X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dziewczyny, od jutra w rossmanie promocja na kosmetyki Palmers. Drugi produkt za 50% :)

A ja właśnie na fb zobaczylam post ze zdjęciem nowego koloru wózka Bebetto Murano - biało/szaro/różowy
    Z przykrością stwierdzam, że muszę go mieć! (Jeśli w brzuszku mieszka córeczka) ;)

O ja też planuje wózek Bebetto ale model Holland bo jest więcej wersji kolorystycznych...chociaż może ten Murano, bo też jest ładny :)

Właśnie spojrzałam, że z Murano też jest teraz więcej kolorów bo ja dawno je widziałam i wtedy mi nie podpasowały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:13

malika89 lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dziewczyny, od jutra w rossmanie promocja na kosmetyki Palmers. Drugi produkt za 50% :)

A ja właśnie na fb zobaczylam post ze zdjęciem nowego koloru wózka Bebetto Murano - biało/szaro/różowy
    Z przykrością stwierdzam, że muszę go mieć! (Jeśli w brzuszku mieszka córeczka) ;)

W Rossmanieeeee spotkaaaaajmy się :-)

malika89, alicjaaaa, SyHa85, Emma1985, s1985, Betty Boop lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jednak idę na to USG. Jeju, żeby wszystko było ok, bo będę miała inaczej beznadziejne urodziny :(

A planujecie jakieś prezenciki na dzień babci/dziadka? Pytanie głównie dla tych, które w brzuszku mają pierwsze dziecko, bo te, które już mają dzieci to wiadomo :)

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dzięki kochana na wsparcie, u mnie biust w najmniejszym rozmiarze :/ zawsze miałam kompleksy.

Ja tak samo - teraz już mi to nie przeszkadza, ale jak była nastolatką to był dramat...

Martynka30 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyznajcie się, która ma też prenatalne 26 stycznia? Będzie można się razem postresować, a później pochwalić ;-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne usg 26. W kupie raźniej:-)

Friend, malika89 lubią tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Agsha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rodzin i teściów, to mi się ODPUKAĆ dobrze trafiło... :-)

Co prawda widać dużą różnicę w przeżywaniu mojej ciąży między moimi rodzicami, a teściami, ale w sumie się nie dziwię. Moi teściowie mają już 3 wnucząt - najstarszy ma 26 lat i jest 2 lata młodszy ode mnie, a najmłodsza wnusia ma 3 latka. Więc cieszą się bardzo, ale wiadomo nie jest to już jakieś niesamowite wydarzenie dla nich. Natomiast moi Rodzice oszaleli. Jestem jedynaczką, a oni od dawno marzyli o wnuczku...
    Jak pojechaliśmy do nich powiedzieć o ciąży to Mama biegała po domu jak z amerykańskich filmików, płakała i krzyczała na całe gardło.

A ogólnie jeśli chodzi o relacje z jednymi i drugimi to mamy strasznie dobre. Aż jestem w szoku. Moi rodzice, jako rodzice córeczki jedynaczki, zawsze mieli jakieś "ale" do moich facetów. I zwykle z nimi w ogóle w bliższe kontakty nie wchodzili. Mojego męża pokochali od początku. Do tego nasi rodzice się super między sobą dogadali i co 2 dni mamy wiszą na telefonach, wspólnie robią wszystkie urodziny, imieniny, imprezki... Więc odpukać atmosfera jest super.

A mój mąż jest zakochany w mojej mamie. Uwielbia ją. Więc paradoks jest taki że moja mama częściej staje po jego stronie niż mojej :-) Co oczywiście czasem mnie złości....

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Wy już o wózkach :P
    Mnie jeszcze cały czas wydaje się, że jeszcze mam dużo czasu do wyboru takich rzeczy. To samo z łóżeczkiem i innymi akcesoriami. To moja pierwsza ciąża i przyznaję się, że jestem zielona w tym, co się przydaje, bez czego da się obejść, a co jest niezbędne...
    Samo zapakowanie torby do porodu - nie ogarniam jeszcze tematu :P

Dominique88 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Jejku, Wy już o wózkach :P
    Mnie jeszcze cały czas wydaje się, że jeszcze mam dużo czasu do wyboru takich rzeczy. To samo z łóżeczkiem i innymi akcesoriami. To moja pierwsza ciąża i przyznaję się, że jestem zielona w tym, co się przydaje, bez czego da się obejść, a co jest niezbędne...
    Samo zapakowanie torby do porodu - nie ogarniam jeszcze tematu :P
    Nooooo ja tez jestem zielona...i nawet sie jeszcze nie interesuje, bo boje sie zapeszac...czekam na 28.01 na prenatalne jak jak zbawienie. Potem zaczne robic zakupy maluchowe :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prenatalne 26 stycznia.

Jesteśmy już 3 ;)

Friend lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • hella Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zapisałam się na prenatalne i mam usg 29 stycznia. Nie mogę się doczekać bo na pierwszym usg (5 tc) nawet nie słyszałam tętna, bo było za wcześnie.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam, że czasami jak coś mi wpadnie w oko to nie ma bata - muszę to mieć.
    Tak było z iPadem, z autem, a teraz z wózkiem ;) Jeszcze nie kupuję, ale na fb mam polubianych kilka stron i wyświetlają mi się takie perełeczki :)

s1985 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prenatalne 28 stycznia. Zastanawiam sie czy nie za wczesnie - to bedzie 11 tyd 4 dni..

Moja gin mimzlecila pomiedzy 28 stycznia a 8 lutym

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wózek firmy tutek podoba :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma1985 wrote:
    ja prenatalne 28 stycznia. Zastanawiam sie czy nie za wczesnie - to bedzie 11 tyd 4 dni..

Moja gin mimzlecila pomiedzy 28 stycznia a 8 lutym

O to mi raźniej :-) wazne zeby dzidzia miala wiecej niz 45mm. Zalecaja od 11tyg wiec powinno byc dobrze :-)

Emma1985 lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ja tak mam, że czasami jak coś mi wpadnie w oko to nie ma bata - muszę to mieć.
    Tak było z iPadem, z autem, a teraz z wózkiem ;) Jeszcze nie kupuję, ale na fb mam polubianych kilka stron i wyświetlają mi się takie perełeczki :)

Ja tak nie mam. Ale moj mąż nadrabia za nad dwoje :-)

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    O to mi raźniej :-) wazne zeby dzidzia miala wiecej niz 45mm. Zalecaja od 11tyg wiec powinno byc dobrze :-)

Super :) wszystko bedzie ok - moja kruszyna ma dzisiaj 4 cm wiec spokojnie bedzie miec okolo 5 cm za 9 dni:)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o zakupach nie mysle i raczej dlugo nie bede myslala...z reszta jesli to bedzie chlopiec to duzo nie kupie...

dzisiaj naprawde czuje sie swietnie, spacerek okolo godzinny, dotlenilam siebie i malego.
    teraz mlody spi, ja zjadlam tabliczke czekolady i sie zastanawiam co jeszcze wciagnac

• letty Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja ogolnie marze zeby isc do wojska. maz jest zolnierzem, sama mialam skladac papiery zaraz po maturze, ale czlowiek glupi wtedy byl...teraz zaluje...jednak jak juz drugie bedzie odchowane to zloze papiery i sprobuje najpierw do NSR-ow a pozniej moze cos wiecej :)

o fajne plany! zawsze myślałam, że to tylko osoby bezdzietne mogą być w wojsku z względów na wieczny brak czasu

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    o fajne plany! zawsze myślałam, że to tylko osoby bezdzietne mogą być w wojsku z względów na wieczny brak czasu
    nie, nie. teraz kazdy zdolny do sluzby moze pracowac w wojsku :)

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ