Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka83 wrote:A w którym jesteś tyg i dniu ciąży?
U mnie niby coś tam zaczeło delikatnie pukać w zeszłą niedzielę, czyli w 19 tyg, ale potem cisza, w pt było już kilka razy i wczoraj/dziś znów cisza, chciałabym regularne już ruchy, ale trzeba czekać, nic nie poradzę.
U mnie nadal nic[/url]
-
Truskaweczka83 wrote:Myślę, że i tak w sumie warto, wczoraj znalazłam taką prawie samą kurtkę jak ta zamówiona:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15867e4e2d88.jpg
tyle, że miała pełną rozmiarówkę w cenie 129+12 wysył, wiec różnica jest - dwa razy tyle, jedynie ten minus, że wszystko rozmiar uniwersalny, ja jestem- raczej -byłam szczupła/normalna+ rozmiar L, ale wysoka i nie wiem czy kurtka bedzie dobra, ale ma szersze na brzuszku i dlatego się skusiłam - idealnie by mi brzucholek się zmieścił tam i całą wiosnę czy lato jak deszczowo bym w nim chodziła, zamówiłam tą zieloną/lomonkową:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71bf0be117b9.jpg
jak nie bedzie dobra to poprostu odeślę, nic nie poradzę.
Tak wogóle to witam się w 21 tyg (20+0)
Poszłam spać jak na mnie późno bo 24.00 oglądałam "Igrzyska śmierci"
I obudziłam się już przed 6.00 z bólem głowy - chyba z głodu, ostatnio nie mam za bardzo apetytu, niby ugotuje i smak odchodzi nie pojem, wiec słodyczami dojadam i nie mam siły, musze się porpawić, dla małejOd ponad tygodnia waga stoi w miejscu - to akurat dobrze, bo już 6kg na +, ale nie chce dzieciątka głodzić - może nie ma energii się ruszać bo źle jem.
Ja tez uwazam ze warto☺mam prawie identyczna tylko z chinola bo mimo wszystko wole przymierzyc a ona ma dzialalnosc tylko na wysylki wiec nawet do Slupska czyli 3 km kurierem musi puscic ale uwazam ze warto ja noe wiedzialam ze ona tez ma kurtki bo tak bym przymierzyla i chinola a zamowila u niej i nie misialabym przeplacac☺ -
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:ja mam problem z glowy, bede u rodzicow
My na pierwszy dzień też, ale mąż w poniedziałek wielkanocny ma służbę i musi coś wzięć do pracy, więc muszę coś pomyśleć...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyDzien dobry
Dziewczyny, mam problem - od tej choroby (jak kaszle albo kicham) zaczelo mi sie wysilkowe ciazowe nietrzymanie moczu. Straszne to jest.. Podobno 50proc ciezarnych wczesniej czy pozniej ma.
Znalazlam kilka domowych sposobow wiec musze wdrozyc w zycie ale przy okazji szperania w guglu znalazlam tez strone o urzadzeniu przygotowujacym do porodu Aniball. Widzialyscie to w ogole??
A co do Wielkanocy to ja robie sniadanie standardowe: jajka z majonezem i sosem pesto, pieke chleb, chyba upieke pasztet, szynka, ogorki kiszone, salatka jarzynowa, pasta z makreli, rukola z pomidorkami i mozarella. A na obiad zupa krem z groszku, pieczona ges z ziemniakami i mizeria i beza pavlova na deser.
Martynka30, kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Domi793 wrote:Acha.. boze taki malusienki byl. Fajny byl ten porod w wodzie:) Ja przy pierwszej ciazy wchodzilam w czasie porodu kilkanascie razy do wody i mi to bardzo pomagalo, przynosilo duza ulge. Ostatnie parte mialam juz normalnie poza basenem i tak sie wlasnie teraz zastanawiam, czemu samego finoszu porodu nie mialam w wodzie hmmm. Dosc wczesnie sie zastanawiam co.. po 10 latach
. Teraz są takie możliwości ze trzeba korzystać , zwłaszcza ze jak Tobie było lżej
Domi793 lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Dzień dobry
Ja po tych wczorajszych wojarzach czuje się jakbym miała kaca
My na 11.30 ruszamy z palmą, a potem do centrum na jarmark świątecznypewnie kupie 300kg niepotrzebnych pierół
Co do Świąt to my ruszamy w niedzielę do mojej mamy a w poniedziałek do teściów.
Mamie zaoferowałam pomoc. Będziemy robić jajka faszerowane, sałatkę jarzynowa i wiosenną, szynke w galarecie i białą kiełbasę z cebulką. Na obiados karkówka pieczona i kotlety coś w stylu devolajów i pewnie coś jeszcze. Że słodkiego to u teściowej sernik i metrowiec u mamy cholera wie. A obiad u teściowej to na bank rosołek a potem to będzie co sobie zamarzę heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 10:05
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
wpadłam się przywitać i zaraz zmykam. Znów cały dzień poza domem.
Co do świąt, spędzamy je jak zwykle u moich rodziców, więc tylko pomogę mamie w przygotowaniach. Nie mogę doczekać się mazurka - masa ze zmielonych pomarańczy i cytryn razem ze skórkami + miód i to wszystko na kruchym cieście! Pychaaaa.
W ogóle ruszyła też sprawa zamiany mieszkania. Mamy chętnych na wynajęcie naszej kawalerki i do dwóch tygodni po świętach musimy ją już zwolnić. A myk jest taki, że póki co, nie mamy się gdzie przenieśćTakże intensywne poszukiwania nas czekają. Na szczęście wiem, że jeśli się nie wyrobimy, możemy przekoczować u moich rodziców. Oni to pewnie będą trzymać kciuki, żebyśmy nic nie znaleźli i zostali u nich z maleństwem. Ale, jak już kiedyś pisałam (długi wywód z resztą) nie ma takiej opcji.
Także miłego dnia wszystkim i do później
-
nick nieaktualny
-
Truskaweczka83 wrote:A w którym jesteś tyg i dniu ciąży?
U mnie niby coś tam zaczeło delikatnie pukać w zeszłą niedzielę, czyli w 19 tyg, ale potem cisza, w pt było już kilka razy i wczoraj/dziś znów cisza, chciałabym regularne już ruchy, ale trzeba czekać, nic nie poradzę.
Też jestem za nowymi fotelikami, do mojego wózka nowy fotelik kosztuje 200zł więc nie aż tak dużo.
Na święta poza tradycyjnym standardem będę robić takie rosołowe galaretki w małych miseczkach, nawrzucam groszku ugotowane jajko mięsko z kurczaka i może szynkę i potem z cytrynką czy octem do zjedzenia jak zastygną. -
kaarolaa wrote:Martyna jest dobrze, nie boj sie...
ja to mam stresa przed jutrzejsza wizyta w Olsztynie
Będzie dobrze Karolaa, tylko się nie stresuj. Cała brygada sierpniówek z lokatorami trzyma kciukiSyHa85, Martynka30, kaarolaa, Penelope30, Ninka0111 lubią tę wiadomość
-
Rybaaaa wrote:Będzie dobrze Karolaa, tylko się nie stresuj. Cała brygada sierpniówek z lokatorami trzyma kciuki
Karolka popieram dziewczynki, będzie dobrze, nie ma innej opcjikaarolaa lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Ostatni raz byłam na wizycie prawie 5 tyg temu, nie wiem czy wszystko jest dobrze
Dziś rano obudziłam się z przeczuciem, że będzie chłopiec, a teraz odczuwam jakiś dziwny niepokój związany z wtorkową wizytą, boję się, że lekarz coś znajdzie itpMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
W ogóle to zdrówka dla potrzebujących :-*
Ja miałam dosyć intensywny początek weekendu, nie miałam czasu w ogóle Was wczoraj śledzić.
Kolejną partię płyt na meble do kuchni pojechaliśmy zamawiać, później szybciorem na zajęcia kolejne 100 km i wróciłam wieczorem zmordowana... Przebrałam tylko małą i siebie w piżamki i walnęłam się spać.
A teraz też gęsty tydzień. Jutro mamy wizytę z małą u okulisty, bo jej troszkę oczko ucieka, i stąd mam pytanie do mam doświadczonych w tym temacie - jak wygląda badanie oczu takiego malucha? Stresuję się bardziej niż przed swoją wizytą ;-/
W środę połówkowe, a w czwartek normalna wizyta u gin. No i w międzyczasie podstawowe badania muszę zrobić.
Miłego dnia Kochane Ciężaróweczki