Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki te które nie pracują do poczytania o zasiłku 1000 zł na dziecko
http://smakimacierzynstwa.pl/1000-zl-na-dziecko-od-stycznia-2016/opóźniona lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
hella wrote:Ja rodzicom i teściom mam zamiar przekazać radosną nowinę na dzień dziadków
Mogą mieć fajne miny
Mam nadzieje, że będą się cieszyć, bo oboje z mężem jesteśmy najstarszymy dziećmi i innych wnuków nie mają
My też chcieliśmy powiedzieć w dzień babci i dziadka, ale poczekamy na wyniki USG w 12 tyg tak w razie "w".
A napiszcie jeszcze proszę jak tam z waszymi biustami. Mnie po nocy strasznie piersi bolą, nigdy nie były specjalnie małe, teraz też niewiele urosł, ale są mega twarde i bolące. Trochę mi pomaga spanie w sportowym biustonoszu. Może macie jakies swoje sposoby. -
Wychodzi na to że jestem z Was wszystkich najmłodsza. Czuje się teraz jak dziecko.
pierwsze dziecko urodziłam mając 18 lat, drugie urodze mając 22 lata. Pierwsze to typowa wpadka, ale teraz nie wyobrazam sobie życia bez mojej córeczki. Drugie to świadoma decyzja, ja nie pracuje. Studiuje, zajmuje się domem i córka. Pracuje tylko mąż. Mamy własne dwupokojowe mieszkanie, możemy dorobić w razie czego trzeci pokój. Moi rodzice jeszcze nie wiedzą, ale teściowie już tak i bardzo się cieszą.
hella, kaarolaa lubią tę wiadomość
[/url]
-
Rudi88 wrote:My też chcieliśmy powiedzieć w dzień babci i dziadka, ale poczekamy na wyniki USG w 12 tyg tak w razie "w".
Też planowałam poczekać ale widze, że rodzice zaczynają coś zauważać (widzimy się co weekend) i pytają. Udało mi się to zrzucić na zamieszanie z kupnem mieszkania i egzaminami, ale dłużej już nie dam rady. Poproszę ich tylko by wstrzymali się z chwaleniem aż będę po drugim usg pod koniec stycznia. -
Moje piersi niestety dużo urosły i bolą, z tym, że ten ból przychodzi falowo. W jeden dzień urosną i bardzo bolą, a potem każdego kolejnego dnia jest lepiej, potem znowu wchodzą w fazę wzrostu. Niestety sposobu na nie nie znalazłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:31
-
Martynka30 wrote:Mnie w ogóle piersi nie bolą a że mam mały biuścik tylko delikatnie urosły, ciekawe jak ja później dziecko będę karmić >
Mnie bolą i co ciąża są coraz większe a startowałam z małego b a teraz mam 80 gMartynka30, alicjaaaa lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Moje piersi sa teraz jak silikony. Maz dotyka i mowi: wow jaaakie piersi..
Dobra zbieram sie na wizyte do gina..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:35
s1985 lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Martynka30 wrote:Dzięki kochana na wsparcie, u mnie biust w najmniejszym rozmiarze
zawsze miałam kompleksy.
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
alicjaaaa wrote:Między mną, a moim S. też jest duża różnica wieku - 11 lat.
Też na początku rodzice mieli z tym problem, chociaż u mnie w rodzinie, to nic niezwykłego - babcia 12 lat młodsza od dziadka, a dwoje braci mojej mamy mają żony młodsze o 10 lat
U nas jest 9 lat różnicy, ale rodzice jakos nie mieli z tym problemu. Jedynie mój brat się śmiał (najstarszy), że jego najmłodsza siostra, a ma faceta starszego od niegoJedynie nie mogę sobie czasem poradzić z mężem, bo wiecznie mi powtarza, że starucha sobie wzięłam. A mi to nigdy nie przeszkadzało, a wręcz przeciwnie, bo gdy się poznaliśmy miałam 20 lat. Moi rówieśnicy to byli dla mnie bardzo dziecinni.
A co do dzieci to córkę urodziłam mając prawie 27 lat, drugie będzie w wieku 28.
Ale czasem z M się śmiejemy, że nasze dziecko mogłoby mieć już 7 lat, bo po kilku miesiącach znajomości, kiedy ja zaczynałam studia, M rzucił "zróbmy sobie dziecko!". Gdyby nie moje studia, to mogłabym być już mamą od jakiś 7 lat -
Friend wrote:Ej nie chwalcie się silikonami, bo moje tez nie są największe i mi się tylko smutno robi:-(
Martynka30, s1985 lubią tę wiadomość
-
mi biust zaczął poźno rosnąć. Przed ciążą przy wadze 55kg miałam 70-75 d/e zalezy jaki sklep i jaki rodzaj biustonosza. W Weekend wybieram się do sklepu, więc się zobaczy co tam urosło
A wracając do powiadamiania to tesciowie mieszkają 30km od nas, więc nie często się widujemy. Moja mama a tym samym osiedlu, ale po jego drugiej stronie, a że teraz zima to można troszkę jeszcze brzuszek zamaskowac. -
nick nieaktualnyja mam taki sredni biust, nie za duzy nie za maly...ogolnie juz nie boli, bardzo bolał od zagniezdzenia do okolo 6 tc...teraz jest tylko pelniejszy, ale juz nie twardy...boje sie co znow sie zacznie po porodzie, w ciagu 2 tyg biust urosł mi ze 3 rozmiary...mama do szpitala nie nadazyla mi dowozic wieksze rozmary.....
-
Martynka30 wrote:Mnie w ogóle piersi nie bolą a że mam mały biuścik tylko delikatnie urosły, ciekawe jak ja później dziecko będę karmić >
Mam to samo, mały biust i niewiele urósł póki co. Raczej mnie piersi nie bolą, jak już to czasami sutki są trochę bardziej wrażliwe na ból ale to sporadycznie
I też zawsze miałam kompleksy, no bo jestem co tu kryć PŁASKAale teraz już mi to tak nie przeszkadza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:11
Martynka30, s1985 lubią tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
Dziewczyny, od jutra w rossmanie promocja na kosmetyki Palmers. Drugi produkt za 50%
A ja właśnie na fb zobaczylam post ze zdjęciem nowego koloru wózka Bebetto Murano - biało/szaro/różowy
Z przykrością stwierdzam, że muszę go mieć! (Jeśli w brzuszku mieszka córeczka)alicjaaaa, Lulu83, s1985, Betty Boop lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.