X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zadowolona z momentu ciąży. Subiektywnie uwazam, ze udalo mi sie duzo osiagnac w kwestii kariery zawodowej (jakkolwiek nieskromnie to zabrzmialo :-) ) i mam ciężko wypracowamna pozycje na rynku pracy, licze ze nie bede miala problemu z powrotem na pelen etat. Zreszta ja ciagle cos robie i bede robila dodatkowo, zeby o mnie nie zapomnieli hehe :-)
    A co do rodziny. Moi rodzice wspieraja nas bardzo, pomagaja, wiem ze mama pomoze ni z maluszkiem jak bede chciala wrocic do pracy. Nigdy nie mieli pieniedy, sa skromnymi ludzmi, ale serce by mi i siostrze oddali. Zreszta mojego meza traktuja jak syna. Niestety w druga strone to nie dziala. Tesc moze i mnie lubi, ale tesciowa... Bardzo odmienne zdania zawsze mialysmy. Nie interesuje sie mna ani ciążą. W ogole traktuje mnie jako zlo konieczne. Oni maja juz wnuczke i wiem, ze ona zawsze bedzie ich jedynym oczkiem w glowie.

Swoja droga jak sie dzis na opowiesci zebralo nam hehe :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Też się właśnie nad tym zastanawiam :)
    I ja, bo my ten sam rocznik, tylko ja z grudnia :-)

Martynka30 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Swoja droga jak sie dzis na opowiesci zebralo nam hehe :-)

czasem dobrze jest sie komus wyzalic w podobnej sytuacji :)

pigułka, SyHa85 lubią tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodze drugie dziecko w wieku 25 lat, chcialam nawet wczesniej ale szukalam najpierw pracy i potem tak ponad rok pracowalam i dopiero podjelismy decyzje ze juz wlasciwie nie ma na co czekac no a jeszcze pol roku zajely staranka i tak sie zeszlo. Studia (licencjat) skonczylam tylko po to zeby rodzice mi nie gledzili. Nie jestem typem karierowiczki, kocham zajmowac sie domem, zreszta tu gdzie mieszkam tez nir ma pracy, ogolnie mieszkam na wiosce, mam 10km do miasta ale tu jest 25% bezrobocia wiec czy po szkole czy bez zostaje praca w sklepach i punktach kredytowych, no chyba ze ktos ma rodzine albo znajomosci. Z biznesem tez ciezko, trzeba miec pieniadze i dobry pomysl bo ogolnie widze, ze jak sie cos tu w okolicy otwiera to za rok sie zamyka ;-) Po slubie jestesmy 2,5 roku, mialam 22 a maz 24 i tez wszyscy mysleli, ze jestem w ciazy bo zorganizowalismy tylko male przyjecie w 3 miesiace ale to dlatego, ze nie bylo nas stac na weselicho a bardzo chcielismy byc juz malzenstwem po UWAGA 10 (!!) latach razem, zaczelismy sie spotykac jak mialam 13 lat ;-) to takie gowniarskie wtedy bylo ale coz, mozna powiedziec pierwsza milosc :-) mielismy po kilku latach rok przerwy na eksperymenty ale jednak zatesknilismy oboje.

Dagmara, kaarolaa, smerfetka84, s1985 lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam że to piękne znaleźć miłość w dzieciństwie :)

alicjaaaa lubi tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja dokładnie 30 stycznia będę miała 31 :)
    Ja 13 lutego mam 31 urodziny :) Widzę, że nas tu dużo z rocznika 1985 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:51

SyHa85, Emma1985, Martynka30, s1985 lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne, choc czasem dziwnie jest bo wlasniwie wszystkie wspomnienia mamy wspolne, nie ma o czym sobie opowiadac bo przeciez wiemy o sobie wszystko lepiej niz ktokolwiek inny ;-) wlasnie sobie uswiadomilam, ze ja z moim mezem spedzilam juz polowe swojego zycia, wow :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:54

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem z rocznika '85.:-)

Emma1985, SyHa85, Martynka30, opóźniona, s1985 lubią tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Nelk Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę że moimi wypocinami udało mi się Was ściągnąć na inny temat, bo czytając Was wcześniej można było wyczuć olbrzymi stres i niepewność. A teraz ani słowa o zamartwianiu że z dziećmi coś nie tak :-))

kaarolaa, Sanka, SyHa85, alicjaaaa, opóźniona, s1985 lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często wspominam dzieciństwo. Niedawno bawiłam się w chowanego z koleżankami a dziś sama mam malucha pod sercem.... czasem brakuje mi dzieciństwa..

kaarolaa, alicjaaaa lubią tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Między mną, a moim S. też jest duża różnica wieku - 11 lat.
    Też na początku rodzice mieli z tym problem, chociaż u mnie w rodzinie, to nic niezwykłego - babcia 12 lat młodsza od dziadka, a dwoje braci mojej mamy mają żony młodsze o 10 lat

No tak, to spore ułatwienie gdy taka sytuacja już w rodzinie wystapiła. Ja niestety jestem pierwsza i przecieram szlaki ;) sprawy nie ułatwiał jeszcze fakt ze miedzy moim tata a jego bratem jest 11 lat różnicy czyli właściwie moj maz i stryj sa rownolatkami.

Ale ja juz sie tym nie przejmuje, jestem bardzo szczesliwa i zadowolona ze wszystkiego co mnie w zyciu spotkało. Dziś cały dzień na zajeciach usmiecham sie do siebie i nie moge doczekac sie jutrzejszej wizyty. Wierze ze wszystko bedzie dobrze i ciesze sie ze bede mogla zobaczyc mojego miniludzika :D

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cesarek ja zawsze myslałam że góra 2 cesarki robią a mój lekarz ostatnio mówił że robił w 37 tygodniu dziewczynie 34 letniej cesarkę bo to była jej 4 ciąża rozwiązana przez cc :)

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia wrote:
    Ja często wspominam dzieciństwo. Niedawno bawiłam się w chowanego z koleżankami a dziś sama mam malucha pod sercem.... czasem brakuje mi dzieciństwa..
    szczerze to ja chetnie sama bym sie jeszcze w cos pobawila, wspominam wszytskie wakacja, jak sie pol wioski schodzilo do nas na podworze bo najwieksze we wsi i bylo gdzie sie chowac czy grac w pilke :) zima to ma zawsze odwala jak pierwszy snieg pada i musze jak glupia pobiegac...w tym roku z malym biegalismy pod blokiem :) ja bym chciala zeby moje dzieci znaly te zabawy, ktore nas wychowaly...dlatego ciesze sie ze mamy rodzicow na wsi i mysle, ze wakacje beda dla nich rownie mile i godne zapamietania jak dla nas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra fajnie i milo dzisiaj tutaj, ale ja ide na spacer z synem....maz bedzie w domu dopiero po 20, teraz spacere, jak wroce mlody pojdzie spac, poltorej godzinki bede miala dla siebie, pozniej juz szybko minie i wieczor i mlody spac :)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak czas szybko leci niedawno byłyśmy dziećmi a teraz same będziemy miec dzieci :) i po tych dzieciach dopiero widac jak czas leci.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja urodze 2 dziecko maja 26 lat i tez zajme sie pozniej jakas kariera zawodowa, chociaz znajac mozliwosci mista, w ktorym mieszkam pozostanie mi kasa w biedronce :)

lubię za późniejszą karierę :D a co do kasy... spójrz na to z innej strony... najpierw kasa potem kierownik ;) a później otworzysz własną biedronkę :D a może się przeprowadzicie? i wtedy cały świat się uśmiechnie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    lubię za późniejszą karierę :D a co do kasy... spójrz na to z innej strony... najpierw kasa potem kierownik ;) a później otworzysz własną biedronkę :D a może się przeprowadzicie? i wtedy cały świat się uśmiechnie :)
    ja ogolnie marze zeby isc do wojska. maz jest zolnierzem, sama mialam skladac papiery zaraz po maturze, ale czlowiek glupi wtedy byl...teraz zaluje...jednak jak juz drugie bedzie odchowane to zloze papiery i sprobuje najpierw do NSR-ow a pozniej moze cos wiecej :)

letty lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja urodzę pierwsze dziecko jak skończę 28 lat (ur 3go termin porodu na 19go) mój TŻ będzie miał 34. I też juz od dawna słyszeliśmy,że najwyższy czas bo jesteśmy ze sobą już tyle lat ( w lipcu 8 lat ) od 4 razem mieszkamy. U nas ani moja mama ani rodzice TŻ jeszcze nie wiedzą o ciąży, z rodziny wie tylko moja siostra. Trochę obawiam się reakcji mojej mamy, bo jest trochę "staroświecka" a tu dzidziuś bez ślub. Za to podejrzewam,że teściowie oszaleją z radości, bo mój TŻ jest jedynakiem (teściowa miała problemy z donoszeniem ciąży, a jeden maluszek zmarł 2 dni po urodzeniu)

Co do tych krytykujących to chyba nie mają zbyt ciekawego własnego życia skoro muszą się interesować życiem innych. Moja przyjaciółka urodziła w niedzielę 3 dziecko (upragnioną córeczkę) i twierdzi,że to nie jest jej ostatnie słowo hehehehe. Mam też znajomą, którą jest obecnie w 6 ciąży i świetnie sobie radzi z dzieciakami.

A w jakis szczególny sposób informowałyście rodzinke czy tak normalnie? Bo dla teściów mamy pomysł, ale dla mojej mamy i babci niestety nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 13:29

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny ja urodzę pierwsze dziecko jak skończę 28 lat (ur 3go termin porodu na 19go) mój TŻ będzie miał 34. I też juz od dawna słyszeliśmy,że najwyższy czas bo jesteśmy ze sobą już tyle lat ( w lipcu 8 lat ) od 4 razem mieszkamy. U nas ani moja mama ani rodzice TŻ jeszcze nie wiedzą o ciąży, z rodziny wie tylko moja siostra. Trochę obawiam się reakcji mojej mamy, bo jest trochę "staroświecka" a tu dzidziuś bez ślub. Za to podejrzewam,że teściowie oszaleją z radości, bo mój TŻ jest jedynakiem (teściowa miała problemy z donoszeniem ciąży, a jeden maluszek zmarł 2 dni po urodzeniu)

Co do tych krytykujących to chyba nie mają zbyt ciekawego własnego życia skoro muszą się interesować życiem innych. Moja przyjaciółka urodziła w niedzielę 3 dziecko (upragnioną córeczkę) i twierdzi,że to nie jest jej ostatnie słowo hehehehe. Mam też znajomą, którą jest obecnie w 6 ciąży i świetnie sobie radzi z dzieciakami.

A w jakis szczególny sposób informowałyście rodzinke czy tak normalnie? Bo dla teściów mamy pomysł, ale dla mojej mamy i babci niestety nie...

Ja widziałam niedawno jak w ciekawy sposób informowali dziadków, takie troche dla zabawy bardziej ;)
    youtube.com/watch?v=xjuwkGXXy4Q

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale dzisiaj mamy "dzień otwarty" - ile sie dowiedziałysmy o sobie :)

Ja mam wspaniała mamę i bardzo fajnych teściów, którzy kochaja mnie jak własne dziecko (juz 14 lat ;). Tesciowie mieszkaja od 10 lat w USA ale dzwonią, raz na rok przyjezdzają,pewnie za kilka lat wrócą. Czuje sie przez nich rozpieszczana, połowa mojej garderoby pochodzi od nich a tesciowa juz zapowiedziala, ze naszemu dziecku niczego nie zabraknie ;)Dodam, ze to głównie tesciowie sfinansowali nasze wyjazdy do kliniki leczenia niełodnosci i zabiegi inseminacji. Ogólnie wszyscy sa bardzo szczesliwi z powodu ciąży bo to bedzie 1 wnuk w rodzinie. Ani moj brat ani brat męża nie maja dzieci. Ja jestem bardzo rodzinna osoba i takie wsparcie jest dla mnie bardzo ważne.

Pochwale sie, ze dzis odbieramy "samochód rodzinny". Do tej pory jeżdzilam 2 osobowym Smartem ale skoro dzidzia ma sie pojawic i nadazyła sie okazja to kupilsmy 5 os auto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:09

pigułka, kaarolaa, s1985 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ