X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Kochana nawet mój mąż przyznał, że przesolone, a on lubi doprawione, ale zjadł, ja ziemniaków i sosu prawie nie ruszyłam :/
    teraz mogą sie dziac takie cyrki :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    teraz mogą sie dziac takie cyrki :)

Pisałam, że tak mam od czasu początku ciąży :D ;)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie weszłam na strone toreb Morini i zobaczylam, ze model ktory planowalam kupic na "torbe rodzicielska" jest na przecenie. Wszyscy chwala bardzo te torby. Ale czy nie za wczesnie za zakupy? Moze w lipcu tez beda przeceny i wtedy kupie? jakos boje sie kupowac teraz takie rzeczy ale widzialam-nie pamietam ktora pisala, ze ma juz wózek bo była okazja :)
    Tutaj linka jakby ktos nie znał
    http://morini.pl/kategoria-produktu/kobieta/torebki/mariemont/
    a tu opisy blogerek
    http://mamygadzety.pl/morini-stylowe-torby-dla-rodzicow/

http://mataja.pl/2015/09/bo-kazda-matka-to-wol-juczny/

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Pisałam, że tak mam od czasu początku ciąży :D ;)
    no to o tym mówię, że jesteś w ciąży, więc mogą się takie cyrki dziać i nie miej do siebie o to pretensji czy zalu :)

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ladna ta torba Betty, niestety dla mnie nie osiagalna finansowo, ale widze, ze duza promocja wiec chyba warto skorzystac. Wiesz, nikt nie da gwarancji ze pozniej tez bedzie promocja a mysle, ze juz po malutku warto cos sobie gromadzic bo wiadomo, ze pozniej ciezko tak na raz. Ja zamierzam jakis drobiazg kupic po prenatalnych a reszte bede szukac jak poznam plec :-)

Betty Boop lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Wizytowałam dzisiaj. Miałam szybkie usg,ale bez mierzenia. Dzidziul pływał sobie,serducho bije. Jeju,taka szczęśliwa jestem :-)

aniab91, amanina, Karo Em, Martynka30, hella, sylwiaśta159, aaniuskaa, pigułka, Rudi88, malika89, MiMK, alicjaaaa, JRY1984, Domi793, kaarolaa, Ninka0111, SyHa85, Betty Boop, Friend lubią tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przedreptalam szybkim marszem 6,5km i mi sie macica zmeczyla :P
    Ciagnie strasznie, choc to pewnie Gruby taki leniwy łachudr daje sie we znaki ;)

beza_cytrynowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupow to ja jeszcze nic nie mam. Wczoraj bylam w tk maxx i bylo sliczne body biale w granatowe kotwice ale jako najgorsza forumowa matka zamiast body dla dziecka kupilam sobie jedwabna morska koszule do pracy bo byla mega okazja :p chociaz ledwo juz w nia wchodze ;)

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Własnie weszłam na strone toreb Morini i zobaczylam, ze model ktory planowalam kupic na "torbe rodzicielska" jest na przecenie. Wszyscy chwala bardzo te torby. Ale czy nie za wczesnie za zakupy? Moze w lipcu tez beda przeceny i wtedy kupie? jakos boje sie kupowac teraz takie rzeczy ale widzialam-nie pamietam ktora pisala, ze ma juz wózek bo była okazja :)
    Tutaj linka jakby ktos nie znał
    http://morini.pl/kategoria-produktu/kobieta/torebki/mariemont/
    a tu opisy blogerek
    http://mamygadzety.pl/morini-stylowe-torby-dla-rodzicow/

http://mataja.pl/2015/09/bo-kazda-matka-to-wol-juczny/

Bierz!! Z doświadczenia wiem, że taka okazja się nie powtórzy przed narodzinami i będziesz się zastanawiać czemu w lutym nie kupiłaś :)
    Torba z dużą ilością przegródek to zbawienie, ja miałam od wózka ale szybko szukałam czegoś innego. Ja mam SkipHop, ale teraz chyba dokupię sobie plecak bo z trójką dzieci trzeba będzie mieć ręce wolne :)
    http://skip.zone/torby/207-plecak-forma.html#galeria

preg.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko a czy Ty codziennie podsłuchujesz Malucha?

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane , po dzisiaejszych wietrzeniach szaf mam do sprzedania dwie pary ciazowych H&m mama -spodnie 42 , gratis dwie śliczne ukochane tuniki LOGG biała i w biało-błękitne drobne prażki- 100 zł z przesyłką :( miałam nadzieję , ze wejdę....
    ,,jeśli jest ktoś zainteresowany , proszę piszcie -wrzucę foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 16:34

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy29 wrote:
    Kochane , po dzisiaejszych wietrzeniach szaf mam do sprzedania dwie pary ciazowych H&m mama -spodnie 42 , gratis dwie śliczne ukochane tuniki LOGG biała i w biało-błękitne drobne prażki- 100 zł z przesyłką :( miałam nadzieję , ze wejdę....
    ,,jeśli jest ktoś zainteresowany , proszę piszcie -wrzucę foto
    Poproszę o zdjęcia bo to chyba mój rozmiar, ale jak byś mogła zmierzyć w biodrach to by było super.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NELK-karmię młodą , mierzę i wrzucam fotki:)

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Może powtórz badanie moczu? Bo czasami za drugim razem często wychodzi prawidłowe wiec jak masz zle to warto powtórzyć :). Mi w szpitalu pobrali krwi i da razy mocz dawałam ale wyników nie znam. Ostatnio w morfologii wyniki dobre tylko Hematokryt trochę poniżej normy.

Aaniuskaa chyba musze powtórzyć badanie jednak bo stresiora sobie robie a może gorszy dzień, lub labo zawaliło ?
    W ciąży możemy mieć troszkę gorsze wyniki, wiadomo, dzidziolek daje popalić - zabiera co najcenniejsze a zostawia resztki ;)

amanina wrote:
    truskaweczka -
    Tez jest wazne zeby przed odsikaniem sie ;) do badania, podmyc sie najpierw, potem troche odsikac i dopiero reszte zlapac do kubeczka. W przeciwnym razie wyniki moga byc przeklamane.

Hematokryt i hemoglobine ja mam od kilku lat odrobine ponizej normy ale to u mnie chyba taka uroda. Sprawdz versus wczesniejsze wyniki czy sie bardzo roznia:)

amanina
    kurde nie pamiętam czy się podmyłam, bo w tym dniu dwa razy do kubeczka lałam, sikam co godzinę w nocy, wiec ok 5.00 już raz nasikałam, potem przespałam ze 2h i tamto wylałam i drugi raz - bo bardziej ustany ten mocz był, i teraz być może zaspana zrobiłam podmywanie nie w tedy kiedy trzeba - poważnie z myśleniem masakra ;)
    A poprzednie wyniki morfologi były ok, z początku ciąży, znaczy lepsze od tych, teraz czerwone spadają, no nic bede kisior z buraków pić - fuj!

Apropo myślenia:
    zamówiłam olej kokosowy (chciałam do włosów) szukałam dobrego i taniego, znalazłąm na allegro 500ml po ok 11-12zł, wiec ok, ale nagle znalazłam 100ml za 20 zł, wiec ja cała happy, jak tanio przecież nie 500 a dwa razy tyle a cena niższa zaoszczędzam ok 4 zł - supwe, zamóiłam, wysyłka 12 zł i czekam zadowolona, aż......
    Kurde, przecież 100ml to nie 1000ml to nie jest LITR!!!!!!!
    Ale gdzie mój mózg??????
    Zamówiłam wiec znów 500ml za 12 zł i wysyłka 7,50, wiec 20zł w sumie...
    Jestem w szoku co z moim myśleniem????
    POrażka......
    aż mi się śmiać chce ;)

amanina lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziewczyny ja pierdzielę jestem do niczego :( tak się starałam, żeby zrobić dobry obiad, ale ja odkąd jestem w ciąży to przesolę i przepieprzę :(
    Przesoliłam ziemniaki i sos w którym było mięso :/

Pociesze Cię nie jesteś sama. Mi to się juz nawet zdarzyło parę razy przypalić.

A dziś mąż znowu chciał ziemniaczki pieczone z jajkiem sadzonym. Dla mnie super bo duzi czasu to nie zabiera, jest smacznie i do syta.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Co do zakupow to ja jeszcze nic nie mam. Wczoraj bylam w tk maxx i bylo sliczne body biale w granatowe kotwice ale jako najgorsza forumowa matka zamiast body dla dziecka kupilam sobie jedwabna morska koszule do pracy bo byla mega okazja :p chociaz ledwo juz w nia wchodze ;)

O to body trzeba było kupic do kompletu. Mama by miała morską bluzke a dziecko body w kotwice to normalnie marynarski klimat :)

amanina lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do jutra z kodem w House -40% na nową kolekcję:-) ja sobie sprawilam (znaczy się mój TŻ płacił ) buty i jeansowa tuniczke. A są też fajne koszule o luźnym kroju i mnóstwo bluzeczek.

amanina, Betty Boop lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka z Twoim liczeniem to tak jak ja interpretowałam wyniki na toxo. Zakres był: poniżej 0,50 negatyw, 0,50-0,59 wynik wątpliwy i powyżej 0,60 pozytyw. Miałam wynik 0,100 i oczywiście panika niesamowita,że pozytyw :-D hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 17:39

sylwiaśta159, amanina, Friend lubią tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecch mnie ktos palnie w łeb... zeżarłabym jakieś ciasto... nie zjadła... zeżarła!

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Truskaweczka z Twoim liczeniem to tak jak ja interpretowałam wyniki na toxo. Zakres był: poniżej 0,50 negatyw, 0,50-0,59 wynik wątpliwy i powyżej 0,60 pozytyw. Miałam wynik 0,100 i oczywiście panika niesamowita,że pozytyw :-D hehehe

ja na pierwszy rzut oka też się złapałam, że pozytyw, ale ja w ciąży połowę rzeczy nie ogarniam, nie wiem jak ja dalej bede funkcjonować ;)

sylwiaśta159 wrote:
    niecch mnie ktos palnie w łeb... zeżarłabym jakieś ciasto... nie zjadła... zeżarła!

też tak mam, ciąża - nic nie poradzisz! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 18:28

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ