Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikolajowa wszystkiego najlepszego! Przede wszystkim zdrówka!
Ja też jestem alergikiem ale "przytłumionym". Od dziecka cierpiałam od wiosny do jesieni a teraz mam spokój. Ważne by trafić na dobrego lekarza. Ja przeszłam serie szczepień i problem z alergią się skończyłWiem, że to choroba która w każdej chwili może wrócić więc trzymam rękę na pulsie i obserwuje swój organizm.
-
Karo Em wrote:Patrzyłam na ten przepis i mam pytanie, bo ja całkowity laik jestem. Tam jest napisane żeby piec w oleju 175 st. Czyli je się piecze w piekarniku???
oleju musi byc tyle zeby paczek swobodnie sie zamoczyl
amanina, Karo Em lubią tę wiadomość
-
opóźniona wrote:Mi się po córce alergia pogorszyła. Aż wylądowałam w szpitalu z napadem astmy alergicznej. Alergolog mówi, że właśnie przez brak leczenia podczas ciąży. Też rodziłam w sierpniu i przez trzy miesiące męczyłam się na kroplach do nosa, bo gin mi leków nie pozwalał. Jak trafiłam do alergologa to ona się za głowę złapała, że w trzecim trymestrze leków nie brałam. Mało tego. Moja Alicja też jest alergikiem. Nie wiadomo czy jakbym normalnie się leczyła to by była, czy by się uchroniła. Zobaczymy teraz.
O matko, to fatalnieoby teraz Ci sie polepszylo
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b8d3b74206f.jpg
Witam się w 12 tygodniu:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:06
Ninka0111, Dere, amanina, kaarolaa, Friend, Martynka30, SyHa85, malika89, monirek, Betty Boop lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnyKaro Em wrote:Patrzyłam na ten przepis i mam pytanie, bo ja całkowity laik jestem. Tam jest napisane żeby piec w oleju 175 st. Czyli je się piecze w piekarniku???
Wlewasz duzo oleju do garnka (ja kupuje 3 litry rzepakowego), czekasz az sie zagrzeje (mozna sprawdzac wrzucajac kawalek ciasta malenki - jak zacznie skwierczec to mozna juz je smazyc. Wrzucasz takiego paczka, smazysz chwilke, przerzucasz lyzka na druga strone i wyciagasz
Ten przepis jest genialny a tych paczkow nie da sie popsuc wiec sie nie bojcie !! I KONIECZNIE zrobcie to nadzienie z przepisuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:05
Karo Em, opóźniona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hella wrote:Temperature oleju można sprawdzić termometrem cukierniczym (ale mało kto ma taki w domu) chodzi o to by pączki nie spiekły się za bardzo z zewnątrz a jednoczesnie nie były surowe w środku.
A czy sonda piekarnikowa tez da rade to sprawdzic?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dobry sposob na sprawdzenie temperatury to wlozenie koncówki drewnianej lyżki do garnka i przyciśnięcie jej do dna. Jeśli uwalniaja się babelki to temperatura jest dobra i można smażyć, jeśli nic się nie dzieje to jeszcze chwilkę poczekać
Najlepsze paczki to na smalcu sa - tylko śmierdzi poźniej w domuamanina, opóźniona, pigułka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:drugi dzien na sniadanie zjadlam sledzia w pomidorach, do tego bula wieloziarnista z zoltym serem i kubek mleka...
Ja wczoraj na kolacje kaszanke z kapusta zasmazana a na deser szarlotke na cieplo z lodami i smietana. Dlugo jednakze w zoladku nie pozostala ta mieszankawymiotowalam jak kot :p
-
A ja dziś idę z mężem na usg na 16.50. Będzie po raz pierwszy na badaniu i może w końcu jak zobaczy dzidziusia to przestanie się ze mnie śmiać że go oszukuje że jestem w ciaży
bo z objawów to mam tylko mega fajne, duże i okraglutkie piersi - poza tym brzuch płaski, nudności tyle co nic a wymioty ze dwa razy. A tu już 13t3d wiec będzie już tylko coraz lepiej
Martynka30, amanina, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:drugi dzien na sniadanie zjadlam sledzia w pomidorach, do tego bula wieloziarnista z zoltym serem i kubek mleka...
Dzień dobry śpiochy
Karola no mix godny ciężarnej:)
Ja ostatnio bardzo szybko sie najadam, pół bułki czy 5 łyżek zupy albo jeden kotlecik a ja już pełna. Jeszcze z tydzień temu mogłam górę klusek ziemniaczanych wciągnąć i było mi mało.
U nas tak wieje, że się chyba z 10 razy w nocy budziłam, a że mieszkam wysoko to odczucia dużo silniejsze.
Mikolajowa 100lat!!! Samych miłych chwil w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:36
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:he he ale ja np mleko to do wszytskie, nawet do obiadu potrafie, chociaz teraz bardziej mieta rzadzi, ale to przez te mdlosci...nie mam pomyslu na obiad i chyba skromnie bedzie krupnik
Ja robię dzisiaj pulpeciki w sosie pieczarkowym z kluseczkami śląskimi
Mój mnie wczoraj ubłagał
A co do mleka to wolę roślinne, ale niestety jest dość drogie, więc zadowalam się zwykłym ekologicznym -
Karo Em wrote:Beza a mogłabyś mi podać długość nogawki od kroku do dołu? Porównam z tymi co mam i jakby co jestem chętna. Tylko ja z Krakowa to musiałabyś wysyłać...
Z wysyłką nie ma problemu. Jeśli się zdecydujesz to sprawdzę najtańszą i najwygodniejszą formę i wyślemy
Wymiary:
długość zewnętrzna nogawki (do bioder) 95 cm
długość wewnętrzna nogawski 76 cm
biodra 42 cmAniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili