X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam od rana dobry humor, nawet pogoda mi nie przeszkadzała, ale poszliśmy do teściowej na obiad. Siedzi na przeciwko mnie a drze się do mnie jakbym była głucha.

Kurde czemu ja taka jestem że jak ktoś lub coś mnie wkur*** to ja nic nie powiem...

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Karola ja wiem, że każda ciąża jest inna... że ból i nie ból nie musi oznaczać niczego złego, bądź odwrotnie...

Ja już tyle przeszłam straciłam 3 Aniołków, nie mam dzieci, a pragnę je mieć jak najmocniej...i boję się, że coś może być nie tak :(
    Ten strach, że podczas każdej wizyty coś może być nie tak siedzi we mnie od początku, i nie umiem się go pozbyć :(

Trzymam za Was kciuki <3

Martynka zobaczysz że Twoja dzidzia urodzi się cała , zdrowa i śliczna. Już tak wysoko jesteś w ciąży, nie może być inaczej :)

A w ogóle to ja Ci zaraz kopa sprzedam za to czarnowidztwo :P

Martynka30 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Martynka zobaczysz że Twoja dzidzia urodzi się cała , zdrowa i śliczna. Już tak wysoko jesteś w ciąży, nie może być inaczej :)

A w ogóle to ja Ci zaraz kopa sprzedam za to czarnowidztwo :P

Chyba potrzebuję takiego kopniaka, przytulanie, wyżalenia... wszytkiego tego dzisiaj...

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Chyba potrzebuję takiego kopniaka, przytulanie, wyżalenia... wszytkiego tego dzisiaj...

No ta ja się tam zaraz do Ciebie przejdę :P

Martynka30 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    No ta ja się tam zaraz do Ciebie przejdę :P
    To jak juz będziesz tak blisko to i do mnie sie przejdz bo ja tez chyba kopa potrzebuje...

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z kościoła, mąż na 8.00 chodzi, a ja z córka teraz na 12.00 i byłyśmy 95min...
    na wsi taaakie długie msze, ok 70min prawie zawsze a dziś jeszcze i to i tamto i 95min aż, a żeby w ławce usiąść to trzeba o 11.30 wyjść z domu, my wychodzimy o 11.40 - idziemy bardzo szybko ok 1km w 5 min i jeszcze gdzieś na bocznych ławkach przycupniemy. kościół mały a parafian dużo.
    Mąż obiad w niedziele gotuje po 14.00 zjemy i bede odpoczywać :)

Swędzi Was może skóra na brzuchu???
    Mnie ostatnio tak, co chwilę gdzieś zaswędzi.
    Pewnie się rozciąga.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ja placilam 109 zl u nas chinczyk nie jest tani ale kurtki w sieciowkach tez nie wiec kupilam u chinola ja zazdroszcze dziewczyna z Krakowa bylismy na wakacjach i zajechalismy po drodze do meza ciotki i sie obkupilam☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosciol zaliczylam wczoraj na 18 cwaniara co i w sobote tez ide na 20 bo wiem co w swieta sie dzieje a ja w takich tlocznych miejscach zle sie czuje i slabo
    Ja sie podzielilam z tesciowa gotowaniem w swieta robie ciasta salatki i kaczke a ona reszte☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka mnie cały czas brzuch swędzi, zwłaszcza koło pępka. Ogólnie skóra jest sucha na brzuchu i myślę by nie zaopatrzyć się w oliwke dla dzieci, bardziej natłuszcza niż te niby balsamy no i napewno nie uczuli. Skóra się naciąga i stąd te swędzenie ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed każdą wizytą nie mogę zmruzyc oka, nie mogę spać, denerwuje się przed każdą wizytą.
    Mąż juz rozmawia z malutką, śmieje się i mówi do niej Nadia, choć imię jeszcze nie zostało wybrane ;-)
    Ja nie potrafię się cieszyć, nie potrafię do niej mówić, rozmawiać... Cały czas na słuchuje ruchów a jak nic nie czuje przez cały dzień to czarne scenariusze mi się pojawiają :-(

Ogólnie pogada taka do d...y, mąż codziennie w pracy a ja na święta nie robię nic, przynajmniej na dzień dzisiejszy, chyba że coś mi się zmieni ;-)
    W pierwszy dzień świąt jesteśmy tutaj, teściowa wczoraj już bigos zrobiła a w drugi dzień świąt jedziemy do moich rodziców.
    Zobaczymy jak będzie, nie ma co myśleć na zapas.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Dzien dobry :)
    Dziewczyny, mam problem - od tej choroby (jak kaszle albo kicham) zaczelo mi sie wysilkowe ciazowe nietrzymanie moczu. Straszne to jest.. Podobno 50proc ciezarnych wczesniej czy pozniej ma.
    Znalazlam kilka domowych sposobow wiec musze wdrozyc w zycie ale przy okazji szperania w guglu znalazlam tez strone o urzadzeniu przygotowujacym do porodu Aniball. Widzialyscie to w ogole?? :O

Ja wczoraj bylam na warsztatach "Świadomy poród"i poznałam helle :)
    Własnie połozna prezentowała Aniball. Mialam to w reku i wydaje sie,ze cwicząc naprawde moze przyniesc super efekty. Cena troche wysoka bo koszt ok 200zł ale cwiczy miesnie, pozwala na unikniecie pękniecia krocza, ktore jest wycwiczone i przygotowane, nietrzymanie moczui zmiejszenie dolegliwosci bólowych przy przechodzeniu dziecka przez kanał. W ostatnim etapie Annibal mozna napompowac do wielkosc główki dziecka :) Wygląda troche jak wibrator hehe

amanina lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • hella Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Martynka - nieustannie trzymam za Was kciuki. Mam nadzieje, że obie otrzymacie dobre wieści na Waszych wizytach.

Martynka ja już jestem 7 tygodni bez usg. A wizyte mam dopiero w piątek, czyli od ostatniego minie pełne 8 tygodni. No i pamiętaj, że czujesz ruchy, a ja nawet tego nie mam :)

U mnie na święta będę gotować razem z siostrą. Ma być barszcz biały, jajka faszerowane pieczarkami, a drugie z szynką, może pasztet zrobie, roladki z szynki z pastą jajeczną i sałatkę wiosenną. Do tego oczywiście babka, ale jeszcze nie wiem jaka :) W poniedziałek pewnie pojedziemy na obiad do teściów, ale to tylko 4 km od moich rodziców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:49

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam masełko z Palmersa. Jak dla mnie super!
    Skóra mięciutka, gładka. Nic nie swędzi :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje oliwke z Rossmanna für Mama, olej kokosowy, a czasem balsam granatowy Nivea. Pomaga, bo skora jest gladka, nawilzona i nic nie swedzi.

Asiasia, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Ja stosuje oliwke z Rossmanna für Mama, olej kokosowy, a czasem balsam granatowy Nivea. Pomaga, bo skora jest gladka, nawilzona i nic nie swedzi.
    Też mam tą oliwkę, ale niestety nie bardzo mi pasuje :/
    Na moją skórę działa średnio, a do tego mam wrażenie, że cały czas się kleję :/

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na pierwszą stronę i jest kilka mamusiek, co się udzielały a od jakiegoś czasu zamilkły... np. Dere.
    Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, dziewczyny.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z mężem w kościele na 13, dzidzia w brzuszku była pierwszy raz. Potem pojechaliśmy na obiad na starówkę i zjadłam pyszną zupkę rybną z łososiem, a na deser flurry w McD. Pogoda nawet w miarę koło 8 stopni i sucho.
    Do smarowania mam z rossmana serum zapobiegające rozstępom LIRENE Będę Mamą. Dla mnie super bo oliwek nie lubię, za tłuste są dla mnie i zapach mi bardzo nie odpowiada.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z domu o 11 i dopiero wrocilam. Padam ryjem na twarz! Plecy mnie bolą, rwa ciągnie, brzuch jakiś dziwny, ale tyle kilometrów to dawno nie zrobiłam. W kosciele tak waliło kadzidłem, ze kichałam co 2 minutki. Na kiermaszu kupiłam stroik, smalec i dżem z czerwesni :-D potem poszlismy na belgijskie fryty :-D a i jeszcze z Lidlu były super zonkile jakby z skorupce strusiego jajka i też kupilam.
    Idę umierać na kanapie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 16:38

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Ja przed każdą wizytą nie mogę zmruzyc oka, nie mogę spać, denerwuje się przed każdą wizytą.
    Mąż juz rozmawia z malutką, śmieje się i mówi do niej Nadia, choć imię jeszcze nie zostało wybrane ;-)
    Ja nie potrafię się cieszyć, nie potrafię do niej mówić, rozmawiać... Cały czas na słuchuje ruchów a jak nic nie czuje przez cały dzień to czarne scenariusze mi się pojawiają :-(

jakbym siebie słyszała!!
    mąż też pare razy mówił do brzucholka, nawet raz go całował z radości, a ja też nie potrafię mówić, głaskać, nic, dzień bez ruchów to dzień stracony dla mnie :/ no i scenariusz wiadomo jaki...

Na skórę brzucha mam palmers i ziaja i po kąpieli oliwka zawsze na mokrą skórę, a i tak swędzi, mam nadzieję, że gorszych rozstępów nie będzie bo są po pierwszej córce, ale małe i niewidoczne na szczęscie.

A na święta robie i dania gorące i ciasta, tort, sałatki, jaja faszerowane, galaretę, żurek z jajkiem i kiełbaską w chlebku bo mam zaległych gości - i urodziny męża, już mnie plecy bolą na tą myśl...
    mąż i babcia pomogą oczywiście :)

a ten Aniball to nas tak strasznie rozciągnie, że mężowie nie będą zadowoleni...
    sama nie wiem co myśleć, bo z jednej str faktycznie urodzić bez problemu, bez nacięcia itd, a z drugiej rozciągać się 4 miesiące na 10cm, a w końcu może okazać się konieczna cesarka.
    Ja po porodzie pierwszej córki mam wrażenie, że nie wróciłam do takiego stanu jak przed ciążą, widzę po mężu, znaczy po tym ile czasu musi teraz <3 żeby dojśc, a ile przed ciążą (pół minuty!)
    sorry, że tak o tym temacie otwarcie mówię, ale ciekawe co Wy sądzicie.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Aniball sie stosuje 4 tyg przed terminem porodu dopiero. Wczesniej nie.
    Czytalam wypowiedzi dziewczyn na forach i nic nie ma o tym ze rozciaga - wrecz przeciwnie, po porodzie duzo lepiej sie wraca do formy bo miesnie sa wycwiczone (cwiczy sie tak jak same miesnie kegla ale z tym w srodku).

Mam duzo czasu jeszcze, przemysle ten zakup :)

Wrocilam wlasnie z marszu godzinnego i tak mnie brzuch ciagnie ze masakra. Gruby przez to chorobsko chyba wyszedl z formy :p

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ