Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
alicjaaaa wrote:Witam się w porze obiadowej
Właśnie pichcę makaron z sosem szpinakowo-pomidorowym z serkiem mascaropne. Tak pachnie w całym domu, że już pożeram to oczami i nosem
W ogóle ostatnio mam mega fazę na pomidory! Zawsze bardzo lubiłam, ale teraz mogłabym jeść codziennie i pod każdą postaciąNo może poza sokiem pomidorowym
Ja na początku ciąży pożerałam kilogramy pomidorów -
Cyclonamine tez jest bdn na naczynia krwionosne- ale na recepte.
Boze dziewczyny... jak ja bym zjadla delicje w bialej czekoladzie... i pierniki w czekoladzie z powidlami w srodku... i mc flurry z polewa toffi... i czekolade wedla truskawkowa... ehhh chyba musialabym zrobic sobie jeden dzien obzarstwa wszystkim na co mam ochote moze by mi przeszloNasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualnyMi sie nie wiem czego chce. Mezu gotuje ogorkowa ale nie mam na nia ochoty...w ogole rano zjadlam te zeberka co wczoraj na obiad byly, pychaaaa ale teraz jakby zgaga mnie meczyla i przez to nie mam na nic ochoty.
poza tym snieg dalej pada, ja leze, Marcel rozrabia a mlody kopie w srodku... -
mc flurry z polewa toffi... to już dawno za mną chodzą i pizze bym zjadła. Chyba długo na diecie nie wytrzymam a tym bardziej że zaraz święta i weź tu sobie sernika odmów. Mąż mnie nadal wkurza. Karola zazdroszczę że Twój sprząta i gotuje. Mój dopiero wrócił i od razu laptop, nawet nie spytał czy coś jadłam.
_cherryLady lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj sprzata nie powiem. Podloga umyta, okno w salonie i pokoju malego umyte, kwiat stoi w wannie i obcieka. Obiad juz zrobiony i zjedzony, zakupy tez zrobione. Ale niech sie stara przez te kilka dni bo od poniedziałku bede u rodzicow.
_cherryLady, Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
Dagmara wrote:Witajcie dziewczyny
ja wczoraj zaszalałam, kupiłam ten płaszcz taki jaki parę dni temu wstawiła Truskaweczka.
Bardzo wygodny i ciepły.
http://www.house.pl/pl/pl/ow030-90x/coat
świetny jest, ale dość drogi, choć jak się ma na 2,3 sezony to ok - lepiej porządny kupić, a ja nie wytrzymuje i co sezon chce nowy-modny, a że niestety fundusze nie pozwalają to taniej muszę szukać
Mój mąż też mnie dziś wkurzył, nie dość, że zawsze obiad taki jak lubi na 12.30 bo w tedy wraca, (córce drugi raz odgrzewam jak ze szkoły przychodzi, a wolałabym na jej godzinę gotować świeże i w tedy jeść wszyscy razem)po obiedzie idzie spać na 3,4,5h jak sam chce, potem wstaje i gra w WOT (wpłaca kase na gre) do 22.00 przy tym 2,3,4 piwka i potem zasypia w 3 min, co dzień to samo, nic nie robi, albo robi co sam chce, chce to maluje w domu, po moich namowach, ale jeśli nie chce to nikt go nie zmusi do niczego! Drewno się prosi całą zimę do pociecia i pozanoszenia do kotłowni, na wsi mieszkając jest wiele spraw i rzeczy do zrobienia przez chłopa, ale jak nie ma ochoty to miesiąc nic nie tknie, tylko praca-jedzenie-spanie-gra-spanie i w kółko - jestem zła!!!
EDIT:
wygadałam się, wydarłam na męża, coś tam podłubał żeby nie było i gra, ale niech już bedzie, ja zaś zaszalałam na internetowych zakupach, w zeszłą niedziele 220zł w ccc, dziś 210 na internecie, wiec odpuszczam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:34
-
Martynko widzisz Ty mówisz ze malutki brzuszek, mnie też się wydaje ze jak patrze na niektóre dziewczyny to mój jest mały, ale mąż się nabija ze mam duży i przezywa go " maciek "
zawsze mówi ale masz " Maćka "
wiem ze on żartuje a ja się z tego śmieje, a jak mowie ze inni mówią ze jest mały to on mówi ze one się nie znają
fakt rano jest malutki a wieczorem jest większy, niewiem czy to przez to że wciągu dnia się je a przez noc śpi i wtedy robi się mniejszy
Co do tych 5 kg to na początku ciąży miałam 48 teraz waga niby wskazuje 53, ja poza brzuchem to tez nie widzę różnicy ale waga nie kłamie
Ty też Martynko masz malutki brzuszek
Dziś puszczałam swoją muzykę malutkiej i tak z lewej strony ją czułam, mówiłam mężowi ze będzie taka sama imprezowiczka jak mama, bo ja jeździłam na masowe imprezy typu Sunrise, Love Parade, Armin Only, masakra jak mi tego czasem brakuje
A mąż próbował jej na siłę żeby słuchała disco polo a ona nic ani drgnelaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:31
-
nick nieaktualny
-
Truskaweczka
Amanina to jest sklep internetowy z Kobylnicy wiec kolo mnie moj maz wozi od nich paczki zreszta bardzo duzo nie ma problemu ze zwrotami tak ze smialo co do jakosci moze tak i materialy i wykonanie jest takie jak na ta cene cudow sie nie spodziewajcie aczkolwiek moje kolezanki tez u niej zamawiaja raz sa zadowolone raz zwracaja zalezy co☺amanina lubi tę wiadomość
-
Mi wystaję zwłaszcza dolna część się znacznie wypchnęła i taki bardziej miękki jest.
Kwiatuszek współczuję. Mój mąż po mojej awanturze pojechał przynajmniej po zakupy. Zrobiłam długą listę i wrócił z pizza i kilkoma siatami. Niestety moja silna wola się złamała i po 10 dniach diety bez mąki pszennej i cukru dziś zjadłam pizze popijając pepsi i na deser czekolada. Chwila szczęścia.paola89, Domi793 lubią tę wiadomość
-
Ja mam za sobą dwa intensywne dni. Najpierw warsztaty kulinarne w Warszawie, później warsztaty Mamo to ja u nas w mieście. Dzisiaj warsztaty Świadomy poród, a na koniec soboty kilkugodzinne spotkanie z przyjaciółkami z liceum. Było super, szczególnie na dzisiejszych warsztatach, ale te dwa dni w biegu i wiele godzin w pozycji siedzącej poskutkowały mega skurczami łydek. Teraz tylko mogę leżeć
No i fajnie było poznać Betty Boop na żywoSyHa85, amanina, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, miałam mega aktywny dzień dzisiaj i teraz jak zwykle mega ból krzyża i ból brzuszka buuu muszę przystopować chyba
oglądaliśmy wózeczki dzisiaj i jest w dobrej cenie ten x lander x cite. Oglądaliśmy tez bugaboo i szczerze mówiąc na 1 rzut oka nie ma różnicy w lekkości prowadzenia. Jakość chyba tez OK.
Myślicie, ze nie za wcześnie jeszcze na zakup wózeczka? -
Wlasnie ogladalam na TLC program Porodowka. Byly trzy porody, w tym jeden maluszka chyba w 20 tygodniu (nie doslyszalam akurat), maluszek zyl w inkubatorku tylko 4 dni, byl tak maciupenki ze szok. Poryczalam sie przy kazdym z pokazanych porodow..ale dla mnie kazdy porod jest mega wzruszajacy i jak widze to zaraz becze
paola89, SyHa85 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm