X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Wlasnie do mnie zadzwonili z klinili ze usg prenatalne jednak we wtorek na 9 a nie w czwartek! Łałałiła!!

A btw. Na tvn za minute zaczyna sie fajny film Walentynki.
    Intelektualnie nie siega do niebios ale jako ze nie jest to i tak teraz wskazane to polecam bo po prostu jest przyjemny:)
    Wlasnie wlaczylam :)

http://babyonline.pl/dobra-wiadomosc-przyszle-mamy-jedzcie-czekolade-w-ciazy,zasady-diety-artykul,19207,r1p1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 20:18

amanina lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądam, choć mój mąż nie wygląda na zadowolonego.
    Ciasto wyszło nawet nieźle, więc polecam przepis:
    http://mumandthecity.pl/nie-tylko-na-deser-ciasto-z-kaszy-jaglanej/

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Kochane.
    Jeśli chodzi o ciuszki to w h&m jest promocja (tylko nie wiem do kiedy).
    Dziś przypadkiem na nią wpadłam gdy spodnie kupowałam. za 2 pary zamiast 300zł zapłaciłam 224 - 25%rabatu. Czytałam Wasze opinie i chciałam kupić body friendy ale dla mnie są dużo za krótkie, nawet jak wzięłam większy rozmiar. Kupiłam inne-zapomnialam jakie ale na pewno nie skinny, te trzecie-chyba, że jest ich jeszcze więcej.
    Martynko, jeśli chodzi o jedzenie to niestety ponoć w ciąży tak jest, że nic nie wychodzi. Sama też tak mam, dlatego do kuchni praktycznie nie wchodzę.
    Truskaweczko u mnie mocz też średni-leukocyty wyszły czy coś takiego, lekarz wziął wymaz na biocenozę no i w poniedziałek musze iść po receptę na antybiotyk ;/

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • hella Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Coś w tym jest. Ostatnio tłumaczyłam mężowi, że od momentu w którym "poczuje głód i chyba bym coś zjadła" do momentu w którym "muszę coś zjeść już, teraz, koniecznie, bo inaczej umrę z głodu" mija bardzo mało czasu :)

Dokładnie! To samo czułam cały I trymestr, teraz trochę ten czas się wydłużył, ale dalej daleko mu do tego, co było kiedyś :D

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Właśnie oglądam, choć mój mąż nie wygląda na zadowolonego.
    Ciasto wyszło nawet nieźle, więc polecam przepis:
    http://mumandthecity.pl/nie-tylko-na-deser-ciasto-z-kaszy-jaglanej/

Ja jestem zmuszona oglądać NBA bo mój jest fanem, a teraz jest weekend gwiazd czy cus..

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się zachcialo penne z kurczakiem i kurkami z.naszej ulubionej knajpki i moj wlasnie pojechał :-P

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja właśnie zeżarłam pizzę aż mi się uszy trzesly :-D

My czekamy właśnie na pizze a ja juz zjadłam sałatkę jarzynową i ciasto nie wiem gdzie tą pizzę wcisnę.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka wrote:
    Mnie się zachcialo penne z kurczakiem i kurkami z.naszej ulubionej knajpki i moj wlasnie pojechał :-P
    Jak dobrze. Ja tak mialam w ciazy z synem a teraz to ma mnie gdzies. Tylko mi dogada ze za duzo jem i bede gruba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolkarosnie, takie cos dla Ciebie jeszcze znalazlam:

Jeśli podamy pacjentce zakres tygodni 11-13 tygodni możemy spotkać się z sytuacją, że rzeczywisty wiek ciążowy może być za wczesny lub za późny do badania przesiewowego pierwszego trymestru. To nie problem, jeśli płód jest za młody można wówczs badanie wykonać np. za tydzień. Jeśli jest starszy obliczenie ryzyka zespołów chromosomowych jest niemożliwe. Dzieje się tak ponieważ nie miesiączka decyduje w tym przypadku, tylko długość płodu (CRL), a ją można zmierzyć tylko w USG. Powinna się ona mieścić między 45 a 84mm. Najlepiej jeśli takie badanie będzie wykonane między 60 a 69mm CRL; ponieważ w tym okresie położenie płodu względem długiej osi maciy jest najbardziej korzystne dla badającego. Dodatkowo można przeprowadzić w tym okresie wczesną ocenę anatomiczną, co bywa trudne wcześniej. Dlatego już od kilku lat na pytanie 'kiedy wykonać badanie USG pierwszego trymestru' odpowiadamy w skończonym 12 tygodniu (oznacza to 12+kilka dni, a nie 11+, jak często interpretują to pacjentki). W takiej sytuacji minimalizujemy ryzyko, że będzie za późno na pełne badanie.
    Można też takie badanie zaplanować precyzyjnie, jeśli wykonano u pacjentki badanie około 7 tygodnia, gdzie zmierzono CRL. Przykładowo wynik CRL 6,7mm (6tyg.+4dni). W związku z tym za 6 tygodni będzie to optymalny czas do wykonania przesiewowego badania USG pierwszego trymetru.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Jak dobrze. Ja tak mialam w ciazy z synem a teraz to ma mnie gdzies. Tylko mi dogada ze za duzo jem i bede gruba.

Mój mi gada,że on z 30kg przytyje przez moją ciąże hehehe

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Wam pisałam... Jeśli do 2 marca obrzęk się nie wchłonie to będę mieć amniopunkcję... Trzymajcie kciuki, żeby było dobrze... Nie przyznaję się, ale bardzo się boję co, jeśli okaże się, że dzidzia ma jednak ciężką wadę genetyczną.. :(

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Nie wiem czy Wam pisałam... Jeśli do 2 marca obrzęk się nie wchłonie to będę mieć amniopunkcję... Trzymajcie kciuki, żeby było dobrze... Nie przyznaję się, ale bardzo się boję co, jeśli okaże się, że dzidzia ma jednak ciężką wadę genetyczną.. :(

Trzymamy kciuki bardzo!!!
    Musi byc zdrowe!!

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:

Mmalibu, będzie dobrze!! Trzymamy kciuki!

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Kochana bedzie dobrze. Juz pisalam ze wszystke tutaj skonczymy ciaze ze zdrowymi dziecmi i najwazniensze donoszonymi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Mój mi gada,że on z 30kg przytyje przez moją ciąże hehehe
    Moj juz mi zapowiedzial ze po porodzie bede z nim cwiczyla i nie ma zmiłuj.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do twardnienia brzucha, to ja właśnie leżę od kilkunastu minut, bo brzuch taki twardy u góry i aż mi od tego niedobrze. Ale ewidentnie jest trochę zagazowany. Ale jak gaz uchodzi :-P (żeby nie było jestem sama w pokoju :-P) to nie czuję żadnej różnicy, dalej taki twardy.. Z rana znowu twardnieje w podbrzuszu, chyba tak dla równowagi.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś rano zrobiliśmy z M niespodziankę moim rodzicom, bo mają rocznicę ślubu - wchodzimy z tortem i kwiatami, a mama zdziwiona i pyta co jest. My, że na imprezę się przyszykowaliśmy, a mama pyta gdzie idziemy. Zaczynamy składać życzenia, a mama dalej mina "o co cho" i z jakiej to okazji? Dopiero my im przypomnieliśmy, że mają dziś rocznicę ;-)

kaarolaa, amanina, pigułka lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Moj juz mi zapowiedzial ze po porodzie bede z nim cwiczyla i nie ma zmiłuj.

Mój się teraz niby odchudza. Ale cos czuję że prędzej ja schudnę po ciąży niż on.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    A co do twardnienia brzucha, to ja właśnie leżę od kilkunastu minut, bo brzuch taki twardy u góry i aż mi od tego niedobrze. Ale ewidentnie jest trochę zagazowany. Ale jak gaz uchodzi :-P (żeby nie było jestem sama w pokoju :-P) to nie czuję żadnej różnicy, dalej taki twardy.. Z rana znowu twardnieje w podbrzuszu, chyba tak dla równowagi.

A właściwie na takie sytuacje nie możemy brać espimisan?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze na plecach i jak nic czuje młode w srodku. Laskocze mnie ;) jest to bardzo nisko w miejscu gdzie gin przyklada głowicę od usg. To juz czwarty dzien. I czuje wieczorami jak juz sie wycisze i wslucham w swoj brzuch. Ryba moja daje o sobie znac. Cudownie <3

amanina, malika89, pigułka, SyHa85, sylwiaśta159, Betty Boop, celia, Friend lubią tę wiadomość

‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ