X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie u mnie też już pora zakupić większe a rynku w Olsztynie brak!

• klaudus026 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Ja zastanawiam się nad CC prywatnie w Bielsku w Eskulapie. :) Drogo, ale pełna profesja , rana jak zadrapanie i przede wszystkim szacunek i opieka jak należy.

Ja myślałam nad Warszawa i Medicover ale z Częstochowy mam kawałek drogi. Sprawdzę sobie ten Eskulap :)

mmalibu lubi tę wiadomość

klz90tc72ps3n294.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na katar uzywalam prenalen spray do nosa i nasc majerankowa. No i inhalacje.

Kw14tuszek, hella lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Na katar uzywalam prenalen spray do nosa i nasc majerankowa. No i inhalacje.

to chyba jutro odwiedzę aptekę bo w nocy strasznie się meczyłam :( w sumie to nigdy w życiu nic na katar nie stosowałam, zawsze czekałam aż samo przejdzie... a na noc najem się czosnku, ostatnio dosyć szybko pomógł...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    no właśnie u mnie też już pora zakupić większe a rynku w Olsztynie brak!

Szkoda. Fajne i tanie rzeczy mozna tam kupic takie jak babcine majciochy w roz 3 raz xl...

Penelope30 lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie palmersa nie polecam- to prawie sama parafina- czyli pochodna ropy naftowej... :(

Siedze u mamy i stwierdzilam ze tydzien u niej i chyba by mnie musieli stad wykulac :/ wepchala we mnie chyba wszystko co miala a na koniec upieklysmy rogaliki drozdzowe z powidlami i dopchalam- juz po mnie :P

A wiecie ze na tylku na wysokosci podbrzusza zdobil mi sie rozstep? Tylka nie smaruje to sie rozprul :P a sweeedziiii :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 19:43

SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    właśnie gdzie można nabyć jakieś wygodne majciochy, oglądałam te w rossmanie dla kobiet w ciąży i jakoś mi się nie podobają, dziwnie są uszyte.

Ja jestem z nich bardzo zadowolona. Muszę sobie jeszcze ze 2 pary dokupić :-)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry Lady :D rozstep mistrz :D
    Ja mam giga sklonnosci do rozstepow i po okresie nastoletnim spore pozostalosci na posladkach i wew stronie ud wiec sie boje ze bedzie powtorka z rozrywki..
    Smaruje maslem shea dwa razy dziennie od kolan po cycki, skora mnie nie swedzi i na razie nic sie nie pojawilo, odpukac, wiec czekam az mnie zaatakuja.

Dzis sie tak wkurzylam na tego mojego meza nierozgarnietego. Bylismy wczoraj na koncercie punkowego zespolu w ktorym spiewa nasza znajoma i tam robili zdjecia i dzis te zdjecia wyladowaly na oficjalnej stronie na FB a moj maz mnie pooznaczal. W czwartek wywalilo mi brzuch z dnia na dzien wiec juz widac ze cos jest nie do konca zwyczajnie z tym brzuchem. Zanim zdazylam je poukrywac u siebie na profilu (zorientowalam sie 10 min pozniej), to juz mialam w skrzynce 7 wiadomosvi od znajomych czy jestem w ciazy, grrrrrr...

_cherryLady lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruje mustelą i póki co nie mam nowych rozstępów, chociaż podobnie jak dziewczyny mam mega skłonności do tego ;/ też mi zostały z okresu dorastania pamiątki , a teraz się boję że mój brzuch i biodra będą całe w tym paskudnym dziadostwie ;/ ... niektóre dziewczyny mają zmasakrowane te brzuchy

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam i nie mialam rozstepow i mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie, specjalnie niczym sie nie smaruje, jak juz mam mega sucha skore to wtedy oliwka z babydream...mam tez zwykla dla niemowlat, ale ja ogolnie nie lubie tego tlustego uczucia na sobie i dlatego tak rzadko sie smaruje...a na piersi polecam maslo z ziaji, nie pamietam czy mozna je stosowac przed porodem, ale po napewno, skora trzyma sie w miare w kupie i jest jedrna i wlasnie u mnie nie wyskoczyly zadne rozstepy na piersiach...

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciazy roztepy zaczely sie pojawiać w 7 miesiącu. Fakt mam spore skłonności do nich ale nawet smarowanie 3 razy dziennie mnie nie uratowało :( dziecko roslo a ja razem z nim. Wiec sie pogodzipam z tym ze teraz pewnie tez mnie wysypie.

a55a0765ad.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na brzuchu tez nie mam narazie :P ale tez mam sklonnosci wiec popekam pewnie. Ale zawsze pewnie mniej ich bedzie niz jakby sie nie smarowac :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 20:23

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    to chyba jutro odwiedzę aptekę bo w nocy strasznie się meczyłam :( w sumie to nigdy w życiu nic na katar nie stosowałam, zawsze czekałam aż samo przejdzie... a na noc najem się czosnku, ostatnio dosyć szybko pomógł...

Czosnek obowiazkowo :-)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja jestem z nich bardzo zadowolona. Muszę sobie jeszcze ze 2 pary dokupić :-)
    Rudi ale te same mamy na myśli?
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Hanna-Style-MamaLine-majtki-ciazowe-pod-brzuch-biale-rozmiar-XL-1-szt,288160,6547,6379
    nie uciskają pęcherza ani w udach?

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę sobie kupić większe majtki a niedawno kupowałam, mąż ostatnio stwierdził, że urósł mi tyłek ;)

Może i ja zobaczę jutro w rosmannie majtek dla kobiet w ciąży, tylko ciekawe czy będą, bo u nas mały ten rosmann :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja też muszę sobie kupić większe majtki a niedawno kupowałam, mąż ostatnio stwierdził, że urósł mi tyłek ;)

Może i ja zobaczę jutro w rosmannie majtek dla kobiet w ciąży, tylko ciekawe czy będą, bo u nas mały ten rosmann :/
    moj mi powtarza ze mam dupsko jak kociol...a ja mam to gdzies i tak wiem ze jest wiekszy, takie prawa natury

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 20:31

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam pozostalosci z mlodosci- tylek jak u tygrysa, wew ud i na biodrach o troche pod kolanami :-/ i zauwazylam od kilku dni, ze mocniej je widac :-(
    Nowych pewnie nie unikne ale mam nadzieje, ze dzieki smarowaniu bedzie mniej.
    I trym smarowalam maslem shea ale nieregularnie, teraz nivea pod prysznic, a potem tolpa 2xdziennie (na zmiane przeciw fozstepom i ujedrniajacy). Mysle ze bio-oil dolacze do zestawu. Ktos uzywa czy on faktycznie dziala?

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze ten aloes mnie w nich zniechęcił, bo w necie czytam że w ciąży nie wolno spożywać aloesu, ani używać kosmetyków z nim w składzie, to może i w majtkach szkodzi, nie wiem.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo wlasnie. Nowe gacie tez juz potrzebuje :-) w ogole od tygodnia tak mam naprawde duzy brzuch :-) chodze jak paw dumna :-)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bio oli zapychał, ma parafinę w składzie :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ