X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka obiad pierwsza klasa, ja to lezalam w Ostrodzie i Olsztynie, w Elku tez ale tylko 3 dni wiec nie zdazylam poczuc ich kuchni, chociaz do najgorszych nie nalezala :) dobre obiady w szpitalu wojewodzkim dawali, najgorsze chyba w Ostrodzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona - jeszcze napar z suszonych jagod jest ok, jak nie masz kompotu albo wlasnie normalnych jagod. mnie w domu tym zawsze leczyli na biegunki i inne akcje - bardzo uspokaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 10:10

opóźniona lubi tę wiadomość

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    wcale sie nie dziwie :D ja tez jadlam w szpitalu wlasnoróbki, a margaryny nienawidze :) za to maslo lyzeczkami potrafie jesc ;)

pilnuj tego lekarza z tym "wyciekiem". jak na obchodzie Cie zleje to idz potem do gabinetu lekarskiego i sie upomnij ze ma ktos to sprawdzic. chociaz wierze ze to tylko sluz !!:)
    Czytałam właśnie wpisy dziewczyn ze po luteinie tak właśnie może być ze leci praktycznie wodny śluz. Kurde juz po 10 a obchodu jeszcze nie bylo:/

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moja siostra leżała na patologii ( w obydwu ciążach) to albo jej coś wozilismy albo sobie zamawiała.
    Potem na porodówce było ciut lepiej, ale miała wtedy faze na rosół i mama jej gotowała:)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny u was też taka pogoda,że tylko się powiesić?
    Nawet zebów mi sie nie chce myc
    Kurczę co do zębów to ja nie jestem do dzisiaj w stanie ich porządnie umyć, bo mnie od początku ciąży ciągnie na wymioty od szczoteczki :(

Martynka30 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    chcialam zauwazyc ze niektore tu jeszcze rzygaja jak koty, wiec pewnie spojrzenie na takie zdjecia im nie pomoze ;)))))
    Ja wczoraj przed szpitalem wymiotowalam a teraz o dziwo nawet na zapach margaryny mnie nie zemdlilo jak mi podali to ekstra śniadanie. Chyba mi się jakiś system przetrwania włączył :D

amanina lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę Wam powiedzieć, że jak baba mi przyniosła i postawiła na stół salceson czarny miałam taki odruch wymiotny, że ledwo zdążyłam do łazienki, a obiad mielonka ta co została ze śniadania wrzucili w sos i wymieszali :/
    Najgorsze są zupy zawsze z kluskami i rozwodnione.

amanina lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Kurczę co do zębów to ja nie jestem do dzisiaj w stanie ich porządnie umyć, bo mnie od początku ciąży ciągnie na wymioty od szczoteczki :(

Ja mam to samo :( kilka razy mi się zdarzyło zwymiotować podczas mycia zębów :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja tak mialam w ciazy z synem od 13 do 16 tygodnia. Ale mnie tylko podrywalo, nie wymiotowalam

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak lozysko jest na przedniej scianie to ruchy dziecka poczuje znacznie później :(?

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:

Miałam to samo, ale znalazłam sposób: kupiłam truskawkową pastę do zebów i malutką szczoteczkę dla dzieci i jest zdecydowanie lepiej:)

Ciotki trzymac kciuki za wyniki, szczególnie cukru :)

opóźniona, SyHa85 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haaa!! znalazlam na moim ulubionym macierzynsko-ciazowym blogu!!

patrzcie: http://mataja.pl/2014/10/zglupialas-w-ciazy-pieluszkowe-zapalenie-mozgu-atakuje

wiec to norma ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Kochane jak lozysko jest na przedniej scianie to ruchy dziecka poczuje znacznie później :(?
    Tak najczwsciej jest. Mozesz poczuc nawet po 20 tyg dopiero

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Tak najczwsciej jest. Mozesz poczuc nawet po 20 tyg dopiero
    Ja pierdziele:( to musze detektor kupić bo będę się denerwowała :(

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z synem miałam na przedniej ścianie to poczułam dopiero w 23 tygodniu już się martwilam. A teraz już czuję ale takie delikatne pukanie np.wczoraj chyba czkawka była tak równo pukalo jak leżałam na plecach.

Ja też mam równo zryty beret, pojechałam do sklepu autobusem a jak wyszłam z zakupami to szukałam auta na parkingu i dzwonie do męża i płaczę bo lubię moje auto i szkoda i co teraz a on do mnie żebym się nie ruszala że on po mnie przyjedzie bo jeszcze sobie krzywdę zrobię :-D

amanina, 33Karola33, Rybaaaa, kaarolaa, pigułka, Paulka123, SyHa85, Friend lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Ja pierdziele:( to musze detektor kupić bo będę się denerwowała :(

jak chcesz to ja mam do sprzedania od przyjaciolki (ona nie siedzi na zadnych forach i dlatego mnie poprosila) - wlasnie ten sonoline C (to jest chyba ten najwyzszy model).
    uzyla go 4 razy w sumie jak byla z blizniakami w ciazy.
    lezy u mnie od tygodnia, a ja jeszcze nie wrzucilam ogloszenia na bazarek :)

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk ale w 23 tygodniu to już tak ładnie je czuła czy raczej bardzo delikatnie? Ja będę się ryla do tego czasu..myślałam że w 15/16 coś juz poczuje.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)
    Dziś tydzień 17! Yeaaah ;)

Co do jedzenia w szpitalach to u nas nie było aż tak źle. Dwa lata temu leżałam na laryngologii. Miałam zabieg na gardło w pełnej narkozie. Bez silnych leków przeciwbólowych nie mogłam nawet przełykać śliny, a w diecie przez dwa dni miałam normalne posiłki! Dopiero trzeciego dnia wpisali mi specjalną dietę żebym mogła łatwiej przełykać... Generalnie dieta cud.
    Powrót do pełnej sprawności jedzenia wrócił po miesiącu. W domu w kółko był budyń ;)

amanina, sylwiaśta159, SyHa85 lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    jak chcesz to ja mam do sprzedania od przyjaciolki (ona nie siedzi na zadnych forach i dlatego mnie poprosila) - wlasnie ten sonoline C (to jest chyba ten najwyzszy model).
    uzyla go 4 razy w sumie jak byla z blizniakami w ciazy.
    lezy u mnie od tygodnia, a ja jeszcze nie wrzucilam ogloszenia na bazarek :)
    Oo a w jakiej cenie chce go sprzedać:)?

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Oo a w jakiej cenie chce go sprzedać:)?

250 zl; czyli w sumie polowa tego co jej maz zaplacil :)

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ