Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jujka wrote:Dziewczyny a ja dzis dostalam jakies dodatkowe moce. Zrobilam juz caly obiad, upieklam biszkopt na tort i jesCze caly dol domu posprzatalam
fajny ten 2 trymestr
To zazdroszczę, mnie złapały dziś takie mdłości i nie moc że do 11 leżałam
Ogólnie jestem bardziej zmęczona niż 1 trymestrzeMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny
-
Martynka30 wrote:To zazdroszczę, mnie złapały dziś takie mdłości i nie moc że do 11 leżałam
Ogólnie jestem bardziej zmęczona niż 1 trymestrze
A może masz anemię?? Kiedy ostatnio robilaś morfologię?/ -
Uff nadrobiłam!
Karolaaa filmik obejrzę na pewno, jak juz dostanę sie do komputera. Ja z tych wzruszających sie na codzień i płaczących nawet na filmach przyrodniczych, wiec od razu paczkę chusteczek przygotuje.
Czytałam Twój pamiętnik i zazdroszczę Ci tej siły, ktora masz w sobie. To straszne, ze Cie to wszystko spotkało, ale najważniejsze, ze w rezultacie masz zdrowe dziecko!
Brak mózgu... Taaa... Ja mam problemy ze skupieniem i wszystko mi z rak leci. W ogole zachowuje sie jak słoń w składzie porcelany. No cóż - ciąża
Moj brzuch tez jest twardy, zwłaszcza wieczorem. Ale trzymają mnie dalej wzdęcia, wiec zakładam, ze to tez wina jelit.
Ból brzucha tez odczuwam - taki uciskający chwilami, czasem podobny do miesiączkowego. Na razie nie panikuje, ale powiem o tym lekarzowi w poniedziałek.
Jadę dzisiaj do rodziców, wiec pewnie znowu czeka mnie wieczorne nadrabianie Waszej produkcji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 13:03
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rudi88 wrote:A może masz anemię?? Kiedy ostatnio robilaś morfologię?/
jakiś ponad miesiąc temu i były dobre, mdłości mam od początku, brak apetytu teżMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
amanina wrote:Fasolka a skad jestes?
Ja moge polecic lekarzy z Warszawy tylko ale moze jest ktos tutaj kto mieszka niedaleko Ciebie i bedzie mogl pomoc
Z Trójmiasta. Już dzwoniłam do swissmedu bo planuję się tam przenieść, jest drożej, ale liczę na lepsze terminy u mojego gina (też tam przyjmuje) no i mają lepszy sprzęt. Niestety rejestracja nie pracuje w sb.
Ja dziś zaczęłam 13 tydz. (12+0) więc mam teoretycznie mam czas do 13+6, czyli piątku 26.02.?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 13:14
-
alicjaaaa wrote:Brak mózgu... Taaa... Ja mam problemy ze skupieniem i wszystko mi z rak leci. W ogole zachowuje sie jak słoń w składzie porcelany. No cóż - ciąża
oczywiście po 5 minutach padł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 13:19
malika89 lubi tę wiadomość
-
malika89 wrote:Dobry dzień
Dziś tydzień 17! Yeaaah
Co do jedzenia w szpitalach to u nas nie było aż tak źle. Dwa lata temu leżałam na laryngologii. Miałam zabieg na gardło w pełnej narkozie. Bez silnych leków przeciwbólowych nie mogłam nawet przełykać śliny, a w diecie przez dwa dni miałam normalne posiłki! Dopiero trzeciego dnia wpisali mi specjalną dietę żebym mogła łatwiej przełykać... Generalnie dieta cud.
Powrót do pełnej sprawności jedzenia wrócił po miesiącu. W domu w kółko był budyń
gratuluje 17 tygodnia
czujesz już coś? jakieś pukanie, motylki, rybkę?
ja miałam 5 lat temu w szpitalu w Krakowie w wojskowym wycianene 3 migdały bez narkozy...
trzeciego migdała miałam wycinanego w wieku 6 lat i 27 lat
w wieku 27 miałam te dwa wycinane i trzeci bo mi odrósł, przez 2 tyg nie mogłam przełykać, zwijałam się z bólu, a jedzenie było dobre z tym, że parówki, kiełbaski, gorące kakao, obiad zupa i mięsa na 2 danie, nic nie przełkłam!
nie było diety dla osób bo zabiegu wycinania migdałów, w sumie sam zabieg do przezycia, ale potem miesiąc miałam z głowy, a po 2 tyg po zabiegu wróciłam do pracy do dzieci - przedszkole 3-latki i zaraziłam się jakby anginą tylko, że u mnie było to zapalenie śluzówki gardła, na L4 już nie poszłam, bałąm się zwolnienia z pracy i przez 2 miesiące się meczyłam po zabiegu przez to.
ale teraz jest super, nie mam już angin co drugi miesiąc i po 40,5 stopni Celcjusza, mam spokój.malika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfasolkarośnie wrote:Z Trójmiasta. Już dzwoniłam do swissmedu bo planuję się tam przenieść, jest drożej, ale liczę na lepsze terminy u mojego gina (też tam przyjmuje) no i mają lepszy sprzęt. Niestety rejestracja nie pracuje w sb.
Ja dziś zaczęłam 13 tydz. (12+0) więc mam teoretycznie mam czas do 13+6, czyli piątku 26.02.?
Teoretycznie tak,ale ja bym odjela kilka dni na wszelki wypadek gdyby sie okazalo ze jest juz za duzy. Wiec sobie zaloz moze ten 24.02 - zeby do tej pory zrobic.
Sprobuje sie dowiedziec o Trojmiasto, dam znaka.fasolkarośnie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Dziewczyny roznie jest z zaleznoscia lozysko a ruchy. Ja za 2 dni zaczynam 17 tydz w sumie wg usg to juz jestem w polowie 17 tyg i dalej nic nie czuje a kolezanka ktora miala lozysko na przedniej scianie czula juz w 14 tyg
Sprzęt ma duży wpływ na pomiary, u mnie w szpitalu mają nowsze USG niż moja gin i tutaj.moje dziecko miało różnice CRL ponad 1cm a dzień wcześniej byłam u ginekolog i u niej było 51mm a tu w szpitalu dwa razy mierzył (usg brzuch+dopochwowe) i było 63,8mm a NT u mojej było 1cm a tutaj 1,9 lekarz podał.
W ogóle zzastanawiam się czy w środę jechać na badania prenatalne bo jestem umówiona w klinice w Poznaniu bo tam mają super sprzęt..ale teraz mi jeszcze w szpitalu zmierzyli dodatkowo i nie wiem czy jest sens, z drugiej strony mnie korci żeby jechaćsylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
co do zmęczenia to sprawdźcie wyniki, ja jestem zmęczona i okazało się że morfologia nie za ciekawa, hematokryt i hemoglobina poniżej normy, czyli jakby anemia się zaczynała, ale zobacze co lekarz powie, pewnie zlekceważy
Badanie moczu też nie za bardzo,
ph 8 (za wysokie)
cytuje:
Odczyn (PH) – powinien być lekko kwaśny (4,6–7,0 pH). Odczyn obojętny lub zasadowy występuje w kamicy nerkowej bądź zakażeniu dróg moczowych. PH powyżej 7 sugeruje zakażenie pałeczką odmieńca – bakterią wywołującą posocznicę moczową, która może prowadzić do niewydolności wielu narządów.
kolor słomkowy mętny,
urobilinogen wysoki (++)
cytuje:
Urobilinogen – powstaje z bilirubiny. Tylko niewielka jego ilość może się pojawić w moczu. Przekroczenie normy może świadczyć o zapaleniu wątroby lub jej marskości, a także o zablokowaniu odpływu żółci z wątroby i pęcherzyka żółciowego.
nabłonki - płaskie,pojedyncze i jeszcze jakieś )nie mogę przeczytać)
krwinki białe - 6cp
krwinki czerwone - nie mogę przeczytać ale są 3 słowa
wałeczki - bardzo liczne fast.(....)
składniki mineralne - (...)trójfosforany
i jeszcze coś - nie mogę przeczytać
mocz wyszedł kiepski, zobaczymy co lekarka powie. -
Rudi88 wrote:Kurde brązowo-żółtawe plamienie/upławy zaczynam panikowac!!!!!!!!
-
Truskaweczka83 wrote:co do zmęczenia to sprawdźcie wyniki, ja jestem zmęczona i okazało się że morfologia nie za ciekawa, hematokryt i hemoglobina poniżej normy, czyli jakby anemia się zaczynała, ale zobacze co lekarz powie, pewnie zlekceważy
Badanie moczu też nie za bardzo,
ph 8 (za wysokie)
cytuje:
Odczyn (PH) – powinien być lekko kwaśny (4,6–7,0 pH). Odczyn obojętny lub zasadowy występuje w kamicy nerkowej bądź zakażeniu dróg moczowych. PH powyżej 7 sugeruje zakażenie pałeczką odmieńca – bakterią wywołującą posocznicę moczową, która może prowadzić do niewydolności wielu narządów.
kolor słomkowy mętny,
urobilinogen wysoki (++)
cytuje:
Urobilinogen – powstaje z bilirubiny. Tylko niewielka jego ilość może się pojawić w moczu. Przekroczenie normy może świadczyć o zapaleniu wątroby lub jej marskości, a także o zablokowaniu odpływu żółci z wątroby i pęcherzyka żółciowego.
nabłonki - płaskie,pojedyncze i jeszcze jakieś )nie mogę przeczytać)
krwinki białe - 6cp
krwinki czerwone - nie mogę przeczytać ale są 3 słowa
wałeczki - bardzo liczne fast.(....)
składniki mineralne - (...)trójfosforany
i jeszcze coś - nie mogę przeczytać
mocz wyszedł kiepski, zobaczymy co lekarka powie.
Może powtórz badanie moczu? Bo czasami za drugim razem często wychodzi prawidłowe wiec jak masz zle to warto powtórzyć. Mi w szpitalu pobrali krwi i da razy mocz dawałam ale wyników nie znam. Ostatnio w morfologii wyniki dobre tylko Hematokryt trochę poniżej normy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 13:43
Luteina 100mg x 2