Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
malika89 wrote:Ja zawsze chciałam w sypialni ogromną szafę i łóżko. Teraz też chcę ogromną szafę, ale zamiast łóżka kupimy dwuosobowy rozkładany fotel, żeby spać przy maleństwie, a za dnia jak łotel będzie złożony, żeby usiąść i nakarmić czy poprostu posiedzieć. Dodatkowo łóżeczko, komoda z szufladami i już
Ja właśnie mam w sypialni duże łóżko i dużą szafę.
I powiem szczerze nie wyobrażam sobie żebym teraz to łóżko miała składać i rozkładać zwłaszcza z moim kręgosłupemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 20:30
Martynka30, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:My o wyprawce też planujemy pomyśleć po 20 tyg, myśleliśmy tak kwiecień
No ja tez tak chce dopiero na wiosne. Jeslu bedzie chlopak to jakies rzeczy na pewno mi skapna od kuzynki, dziewczynek niestety w rodzinie nie ma...[/url]
-
Teściowie
Ja z nimi mieszkam, budujemy dom i mam nadzieję, że do sierpnia skończymy
Bardzo bym chciała już urodzić u siebie... Gdyby nie to, że mieszkam z nimi już ładnych parę lat to pewnie bym nie narzekała, ale teraz już mnie dosłownie wszystko wnerwia, zwłaszcza jak bardzo źle się czuję...
-
Dziewczyny oglądacie mecz na Polsacie??? Ja jestem sama , bo TŻ na 14 w pracy ( służba nie drużba)i nie wiem czy w samotności wytrzymam te emocje ...
monika454, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Dziewczyny oglądacie mecz na Polsacie??? Ja jestem sama , bo TŻ na 14 w pracy ( służba nie drużba)i nie wiem czy w samotności wytrzymam te emocje ...
Dziękuje za przypomnienie bo na śmierć zapomniałam!
teraz tylko musze wziąć deskę, nóż i kiełbaskę do fasolki po bretońsku
Dziś po pracy poszłam do sklepu, najpierw do jednego i kupiłam kilka rzeczy w tym po spagetti, które chciałam zrobić. Następnie udałam się do sklepu mięsnego, zakupiłam mięsko ale patrzę jest fasolka! to kupie jeszcze fasolkę i wziełam 2 opakowania a do niej ileś kiełbaski i boczku...robie dalej zakupy i patrze a na półce stały "pikle pomidorowe" a nagle zachciało mi sie pomidorówki patrze po sklepie i widzę, że śmietany nie było i dzięki temu nie kupiłam jeszcze mięsa i śmietany to pomidorówki...ale chyba jutro zrobie. Tak to jest chcieć zjeść 3 rzeczy narazDominique88, SyHa85 lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
monika454 wrote:Dziękuje za przypomnienie bo na śmierć zapomniałam!
teraz tylko musze wziąć deskę, nóż i kiełbaskę do fasolki po bretońsku
Dziś po pracy poszłam do sklepu, najpierw do jednego i kupiłam kilka rzeczy w tym po spagetti, które chciałam zrobić. Następnie udałam się do sklepu mięsnego, zakupiłam mięsko ale patrzę jest fasolka! to kupie jeszcze fasolkę i wziełam 2 opakowania a do niej ileś kiełbaski i boczku...robie dalej zakupy i patrze a na półce stały "pikle pomidorowe" a nagle zachciało mi sie pomidorówki patrze po sklepie i widzę, że śmietany nie było i dzięki temu nie kupiłam jeszcze mięsa i śmietany to pomidorówki...ale chyba jutro zrobie. Tak to jest chcieć zjeść 3 rzeczy naraz
ja w weekend bedę gotować fasolke , bo mój juz od tygodnia za mną łazi i gdera żebym zrobiła.
Mama czasami tak,że cos bym zjadła teraz natychmiast, a kupie wezmę gryza i stwierdzam,że jednak nie chce... szkoda gadać.
My na szczęście mieszkamy na swoim. Mamy małe mieszkanko (50m2, 3 pokoje) ale narazie starcza. W przyszłości chcemy kupic stary dom, najlepiej z pruskiej cegły. -
Hej
Ja w sobotę skończyłam 29 lat. Pierwsze dziecko urodziłam w maturalnej klasie mając 19 lat. Też się trochę wtedy nasłuchałam i w ogóle i było mi ciężko, bo nie miałam za bardzo pomocy. Jednak udało mi się skończyć szkołę i zdać maturę.
Nie miałam tak różowo, jakbym chciała, bo jak Młoda miała 2 latka to jej "tatuś" nas zostawił i musiałam wrócić do rodziców
W międzyczasie udało mi się znaleźć pracę i nawet odłożyć na studiaZrobiłam co prawda tylko licencjat, ale to zawsze coś
A później na horyzoncie pojawił się mój obecny Mąż. Mieszkamy na jednej ulicy i znamy się praktycznie od podstawówki. I jeden wpis na fb wystarczył, żebyśmy zaczęli się spotykać. A od sierpnia jesteśmy małżeństwem.
Na teściową nie mogę narzekać, bo to dobra kobieta jest. Nasze Maleństwo będzie jej drugim wnukiem/wnuczkąMłodsza siostra mojego Męża we wrześniu urodziła córeczkę.
Moi rodzice (u których mieszkamy) nawet się ucieszyli na wieść o ciąży
Co do wózka, ubranek i innych akcesoriów dla Dziecka - nie mam nic, bo wszystkie rzeczy porozdawałam
Życzę Wam spokojnego wieczoru i gratuluję udanych wizyt -
Rudi88 wrote:Dziewczyny oglądacie mecz na Polsacie??? Ja jestem sama , bo TŻ na 14 w pracy ( służba nie drużba)i nie wiem czy w samotności wytrzymam te emocje ...
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Tarczycowe koleżanki
prośba o pomoc.
Miesiąc temu robiłam TSH i wyszło 3,2. Od miesiąca biorę Letox50. Dzisiaj powtórzyłam i wyszło lepiej, bo 1,2 ;FT4 1,22, ale przeciwciała ATPO 86 (przy normie 60). Nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą i nie wiem, co to znaczy. Idę jutro do endokrynologa, ale widziałam, że większość z Was orientuje się w temacie. Może uspokoicie trochębo lekko się zestresowałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 20:54
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
Skonsultowałam dziś wyniki NT z innym ginekologiem i powiedział mi, że mimo, że on się zajmuje prenatalnymi badaniami to mam zaczekać do piątku, aż dzidzia jeszcze troszkę podrośnie. Wrzucam zdjęcie mojego maluszka.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12a4146ca0ef.jpgfasolkarośnie, malika89, pigułka, kaarolaa, monika454, Nelk, SyHa85, Emma1985, celia, Martynka30, Lulu83, alicjaaaa, monirek, Kw14tuszek, Edzia;), MiMK lubią tę wiadomość
-
malika89 wrote:Obowiązkowo! Pochodzę z miasta gdzie piłka ręczna jest na bardzo wysokim poziomie (Orlen Wisła), więc "grzechem" by było nie oglądać
Tez z mezem ogladamy i z nerwow mnie brzuch bolimalika89 lubi tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nick nieaktualnyRudi88 wrote:Dziewczyny oglądacie mecz na Polsacie??? Ja jestem sama , bo TŻ na 14 w pracy ( służba nie drużba)i nie wiem czy w samotności wytrzymam te emocje ...
-
Agsha wrote:Cudne wieści. A Ty nie jesteś troszkę do przodu? Bo chyba duża dzidzia na koniec 8tc?
Tak! Wg OM mam 8+6, a wg usg 9+5! I badz tu czlowieku madry ktory wkoncu tydzien;)malika89 lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
beza_cytrynowa wrote:Tarczycowe koleżanki
prośba o pomoc.
Miesiąc temu robiłam TSH i wyszło 3,2. Od miesiąca biorę Letox50. Dzisiaj powtórzyłam i wyszło lepiej, bo 1,2 ;FT4 1,22, ale przeciwciała ATPO 86 (przy normie 60). Nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą i nie wiem, co to znaczy. Idę jutro do endokrynologa, ale widziałam, że większość z Was orientuje się w temacie. Może uspokoicie trochębo lekko się zestresowałam...
Mi wyszło TSH 4,58 mam nadzieję ze spadnie biorę euthroxyl. Endokrynolog tez mnie skierowała na przeciwciała TPO ciekawe co wyjdzie. Mam nadzieję ze ok. -
nick nieaktualny