X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dere Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę że pojawił się mój ulubiony temat teściów:) temat rzeka :) ale odnośnie pierwszej teściowej, na drugą nie mogę narzekać bo jeszcze nie podupadła a mieszka 3km od nas:D

fasolkarośnie lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ja zawsze chciałam w sypialni ogromną szafę i łóżko. Teraz też chcę ogromną szafę, ale zamiast łóżka kupimy dwuosobowy rozkładany fotel, żeby spać przy maleństwie, a za dnia jak łotel będzie złożony, żeby usiąść i nakarmić czy poprostu posiedzieć. Dodatkowo łóżeczko, komoda z szufladami i już :)

Ja właśnie mam w sypialni duże łóżko i dużą szafę.
    I powiem szczerze nie wyobrażam sobie żebym teraz to łóżko miała składać i rozkładać zwłaszcza z moim kręgosłupem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 20:30

Martynka30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    My o wyprawce też planujemy pomyśleć po 20 tyg, myśleliśmy tak kwiecień :)

No ja tez tak chce dopiero na wiosne. Jeslu bedzie chlopak to jakies rzeczy na pewno mi skapna od kuzynki, dziewczynek niestety w rodzinie nie ma...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • fasolkarośnie Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowie :) Ja z nimi mieszkam, budujemy dom i mam nadzieję, że do sierpnia skończymy :) Bardzo bym chciała już urodzić u siebie... Gdyby nie to, że mieszkam z nimi już ładnych parę lat to pewnie bym nie narzekała, ale teraz już mnie dosłownie wszystko wnerwia, zwłaszcza jak bardzo źle się czuję...

3d283efdb5040aa00d3bbd0ddc5d012d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądacie mecz na Polsacie??? Ja jestem sama , bo TŻ na 14 w pracy ( służba nie drużba)i nie wiem czy w samotności wytrzymam te emocje ...

monika454, SyHa85 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny oglądacie mecz na Polsacie??? Ja jestem sama , bo TŻ na 14 w pracy ( służba nie drużba)i nie wiem czy w samotności wytrzymam te emocje ...

Dziękuje za przypomnienie bo na śmierć zapomniałam!
    teraz tylko musze wziąć deskę, nóż i kiełbaskę do fasolki po bretońsku :P

Dziś po pracy poszłam do sklepu, najpierw do jednego i kupiłam kilka rzeczy w tym po spagetti, które chciałam zrobić. Następnie udałam się do sklepu mięsnego, zakupiłam mięsko ale patrzę jest fasolka! to kupie jeszcze fasolkę i wziełam 2 opakowania a do niej ileś kiełbaski i boczku...robie dalej zakupy i patrze a na półce stały "pikle pomidorowe" a nagle zachciało mi sie pomidorówki patrze po sklepie i widzę, że śmietany nie było i dzięki temu nie kupiłam jeszcze mięsa i śmietany to pomidorówki...ale chyba jutro zrobie. Tak to jest chcieć zjeść 3 rzeczy naraz :P

Dominique88, SyHa85 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziękuje za przypomnienie bo na śmierć zapomniałam!
    teraz tylko musze wziąć deskę, nóż i kiełbaskę do fasolki po bretońsku :P

Dziś po pracy poszłam do sklepu, najpierw do jednego i kupiłam kilka rzeczy w tym po spagetti, które chciałam zrobić. Następnie udałam się do sklepu mięsnego, zakupiłam mięsko ale patrzę jest fasolka! to kupie jeszcze fasolkę i wziełam 2 opakowania a do niej ileś kiełbaski i boczku...robie dalej zakupy i patrze a na półce stały "pikle pomidorowe" a nagle zachciało mi sie pomidorówki patrze po sklepie i widzę, że śmietany nie było i dzięki temu nie kupiłam jeszcze mięsa i śmietany to pomidorówki...ale chyba jutro zrobie. Tak to jest chcieć zjeść 3 rzeczy naraz :P

ja w weekend bedę gotować fasolke , bo mój juz od tygodnia za mną łazi i gdera żebym zrobiła.
    Mama czasami tak,że cos bym zjadła teraz natychmiast, a kupie wezmę gryza i stwierdzam,że jednak nie chce... szkoda gadać.
    My na szczęście mieszkamy na swoim. Mamy małe mieszkanko (50m2, 3 pokoje) ale narazie starcza. W przyszłości chcemy kupic stary dom, najlepiej z pruskiej cegły.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja w sobotę skończyłam 29 lat. Pierwsze dziecko urodziłam w maturalnej klasie mając 19 lat. Też się trochę wtedy nasłuchałam i w ogóle i było mi ciężko, bo nie miałam za bardzo pomocy. Jednak udało mi się skończyć szkołę i zdać maturę.
    Nie miałam tak różowo, jakbym chciała, bo jak Młoda miała 2 latka to jej "tatuś" nas zostawił i musiałam wrócić do rodziców :(
    W międzyczasie udało mi się znaleźć pracę i nawet odłożyć na studia :) Zrobiłam co prawda tylko licencjat, ale to zawsze coś ;)
    A później na horyzoncie pojawił się mój obecny Mąż. Mieszkamy na jednej ulicy i znamy się praktycznie od podstawówki. I jeden wpis na fb wystarczył, żebyśmy zaczęli się spotykać. A od sierpnia jesteśmy małżeństwem.
    Na teściową nie mogę narzekać, bo to dobra kobieta jest. Nasze Maleństwo będzie jej drugim wnukiem/wnuczką :) Młodsza siostra mojego Męża we wrześniu urodziła córeczkę.
    Moi rodzice (u których mieszkamy) nawet się ucieszyli na wieść o ciąży :)

Co do wózka, ubranek i innych akcesoriów dla Dziecka - nie mam nic, bo wszystkie rzeczy porozdawałam :)

Życzę Wam spokojnego wieczoru i gratuluję udanych wizyt :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• malika89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Obowiązkowo! Pochodzę z miasta gdzie piłka ręczna jest na bardzo wysokim poziomie (Orlen Wisła), więc "grzechem" by było nie oglądać :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczycowe koleżanki ;-) prośba o pomoc.

Miesiąc temu robiłam TSH i wyszło 3,2. Od miesiąca biorę Letox50. Dzisiaj powtórzyłam i wyszło lepiej, bo 1,2 ;FT4 1,22, ale przeciwciała ATPO 86 (przy normie 60). Nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą i nie wiem, co to znaczy. Idę jutro do endokrynologa, ale widziałam, że większość z Was orientuje się w temacie. Może uspokoicie trochę ;-) bo lekko się zestresowałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 20:54

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultowałam dziś wyniki NT z innym ginekologiem i powiedział mi, że mimo, że on się zajmuje prenatalnymi badaniami to mam zaczekać do piątku, aż dzidzia jeszcze troszkę podrośnie. Wrzucam zdjęcie mojego maluszka.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12a4146ca0ef.jpg

fasolkarośnie, malika89, pigułka, kaarolaa, monika454, Nelk, SyHa85, Emma1985, celia, Martynka30, Lulu83, alicjaaaa, monirek, Kw14tuszek, Edzia;), MiMK lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Obowiązkowo! Pochodzę z miasta gdzie piłka ręczna jest na bardzo wysokim poziomie (Orlen Wisła), więc "grzechem" by było nie oglądać :)

Tez z mezem ogladamy i z nerwow mnie brzuch boli

malika89 lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    te ogladam, chociaz jest mi strasznie zle, mam mdlosci i mega wzdecie. brzuch mnie tak kuje...bleeee, wieczory sa najgorsze dla mnie.

• malika89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Tez z mezem ogladamy i z nerwow mnie brzuch boli
    Takie emocje powinny być zakazane w ciąży :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam, kiedyś nawet grałam ale to było daaaaawno :-D

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Cudne wieści. A Ty nie jesteś troszkę do przodu? Bo chyba duża dzidzia na koniec 8tc?

Tak! Wg OM mam 8+6, a wg usg 9+5! I badz tu czlowieku madry ktory wkoncu tydzien;)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Tarczycowe koleżanki ;-) prośba o pomoc.

Miesiąc temu robiłam TSH i wyszło 3,2. Od miesiąca biorę Letox50. Dzisiaj powtórzyłam i wyszło lepiej, bo 1,2 ;FT4 1,22, ale przeciwciała ATPO 86 (przy normie 60). Nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą i nie wiem, co to znaczy. Idę jutro do endokrynologa, ale widziałam, że większość z Was orientuje się w temacie. Może uspokoicie trochę ;-) bo lekko się zestresowałam...

Mi wyszło TSH 4,58 mam nadzieję ze spadnie biorę euthroxyl. Endokrynolog tez mnie skierowała na przeciwciała TPO ciekawe co wyjdzie. Mam nadzieję ze ok.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dowiesz się w dniu porodu ;-)

monika454 lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Domi dowiesz się w dniu porodu ;-)

No tak:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaginęły, chyba tak mecz ogladaja :-) polska wygrala...

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ