X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    te ogladam, chociaz jest mi strasznie zle, mam mdlosci i mega wzdecie. brzuch mnie tak kuje...bleeee, wieczory sa najgorsze dla mnie.

Mi też z porannych mdłości i rewolucji przeniosło się na wieczór. Brzuch jak balon co coś skubne do jedzenia to mi stoi w gardle...mam nadzieje,że kręcone frytki z mc mnie uratują hehehe

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Mi też z porannych mdłości i rewolucji przeniosło się na wieczór. Brzuch jak balon co coś skubne do jedzenia to mi stoi w gardle...mam nadzieje,że kręcone frytki z mc mnie uratują hehehe
    Ja mam nadzieje ze juz niedlugo sie skonczy. Poprzednia ciaza mnie rozpieszczala, czulam sie rewelacyjnie a ta jest duzo gorsza chociaż i tak nie mam co narzekac bo wiekszosc dziewczyn ma duzo goezej...

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Dziewczyny zaginęły, chyba tak mecz ogladaja :-) polska wygrala...

Ja tam oglądam Jasia Fasolę.

Co do objawów to mi też mdłości wrocily. Ale póki co wzdęcia ustąpiły.

malika89 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    A później na horyzoncie pojawił się mój obecny Mąż. Mieszkamy na jednej ulicy i znamy się praktycznie od podstawówki. I jeden wpis na fb wystarczył, żebyśmy zaczęli się spotykać. A od sierpnia jesteśmy małżeństwem.

Pikcia, my też ma jednej ulicy, ale się nie znaliśmy, ani nawet nie kojarzyliśmy :) ale to pewnie przez różnicę wieku. Poznaliśmy się w pracy.
    Ale fakt, że świat jest mały ;-)

Pikcia lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Pikcia, my też ma jednej ulicy, ale się nie znaliśmy, ani nawet nie kojarzyliśmy :) ale to pewnie przez różnicę wieku. Poznaliśmy się w pracy.
    Ale fakt, że świat jest mały ;-)

Nigdy nie wiadomo kto obok stoi, a potem będzie nam przeznaczony :-)

Ja męża poznałam w pracy. On był w związku, ja też. I oprócz kilku zdań jak z każdym, nic więcej nas nie łączyło. Potem odeszliśmy każde do innej firmy. I tyle. I nagle 2 lata temu DOKŁADNIE 20 stycznia (!)- w moje urodziny napisał mi życzenia na fb. Po kilku dni umówiliśmy się na kawę. Rok temu w rocznice tych życzeń urodzinowych na fb mi się oświadczył. We wrześniu był ślub. A jutro kolejny 20-ty. Oby równie szczęśliwy... Tak bym chciała....

Pikcia, pigułka, Rybaaaa lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jest bratem kolezanki z technikum. W zyciu bym sie nie spodziewala ze tak zakonczy sie moja stodniowka. Nie miałam z kim pojsc bo chlopak mnie wystawil dwa tygodnie przed...koleżanka zaproponowala brata wiec się zgodzilam bo jako jedyna nie chcialam isc sama. Wcześniej jak odwiedzałam kolezanke nigdy z jej bratem się nie widziałam. A po studniowce cos zaiskrzylo. To znaczy on za mna chodził i wychodzil :-) he he

Friend lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam mojego przez wspólnych znajomych, ale wtedy oboje kogoś mieliśmy. Chodzilismy razem na imprezki, grille, jeździliśmy nad jeziorko zawsze większą paczką. Ale na pewnym grillu ja załamana po rozstaniu nie potrafiłam się odnaleźć a on taki był kochany, pocieszał mnie i ta już zostało :)

Friend lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my to miłość z sieci :-) mój mąż zagadał mnie na Gadu Gadu i tak od słowa do słowa... 10.02 bedzie 5 lat :-)

pigułka, Friend lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego poznalam na wynajmowanym mieszkaniu, jak po studiach sie wprowadzilam do mieszkania w ktorym mieszka moj brat. Smieszne jest wlasnie to, ze z calej mojej rodziny to ja najkrocej znam mojego meza. Ale powiem Wam, ze u mnie to byla milosc od pierwszego wejrzenia. Do dzisiaj pamietam moment jak go pierwszy raz zobaczylam i normalnie mi serce zaczelo mocniej bic. Moj maz niestety tak na mnie nie zareagowal, dopiero jak mnie troche poznal to zaczal sie mna interesowac, ale on zawsze ze wszystkim tak ma :P

Friend, SyHa85 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Ja swojego poznalam na wynajmowanym mieszkaniu, jak po studiach sie wprowadzilam do mieszkania w ktorym mieszka moj brat. Smieszne jest wlasnie to, ze z calej mojej rodziny to ja najkrocej znam mojego meza. Ale powiem Wam, ze u mnie to byla milosc od pierwszego wejrzenia. Do dzisiaj pamietam moment jak go pierwszy raz zobaczylam i normalnie mi serce zaczelo mocniej bic. Moj maz niestety tak na mnie nie zareagowal, dopiero jak mnie troche poznal to zaczal sie mna interesowac, ale on zawsze ze wszystkim tak ma :P

Mój też mi sie od razu spodobał, ale był "zarezerwowany" dla mojej koleżanki, która teraz jest żoną jego kolegi z pracy ot takie małe pokręcenie

pigułka, Friend lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniach prenatalnych, wszystko super:) na płeć jeszcze za wcześnie wg mojego gina.
    Widzę ze się trochę rozpisalyscie:) co do wieku ja drugie dziecko urodze mając 29 lat

malika89, pigułka, Rybaaaa, Martynka30, alicjaaaa, Elza :), opóźniona, Friend, SyHa85, monirek, Pikcia lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to dopiero była historia, kolega któremu się podobałam zaprosił mnie do siebie na małą domówkę on cały w skowronkach że się w końcu zgodziłam a ja zaraz po przejściu progu spojrzałam na jego kolegę i strzał Amora ;) Chociaż były po drodze różne schody bo mój partner jest ode mnie młodszy tak tak dobrze czytacie młodszy to od tamtego dnia jesteśmy nierozłączni. Żeby było śmieszniej to jak się spotykamy z tamtym kolegą to on zawsze mówi do mojego, widzisz jaką ci fajną laske załatwiłem ;)

Friend lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się poznaliśmy na chacie internetowym ;) później okazało się, że mieszkamy kilka bloków od siebie ;)
    W sierpniu minie 5 lat odkąd jesteśmy małżeństwem, a w grudniu 10 lat odkąd się znamy i jesteśmy razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 22:52

Friend, s1985, SyHa85 lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moich Rodziców i tak nikt nie przebije. Na 3ciej randce Tata się oświadczył mamie i od razu ustalili datę ślubu. Zrealizowali ją. I do dziś są szczęśliwym małżeństwem. Mama miała 19 lat, Tata 23. A... i dokładnie w 29 rocznice ich ślubu, w tym samym miejscu my sie pobraliśmy :)

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Moich Rodziców i tak nikt nie przebije. Na 3ciej randce Tata się oświadczył mamie i od razu ustalili datę ślubu. Zrealizowali ją. I do dziś są szczęśliwym małżeństwem. Mama miała 19 lat, Tata 23. A... i dokładnie w 29 rocznice ich ślubu, w tym samym miejscu my sie pobraliśmy :)

Moi teściowie pobrali się po 7 miesiącach znajomości i są szczęśliwym małżeństwem od 36 lat :)

Agsha lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 17:00 robię urodzinowe USG. 3majcie błagam kciuki! By te urodziny były piękne!

hella, Paulka123 lubią tę wiadomość

f2wll6d8iksjyby0.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swojego M. poznałam w pracy. Na początku mijaliśmy się gdzieś na korytarzach, krótkie nic nie znaczące rozmowy. Później, jakiś rok później mieliśmy imprezę firmową i wówczas po raz pierwszy (pewnie % zrobiły swoje) pogadaliśmy dłużej i poważniej, on ciągle przeżywał rozwód z żoną a ja wtedy z kimś się spotykałam-choć po kilku dniach był koniec. Pamiętam jak wówczas powiedziałam sobie, że będę korzystać z tego co przyniesie los i będę na "Tak" i jak coś się przytrafi to nie będę odmawiać. Pamiętam jak byłam na urlopie i dowiedziałam się, że M rozbił się samochodem. Przeczesywałam internet aby się dowiedzieć jak jest z nim a dzwonić nie chciałam :P Później sam zaproponował spotkanie. Było jedno, drugie i tak się potoczyło i toczy się 2,5 roku. M. straszy jest ode mnie o 8 lat. Oboje z doświadczeniami (on po rozwodzie, ja się rozstałam z były na 2 m-ce przed ślubem) i w tej samej firmie, co wg mnie jest dobre, bo praca specyficzna a tu trzeba jej charakter zrozumieć.

Ale z tego co dzisiaj czytam, każda z nas miała przeboje związkowe a i rodzinne nie są obce:P

Friend lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Jutro o 17:00 robię urodzinowe USG. 3majcie błagam kciuki! By te urodziny były piękne!

ja mam chwilę później-18:30. Może będzie już fikołki robił :P

Martynka30 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego męża poznałam przez Internet . Tak mnie męczył o spotkanie a ja go spławiałam. Któregoś dnia w końcu się zgodziłam - powiedział ze przyjedzie do mojego miasta w tym dniu o tej godzinie mam tylko powiedzieć gdzie będę. No i poszłam. Nie spodobał mi się ale dałam mu drugą szansę i wymyśliłam ze jak na drugim spotkaniu da mi kwiaty to będzie to znak od Boga że to ten. I pojawił się z tym kwiatkiem. I tak jestesmy juz ze sobą ponad 6 lat.

Najzabawniejsze jest to że jak się potem okazało on chodził do klasy z moim kuzynem i mieliśmy tez wspólną koleżankę wiec pewnie i tak by gdzieś nasze drogi się złączyły. On mieszkal ode mnie jakieś 50 km ale zawsze jak jeździłam do wujka w góry to przejeżdżałam niedaleko jego miejscowości.

Do dzis się smieje ze nawet bym się nie spodziewała ze tam mieszka mój przyszły mąż. A i co najciekawsze jest młodszy ode mnie o 2 lata choć tego nie widać każdy myśli ze jest starszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 23:38

Friend lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy 26.01 idziecie na prenatalne, a ja będę testować, bo za nami sexowny weekend... 3majcie kciuki

Agsha Wszystkiego najlepszego :* oby te urodziny były niezapomniane :)

Lulu83, Friend, monirek, pigułka, Pikcia, kaarolaa lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ