X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dziewczyny, od jutra w rossmanie promocja na kosmetyki Palmers. Drugi produkt za 50% :)

A ja właśnie na fb zobaczylam post ze zdjęciem nowego koloru wózka Bebetto Murano - biało/szaro/różowy
    Z przykrością stwierdzam, że muszę go mieć! (Jeśli w brzuszku mieszka córeczka) ;)

O ja też planuje wózek Bebetto ale model Holland bo jest więcej wersji kolorystycznych...chociaż może ten Murano, bo też jest ładny :)

Właśnie spojrzałam, że z Murano też jest teraz więcej kolorów bo ja dawno je widziałam i wtedy mi nie podpasowały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:13

malika89 lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dziewczyny, od jutra w rossmanie promocja na kosmetyki Palmers. Drugi produkt za 50% :)

A ja właśnie na fb zobaczylam post ze zdjęciem nowego koloru wózka Bebetto Murano - biało/szaro/różowy
    Z przykrością stwierdzam, że muszę go mieć! (Jeśli w brzuszku mieszka córeczka) ;)

W Rossmanieeeee spotkaaaaajmy się :-)

malika89, alicjaaaa, SyHa85, Emma1985, s1985, Betty Boop lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jednak idę na to USG. Jeju, żeby wszystko było ok, bo będę miała inaczej beznadziejne urodziny :(

A planujecie jakieś prezenciki na dzień babci/dziadka? Pytanie głównie dla tych, które w brzuszku mają pierwsze dziecko, bo te, które już mają dzieci to wiadomo :)

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dzięki kochana na wsparcie, u mnie biust w najmniejszym rozmiarze :/ zawsze miałam kompleksy.

Ja tak samo - teraz już mi to nie przeszkadza, ale jak była nastolatką to był dramat...

Martynka30 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyznajcie się, która ma też prenatalne 26 stycznia? Będzie można się razem postresować, a później pochwalić ;-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne usg 26. W kupie raźniej:-)

Friend, malika89 lubią tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Agsha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rodzin i teściów, to mi się ODPUKAĆ dobrze trafiło... :-)

Co prawda widać dużą różnicę w przeżywaniu mojej ciąży między moimi rodzicami, a teściami, ale w sumie się nie dziwię. Moi teściowie mają już 3 wnucząt - najstarszy ma 26 lat i jest 2 lata młodszy ode mnie, a najmłodsza wnusia ma 3 latka. Więc cieszą się bardzo, ale wiadomo nie jest to już jakieś niesamowite wydarzenie dla nich. Natomiast moi Rodzice oszaleli. Jestem jedynaczką, a oni od dawno marzyli o wnuczku...
    Jak pojechaliśmy do nich powiedzieć o ciąży to Mama biegała po domu jak z amerykańskich filmików, płakała i krzyczała na całe gardło.

A ogólnie jeśli chodzi o relacje z jednymi i drugimi to mamy strasznie dobre. Aż jestem w szoku. Moi rodzice, jako rodzice córeczki jedynaczki, zawsze mieli jakieś "ale" do moich facetów. I zwykle z nimi w ogóle w bliższe kontakty nie wchodzili. Mojego męża pokochali od początku. Do tego nasi rodzice się super między sobą dogadali i co 2 dni mamy wiszą na telefonach, wspólnie robią wszystkie urodziny, imieniny, imprezki... Więc odpukać atmosfera jest super.

A mój mąż jest zakochany w mojej mamie. Uwielbia ją. Więc paradoks jest taki że moja mama częściej staje po jego stronie niż mojej :-) Co oczywiście czasem mnie złości....

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Wy już o wózkach :P
    Mnie jeszcze cały czas wydaje się, że jeszcze mam dużo czasu do wyboru takich rzeczy. To samo z łóżeczkiem i innymi akcesoriami. To moja pierwsza ciąża i przyznaję się, że jestem zielona w tym, co się przydaje, bez czego da się obejść, a co jest niezbędne...
    Samo zapakowanie torby do porodu - nie ogarniam jeszcze tematu :P

Dominique88 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Jejku, Wy już o wózkach :P
    Mnie jeszcze cały czas wydaje się, że jeszcze mam dużo czasu do wyboru takich rzeczy. To samo z łóżeczkiem i innymi akcesoriami. To moja pierwsza ciąża i przyznaję się, że jestem zielona w tym, co się przydaje, bez czego da się obejść, a co jest niezbędne...
    Samo zapakowanie torby do porodu - nie ogarniam jeszcze tematu :P
    Nooooo ja tez jestem zielona...i nawet sie jeszcze nie interesuje, bo boje sie zapeszac...czekam na 28.01 na prenatalne jak jak zbawienie. Potem zaczne robic zakupy maluchowe :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prenatalne 26 stycznia.

Jesteśmy już 3 ;)

Friend lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • hella Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zapisałam się na prenatalne i mam usg 29 stycznia. Nie mogę się doczekać bo na pierwszym usg (5 tc) nawet nie słyszałam tętna, bo było za wcześnie.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam, że czasami jak coś mi wpadnie w oko to nie ma bata - muszę to mieć.
    Tak było z iPadem, z autem, a teraz z wózkiem ;) Jeszcze nie kupuję, ale na fb mam polubianych kilka stron i wyświetlają mi się takie perełeczki :)

s1985 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prenatalne 28 stycznia. Zastanawiam sie czy nie za wczesnie - to bedzie 11 tyd 4 dni..

Moja gin mimzlecila pomiedzy 28 stycznia a 8 lutym

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wózek firmy tutek podoba :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma1985 wrote:
    ja prenatalne 28 stycznia. Zastanawiam sie czy nie za wczesnie - to bedzie 11 tyd 4 dni..

Moja gin mimzlecila pomiedzy 28 stycznia a 8 lutym

O to mi raźniej :-) wazne zeby dzidzia miala wiecej niz 45mm. Zalecaja od 11tyg wiec powinno byc dobrze :-)

Emma1985 lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ja tak mam, że czasami jak coś mi wpadnie w oko to nie ma bata - muszę to mieć.
    Tak było z iPadem, z autem, a teraz z wózkiem ;) Jeszcze nie kupuję, ale na fb mam polubianych kilka stron i wyświetlają mi się takie perełeczki :)

Ja tak nie mam. Ale moj mąż nadrabia za nad dwoje :-)

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    O to mi raźniej :-) wazne zeby dzidzia miala wiecej niz 45mm. Zalecaja od 11tyg wiec powinno byc dobrze :-)

Super :) wszystko bedzie ok - moja kruszyna ma dzisiaj 4 cm wiec spokojnie bedzie miec okolo 5 cm za 9 dni:)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o zakupach nie mysle i raczej dlugo nie bede myslala...z reszta jesli to bedzie chlopiec to duzo nie kupie...

dzisiaj naprawde czuje sie swietnie, spacerek okolo godzinny, dotlenilam siebie i malego.
    teraz mlody spi, ja zjadlam tabliczke czekolady i sie zastanawiam co jeszcze wciagnac

• letty Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja ogolnie marze zeby isc do wojska. maz jest zolnierzem, sama mialam skladac papiery zaraz po maturze, ale czlowiek glupi wtedy byl...teraz zaluje...jednak jak juz drugie bedzie odchowane to zloze papiery i sprobuje najpierw do NSR-ow a pozniej moze cos wiecej :)

o fajne plany! zawsze myślałam, że to tylko osoby bezdzietne mogą być w wojsku z względów na wieczny brak czasu

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    o fajne plany! zawsze myślałam, że to tylko osoby bezdzietne mogą być w wojsku z względów na wieczny brak czasu
    nie, nie. teraz kazdy zdolny do sluzby moze pracowac w wojsku :)

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ