X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki alicjaa przyda się,
    ja natomiast wszystkim polecam rzeżuchę, właśnie zajadam i czytam artykuł ile to w niej dobrego nawet jod

Martynka30 lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Witam się w porze obiadowej :)

Właśnie pichcę makaron z sosem szpinakowo-pomidorowym z serkiem mascaropne. Tak pachnie w całym domu, że już pożeram to oczami i nosem :P
    W ogóle ostatnio mam mega fazę na pomidory! Zawsze bardzo lubiłam, ale teraz mogłabym jeść codziennie i pod każdą postacią :) No może poza sokiem pomidorowym :P

Ja na początku ciąży pożerałam kilogramy pomidorów

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki miłej soboty, my ruszamy do znajomych. Mój ledwo żyje a czeka go druga runda hehehe jakoś mi go nie żal :P

Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyclonamine tez jest bdn na naczynia krwionosne- ale na recepte.

Boze dziewczyny... jak ja bym zjadla delicje w bialej czekoladzie... i pierniki w czekoladzie z powidlami w srodku... i mc flurry z polewa toffi... i czekolade wedla truskawkowa... ehhh chyba musialabym zrobic sobie jeden dzien obzarstwa wszystkim na co mam ochote moze by mi przeszlo :/

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie nie wiem czego chce. Mezu gotuje ogorkowa ale nie mam na nia ochoty...w ogole rano zjadlam te zeberka co wczoraj na obiad byly, pychaaaa ale teraz jakby zgaga mnie meczyla i przez to nie mam na nic ochoty.

poza tym snieg dalej pada, ja leze, Marcel rozrabia a mlody kopie w srodku...

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mc flurry z polewa toffi... to już dawno za mną chodzą i pizze bym zjadła. Chyba długo na diecie nie wytrzymam a tym bardziej że zaraz święta i weź tu sobie sernika odmów. Mąż mnie nadal wkurza. Karola zazdroszczę że Twój sprząta i gotuje. Mój dopiero wrócił i od razu laptop, nawet nie spytał czy coś jadłam.

_cherryLady lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sprzata nie powiem. Podloga umyta, okno w salonie i pokoju malego umyte, kwiat stoi w wannie i obcieka. Obiad juz zrobiony i zjedzony, zakupy tez zrobione. Ale niech sie stara przez te kilka dni bo od poniedziałku bede u rodzicow.

_cherryLady, Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W swieta to ja sie spase jak nie wiem co :P ale jak tu trzymac fason kiedy na stole wzzystko co lubie!?

Karola maz na medal :)

bobas.gif
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    Witajcie dziewczyny

ja wczoraj zaszalałam, kupiłam ten płaszcz taki jaki parę dni temu wstawiła Truskaweczka.
    Bardzo wygodny i ciepły.

http://www.house.pl/pl/pl/ow030-90x/coat

świetny jest, ale dość drogi, choć jak się ma na 2,3 sezony to ok - lepiej porządny kupić, a ja nie wytrzymuje i co sezon chce nowy-modny, a że niestety fundusze nie pozwalają to taniej muszę szukać :)

Mój mąż też mnie dziś wkurzył, nie dość, że zawsze obiad taki jak lubi na 12.30 bo w tedy wraca, (córce drugi raz odgrzewam jak ze szkoły przychodzi, a wolałabym na jej godzinę gotować świeże i w tedy jeść wszyscy razem)po obiedzie idzie spać na 3,4,5h jak sam chce, potem wstaje i gra w WOT (wpłaca kase na gre) do 22.00 przy tym 2,3,4 piwka i potem zasypia w 3 min, co dzień to samo, nic nie robi, albo robi co sam chce, chce to maluje w domu, po moich namowach, ale jeśli nie chce to nikt go nie zmusi do niczego! Drewno się prosi całą zimę do pociecia i pozanoszenia do kotłowni, na wsi mieszkając jest wiele spraw i rzeczy do zrobienia przez chłopa, ale jak nie ma ochoty to miesiąc nic nie tknie, tylko praca-jedzenie-spanie-gra-spanie i w kółko - jestem zła!!!
    EDIT:
    wygadałam się, wydarłam na męża, coś tam podłubał żeby nie było i gra, ale niech już bedzie, ja zaś zaszalałam na internetowych zakupach, w zeszłą niedziele 220zł w ccc, dziś 210 na internecie, wiec odpuszczam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:34

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm mc flurry z potrojnym karmelem <3 mama i corka zachwycona <3

Penelope30, malika89 lubią tę wiadomość

bobas.gif
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko widzisz Ty mówisz ze malutki brzuszek, mnie też się wydaje ze jak patrze na niektóre dziewczyny to mój jest mały, ale mąż się nabija ze mam duży i przezywa go " maciek " :-D zawsze mówi ale masz " Maćka " :-D wiem ze on żartuje a ja się z tego śmieje, a jak mowie ze inni mówią ze jest mały to on mówi ze one się nie znają ;-) fakt rano jest malutki a wieczorem jest większy, niewiem czy to przez to że wciągu dnia się je a przez noc śpi i wtedy robi się mniejszy ;-)
    Co do tych 5 kg to na początku ciąży miałam 48 teraz waga niby wskazuje 53, ja poza brzuchem to tez nie widzę różnicy ale waga nie kłamie ;-)

Ty też Martynko masz malutki brzuszek :-)

Dziś puszczałam swoją muzykę malutkiej i tak z lewej strony ją czułam, mówiłam mężowi ze będzie taka sama imprezowiczka jak mama, bo ja jeździłam na masowe imprezy typu Sunrise, Love Parade, Armin Only, masakra jak mi tego czasem brakuje ;-)
    A mąż próbował jej na siłę żeby słuchała disco polo a ona nic ani drgnela :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:31

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może głupie pytanie, ale czy którejś z Was wystaje pępek ?:P wiem że każdy jest inny , ja to u siebie od kilku dni już zauważyłam, zawsze był schowany w środku brzuszka a teraz wystaje ;P

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powoli zaczyna wystawac. Jeszcze nie tak mocno ale juz go widac przez bluzke...a przed ciaza byl naprawde wklesly i mocno schowany...

paola89 lubi tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka
    Amanina to jest sklep internetowy z Kobylnicy wiec kolo mnie moj maz wozi od nich paczki zreszta bardzo duzo nie ma problemu ze zwrotami tak ze smialo co do jakosci moze tak i materialy i wykonanie jest takie jak na ta cene cudow sie nie spodziewajcie aczkolwiek moje kolezanki tez u niej zamawiaja raz sa zadowolone raz zwracaja zalezy co☺

amanina lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wystaję zwłaszcza dolna część się znacznie wypchnęła i taki bardziej miękki jest.
    Kwiatuszek współczuję. Mój mąż po mojej awanturze pojechał przynajmniej po zakupy. Zrobiłam długą listę i wrócił z pizza i kilkoma siatami. Niestety moja silna wola się złamała i po 10 dniach diety bez mąki pszennej i cukru dziś zjadłam pizze popijając pepsi i na deser czekolada. Chwila szczęścia.

paola89, Domi793 lubią tę wiadomość

• hella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za sobą dwa intensywne dni. Najpierw warsztaty kulinarne w Warszawie, później warsztaty Mamo to ja u nas w mieście. Dzisiaj warsztaty Świadomy poród, a na koniec soboty kilkugodzinne spotkanie z przyjaciółkami z liceum. Było super, szczególnie na dzisiejszych warsztatach, ale te dwa dni w biegu i wiele godzin w pozycji siedzącej poskutkowały mega skurczami łydek. Teraz tylko mogę leżeć ;)

No i fajnie było poznać Betty Boop na żywo :)

SyHa85, amanina, Betty Boop lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, co polecacie na hemoroidy w ciąży? Obawiam się, że zaczynają dawać o sobie znać :/

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog polecil posterisan masc nie wiem czy tabletki mozna

hchyw1d370r6axb9.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, miałam mega aktywny dzień dzisiaj i teraz jak zwykle mega ból krzyża i ból brzuszka buuu muszę przystopować chyba :( oglądaliśmy wózeczki dzisiaj i jest w dobrej cenie ten x lander x cite. Oglądaliśmy tez bugaboo i szczerze mówiąc na 1 rzut oka nie ma różnicy w lekkości prowadzenia. Jakość chyba tez OK.

Myślicie, ze nie za wcześnie jeszcze na zakup wózeczka?

relganliumoc9u3n.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ogladalam na TLC program Porodowka. Byly trzy porody, w tym jeden maluszka chyba w 20 tygodniu (nie doslyszalam akurat), maluszek zyl w inkubatorku tylko 4 dni, byl tak maciupenki ze szok. Poryczalam sie przy kazdym z pokazanych porodow..ale dla mnie kazdy porod jest mega wzruszajacy i jak widze to zaraz becze

paola89, SyHa85 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ