X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa, gratulacje :)

Opóźniona, ja mam wizyte u gina jutro, ale ide do przychodni przyszpitalnej i tez oddzielnie sie będę musiala na USG umówic. Na prywatnej wizycie w tamtym tygodniu byl widoczny pecherzyk. Wiec tez bede czekac na kolejny podglad.

Spokojnego popoludnia ;)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere - dzięki za radę. Uspokoiłaś mnie trochę :-)
    Martynko - pewnie większość z nas łapią wątpliwości, czy wszystko ok. Mamy już doświadczenie, ale i tak nie mamy wpływu na to, co się stanie, więc trzeba myśleć, że będzie ok i póki nie ma widocznych powodów, że tak nie jest myśleć na maksa pozytywnie. Przynajmniej ja się tak staram robić, żeby dotrwać do sobotniego usg. Bądź dzielna! :*

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa gratuluje :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na wizycie :) dzidziuś 3 mm pęcherzyk piękny z dzidzią w środku :) pięknie widać bijące serduszko :) uspokoiłam się i jestem szczęśliwa :) jutro zaczynam 7 tydzień :)

pigułka, Paulka123, Friend, beza_cytrynowa, Madź, blondyna5555, kaarolaa, czekaja, malika89 lubią tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia wrote:
    Dziewczyny byłam na wizycie :) dzidziuś 3 mm pęcherzyk piękny z dzidzią w środku :) pięknie widać bijące serduszko :) uspokoiłam się i jestem szczęśliwa :) jutro zaczynam 7 tydzień :)
    Gratulacje!!! Bardzo dobre wieści;-) A jak się czujesz?u mnie od rana okropne mdłości

kaarolaa lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia wrote:
    Gratulacje!!! Bardzo dobre wieści;-) A jak się czujesz?u mnie od rana okropne mdłości

• Friend Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia,

To chyba szybko widać serduszko? :)I jak tętno?

Ja mam cichą nadzieję, że 11 grudnia (w ten piątek) na pierwszej wizycie też uda nam się je zobaczyć. Wtedy będę w 6t2d, myślicie, ż jest szansa? :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu nie udostępniacie wykresów, żeby móc podglądać co tam u Was słychać? :)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend u mnie już w piątek było widać tak ledwo ledwo ale jeszcze nie udało się wyodrębnić echa ani zmierzyć tętna.

Friend lubi tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli są szanse :-) Tylko teraz nie mogę się nakręcać, bo jak go nie będzie widać, to będzie dla mnie duży ból i strach... Nie mogę się doczekać.

W pierwszej ciąży przed każdym usg to mi się aż nogi trzęsły ze strachu.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ale się nie nakręcaj proszę. Lekarz patrzył w monitor kilka minut bo nie był pewny ale w końcu to powiedział ;-) że widać serduszko! mnie to wystarczyło żeby skakać z radości.

A i specjalnie dla Ciebie udostępniłam wykres:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 14:20

Friend lubi tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Nie no ale się nie nakręcaj proszę. Lekarz patrzył w monitor kilka minut bo nie był pewny ale w końcu to powiedział ;-) że widać serduszko! mnie to wystarczyło żeby skakać z radości.

A i specjalnie dla Ciebie udostępniłam wykres:-)

Kochana jesteś! :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym serduszkiem to też wiele pewnie zależy od sprzętu. Mam nadzieję, że będzie dobrze :-)

I tak musze powiedzieć, że ostatnio się jakoś wyluzowałam i zrobiłam się bardziej wyrozumiała. To chyba dzięki tym mdłościom na, które tyle czekałam :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Martynka a na kiedy masz planowane usg? Totalnie nie mam pamiec do dat, a chyba pisałaś pare stron wczesniej

15 grudnia mam wizytę i usg :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i muszę się Wam wyżalić: od piątku wieczorem mam nakaz leżenia w łóżku. Mam już serdecznie dosyć.... dupa mnie boli od leżenia. Taką mam ochotę zrobić obiad, albo posprzątać albo pójść na działkę i trochę popracować. Budujemy aktualnie dom i mnie szlag trafia, że nie mogę tam wtrącić swoich 3 groszy. Mój mąż albo jest w pracy albo idzie do naszego domu robić sufity podwieszane. A mnie tam nie ma! No wyobrażacie sobie? nikt mu niczego palcem nie wytyka ..... rozbestwi się ten mój mąż.... ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend u nie bylo widac serduszko w 6+1 pieknie biło

Friend lubi tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 musisz zaopatrzyć się w dobre filmy albo bajki (polecam Krainę Lodu i W głowie się nie mieści) - i starać się wyciągnąć z tej sytuacji to co najlepsze.

Ja codziennie przychodzę do pracy, a myślami jestem cały czas przy ciąży. Średnio mogę się skoncentrować na pracy.

Nie powiedzieliśmy jeszcze nikomu o ciąży i czuję się bardzo samotna z tą informacją. Moja Siostra jest w ciąży w 14 tygodniu i wiedzą wszyscy - bardzo o nią dbają. Wczoraj na przykład wracaliśmy od znajomych i dostaliśmy od nich w prezencie dość duże i ciężki paczuszki - i kolega wziął od niej paczkę i niósł a ja swoją tachałam obok.. taki los kobiet nie przyznających się za wcześnie :-)

Zadzwoniłam po Męża, żeby po mnie wyszedł i pomógł. Jest kochany - wręcz przyleciał żeby mi wyrwać tą paczkę z rąk :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpiszcie mnie na 16....

beta ponad 1200, progesteron ponad 30 ale tsh mam 3,5...nigdy takiego nie mialam :( teraz tym sie martwie

malika89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my powiemy dopiero pod koniec I trymestru, tak samo powiedzielismy o poprzedniej ciazy...raz sie pochwaliłam w 6 tc i 3 tyg pozniej juz bylo po wszytskim, wiec nie chce mowic za szybko... a o drugiej nawet nie zdarzylam powiedziec...

• Friend Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy Karola takie same postanowienie.

8p3ogov3mui4evm6.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ