X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dere Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę że pojawił się mój ulubiony temat teściów:) temat rzeka :) ale odnośnie pierwszej teściowej, na drugą nie mogę narzekać bo jeszcze nie podupadła a mieszka 3km od nas:D

fasolkarośnie lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ja zawsze chciałam w sypialni ogromną szafę i łóżko. Teraz też chcę ogromną szafę, ale zamiast łóżka kupimy dwuosobowy rozkładany fotel, żeby spać przy maleństwie, a za dnia jak łotel będzie złożony, żeby usiąść i nakarmić czy poprostu posiedzieć. Dodatkowo łóżeczko, komoda z szufladami i już :)

Ja właśnie mam w sypialni duże łóżko i dużą szafę.
    I powiem szczerze nie wyobrażam sobie żebym teraz to łóżko miała składać i rozkładać zwłaszcza z moim kręgosłupem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 20:30

Martynka30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    My o wyprawce też planujemy pomyśleć po 20 tyg, myśleliśmy tak kwiecień :)

No ja tez tak chce dopiero na wiosne. Jeslu bedzie chlopak to jakies rzeczy na pewno mi skapna od kuzynki, dziewczynek niestety w rodzinie nie ma...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • fasolkarośnie Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowie :) Ja z nimi mieszkam, budujemy dom i mam nadzieję, że do sierpnia skończymy :) Bardzo bym chciała już urodzić u siebie... Gdyby nie to, że mieszkam z nimi już ładnych parę lat to pewnie bym nie narzekała, ale teraz już mnie dosłownie wszystko wnerwia, zwłaszcza jak bardzo źle się czuję...

3d283efdb5040aa00d3bbd0ddc5d012d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądacie mecz na Polsacie??? Ja jestem sama , bo TŻ na 14 w pracy ( służba nie drużba)i nie wiem czy w samotności wytrzymam te emocje ...

monika454, SyHa85 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny oglądacie mecz na Polsacie??? Ja jestem sama , bo TŻ na 14 w pracy ( służba nie drużba)i nie wiem czy w samotności wytrzymam te emocje ...

Dziękuje za przypomnienie bo na śmierć zapomniałam!
    teraz tylko musze wziąć deskę, nóż i kiełbaskę do fasolki po bretońsku :P

Dziś po pracy poszłam do sklepu, najpierw do jednego i kupiłam kilka rzeczy w tym po spagetti, które chciałam zrobić. Następnie udałam się do sklepu mięsnego, zakupiłam mięsko ale patrzę jest fasolka! to kupie jeszcze fasolkę i wziełam 2 opakowania a do niej ileś kiełbaski i boczku...robie dalej zakupy i patrze a na półce stały "pikle pomidorowe" a nagle zachciało mi sie pomidorówki patrze po sklepie i widzę, że śmietany nie było i dzięki temu nie kupiłam jeszcze mięsa i śmietany to pomidorówki...ale chyba jutro zrobie. Tak to jest chcieć zjeść 3 rzeczy naraz :P

Dominique88, SyHa85 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziękuje za przypomnienie bo na śmierć zapomniałam!
    teraz tylko musze wziąć deskę, nóż i kiełbaskę do fasolki po bretońsku :P

Dziś po pracy poszłam do sklepu, najpierw do jednego i kupiłam kilka rzeczy w tym po spagetti, które chciałam zrobić. Następnie udałam się do sklepu mięsnego, zakupiłam mięsko ale patrzę jest fasolka! to kupie jeszcze fasolkę i wziełam 2 opakowania a do niej ileś kiełbaski i boczku...robie dalej zakupy i patrze a na półce stały "pikle pomidorowe" a nagle zachciało mi sie pomidorówki patrze po sklepie i widzę, że śmietany nie było i dzięki temu nie kupiłam jeszcze mięsa i śmietany to pomidorówki...ale chyba jutro zrobie. Tak to jest chcieć zjeść 3 rzeczy naraz :P

ja w weekend bedę gotować fasolke , bo mój juz od tygodnia za mną łazi i gdera żebym zrobiła.
    Mama czasami tak,że cos bym zjadła teraz natychmiast, a kupie wezmę gryza i stwierdzam,że jednak nie chce... szkoda gadać.
    My na szczęście mieszkamy na swoim. Mamy małe mieszkanko (50m2, 3 pokoje) ale narazie starcza. W przyszłości chcemy kupic stary dom, najlepiej z pruskiej cegły.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja w sobotę skończyłam 29 lat. Pierwsze dziecko urodziłam w maturalnej klasie mając 19 lat. Też się trochę wtedy nasłuchałam i w ogóle i było mi ciężko, bo nie miałam za bardzo pomocy. Jednak udało mi się skończyć szkołę i zdać maturę.
    Nie miałam tak różowo, jakbym chciała, bo jak Młoda miała 2 latka to jej "tatuś" nas zostawił i musiałam wrócić do rodziców :(
    W międzyczasie udało mi się znaleźć pracę i nawet odłożyć na studia :) Zrobiłam co prawda tylko licencjat, ale to zawsze coś ;)
    A później na horyzoncie pojawił się mój obecny Mąż. Mieszkamy na jednej ulicy i znamy się praktycznie od podstawówki. I jeden wpis na fb wystarczył, żebyśmy zaczęli się spotykać. A od sierpnia jesteśmy małżeństwem.
    Na teściową nie mogę narzekać, bo to dobra kobieta jest. Nasze Maleństwo będzie jej drugim wnukiem/wnuczką :) Młodsza siostra mojego Męża we wrześniu urodziła córeczkę.
    Moi rodzice (u których mieszkamy) nawet się ucieszyli na wieść o ciąży :)

Co do wózka, ubranek i innych akcesoriów dla Dziecka - nie mam nic, bo wszystkie rzeczy porozdawałam :)

Życzę Wam spokojnego wieczoru i gratuluję udanych wizyt :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• malika89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Obowiązkowo! Pochodzę z miasta gdzie piłka ręczna jest na bardzo wysokim poziomie (Orlen Wisła), więc "grzechem" by było nie oglądać :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczycowe koleżanki ;-) prośba o pomoc.

Miesiąc temu robiłam TSH i wyszło 3,2. Od miesiąca biorę Letox50. Dzisiaj powtórzyłam i wyszło lepiej, bo 1,2 ;FT4 1,22, ale przeciwciała ATPO 86 (przy normie 60). Nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą i nie wiem, co to znaczy. Idę jutro do endokrynologa, ale widziałam, że większość z Was orientuje się w temacie. Może uspokoicie trochę ;-) bo lekko się zestresowałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 20:54

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultowałam dziś wyniki NT z innym ginekologiem i powiedział mi, że mimo, że on się zajmuje prenatalnymi badaniami to mam zaczekać do piątku, aż dzidzia jeszcze troszkę podrośnie. Wrzucam zdjęcie mojego maluszka.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12a4146ca0ef.jpg

fasolkarośnie, malika89, pigułka, kaarolaa, monika454, Nelk, SyHa85, Emma1985, celia, Martynka30, Lulu83, alicjaaaa, monirek, Kw14tuszek, Edzia;), MiMK lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Obowiązkowo! Pochodzę z miasta gdzie piłka ręczna jest na bardzo wysokim poziomie (Orlen Wisła), więc "grzechem" by było nie oglądać :)

Tez z mezem ogladamy i z nerwow mnie brzuch boli

malika89 lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    te ogladam, chociaz jest mi strasznie zle, mam mdlosci i mega wzdecie. brzuch mnie tak kuje...bleeee, wieczory sa najgorsze dla mnie.

• malika89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Tez z mezem ogladamy i z nerwow mnie brzuch boli
    Takie emocje powinny być zakazane w ciąży :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam, kiedyś nawet grałam ale to było daaaaawno :-D

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Cudne wieści. A Ty nie jesteś troszkę do przodu? Bo chyba duża dzidzia na koniec 8tc?

Tak! Wg OM mam 8+6, a wg usg 9+5! I badz tu czlowieku madry ktory wkoncu tydzien;)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Tarczycowe koleżanki ;-) prośba o pomoc.

Miesiąc temu robiłam TSH i wyszło 3,2. Od miesiąca biorę Letox50. Dzisiaj powtórzyłam i wyszło lepiej, bo 1,2 ;FT4 1,22, ale przeciwciała ATPO 86 (przy normie 60). Nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą i nie wiem, co to znaczy. Idę jutro do endokrynologa, ale widziałam, że większość z Was orientuje się w temacie. Może uspokoicie trochę ;-) bo lekko się zestresowałam...

Mi wyszło TSH 4,58 mam nadzieję ze spadnie biorę euthroxyl. Endokrynolog tez mnie skierowała na przeciwciała TPO ciekawe co wyjdzie. Mam nadzieję ze ok.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dowiesz się w dniu porodu ;-)

monika454 lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Domi dowiesz się w dniu porodu ;-)

No tak:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaginęły, chyba tak mecz ogladaja :-) polska wygrala...

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ