 wrote:Radzę przeboleć tą jedną wizytę i zapisywać się z wyprzedzeniem. Ja np mam już umowioną wizytę na 8 lutego
s1985 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Fasolkarośnie malika dobrze pisze. jeżeli lekarz jest dobry to po co szukac następnego, można już nie trafić na kogos godnego zaufania.
Ja wczoraj byłam i lekarz mnie zapisał na nastepną wizytę na 15.02, bo wiadomo że terminów z dnia na dzień to nie ma, no chyba,że jakaś pilna sprawa. -
Ja juz po prenatalnych. Dzidzia piekna, zdrowa i ruchliwa. Ma juz 5,55 cm. Na 70% dziewczynka. Ale mi kamien spadl z serca
Domi793, kaarolaa, malika89, SyHa85, alicjaaaa, s1985, hella, Martynka30, Lulu83, Rybaaaa, Pikcia, Elza :), Friend, opóźniona, sylwiaśta159, Dagmara, Emma1985, JRY1984, celia, Betty Boop, Paulka123, monirek, Edzia;), Dominique88 lubią tę wiadomość
-
pigułka wrote:Ja juz po prenatalnych. Dzidzia piekna, zdrowa i ruchliwa. Ma juz 5,55 cm. Na 70% dziewczynka. Ale mi kamien spadl z serca
Ale zazdroszczę i bardzo się cieszępigułka lubi tę wiadomość
-
opóźniona wrote:Ja 13 lutego mam 31 urodziny
Widzę, że nas tu dużo z rocznika 1985
opóźniona lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
ninciaa172 wrote:Pan w sklepie powiedzial, ze to podobno najlepsza firma
i pewnie bede brala pod uwagę te z ekoskóry
Nam tez wlasnie podobają się Murano z firmy Bebetto
Ja się boję, że z eko skóry latem będzie za gorąco, bo skóra jak się nagrzeje a zimą chłodno, więc nie wiem
Też słyszałam , że firma jest dobra, lekki, zwrotny i zgrabnyMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
alicjaaaa wrote:Jejku, Wy już o wózkach
Mnie jeszcze cały czas wydaje się, że jeszcze mam dużo czasu do wyboru takich rzeczy. To samo z łóżeczkiem i innymi akcesoriami. To moja pierwsza ciąża i przyznaję się, że jestem zielona w tym, co się przydaje, bez czego da się obejść, a co jest niezbędne...
Samo zapakowanie torby do porodu - nie ogarniam jeszcze tematu2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:Ja już mam całą wyprawkę
Już ?
Ja jeszcze nic nie mam, boję się cokolwiek kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:19
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Domi793 wrote:Jestem po wizycie!
Dzidziolek ma 3 cm, machal malenkimi raczkami i nozkami i ssal kciuk - co bylo bardzo widoczne:)) omalo sie nie poplakalam, cudny widok:)))) serduszko bije i narazie wszystko ok, tak sie ciesze:))))
Badania na toxoplazmoze wykazaly, ze nie mam i nigdy nie mialam, co oznacza ze co jakis czas musze to badac.
Cudne wieści. A Ty nie jesteś troszkę do przodu? Bo chyba duża dzidzia na koniec 8tc?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!