X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Wiem ze gdzies byl juz kiedys watek o bezpiecznych lakierach do paznokci. Mozecie mi przypomniec ktore to byly? Pamietam tylko ze Essie, a jakie jeszcze?

Domi essie, zoya, avon seria finish gel, golden rose color rich ( ja sobie je teraz zamówiłam ), inglot, kiko, catrise. Tyle to wiem na pewno :)

Domi793, monirek lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Leze na plecach i jak nic czuje młode w srodku. Laskocze mnie ;) jest to bardzo nisko w miejscu gdzie gin przyklada głowicę od usg. To juz czwarty dzien. I czuje wieczorami jak juz sie wycisze i wslucham w swoj brzuch. Ryba moja daje o sobie znac. Cudownie <3
    Ja też już czuję Malucha. I teraz jestem pewna, że to on, bo wiem gdzie jest dzięki detektorowi :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Ja pol godziny temu wstalam. Maz zajal sie synem a ja moglam sobie odpoczac. Dluzej juz nie chcialam bo glowa boli. A teraz moj polecial biegac, ja sie ogarne. Malego uspie a po drzemce i obiedzie idziemy ze znajomymi na spacerek

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :)
    Ale mnie dzis mój maz zaskoczył. My od 14 lat w zasadzie niespecjalnie obchodzimy walentynki. Jesli wypadaly w wknd to zazwyczaj szlismy na obiad czy kolacje. A dzis wstaje a on mnie wita ogromnym bukietem kwiatów, tortem i babeczkami z ulubionej cukierni! Normalnie szczeka mi opadła... No naprawde bardzo sie stara-wczoraj umył kuchenke bo juz jej sie nalezało-w zyciu go nie widzialam aby to zrobił!
    Chyba nie tylko my sie zmieniamy w ciązy :)

amanina, kaarolaa, SyHa85, aaniuskaa, pigułka, hella, Asiasia lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja też już czuję Malucha. I teraz jestem pewna, że to on, bo wiem gdzie jest dzięki detektorowi :)

Ale zazdraszczam !!!! Ja czuje bulgotanie, ale jelit po wczorajszej pizzy hihihi

opóźniona, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana już krzyczałam i płakałam, nie mam humoru :( mąż mnie wkurzył na maxa... dziś walentynki i jego urodziny mam to gdzieś, złożyłam mu życzenia przed tym wszystkim, teraz cisza, ja nie będę przepraszać :/ bo nie mam za co.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę się wyprowadzić z domu, niż z nim tutaj zostać. Ja dostałam kwiaty w rocznicę ślubu, reszte dni cóż pewnie nie zasłużyłam.

Ruchów pewnie szybko nie poczuje, zwłaszcza, że to moja pierwsza wysoka ciąża i łożysko na przedniej ścianie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 10:15

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojego meza nie ma, bo od kilku dni w pracy w delegacji i wraca jutro wieczorem. wiec ja dzis ide z jego znajomymi na sniadanie (wlasnie zaraz po mnie przybeda:)) a potem z przyjaciolka do kina :)

zycze Wam duzo milosci (od meza/tudziez chlopa, od swiata, milosci wlasnej i od Waszych kulek/malenstw/dzidziolow/oraz innych :)), spokoju, szczesliwosci, slonca i calej reszty najlepszych rzeczy :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 10:16

Betty Boop, kaarolaa, Nelk, Ninka0111, pigułka lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta ależ mąż. . ..Taki to ginący gatunek :) Chociaż na mojego nie mogę narzekać, ale brakuje mi czasem odrobinę pomyślunku z jego strony i krztu romantyzmu eh

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, mam nadzieję, że się nie obraziłaś za post na poprzedniej str.

My nie obchodzimy walentynek, choć bardzo się kochamy :)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:

Ja też się nie mogę doczekać! Super :) Kolejny cudowny etap naszej ciąży! Czekam na fikanie mojego źrebaka i pozostałym również życzę szybciutko tego przemiłego bulgotania !!!!!! :)

sylwiaśta159, opóźniona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia on nie byl taki. Byl innym człowiekiem przed narodzinami Marcela. Byl czuly, troskliwy, zaskaliwal mnie jakims drobiazgiem na walentynki czy inne swieta. A teraz zero inicjatywy z jego strony. Zgasl jak swieczka. Do mnie ma pretensje ze ja nie okazuje mu uczuć. Ale jak ja mam mu cos okazywać jak mnie traktuje jak sluzaca. Niedługo tego nie wytrzymam i pekne. Probuje go utemperowac ale ciezko mi to idzie. Grozba i prozba i nic.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

My nie obchodzimy walentynek, choć bardzo się kochamy :)[/QUOTE]

Jak masz częściej takie akcje z czekoladą jak wczoraj to się nie dziwię-macie Walentynki na co dzień! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha, jesteśmy razem 7 lat, ale jeszcze nie mąż :D jaaakoś nie umiemy się zebrać ;P
    ja nawet bulgotania nie czuję, jak już to jelit jak rudi :D

MOJA KOLEŻANKA kurcze kiedys byla ze swoim w jakiejs knajpce i mlody tak ją kopnął, że się zsikała :D

Karola, a może to wszystko ze strachu o ta ciąże... albo nie był na nią gotowy? I sam sobie z emocjami nie radzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 10:24

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Mam ochotę się wyprowadzić z domu, niż z nim tutaj zostać. Ja dostałam kwiaty w rocznicę ślubu, reszte dni cóż pewnie nie zasłużyłam.

Ruchów pewnie szybko nie poczuje, zwłaszcza, że to moja pierwsza wysoka ciąża i łożysko na przedniej ścianie :(

Nie denerwuj sie kochana.. Niektorzy mezczyzni nie kupuja kwiatow swoim kobietom, nie mowia co chwile ze kochaja, ale sa wierni, pomocni i kochaja z calego serca jednak bez okazywania tego tak czesto jakbysmy chcialy.. Moj maz tez z tych co nie przynosi kwiatow, nie caluje co chwile i nie mowi co chwile ze kocha, ale wiem ze tak jest. Twoj M pewnie ma podobnie. Spokojnie - wdech, wydech.. :)
    I ruchy dzieciaczka tez poczujesz, spokojnie, w odpowiednim czasie:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Rudi88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Sylwiaśta ależ mąż. . ..Taki to ginący gatunek :) Chociaż na mojego nie mogę narzekać, ale brakuje mi czasem odrobinę pomyślunku z jego strony i krztu romantyzmu eh

Mój też do najromantyczniejszych nie nalezy ( choć nie powiem z zaręczynami mnie mega zaskoczył) , ale i tak kocham go na maxa i nie zamieniłabym na żadnego innego ( no może oprócz Fridericka Ljunberga hehehehe) a teraz to się zrobił taki troskliwy,że aż mnie rozczula, chociaz wczoraj powiedział, że od września się skończy hehehe

sylwiaśta159, SyHa85 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Sylwia on nie byl taki. Byl innym człowiekiem przed narodzinami Marcela. Byl czuly, troskliwy, zaskaliwal mnie jakims drobiazgiem na walentynki czy inne swieta. A teraz zero inicjatywy z jego strony. Zgasl jak swieczka. Do mnie ma pretensje ze ja nie okazuje mu uczuć. Ale jak ja mam mu cos okazywać jak mnie traktuje jak sluzaca. Niedługo tego nie wytrzymam i pekne. Probuje go utemperowac ale ciezko mi to idzie. Grozba i prozba i nic.

Mój taki był przed ślubem, po ślubie zero incjatywy, nie pamiętam kiedy coś mi kupił, bez okazji, na urodziny sama sobie kupuję prezent, na święta też.
    Narazie mi pomaga, ale niedługo się to zmieni, dziewczyny ja to już widzę :(
    Myślę o wyprowadzce a on niech robi co chce.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Hej wlasnie was nadrobilam☺
    U mnie nadal apetytu brak za to w pon ide do dentysty bo oszaleje boli mnie zab ale najlepsze jest to ze jak leze jak usiade jest ok a jak sie poloze to znow boli masakra!!!Mam nadzieje ze nie urodze na fotelu taki stres...juz wole rodzic niz isc do dentysty chociaz zeby mam piekne i w miare zdrowe
    Mam do was pytanko czy wam tez leci krew z nosa przyczyny wiem jakie sa ale masakra jakas mi jak nigdy☺

U mnie od gimnazjum jak miałam pierwszy raz złamany nos krwawienia to była tragedia... W okresach osłabienia to przez kilka tygodni kilka razy dziennie puszczała mi się krew z nosa. A ciekło jak z kranu. Ale 2 laryngologów twierdziło, że to żaden problem.. W końcu krótko przed ślubem trafiłam na normalnego lekarza i zaproponował zabieg korekty przegrody, gdzie 1 z 3 etapów było odwarstwienie błony śluzowej nosa. Od czasu zabiegu mam spokój :) aż nie chcę myśleć co by było, jakbym na zabieg się nie zdecydowała.. A z radości miesiąc później spłodziliśmy córkę ;-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, mój też mi nie kupuje kwiatów bez okazji :) Na pewno Cię kocha, tylko niektórzy faceci wychodzą z założenia, przecież wie że ją kocham, to po co ;P

Dziewczyny, która z Was udzielających się tu jest na grupie fb? Nie ukrywam, żem ciekawska, chętnie obaczyłabym, jak wyglądacie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Martynka, mój też mi nie kupuje kwiatów bez okazji :) Na pewno Cię kocha, tylko niektórzy faceci wychodzą z założenia, przecież wie że ją kocham, to po co ;P

Dziewczyny, która z Was udzielających się tu jest na grupie fb? Nie ukrywam, żem ciekawska, chętnie obaczyłabym, jak wyglądacie :)

Ja nie jestem, nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest ;)

‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ